På værtshuset Carlsens Kvarter tappes alverdens øl fra fad og langes over bardisken. Foruden at være et populært vandhul i Odense er værtshuset nu også første stop på en interaktiv podcast.
Lørdag kunne odenseanere for første gang vandre den tre kilometer lange rute kaldet "Fra mjød til specialøl", forbi tre værtshuse og i alt ni stop, med øllets historie i ørerne.
- Hele øl-revolutionen startede her i Odense på Carlsens Kvarter. Det var et af de første værtshuse i Danmark, der begyndte at importere noget spændende øl, fortæller formand for Danske Øl-entusiaster, Klaus Rehkopff.
Det tager mellem to og tre timer at gå den nye øl-rute gennem Odense - og tiden afhænger naturligvis af, hvor længe du bliver hængende på de tre ikoniske værtshuse.
Fra vand til øl
Foruden Carslens Kvarter fører ruten dig også forbi Bryggeriet Flakhaven og den nyeste, Anarkist.
- Øl har alle dage været noget, der har knyttet sig til odenseanerne, ikke mindst fordi vandet tidligere var så elendigt, at man ikke kunne drikke det, så man var nødt til at behandle det, og så kunne man ligeså godt give det noget ordentligt smag, og det blev så til øl, fortæller Johnny Wøllekær, der er stadsarkivar i Odense Stadsarkiv.
Det er virksomheden Storyhunt, der har produceret podcasten.
- I virkeligheden har vi længe lavet de her interaktive guides i Danmark, og vi har i længere perioder godt kunne tænke os at koble nogle fysiske produkter på. Der giver det rigtig god mening med øl, fordi vi kan få lov til at beskrive øllen undervejs, og fordi der er rigtig meget historie om øl, fortæller direktør Mathias Mølgaard.
Hvert år drikker voksne danskere over 15 år i gennemsnit 9,5 liter ren alkohol om året. Omregnet i øl, svarer det til 12 styks om ugen.