Natten til torsdag var der brand i en kælder i en ejendom på Dianavænget i det sydlige Odense. Politiet arbejder fortsat på at fastslå, hvorvidt branden var påsat.
Området, der tidligere har figureret på den officielle ghettoliste, har gennem længere tid været hærget af påsatte brande og omfattende hærværk.
Blandt andet fik en lang række beboere i starten af året smadret ruder i deres biler, der holdt på Dianavænget. Samtidig blev også flere opgangsdøre ødelagt.
Nu har både en række af beboerne og ikke mindst boligselskabet Kristiansdal, som boligerne hører under, mistet tålmodigheden. Tre familier har fået kraftige advarsler og risikerer at bliver smidt ud af deres lejligheder.
- Der er nogle ganske få, der ikke kan finde ud af, hvordan man bor. De ødelægger kælderrum, opgang, smadrer helt nye opgangsdøre, de sviner og tisser på trappeopgangen - og det, der er værre, siger Erik Thomsen, der er direktør for Boligforeningen Kristiansdal.
Hvis de ikke retter ind, så smider vi dem simpelthen ud. Vi vil ikke have dem
Foreningen er i gang med en stor renovering af boligerne i området, og derfor ærgrer det direktøren endnu mere, at han gang på gang kan se, at der er lavet hærværk i ejendommene.
- Det er ret surt. Og i virkeligheden er det jo lidt dumt af forældrene til de her unge mennesker. De skal jo selv betale. Jo mere de ødelægger, jo højere bliver huslejen, siger Erik Thomsen.
Vil smide familier ud
Direktøren har fået en række henvendelser fra beboere i området, der ikke længere gider finde sig i, at nogle få ødelægger det for alle de andre.
Tidligere har der ifølge boligdirektøren været flere familier, der blandt andet ikke turde benytte legepladserne i området, fordi de var bange for, hvad der kunne ske.
- Nu har de fået nok. De siger, at de har holdt sig tilbage, fordi de har været bange for repressalier og chikane. Men nu har de så klaget over tre familier, fortæller Erik Thomsen.
Boligforeningen har efterfølgende henvendt sig til de tre familier og krævet, at de fik styr på deres unge mennesker.
- Den ene af de tre familier har rettet ind, og så er der så to tilbage. Hvis de ikke retter ind, så smider vi dem simpelthen ud. Vi vil ikke have dem, siger Erik Thomsen.
Videoovervågning
Flere af beboerne i området har tidligere fremsat ønske om at få opsat videoovervågning. Boligdirektøren forstår godt ønsket, men tror ikke på det i virkeligheden.
- Det er min påstand, at de holder ikke mange minutter, de videokameraer, siger Erik Thomsen.
Trods alle problemerne tror han på, at de nu er på rette vej.
- Jeg tror på, at det flytter sig nu, for de beboere, der har henvendt sig, de er virkelig, virkelig trætte af det. De kan godt lide at bo der. Der er ganske få familier, og det er dem, der ødelægger det. Det hjælper jo heller ikke, at en af familierne har familiemedlemmer, der kommer udefra. Men de er jo ansvarlige for deres gæster, så vi skal nok få fat i dem, siger Erik Thomsen.