Frustreret OB-trænervikar: Vi laver en perlerække af fejl
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
OB gav to ud af tre mål væk, da klubben mandag var oppe imod AaB, mener vikarierende cheftræner Søren Krogh.
Det irriterer assistenttræner Søren Krogh, at OB mandag aften led et 2-3-nederlag på hjemmebane mod AaB.
Han passede OB-bænken, fordi cheftræner Andreas Alm havde karantæne, og han føler, at mandagens opgør var som at spille et videobånd af fynboernes øvrige kampe hidtil i foråret.
- Det var det samme billede, som det har været i de andre kampe. Vi har lavet en perlerække af fejl i de første fire kampe.
- Vi gav to ud af tre mål væk mod AaB, og det skal vi simpelthen få bugt med, siger Søren Krogh.
Kampen minut for minut: 6.153 så OB tabe med 3-2 til AaB
OB spiller klokken 19.00 hjemme mod AaB. Du kan følge kampen via liveopdateringer her.
OB gør sig nok bedst ved at hente point i mandag aftens hjemmekamp mod AaB.
Nordjyderne kommer til Odense Stadion i fynboernes sidste hjemmekamp i sæsonens grundspil med en øjeblikkelig fjerdeplads, og en sikret plads i mesterskabsspillet.
Til gengæld kan OB med en sejr sikre sig et godt udgangspunkt for næste kamp, hvor fynboerne skal holde bundholdet Vejle fra fadet for at finde lidt trøst i en sæson, hvor OB kun har vundet fire gange i de foreløbig 20 kampe, som er afviklet.
Ifølge OB-trænerteamets bruttotrup kan der meget vel blive plads til debut for Mihajlo Ivančević, som skal tage sig af midterforsvaret sammen med Kasper Larsen.
OB løber på banen uden, at have cheftræner Andreas Alm på sidelinjen. Andreas Alm har karantæne, så det bliver i stedet med Søren Krogh, Nicolas Arvid Hedeman, Lars Bjerring og Ivan Poulsen på trænerbænken.
Han afviser dog, at det er manglende individuel kvalitet, der er årsagen til de mange fejl. Han frikender således Nicholas Mickelson, der blev overrumplet af Kasper Kusk, som scorede det afgørende mål i slutfasen.
- Du får mig aldrig til at sige, at det er manglende kvalitet på spillerne, der gør, at de fejl forekommer.
- Nicholas Mickelson skulle bare have clearet den bold, det skal man simpelthen være i stand til, siger den vikarierende cheftræner.
OB-målmand Hans Christian Bernat var selv kraftigt involveret i det første mål, som han da også tager på sin kappe.
- Det første mål var 100 procent min skyld. Jeg fejlede med min position i målet. Jeg har også sagt til drengene, at det selvfølgelig var en fejl af mig.
Kæmpe sundhedsmæssig udfordring: Over halvdelen af fynboerne dyrker ikke nok motion
Ærøboerne er de mindst aktive i Danmark, viser nye tal. En professor og en sundhedsforsker giver her deres bud på, hvordan fynboerne kan ændre de dårlige vaner.
Tre ud af fem fynboer bevæger sig ikke nok.
Og i Region Syddanmark opfylder 60,4 procent ikke anbefalinger fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, for fysisk aktivitet, hvilket er det højeste tal af alle regioner i Danmark.
Det viser nye tal fra Den Nationale Sundhedsprofil, der er baseret på undersøgelsen ”Hvordan har du det?”, som er gennemført af de fem regioner og Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet, SDU.
Ifølge Peter Krustrup, der er professor i Sport og Sundhed ved Institut for Idræt og Biomekanik på SDU, er tallene ringe for Region Syddanmark.
- Det er en kæmpe sundhedsmæssig udfordring. Den her rapport er et bevis på, at der skal gøres rigtig meget på motionsfronten i 2022 og fremover, siger han.
Anbefalingerne fra WHO lyder på mindst 150-300 minutters fysisk aktivitet ved moderat intensitet ugentligt for den voksne befolkning. Ved hård fysisk aktivitet anbefales minimum 75-150 minutter ugentligt.
- Det gælder om at bruge alle tænkelige værktøjer til at få mere motion. Når 60,4 procent af personer i Region Syddanmark ikke opfylder anbefalinger for fysisk aktivitet, så er der brug for at tage mange metoder i brug, siger professoren i Sport og Sundhed.
Ærø Kommune ligger højst af kommunerne i Danmark med 67,2 procent. Se hvordan de resterende fynske kommuner ligger i tabellen nedenunder.
Fynske kommuner der ikke opfylder WHO's minimums anbefaling for fysisk aktivitet |
---|
Ærø 67,2 % |
Langeland 65,2 % |
Faaborg-Midtfyn 62,8 % |
Nordfyns 62,8 % |
Nyborg 62,3 % |
Assens 62,0 % |
Svendborg 60,2 % |
Middelfart 59,3 % |
Kerteminde 58,5 % |
Odense 57,2 % |
Der er generelt flere kvinder end mænd, der ikke opfylder kravet til anbefalingerne for fysisk aktivitet i Region Syddanmark.
For de 25-34-årige opfylder 62,6 procent af kvinder ikke anbefalingerne. Til sammenligning gælder det 57,6 procent af mænd.
Coronanedlukningen har været en stor udfordring for fysisk aktivitet og generelt sundhed og velvære i Danmark, siger Peter Krustrup.
- Vi skal hjælpe hinanden med at komme i gang efter corona, tilføjer han.
Sjovt og socialt
Ifølge Peter Krustrup er der mange ting, man kan gøre for at blive mere aktiv.
- Det gælder om at lave motion, der er sjovt og socialt, hvor man ikke kommer for at vinde eller præstere. Det kan være i en idrætsforening, hvor det er muligt at spille fodbold-fitness. Det er noget, jeg virkelig kan anbefale, siger professoren.
- Der er derudover stor gavn af at bruge cyklen til og fra arbejde.
- Vi skal have flere til at benytte sig at gode vaner med løbeture, som man kan få med naboen eller familiemedlemmer. Det får man rigtig meget ud af.
Hvis løbeskoene ikke er blevet slidt op eller er placeret længst væk i skabet, bør man nok se sig selv i øjnene og indse, at det nok ikke er løb, der kan få en til at bevæge sig 30 minutter dagligt, fortæller Peter Krustrup.
- De må finde et andet alternativ. Det kan for eksempel være i en fodbold- eller håndboldklub, hvor man aldrig bliver skiftet ud uanset ens niveau, men hvor træneren forventer deltagelse.
Lidt har også ret
Bente Klarlund Pedersen, der er sundhedsforsker og professor i integrativ medicin ved Københavns Universitet, giver tre bud på, hvordan fynboernes aktivitetsniveau kan forbedres.
- Først og fremmest bør man kigge på, om man kommunalpolitisk kan gøre noget. Der er brug for, at man ser på det strukturelle, siger hun.
Et andet bud lyder på, at man kigger på, om fritidslivet er gået i stå under corona-nedlukningen.
- Man kan kigge på idrætsorganisationerne, hvor der er der sket det under corona, at mange er faldet fra, siger Bente Klarlund Pedersen.
Et tredje bud lyder på at minde folk om, at lidt har også ret.
- At rejse sig fra sofaen og tage sine 10.000 skridt er også motion, siger hun.
- Kan man lade bilen stå og gå eller cykle i stedet? Kan man finde en makker, man kan gå og cykle med? Kan man være mere aktiv i dagligdagen, spørger professoren.
- Jeg troede faktisk, jeg boksede den ved siden af målet, men i stedet slog jeg den direkte ind i nettet, siger han.
Bedre end OB
På den modsatte trænerbænk var der også et nyt ansigt til mandagens kamp. Lars Friis tog en sejr i sin første kamp i spidsen for AaB, og han erkender, at AaB ikke spillede OB ned under græstæppet.
Han understreger dog, at det ikke var held, der afgjorde kampen, men derimod kvaliteten på holdet.
- OB spillede fuldstændig lige op med os i den her kamp, men vi endte med at vinde, fordi vi har et bedre hold, siger Lars Friis.
- OB har mange dygtige spillere, men vi har 18, der er klar til at flå hjertet ud og gøre en forskel, når de kommer på banen, og det gjorde alle i den grad mod OB, siger den nyslåede AaB-træner.