Cykling Odense kæmper for comeback: De kan blive nogle af de bedste
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Efter flere års fravær er Cykling Odense klar til at erobre toppen af dansk cykelsport.
Cykelhjelmen er spændt og ambitionerne er klarlagt.
Cykling Odense vil tilbage på toppen af dansk cykelsport efter flere års fravær.
Har aldrig kørt landevejscykling: Mountainbikeryttere stiller op til DM
Kirstine Holt og Klara Sofie Hansen er mountainbikeryttere. Alligevel stiller de for første gang op til DM i landevejscykling.
De er vant til at sidde på cykler med noget bredere dæk, end dem de står overskrævs på nu. Mountainbikecyklerne er skiftet ud med landevejscykler, og det velkendte kuperede underlag er byttet ud med asfalt.
Mountainbikerytterne Kirstine Holt og Klara Sofie Hansen fra Dansk Mountainbike Klub stiller for første gang op til danmarksmesterskaberne i landevejscykling, når DM i cykling bliver afviklet i Middelfart søndag.
- Vi har faktisk aldrig kørt et landevejsløb før, så det bliver lidt specielt at stille op til DM som det første, men det bliver en oplevelse at køre sammen med nogle af de største danske ryttere, siger Kirstine Holt.
Aflyste mountainbikeløb
Forårets mountainbike øb blev aflyst på grund af corona, og de kvindelige cykelryttere savnede at trampe i pedalerne. Derfor stiller de nu op i et løb, der er langt fra deres komfortzone.
Selv om det er første gang, de to mountainbikerytter deltager, fejler ambitionerne ikke noget.
- Vi håber på, at der er et par bakker, for det er lidt mere vores hjemmebane. Så kan vi måske ende ud i nogle små udbrud, fortæller Klara Sofie Hansen.
Cykelløbet bliver afviklet i Middelfarts snævre gader søndag fra klokken 7.30 til 18.
- De har allerede nu et fundament til at blive nogle af de bedste herhjemme i Danmark, siger Kasper Linde Jørgensen om sine unge cykelryttere.
Casper Linde Jørgensen står i spidsen for cykelholdet. Han var selv rytter i Cykling Odense i slutningen af 90'erne, da holdet havde et kontinentalhold. Og det er lige præcis et kontinentalhold, der er en af de overordnede mål.
- Vi skal til at lære de her drenge at arbejde som et hold. Vi skal blive lidt mere skarpe, siger Kasper Linde Jørgensen.
Han mener, at tiden er moden til at forsøge sig med et kontinentalhold igen.
Talentmasse på cyklen
Projektet er i sin spæde opstart, men inden længe skal støttehjulene tages af og holdet skal testes.
Cykling Odenses Ian Millennium forbereder sig på nuværende tidspunkt til VM i cykelcross, der skal udkæmpes i Belgien.
Den 72. udgave af VM i cykelcross finder sted i den kommende weekend, og der er en klar ambition for den unge rytter, at han kan ende i top-20. Og det unge talent er glad for, at han kan forberede sig til VM i Cykling Odense-trøjen.
- I stedet for at jeg skal ud og søge et andet hold for, at jeg kan komme ud og fremme min karriere, så kan jeg nu blive i Cykling Odense og blive i det her fælleskab.
- Samtidig med at vi har noget lokalt at støtte op om i stedet for, at jeg for eksempel skulle til Sjælland, siger Ian Millennium, der er cykelrytter i Cykling Odense.
Kræver millioner at realisere
Det helt store mål er i sidste ende at stable et kontinentalhold på benene til landevejen. Men Cykling Odense har også ambitioner for banecykling, cyklecross og mountainbike.
- Det primære handler om at få folk til at støtte op om projektet og de ryttere, vi nu har, siger Claus Rasmussen, der er formand i Cykling Odense.
- Og så er målet at gøre det til et mere sammenstødt hold i 2022 og 2023, siger Claus Rasmussen.
Men hvis målet skal indfries, skal Cykling Odense samle knap to millioner kroner ind til projektet. På nuværebde tidspunkt får rytterne ikke løn.
- Det afgørende er, at holdet får licens og økonomi til at deltage i internationale konkurrencer, siger Claus Rasmussen og fortsætter:
- I år har vi heldigvis lidt på kistebunden, vi kan bruge til at starte op med. Og derefter satser vi da på at finde nogle samarbejdspartnere.