18. sep. 2020 kl. 9:18
Privatfoto

Byens spidser til Aqua-fest: Privat bryllupskoncert på kant med reglerne

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

Privat bryllups-koncert fandt sted i kommunale lokaler. Nu skal ledelsen på Kunstmuseum Brandts stå skoleret overfor By- og Kulturforvaltningen.

I slutningen af august var Odenses spidser samlet til en stor privat bryllupsfest i Odense hos den kendte kok og restauratør Thomas Pasfall.

Flere kendte politikere, deriblandt Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel, var sammen med en række erhvervsfolk og rigmænd med til festlighederne, som på et tidspunkt flyttede over i kommunale lokaler.

Det skete, da gæsterne midt på aftenen forlod Pasfall-restauranten for at deltage i en surprise koncert med det kendte band Aqua. Koncerten fandt sted på Kunstmuseum Brandts, som er en selvejende institution, der modtager driftsstøtte fra blandt andet Odense Kommune.

Undersøgelse i gang

By- og Kulturforvaltningen i Odense blev på grund af medieomtalen for et par uger siden opmærksom på, at der i det konkrete tilfælde kan have været tale om, at Kunstmuseum Brandts har foretaget udlejning i strid med kommunens regler.

Læs også: Efter bryllupsfest: Brandts afviser ansvar - men vil stramme op
Gå tilbage Del
5. sep. 2020 kl. 16:40
Fyn

Efter bryllupsfest: Brandts afviser ansvar - men vil stramme op

Ole Holbech (arkiv)

Direktør for Kunstmuseum Brandts i Odense afviser medansvar, efter der tilsyneladende blev set stort på corona-anbefalinger til surprisekoncert i museets lokaler.

En video fra en bryllupsfest i Odense har de seneste dage fået stor opmærksomhed. Videoen viser en stor gruppe gæster danse og feste og tilsyneladende se stort på smitterisikoen til en surprisekoncert, som var en del af bryllupsfesten.

Koncerten foregik i Kunstmuseum Brandts' lokaler.

Stine Høholt, der er direktør på Kunstmuseum Brandts, afviser i et skriftligt svar til TV 2 Fyn, at museet har et medansvar for, om sundhedsmyndighedernes anbefalinger bliver overholdt til arrangementer i deres lokaler.

- Ved private lukkede arrangementer er det lejers ansvar at sørge for at sundhedsstyrelsens gældende retninglinjer overholdes. I museets offentligt tilgængelige lokaler og ved museets egne arrangementer følger vi anbefalinger fra sundhedsmyndighederne, organisationen af danske museer og ICOM (International Council of Museums red.), siger hun.

Museet havde udlejet lokalerne i en time til arrangementet, hvor bandet Aqua og entertaineren Rasmus Bjerg underholdt.

Borgmester ville melde afbud i dag

Årsagen til den store opmærksomhed omkring videoen er, at brylluppet havde en række prominente gæster. Heriblandt Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S), der få dage senere opfordrede odenseanerne til at overholde corona-anbefalingerne om afstand og afspritning.

I samme ombæring aflyste borgmesteren og uddannelsesstederne samtlige studiestartarrangementer, der involverer alkohol på grund af stigende smittetal i byen.

Smittetallet i Odense har i de seneste dage taget en himmelflugt. En udvikling, der dog endnu ikke var begyndt, da brylluppet blev afholdt 28. august.

Torsdag fortalte Peter Rahbæk Juel  til TV 2 Fyn, at han ikke ville være taget til festen, hvis situationen i Odense havde set ud, som den gør nu.

Derudover har han pointeret, at det såkaldte incidenstal lå på 9,3, da festen blev afholdt. Incidenstallet dækker over antallet af nye smittede per 100.000 indbyggere, og hvis en kommune har et incidenstal på over 20, kommer den på sundshedsmyndighedernes særlige observationsliste..

I løbet af de seneste syv dage er 107 blevet registreret smittet med coronavirus i Odense. Det gør, at det såkaldte incidenstal nu ligger 52,4, hvilket er det tredjehøjeste i Danmark.

Det er særligt blandt byens unge, smitten har bredt sig. På professionshøjskolen UCL's campus på Niels Bohrs Allé har et lokalt smitteudbrud på læreruddannelsen indtil videre medført, at 37 af de studerende er blevet smittet, mens 1.072 studerende er sendt hjem.

Brandts vil have større fokus på retningslinjer

Stine Høholt ønsker ikke at kommentere på videoen fra arrangementet, men oplyser, at man fremover vil bruge flere kræfter på at gøre opmærksom på de anbefalinger, sundhedsmyndighederne har udstukket i forhold til corona.

- Vi vil i endnu højere grad præcisere gældende retningslinjer fra sundhedsmyndighederne, når vi lejer ud. Vi følger den aktuelle udvikling meget nøje, siger Stine Høholt.

Afdelingschef Martin Petersen har derfor sendt en orientering til By- og Kulturudvalget, hvor han skriver, at det nu skal undersøges, hvorvidt reglerne for udlejning af kommunale lokaler er overtrådt.

”Det forholder sig således, at en selvejende institution skal leve op til de aftaler, som den har indgået med kommunen. I den konkrete situation er der indgået en brugsretsaftale, hvoraf det fremgår, at lokalerne skal anvendes til museum/billedkunstinstitution, herunder til udstilling, undervisning, værksted samt kontorer.  Det er forvaltningens vurdering, at der ikke bør være tvivl om, at et privat bryllup falder uden for denne anvendelsesbeskrivelse”, skriver Martin Petersen.

By- og Kulturforvaltningen har derfor indkaldt ledelsen på Brandts Kunstmuseum til et møde i næste uge.

- Vi vil gerne høre Brandts version af sagen, og det har vi heldigvis et møde om på mandag. Så må vi tage den derfra og se, om vi kan få en fælles forståelse af, hvad der op og ned, og hvordan det skal være fremover. Hvis det viser sig, at der er foregået ting, som er i strid med reglerne, så kan det være, at der skal betales penge tilbage til kommunen, siger Martin Petersen.

Tavshed på Brandts

TV 2 Fyn har forsøgt at få en kommentar fra direktør Stine Høholt fra Kunstmuseum Brandts, men hun har ikke reageret på vores henvendelser.

Læs også: Borgmester gav den gas: Gæster så stort på corona-anbefalinger til bryllupsfest
Gå tilbage Del
3. sep. 2020 kl. 17:26

Borgmester gav den gas: Gæster så stort på corona-anbefalinger til bryllupsfest

Fotograf: Privat & Morten Albek Redigering: Maja Kærhus Jørgensen

Mens Odenses borgmester gentagne gange har opfordret byens borgere til at overholde myndighedernes anbefalinger, var han fredag selv til et stort bryllup, hvor gæsterne så stort på smitterisikoen.

Fredag deltog Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), i et stort bryllup i Odense mellem den lokale restauratør Thomas Pasfall og Maria Giørtsz-Behrens.

“Jeg ville ikke gå til den fest. Jeg tror, jeg ville holde mig væk”

— Hans Jørn Kolmos, professor, Syddansk Universitet

På flere videoer på Facebook ses borgmesteren danse og klappe i en stor gruppe til brylluppet, hvor der blandt andet var underholdning med bandet Aqua og entertaineren Rasmus Bjerg.

Forud for festen havde borgmesteren selv postet et billede på sin Instagram-profil.

Få dage senere har han og flere uddannelsesinstitutioner forbudt alle arrangementer med alkohol på de odenseanske uddannelsesinstitutioner.

I en video på Facebook onsdag opfordrer borgmesteren unge til at være ekstra forsigtige.

- Vi har aflyst Generator-festival, og så er det også meget vigtigt at få sendt det budskab, at alle og især unge får holdt reglerne med afstand, håndsprit, håndhygiejne, mundbind og så videre. Det er nu, vi skal stå sammen for at få smittetrykket ned igen, siger borgmesteren i en video på facebooksiden MitOdense torsdag.

Professor ville ikke gå til fest

Professor i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet Hans Jørn Kolmos vil ikke forholde sig til den konkrete sag, men da han bliver præsenteret for videoerne fra festen, siger han til TV 2 Fyn, at forholdreglerne ikke er taget i fuldt omfang på videoen:

- Jeg ville ikke gå til den fest. Jeg tror, jeg ville holde mig væk, siger Hans Jørn Kolmos til TV 2 Fyn og fortsætter:

- Hvis der var en person til stede smittet med coronavirus, en såkaldt superspreder, så ville der være mange i lokalet, der er udsat for smitte nu. Det er tydeligt, at folk ikke har den afstand, de skal have. Det er indenfor, og de er mange mennesker, og det spiller også en rolle. Ventilationen er sikkert ikke i top.

Derudover fremhæver professoren, at det også er relevant, hvordan folk opfører sig til festen.

- Folk er i feststemning. De synger, de råber, og det er også risikofaktorer i forhold til coronavirus, siger Hans Jørn Kolmos.

Gæsterne var inviteret til bryllup om formiddagen og til fest om aftenen. Som en del af festen blev der afholdt surprisekoncert på øverste etage på Brandts. Sammen dag fyldte gommen 50 år.

Gæsterne var inviteret til et såkaldt 'White Party', hvor gæsterne var bedt om at møde op i hvidt tøj.

TV 2 Fyn har forsøgt at få en kommentar fra Thomas Pasfall. Det har ikke været muligt.

Forsamlingsforbud gælder ikke

Forsamlingforbuddet er lige nu på 100 personer. På videoen ses langt flere gæster, men til private arrangementer er reglerne anderledes. Her er grænsen i stedet 500 personer.

Myndighederne opfordrer dog til, at private arrangementer med flere end 100 deltagere primært foregår siddende. Derudover opfordres deltagerne til at følge alle de generelle retningslinjer om hygiejne, afstand og ’hensigtsmæssig adfærd i øvrigt.’

- Virus er ligeglad med, om det er en privat eller en offentlig fest, siger Hans Jørn Kolmos.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger om afstand til private fester

Generelle anbefalinger til fysisk afstand og reduceret kontakt

  • Hold mindst 1 meters afstand til andre personer i det offentlige rum
  • Hold dog mindst 2 meters afstand i situationer, hvor der kan være øget risiko for dråbesmitte, eller hvor et forsigtighedsprincip tilsiger et særligt hensyn, som fx:
    • Hvis der er tvivl om luftvejssymptomer hos én selv eller den anden, fx hvis man på vej hjem fra arbejde føler sig sløj, hvis man synes, at den anden ser forkølet ud osv.
    • Ved arrangementer og samvær med personer i øget risiko for alvorligt sygdomsforløb.
    • Ved aktiviteter med kraftig udånding, hvor dråber dannes og slynges længere væk fra personen end ved normal tale, fx sang, råb, foredrag, skuespil, fysisk anstrengelse m.v.
    • Ved aktiviteter i bevægelse fx hurtig dans og festlege.
    • Ved ophold i lukkede rum med begrænset bevægelsesrum, dårlig udluftning m.v. fx kælderlokaler, skakter mv.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Borgmester: - Det kan jeg ikke styre hverken som borgmester eller privatperson

Peter Rahbæk Juel bekræfter, at han var inviteret til privatfest hos Thomas Pasfall, og at selskabet i løbet af festen blev inviteret til en surprise-koncert.

- En surprise har det i sig, at man bliver taget lidt på sengen. Jeg valgte at trække mig lidt ned bagved, for jeg synes, det hele blev lidt voldsomt, og så er jeg heller ikke den store danser, siger Peter Rahbæk Juel til TV 2 Fyn.

Var det en god ide at deltage i den her fest?

- Det var en surprise. Jeg synes faktisk, Thomas Pasfall havde taget mange forbehold. Jeg havde også en flaske sprit i inderlommen, som blev brugt flittigt.

Det ligner ikke rigtigt på billederne, at der er taget højde for anbefalingerne?

- Det var en privatfest, jeg var invitetet til som privatperson, og jeg synes, Thomas Pasfall tog en række forholdsregler.

Er det ikke dobbeltmoralsk, at du siger, andre skal holde afstand; Generator bliver aflyst og så videre, samtidig med at du må tage til et arrangement med mange mennesker?

- Jeg er inviteret som privatperson, og så må jeg have tilid til de rammer, jeg træder ind i. Det kan jeg ikke styre hverken som borgmester eller privatperson, siger borgmesteren til TV 2 Fyn.

Til gengæld har vi modtaget en mail fra kommunikationsmedarbejder Kristian Dyg-Jespersen, som på museets vegne svarer:

- Vi har været i god tro omkring det pågældende arrangement af en times varighed. Vi har aftalt et møde med kommunen i næste uge, hvor vi genbesøger rammerne for museets mulighed for at udleje".

Det står dog allerede nu klart, at det ikke er første gang, at der er sket udlejning til private fester, hvor der ikke er adgang til udstillingerne.

I hvert fald bekræftede direktør Stine Høholt den 4. september i et skriftligt svar til TV 2 Fyn, at det er normal praksis at Kunstmuseum Brandts udlejer lokaler til samme type arrangementer som den private bryllupskoncert med Aqua.

Bryllups-koncerten, som i øvrigt blev afviklet i strid med corona-reglerne, fandt sted et i stort lokale, som ifølge museets hjemmeside kan lejes til en grundpris på 15.000 kroner, hvis der skal være plads til mere end 100 personer.

Læs også: Tidligere minister deltog i bryllupsfest:
  • Det er nemt at være bagklog
Gå tilbage Del
4. sep. 2020 kl. 20:17

Tidligere minister deltog i bryllupsfest:
  • Det er nemt at være bagklog

Thomas Greve

Sidste fredag deltog tidligere minister Lars Christian Lilleholt (V) i et stort bryllup i Odense. Havde det været afholdt i dag, var han ikke taget med.

Flere videoer på Facebook viser, hvordan gæster til brylluppet danser og fester tæt til en koncert med Aqua. Lars Christian Lilleholt deltog i festen, da han sammen med sin kone vurderede, at det var forsvarligt på daværende tidspunkt.

- Jeg fortryder ikke, at jeg deltog. Vi vurderede at smittetallet var så lavt i Odense, at det var forsvarligt at deltage. Og vi ville også rigtig gerne fejre brudeparret, siger han.

Men var brylluppet blevet afholdt i dag, havde han handlet anderledes.

- Men det er klart, at havde smittetallet været, som det er i dag, så havde vi selvfølgelig ikke deltaget. Men det er nemmere at være bagklog med tilbagevirkende kraft. Vi deltog, og det står vi selvfølgelig ved, siger han.

Arrangørens ansvar

Ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer skal man ved private arrangementer holde mindst én meters afstand. Er der øget risiko for dråbesmitte, som for eksempel ved koncerter, skal afstanden øges til to meter. Alligevel vurderede Lars Christian Lilleholt, at det var forsvarligt at deltage.

- Jeg må bare sige, at da vi deltog, der var smittetallet relativt lavt, og min kone og jeg vurderede i fællesskab, at det godt kunne lade sig gøre at deltage i den fest, hvis vi ellers tog de nødvendige forholdsregler.

Han mener, at festens udvikling er arrangørenes ansvar.

- Det er ikke noget jeg vil blande mig i. Det lader jeg være fuldstændig op til arrangørerne, hvordan man har lyst til at holde en fest. Og så er det jo mit ansvar at afgøre, hvorvidt vi har lyst til at deltage i festen.

Jeg er ikke Odenses borgmester

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), deltog også i brylluppet. Få dage senere gjorde han og flere uddannelsesinstitutioner alle arrangementer med alkohol på de odenseanske uddannelsessteder forbudt.

- Altså som politikere har vi et ansvar for at gå foran. Jeg er ikke Odenses borgmester, og jeg har ikke været ude med de her budskaber, siger Lars Christian Lilleholt.

Og selvom han mener, at man som politiker har et ansvar for at gå foran, mener han også, at det er et fælles ansvar.

- Jeg tror, at vi alle sammen i den periode begyndte at tage en lille smule mere let på det, og der vil jeg sige, der har jeg også min del af ansvaret, siger han.

Formanden for Horesta i Region Syddanmark, Sten Slot, er glad for, at Odense Kommune nu vil have en forklaring fra Kunstmuseum Brandts. Han kalder udlejningen for ”stærkt konkurrenceforvridende”:

- Fynske hoteller og restauranter har det virkelig svært på grund af corona-reglerne, og derfor er det overhovedet ikke i orden, at vores skatteyderpenge skal være med til finansiere kommunale lokaler, så offentligt støttede institutioner bagefter kan udleje dem til private arrangementer.

29. dec. 2024 kl. 7:00
Tophistorie
Fyn

De bedste fra 2024: Disse fynboer gik viralt

LYT
Del
Link
kopieret!

Millioner har set med, når modige fynboer har stået frem og fortalt deres historie.

Som Liiban Abdulle, der blev fyret efter et påstået fund af kokain og et snifferør i hjemmeplejens bil. Han nægtede at have kendskab til fundene, men han var den sidste, der havde kørt i bilen.

Eller Kenneth Steenberg, der er meget mere end skraldemand for thurinerne. Tidligere på året fejrede han 25-års jubilæum i den gule refleksuniform.

Vi har talt sammen og fundet vores største historier på sociale medier.

Top-10

Én historie har alene på Facebook nået 1,4 millioner mennesker på Facebook. Og tre historier har på tværs af Facebook, Instagram og TikTok ramt flere end en million.

Vi begynder fra bunden.

10. pladsen: Flere end 612.000 så videoen, da Heino fra Snave gav både journalist og fotograf fra TV 2 Fyn en opsang. Fuldstændig som han gjorde i Sonofon-reklamefilmen fra 2001.

9. pladsen: Med 12 dage til termin stoppede Oscars hjerte med at slå inde i Stine Anker Elnegaards mave. Hun stiftede derefter O Flowers og skiftede arbejdet som betoningeniør ud med blomster. Den historie har flere end 660.000 set.

8. pladsen: I foråret blev Lars Løvendahl gift ved første blik. Forholdet holdt som bekendt ikke, og inden programmerne blev sendt, havde han fået ny kæreste, han holdt i hånden, mens de så programmerne sammen. Flere end 670.000 så den historie.

7. pladsen: Latifah El-Sets hjerte af guld ramte flere end 741.000 personer. En kollega havde filmet sosu-assistenten danse med de demente beboere, og de sociale medier kvitterede.

6. pladsen: Den sorte svane tog Danmark med storm, og kært barn har som bekendt mange navne. Isdronningen, som Amira Smajic også kaldes, lærte at trylle penge frem i Odense. Portrættet af hende blev læst af flere end 808.000 personer.

Millioner af visninger

5. pladsen: Flere end 897.000 så portrættet af multikunstneren Troels Trier. I januar mistede han sin kone og blev enkemand for tredje gang.

4. pladsen: Signe Mørk Pedersen hører stemmer, og hun er en af rekordmange odenseanere, der sidste år fik førtidspension. Videoen med hende og stemmerne Karsten, Kirsten, Karen, Laila og Bitten blev set af lige knap 900.000.

3. pladsen: Skraldemanden Kenneth Steenberg ramte en million og en sjat, da han kunne fejre 25-års jubilæum på Thurø. Af thurinerne bliver han kaldt verdens bedste skraldemand.

2. pladsen: Da TV 2 Fyn fulgte med Mathilde Johansen rundt på hendes arbejde i Bilka, blev hun midt under et interview overfuset af en vred kunde - interviewet handlede netop om den gode tone. Klippet blev set af 1.360.000 efterfølgende.

1. pladsen: Liiban Abdulle nåede ud til flere end 1.618.000 personer med sin historie om at være blevet fyret fra hjemmeplejen. Selvom politiets hunde og narkotest ikke kunne påvise, at der havde været kokain i kommunens bil, blev Liiban Abdulle fyret, fordi han var den sidste, der havde kørt i bilen.

29. dec. 2024 kl. 6:00
Tophistorie
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Tæt tåge præger morgenstunden - men så kommer vejrskifte

LYT
Del
Link
kopieret!

Søndag morgen starter tåget, men omkring middagstid vil det klare op.

Temperaturerne vil dagen igennem befinde sig på mellem fire og syv grader.

Det holder tørt, og vinden vil være let til frisk fra sydvest, oplyser TV 2 Vejret.

I aften og i nat holder det fortsat tørt, selvom det vil være overskyet.

Temperaturerne stiger med en enkelt eller to grader frem mod mandag.

29. dec. 2024 kl. 8:18
Tophistorie
Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Odense stoppede vild Herning-stime på isen

LYT
Del
Link
kopieret!

Efter otte ligasejre i træk gik den ikke længere for Herning Blue Fox. Lørdag aften tabte det midtjyske tophold på udebane mod Odense Bulldogs i Metal Ligaen.

Et døgn efter at have slået Odense med 5-2 hjemme tabte Herning lørdagens revancheopgør med 1-4 efter tre fynske mål i de sidste ni minutter.

Den formstærke Mathias Bau Hansen bragte ellers Herning i spidsen efter 12 minutter, men blot 20 sekunder senere udlignede Odense i powerplay ved svenske Joakim Thelin.

Avancerer til tredjeplads

Der blev gået godt til den i første periode, hvor der faldt ni tominuttersudvisninger.

Derimod var der hverken mål eller udvisninger i hele anden periode.

Godt midtvejs i tredje periode kom Odense på sejrskurs, da Kristian Jensen scorede til 2-1. Jensen blev den store helt, for tre minutter før tid cementerede han også sejren med målet til 3-1.

Brandon Estes nåede på falderebet at score til 4-1 i et tomt mål, da Herning satsede alt på et comeback.

Trods nederlaget fører Herning Metal Ligaen komfortabelt med 61 point.

Odense havde tabt de tre forudgående kampe, men kommer med sejren over Herning op på 50 point på tredjepladsen.

28. dec. 2024 kl. 19:47

Asta omdanner ikonisk "gå-ud-sted" til techno og lysshow

Asta Leonora Sandvad arrangerer fester, du normalt ikke møder, torsdag aften på Boogies. Under navnet Thursday Rave Club bliver rammerne på Boogies i Odense omdannet til en hyldest af techno og det fælleskab, der følger med. Det handler i stor grad om en fælles kærlighed for den musik, og det miljø som hører til den musik, fortæller Asta Leonora Sandvad. Forestillingen om technomiljøet er, at det er et sted, hvor der bliver taget mange stoffer, og at mange drikker sig fra sans og samling. Asta Leonora Sandvad fortæller også, at hun oftere ser folk, der er ædru til arrangementerne, end folk, der vælter rundt fulde og påvirkede. Hun tilføjer, at det er en misforståelse om miljøet, som hun ofte oplever.

Asta Leonora Sandvad arrangerer fester, du normalt ikke møder, torsdag aften på Boogies. Under navnet Thursday Rave Club bliver rammerne på Boogies i Odense omdannet til en hyldest af techno og det fælleskab, der følger med. Det handler i stor grad om en fælles kærlighed for den musik, og det miljø som hører til den musik, fortæller Asta Leonora Sandvad. Forestillingen om technomiljøet er, at det er et sted, hvor der bliver taget mange stoffer, og at mange drikker sig fra sans og samling. Asta Leonora Sandvad fortæller også, at hun oftere ser folk, der er ædru til arrangementerne, end folk, der vælter rundt fulde og påvirkede. Hun tilføjer, at det er en misforståelse om miljøet, som hun ofte oplever.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Fyns Politi indstiller eftersøgningen af Poul

LYT
Del
Link
kopieret!

Både Fyns Politi, Forsvaret og lokale borgere har lørdagen igennem ledt efter den forsvundne Poul Frank Andersen, men det har endnu ikke ført til et fund af manden.

Nu indstiller Fyns Politi eftersøgningen for i dag, oplyser vagtchef Peter Vestergaard til TV 2 Fyn.

- Mørket gør, at vi ikke kan fortsætte eftersøgningen. Vi har ledt i alle de lyse timer, og vi har afsøgt et stort område, siger vagtchefen, der ikke vil komme omfanget af eftersøgningen nærmere.

I samarbejde med en hundeleder skal det nu vurderes, om det giver mening at fortsætte eftersøgningen i morgen, forklarer vagtchefen.

Han opfordrer til, at borgere i området fortsat kigger i skure, lader og andre gemmesteder efter manden.

Læs også: "Det er ens borgerpligt" siger Patrick, der leder efter forsvundne Poul
Gå tilbage Del
28. dec. 2024 kl. 16:15

"Det er ens borgerpligt" siger Patrick, der leder efter forsvundne Poul

Lasse Beck Frost Presse-fotos.dk

Borgere fra området i og omkring Nørre Lyndelse på Midtfyn har assisteret Fyns Politi og Forsvaret i eftersøgningen af 70-årige Poul Frank Andersen, der sidst blev set torsdag aften.

- Jeg mistede en kammerat for et par år siden, så jeg synes bare, at det er ens borgerpligt at hjælpe, siger borger Patrick Ninn Baudeau til TV 2 Fyn.

Da han læste om den forsvundne Poul Frank Andersen, tog han familien med ud i lokalområdet for at lede efter manden.

- Hvis det nu var min egen far, der har samme alder, så ville jeg også gerne have, at han blev fundet, siger han.

Går mod skoven

Fyns Politi har ledt efter den forsvundne mand med hunde både fredag og lørdag, og lørdag middag kom det frem, at politiet har bedt Forsvaret om assistance, og som har indsat en helikopter i eftersøgningen.

- Vi kunne høre helikopteren lige før, siger Patrick Ninn Baudeau.

- Geografien er sådan, at der er åbne marker og sådan noget, vi gerne vil have kigget efter, sagde vagtchef hos Fyns Politi Peter Vestergaard tidligere lørdag om det usædvanlige tiltag.

Lørdag morgen opfordrede Fyns Politi borgere i og omkring Nørre Lyndelse til at kigge efter i skure, lader eller andre gemmesteder, i tilfælde af at Poul Frank Andersen skulle have søgt mod et sådant.

- Vi må selvfølgelig ikke gå ind i haverne, men vi går og kigger langs buskene nu her, og så tænker vi at gå over mod skoven for at kigge, siger Patrick Ninn Baudeau.

Fyns Politi formodede lørdag middag, at Poul Frank Andersen ikke har været udsat for en forbrydelse.

Et vidne har over for politiet beskrevet at have set ham iført en sort eller grå kedeldragt. Han har desuden et hvidt hår og gråt fuldskæg.

- Vi håber på det bedste, siger Patrick Ninn Baudeau.

28. dec. 2024 kl. 17:29
Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Odense moser Sønderjyske og er klar til finalebrag

LYT
Del
Link
kopieret!

Helt som ventet kommer søndagens pokalfinale i kvindehåndbold til at stå mellem Team Esbjerg og Odense Håndbold.

I lørdagens anden semifinale vandt Odense med 31-22 over Sønderjyske. Tidligere på dagen havde Esbjerg slået Silkeborg-Voel med 38-26.

Dermed måtte tilskuerne i Silkeborg kigge langt efter spænding på førstedagen af Final 4-stævnet.

Odense førte komfortabelt i stort set hele kampen, og der var ingen træthedstegn at spore, selv om det fynske hold tæller en række profiler fra december måneds EM-slutrunde.

Magtesløse sønderjyder

På forhånd var det svært at tro på Sønderjyskes muligheder. Odense havde vundet de seneste 11 indbyrdes opgør - de fleste ganske klart - og Sønderjyskes seneste sejr over fynboerne er helt tilbage i 2013.

Sønderjyske indledte alligevel med optimisme og et par hurtige scoringer, men Odense fik overtaget med fire mål på stribe og Thale Rushfeldt Deilas scoring til 5-2.

Deila gjorde det siden til 8-4, og Sønderjyske-træner Peter Nielsen reagerede ved at tage kampens første timeout.

Det stoppede dog hverken Odense eller den norske EM-guldvinder Deila, der rundede sit femte mål allerede efter 18 minutter med scoringen til 11-5.

Det var svært at se, hvad Sønderjyske skulle stille op. Holdet forsøgte sig med en ekstra spiller, når det angreb, men dyre boldtab gav Odense muligheder for at score flere gange i det tomme mål, og det gav pauseføring på hele 19-9.

Generelt lavede Sønderjyske alt for mange fejl til at kunne byde Odense op til dans, men holdet fulgte dog bedre med efter pausen.

Odense havde nu heller ikke travlt med at øge den allerede store føring. Det handlede snarere om at gemme så mange kræfter som muligt til søndagens finale.

I størstedelen af anden halvleg havde Odense et forspring i omegnen af ti mål, og forestillingen fes lidt ud i slutfasen.

Søndag klokken 16 gælder det så finalen mod Team Esbjerg, der har vundet pokalturneringen de seneste tre år. Odense vandt sin hidtil eneste pokalfinale i 2020.

28. dec. 2024 kl. 16:15
Lasse Beck Frost Presse-fotos.dk

"Det er ens borgerpligt" siger Patrick, der leder efter forsvundne Poul

LYT
Del
Link
kopieret!

Borgere fra området i og omkring Nørre Lyndelse på Midtfyn har assisteret Fyns Politi og Forsvaret i eftersøgningen af 70-årige Poul Frank Andersen, der sidst blev set torsdag aften.

- Jeg mistede en kammerat for et par år siden, så jeg synes bare, at det er ens borgerpligt at hjælpe, siger borger Patrick Ninn Baudeau til TV 2 Fyn.

Da han læste om den forsvundne Poul Frank Andersen, tog han familien med ud i lokalområdet for at lede efter manden.

- Hvis det nu var min egen far, der har samme alder, så ville jeg også gerne have, at han blev fundet, siger han.

Går mod skoven

Fyns Politi har ledt efter den forsvundne mand med hunde både fredag og lørdag, og lørdag middag kom det frem, at politiet har bedt Forsvaret om assistance, og som har indsat en helikopter i eftersøgningen.

- Vi kunne høre helikopteren lige før, siger Patrick Ninn Baudeau.

- Geografien er sådan, at der er åbne marker og sådan noget, vi gerne vil have kigget efter, sagde vagtchef hos Fyns Politi Peter Vestergaard tidligere lørdag om det usædvanlige tiltag.

Læs også: Helikopter indsat i eftersøgningen af forsvundne Poul
Gå tilbage Del
28. dec. 2024 kl. 12:09

Helikopter indsat i eftersøgningen af forsvundne Poul

Presse-fotos.dk

Forsvaret har sendt en helikopter i vejret i eftersøgningen af en forsvundet 70-årig mand, der senest blev set torsdag eftermiddag, hvor han gik i ukendt retning fra sin bopæl i Årslev.

Desuden søger Fyns Politi lørdag med hunde.

Det er ganske normalt, at politiet indsætter hundepatruljer i eftersøgning af en forsvundet person, men det er ikke lige så sædvanligt, at Forsvaret bliver bedt om hjælp.

Åbne marker

Det sker i sager, hvor de geografiske forhold tilsiger, at man også søger fra luften, så større områder hurtigere kan tjekkes igennem, end man kan fra jorden.

- Geografien er sådan, at der er åbne marker og sådan noget, vi gerne vil have kigget efter, siger vagtchef Peter Vestergaard fra Fyns Politi.

Politiet har ikke noget konkret at gå efter andet end det store geografiske område. Det er blandt andet tjekket, om der har været aktivitet på mandens konti eller lignende.

- Det er der ikke noget, der tyder på, siger Peter Vestergaard.

Vagtchefen formoder lørdag kort før middag ikke, at han har været udsat for en forbrydelse.

Men kredsen har bedt offentligheden om hjælp til at finde 70-årige Poul Frank Andersen.

I politiets efterlysning fremgår det, at han har hvidt hår og gråt fuldskæg. Et vidne har over for politiet beskrevet at have set ham iført en sort eller grå kedeldragt.

- Det er selvfølgelig med forbehold for, at han kan have skiftet den i mellemtiden, så man må ikke stirre sig blind på, at han skal have den her dragt på.

Politiet har ingen viden om, om den pågældende kedeldragt er en termokedeldragt eller ej.

Eftersøgningen med hunde og helikopteren fortsætter ifølge vagtchefen, så længe det giver mening. Den fortsætter som udgangspunkt, til det bliver mørkt.

Lørdag morgen opfordrede Fyns Politi borgere i og omkring Nørre Lyndelse til at kigge efter i skure, lader eller andre gemmesteder, i tilfælde af at Poul Frank Andersen skulle have søgt mod et sådant.

- Vi må selvfølgelig ikke gå ind i haverne, men vi går og kigger langs buskene nu her, og så tænker vi at gå over mod skoven for at kigge, siger Patrick Ninn Baudeau.

Læs også: Poul er forsvundet - nu kommer Fyns Politi med opfordring
Gå tilbage Del

Poul er forsvundet - nu kommer Fyns Politi med opfordring

Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Den 70-årige Poul Frank Andersen, der forsvandt torsdag aften, er endnu ikke fundet, oplyser Fyns Politi til TV 2 Fyn.

- Vi savner ham stadig. Når det bliver lyst, tager vi ud og leder efter ham igen med hunde, siger vagtchef Peter Vestergaard.

- Folk i området, der har skure, lader eller andre gemmesteder, må gerne kigge efter, om han er søgt derind i løbet af natten, siger vagtchefen videre.

Torsdag eftermiddag forlod Poul Frank Andersen sin bopæl i Årslev og gik i en ukendt retning. Han er sidst set omkring Dømmestrupvej ved Årslev omkring klokken 18 torsdag.

Han var iklædt en sort eller grå kedeldragt og har hvidt hår samt gråt fuldskæg.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.

Fyns Politi formodede lørdag middag, at Poul Frank Andersen ikke har været udsat for en forbrydelse.

Et vidne har over for politiet beskrevet at have set ham iført en sort eller grå kedeldragt. Han har desuden et hvidt hår og gråt fuldskæg.

- Vi håber på det bedste, siger Patrick Ninn Baudeau.

28. dec. 2024 kl. 14:50
Alexander Aagaard

Voldsomt vejr varslet nytårsnat: Ekspert kommer med anbefaling

LYT
Del
Link
kopieret!

Der er varslet blæsevejr for alle pengene, når der skal tages hul på 2025 natten til onsdag. Det kunne TV 2 Vejret berette lørdag formiddag på baggrund af en ny prognose.

Og det giver anledning til at udvise ekstra forsigtighed. Affyring af nytårskrudt og blæsevejr er nemlig ikke den bedste kombination, påpeger ejer af Krudthuset i Ringe til TV 2 Fyn.

- Hvis det er på grund af blæsevejr, så anbefaler jeg altid batterier. Det er det mest sikre at skyde af på sådan en dag, hvis det blæser, siger han.

Så glem raketterne?

- Umiddelbart ja.

Sydfyn og øerne vil opleve vindstød af styrken “stærk storm”, varsler TV 2 Vejret. Resten af Fyn vil opleve vindstød af kuling- og stormstyrke.

Læs også: Ny prognose varsler voldsomt vejr nytårsnat
Gå tilbage Del
28. dec. 2024 kl. 10:36

Ny prognose varsler voldsomt vejr nytårsnat

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Fynboerne kan godt forberede sig på, at det bliver særdeles blæsende nytårsnat.

Sydfyn og øerne vil opleve vindstød af styrken “stærk storm”, varsler TV 2 Vejret. Resten af Fyn vil opleve vindstød af kuling- og stormstyrke, hvis prognosen holder.

- Hvis denne prognose kommer til at holde, så vil der også komme snebyger nytårsnat, siger meteorolog Jens Ringgård.

Det er den amerikanske regnemodel GFS, der har lavet prognosen, og TV 2 Vejret påpeger, at den er behæftet med en vis usikkerhed, når det kommer til graden af vindstyrke. Men at det kommer til at blæse natten til onsdag er der ikke megen tvivl om.

Andre dele af landet vil opleve vindstyrke af orkanstyrke ifølge prognosen.

TV 2 Vejret

De fem udvidede fyrværkeriråd

  1. Brug altid beskyttelsesbriller. Også selvom du kun er tilskuer.

  2. Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri. Fyrværkeri opfører sig ikke altid efter hensigten, og der er ingen kvalitetskontrol på fyrværkeri, der ikke er godkendt.

  3. Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden. Følg altid brugsanvisningen om sikkerhedsafstand.

  4. Hold sikkerhedsafstanden, og læn dig ikke ind over fyrværkeriet.

  5. Gå aldrig tilbage til en fuser. Fusere er utilregnelige og skal fjernes med skovl og spand.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Gård brænder: - Der er synlige flammer

LYT
Del
Link
kopieret!

Et større kavaleri blev rullet ud efter en anmeldelse om brand i en gård på Egsgyden i Faaborg lørdag formiddag. Det oplyser Fyns Politi, der lige nu arbejder på stedet, til TV 2 Fyn.

- Der er synlige flammer, da vi ankommer til stedet, siger vagtchef Peter Vestergaard til TV 2 Fyn og tilføjer, at der er tale om en brand i et fyrrum.

Politi og brandvæsen fik dog styr på flammerne, inden branden bredte sig til hovedhuset, der ifølge vagtchefen “ser ud til at kunne reddes”.

Hvordan branden opstod, kan vagtchefen ikke komme nærmere ind på. Det skal brandtekniske undersøgelser nu forsøge at fastslå.

Hverken mennesker eller dyr kom til skade i forbindelse med branden.

28. dec. 2024 kl. 13:20
Ole Holbech

Cyklist påkørt af letbanetog

LYT
Del
Link
kopieret!

Fyns Politi blev tilkaldt efter et sammenstød mellem en kvindelig cyklist og et letbanetog lørdag formiddag. Det oplyser Fyns Politi til TV 2 Fyn.

- Hun kommer for langt frem, og det er her påkørslen sker, siger vagtchef Peter Vestergaard, der tilføjer, at kvinden ikke kom til skade ved påkørslen.

Uheldet skete ved krydset mellem Svendborgvej og Hjallesevej, og det resulterede i, at letbanetoget holdt stille, indtil politiet ankom til stedet.

- Vi får os en snak med både chaufføren og cyklisten, siger vagtchefen, der påpeger, at det er ren og skær held, at kvinden ikke kom til skade.

- Det kan sagtens gå galt, når man bliver påkørt af et tog på 40 ton.

Letbanen kører igen efter planen.

28. dec. 2024 kl. 12:09
Presse-fotos.dk

Helikopter indsat i eftersøgningen af forsvundne Poul

LYT
Del
Link
kopieret!

Forsvaret har sendt en helikopter i vejret i eftersøgningen af en forsvundet 70-årig mand, der senest blev set torsdag eftermiddag, hvor han gik i ukendt retning fra sin bopæl i Årslev.

Desuden søger Fyns Politi lørdag med hunde.

Det er ganske normalt, at politiet indsætter hundepatruljer i eftersøgning af en forsvundet person, men det er ikke lige så sædvanligt, at Forsvaret bliver bedt om hjælp.

Åbne marker

Det sker i sager, hvor de geografiske forhold tilsiger, at man også søger fra luften, så større områder hurtigere kan tjekkes igennem, end man kan fra jorden.

- Geografien er sådan, at der er åbne marker og sådan noget, vi gerne vil have kigget efter, siger vagtchef Peter Vestergaard fra Fyns Politi.

Politiet har ikke noget konkret at gå efter andet end det store geografiske område. Det er blandt andet tjekket, om der har været aktivitet på mandens konti eller lignende.

- Det er der ikke noget, der tyder på, siger Peter Vestergaard.

Læs også: Poul er forsvundet - nu kommer Fyns Politi med opfordring
Gå tilbage Del

Poul er forsvundet - nu kommer Fyns Politi med opfordring

Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Den 70-årige Poul Frank Andersen, der forsvandt torsdag aften, er endnu ikke fundet, oplyser Fyns Politi til TV 2 Fyn.

- Vi savner ham stadig. Når det bliver lyst, tager vi ud og leder efter ham igen med hunde, siger vagtchef Peter Vestergaard.

- Folk i området, der har skure, lader eller andre gemmesteder, må gerne kigge efter, om han er søgt derind i løbet af natten, siger vagtchefen videre.

Torsdag eftermiddag forlod Poul Frank Andersen sin bopæl i Årslev og gik i en ukendt retning. Han er sidst set omkring Dømmestrupvej ved Årslev omkring klokken 18 torsdag.

Han var iklædt en sort eller grå kedeldragt og har hvidt hår samt gråt fuldskæg.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.

Vagtchefen formoder lørdag kort før middag ikke, at han har været udsat for en forbrydelse.

Men kredsen har bedt offentligheden om hjælp til at finde 70-årige Poul Frank Andersen.

I politiets efterlysning fremgår det, at han har hvidt hår og gråt fuldskæg. Et vidne har over for politiet beskrevet at have set ham iført en sort eller grå kedeldragt.

- Det er selvfølgelig med forbehold for, at han kan have skiftet den i mellemtiden, så man må ikke stirre sig blind på, at han skal have den her dragt på.

Politiet har ingen viden om, om den pågældende kedeldragt er en termokedeldragt eller ej.

Eftersøgningen med hunde og helikopteren fortsætter ifølge vagtchefen, så længe det giver mening. Den fortsætter som udgangspunkt, til det bliver mørkt.

28. dec. 2024 kl. 11:44

Kan man danse til det? Atypisk musikgenre er rykket ind på ikonisk natklub

LYT
Del
Link
kopieret!

Techno, lys og dans. Det er, hvad du bliver mødt af, når Boogies Dance Café holder Thursday Rave Club.

Boogies Dance Café bliver i ny og næ om torsdagen omdannet til en hyldest af technomusikken, skæve visuelle elementer og såkaldt samtidsperformance. Asta Leonora Sandvad er en af medarrangørerne til disse events. Derudover er hun også en af de faste artister bag dj-pulten, hvor hun spiller techno det engagerede publikum.

- Jeg synes, det er sjovt at kunne blive ved med at overraske folk. De ved aldrig helt, hvad de skal høre, når de skal høre mig spille, fortæller Asta Leonora Sandvad.

Det dårlige rygte

Technomusikken bliver ofte forbundet med stoffer og noget meget voldsomt. Men når man kommer til technorave på Boogies Dance Café, så kan man med ro i maven give sig hen til musikken og stemningen, fortæller Asta Leonora Sandvad.

- Jeg tror oftere, jeg ser folk, som er ædru til de events, vi laver, end at folk vælter rundt og er megapåvirkede og fulde, siger dj’en, der tit bliver mødt med misforståelsen om det hårde technomiljø med stoffer.

Hvad er techno?

Techno er en samlet betegnelse for elektronisk danse- og lyttemusik skabt på synthesizere, trommemaskiner, samplere, sequencere og computere.

Technomusikken har rødder i den eksperimenterende elektronmusik i Darmstadtskolen, og den tyske gruppe Kraftwerk eksperimenterede i 1970'erne med at komponere musik på baggrund af små sequencergentagne motiver.

Også inspireret af bl.a. synthpop og disco begyndte dj's som Juan Atkins (f. 1962), Derrick May (f. 1963) og Kevin Saunderson (f. 1964) i midten af 1980'erne i Detroit at opbygge musik med en kølig, futuristisk lydarkitektur og repeterede beats.

Via housemusikken og klubkulturen bredte techno sig fra Detroit til England og siden til resten af Europa.

(Kilde: lex.dk)

Stærkt fællesskab i technomiljøet

Asta Leonora Sandvad har en klar mission med de her særlige torsdage på Boogies. Det handler for hende om at tage noget mindre kommercielt - technomiljøet - og bringe det ind i noget mere kommercielt, som er det klassiske natteliv på Boogies.

Missionen er at synliggøre det her miljø, som Asta Leonora Sandvad har fået stor glæde ud af at finde.

- Jeg blev mobbet sindssyg meget i folkeskolen, så det der med fællesskaber er ikke noget, jeg har haft. Jeg synes, det er rart at kunne sprede kærligheden og fællesskabet, fortæller hun.

Asta Leonora Sandvad fandt sit fællesskab gennem en fælles kærlighed for technomusikken. Derfor bliver hun ved at arrangere Thursday Rave Club, så andre kan opleve den samme fællesskabsfølelse.

28. dec. 2024 kl. 10:36
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Ny prognose varsler voldsomt vejr nytårsnat

LYT
Del
Link
kopieret!

Fynboerne kan godt forberede sig på, at det bliver særdeles blæsende nytårsnat.

Sydfyn og øerne vil opleve vindstød af styrken “stærk storm”, varsler TV 2 Vejret. Resten af Fyn vil opleve vindstød af kuling- og stormstyrke, hvis prognosen holder.

- Hvis denne prognose kommer til at holde, så vil der også komme snebyger nytårsnat, siger meteorolog Jens Ringgård.

Det er den amerikanske regnemodel GFS, der har lavet prognosen, og TV 2 Vejret påpeger, at den er behæftet med en vis usikkerhed, når det kommer til graden af vindstyrke. Men at det kommer til at blæse natten til onsdag er der ikke megen tvivl om.

Andre dele af landet vil opleve vindstyrke af orkanstyrke ifølge prognosen.

TV 2 Vejret

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her