Det begyndte på Carlsens Kvarter: Interaktiv øl-rute er åbnet
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Lørdag fejres Øllets Dag i Odense, og samtidig udgiver virksomheden Storyhunt en interaktiv podcast gennem øllets by.
På værtshuset Carlsens Kvarter tappes alverdens øl fra fad og langes over bardisken. Foruden at være et populært vandhul i Odense er værtshuset nu også første stop på en interaktiv podcast.
Lørdag kunne odenseanere for første gang vandre den tre kilometer lange rute kaldet "Fra mjød til specialøl", forbi tre værtshuse og i alt ni stop, med øllets historie i ørerne.
Jensens Bøfhus i konkurrence med Tarteletfestivalen:
- Jeg troede, det var en joke
Odense Tartelet Festival afholdes for 11. gang i år, men nu har en konkurrent meldt sig i form af Jensens Bøfhus.
Til oktober afholdes verdens største tarteletfestival endnu engang i Odense, og sultne sjæle kan gå ombord i 13.000 tarteletter.
Men i år er der konkurrence fra Jensens Bøfhus, som har valgt at afholde sin egen tarteletfestival. Den er dog lidt mindre ekstravagant end den traditionelle version, da det først og fremmest går ud på, at tarteletter kommer på menukortet hos bøfhuset.
Alligevel gav det løftede øjenbryn hos Søren Windell, der i sin tid skabte Odense Tartelet Festival.
- Først troede jeg, at det var en joke. Men så var jeg inde og kigge og se, at det var rigtigt, siger han til TV 2 Fyn.
Et kompliment
Han hilser dog konkurrrencen velkommen.
- Jeg har altid taget det som et kompliment, når nogen laver en kopi, af det jeg laver, for det viser, at jeg laver det rigtige, siger han.
- Jeg synes det er sjovt, at et bøfhus nu også vil lave tarteletfestival. Hvis de får succes med det, så ser vi også snart tarteletter på MASH og Hereford, og det er jo dejligt, for det er hele meningen med tarteletfestivalen at udbrede kendskabet til tarteletten.
80 millioner tarteletter
Mens Jensens Bøfhus' festival varer fra 1. september til 14. oktober, er Odenses tarteletfestival en endagsbegivenhed, som finder sted 9. oktober. Til gengæld bliver det blandt andet med optræden fra blandt andre Johnny Reimar og Dario Campeotto.
Festivalen afholdes i Dok5000 på havnen i Odense
TV 2 Fyn har henvendt sig for at få en kommentar fra Jensens Bøfhus. I en mail skriver man følgende.
- Jensens Bøfhus støtter fuldt og helt op om tarteletfestivalen i Odense. Alle kræfter må forenes mod målet at redde denne truede art, hvis fyld Jensens i årevis har produceret. Vi håber vi med tarteletfestivalen på Jensens Bøfhus at kunne understøtte arbejdet med at udbrede nydelsen af denne delikate spise.
Der bliver produceret omkring 80 millioner tarteletter om året, hvoraf de 50 millioner bliver spist i Danmark.
- Hele øl-revolutionen startede her i Odense på Carlsens Kvarter. Det var et af de første værtshuse i Danmark, der begyndte at importere noget spændende øl, fortæller formand for Danske Øl-entusiaster, Klaus Rehkopff.
Det tager mellem to og tre timer at gå den nye øl-rute gennem Odense - og tiden afhænger naturligvis af, hvor længe du bliver hængende på de tre ikoniske værtshuse.
Fra vand til øl
Foruden Carslens Kvarter fører ruten dig også forbi Bryggeriet Flakhaven og den nyeste, Anarkist.
- Øl har alle dage været noget, der har knyttet sig til odenseanerne, ikke mindst fordi vandet tidligere var så elendigt, at man ikke kunne drikke det, så man var nødt til at behandle det, og så kunne man ligeså godt give det noget ordentligt smag, og det blev så til øl, fortæller Johnny Wøllekær, der er stadsarkivar i Odense Stadsarkiv.
Det er virksomheden Storyhunt, der har produceret podcasten.
- I virkeligheden har vi længe lavet de her interaktive guides i Danmark, og vi har i længere perioder godt kunne tænke os at koble nogle fysiske produkter på. Der giver det rigtig god mening med øl, fordi vi kan få lov til at beskrive øllen undervejs, og fordi der er rigtig meget historie om øl, fortæller direktør Mathias Mølgaard.
Hvert år drikker voksne danskere over 15 år i gennemsnit 9,5 liter ren alkohol om året. Omregnet i øl, svarer det til 12 styks om ugen.