Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Kampagnen "kom og tag mig - NED" fra TEKNIQ arbejdsgiverne opfordrer deres 4.100 medlemmer til at tage de "forældede" nøgenkalendere ned fra væggene. Nu har en fynsk virksomhed taget kampagnens budskab til sig.
Hvad ville du sige til nøgenkalendere hos frisøren?
Eller måske på væggen hos tandlægen til dit årlige tjek?
Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne, en erhvervsorganisation for el, VVS og metal, er svaret et klart nej.
I en kampagne opfordrer TEKNIQ Arbejdsgiverne deres 4.100 medlemmer til at gentænke brugen af nøgenkalendere på arbejdspladserne.
Argumentet er simpelt: Disse kalendere bidrager ikke til et positivt arbejdsmiljø, især for de yngre generationer af faglærte kvinder og mænd, der i stigende grad udgør arbejdsstyrken.
Erhvervsorganisationen forsøger aktivt at ændre holdningen gennem kampagnen, hvor de har sendt en kalender ud til medlemmerne - men med et lille tvist.
I stedet for de traditionelle nøgenkalendere har hver måned en illustration af en nøgenkalender på en arbejdsplads, hvor det virker malplaceret, som eksempelvis hos en tandlæge, en bedemand eller endda i en vuggestue.
Værksted i Sanderum lytter til kampagnen
Kampagnen med navnet "Kom og tag mig - NED" har allerede sat tankerne i gang hos Sanderum Smede- og Maskinværksted.
- Vi vil gerne have flere kvinder i lære, og der er nogle unge piger, der har sagt, at de ikke vil i lære som smed, fordi værkstederne har sådan nogle kalendere hængende, fortæller virksomhedens økonomidirektør, Vivi Larsen.
Det gør dog ikke den store forskel for medarbejderne, om de hænger på væggene i værkstedet eller ej.
- Det er ikke noget, der har betydet noget herude, overhovedet, fortæller Mikkel Juul, der er smed hos Sanderum Smede- og Maskinværksted.
- Jeg vidste ikke engang, at de hang her, så det betyder faktisk ikke ret meget for mig, siger Wuk Truong, som også er smed hos Sanderum Smede- og Maskinværksted.
Delte meninger blandt elever på erhvervsskole
På Erhvervsskolen i Svendborg er flere af eleverne enige i kampagnens budskab.
En af de elever er Melissa Vedel Schelde:
- Jeg synes ikke, at det er i orden, for at være helt ærlig. Det er bedre, at de bliver taget ned, fordi så er der ikke nogen, der på en eller anden måde føler sig truffet, når vi kommer ud i lære, fortæller hun.
Andre elever kan godt acceptere, at nøgenkalenderne hænger på værkstederne, hvis de ikke hænger til skue for alle.
- Der er jo nogle piger, der kan føle sig krænket over, at der hænger sådan noget derude. Jeg synes måske, at det er noget, der skal hænge lidt mere privat på værkstedet og ikke tydeligt fremme i professionelle sammenhænge, fortæller Caroline Ankersø, elev på erhvervsskolen i Svendborg.
En anden elev på erhvervsskolen, Michele Christensen, er enig:
- Ude på vores arbejde er de gemt væk, fordi vi får tit kunder, der kommer igennem, så det er nok ikke det smarteste at have hængende. Jeg tænker, at det er fint nok, at de bliver taget ned. Hvis de kunne blive gemt væk, så det kun var medarbejderne, der kunne kigge på dem, ville det nok være fint for mig, at de hang der, fortæller Michele Christensen.