Drive-in-telte ved OUH:
- Vi er bange for, det bliver en form for McDrive-klinik
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
På OUH screener man ikke længere for coronavirus i drive-in-teltene. Om folk er smittede eller ej er nemlig ikke længere den vigtigste information for sundhedsvæsenet. Drive-in-teltene bruges i stedet til at vurdere, om patienter skal indlægges.
I OUHs drive-in-telte screener de ikke længere for coronavirus. Da teltene onsdag blev indviet var formålet ellers at teste for corona, men som smitten udvikler sig, er den vigtigste viden ikke længere, om man er smittet eller ej.
- Der er mange, der er corona-positiv uden at have svære sygdomsmanifestationer. Det er ikke særlig givende for os at vide, om en patient er positiv eller negativ, hvis patienten ikke har svære symptomer, fortæller den ledende overlæge på Fælles Akutmodtagelsen på OUH, Michael Hansen-Nord.
Coronasmittet i Nyborgs sundhedsafdeling
Testet positiv på OUH i Svendborg.
En ansat i Nyborg Kommunes administrative sundhedsafdeling blev i går på OUH Svendborg testet positiv for Corona virus.
Som følge af den positive test er der lavet en smittesporing.
Alle der har været i tæt kontakt med den pågældende person, eller været indenfor 2 meters afstand i mere end 15 minutter, er blevet kontaktet og er sendt i 14 dages karantæne.
Den pågældende medarbejder der er smittet, har arbejdsplads i Arkaden ved Rådhuset i Nyborg.
Medarbejderen har haft kontakt med en række personer, som nu er sendt hjem.
Ifølge pressechef Lone Mørup, er der ikke tale om en medarbejder, der har været ude at rejse. Hvordan vedkommende er blevet smittet, ved de ikke.
- Vi følger udviklingen nøje, og holder møde i krisestaben hver dag klokken ti. Men jeg vil gerne understrege, at der er ingen panik, siger Lone Mørup.
I teltene skal det nu i stedet vurderes, om patienter skal indlægges eller ej.
- Der er mange, der har lidt hoste og forkølelse, og som er bekymrede for corona, men de kræver ikke nødvendigvis en indlæggelse, siger Michael Hansen-Nord og uddyber:
- Teltene er til for at fange dem, der egentlig godt kan være hjemme, uden de behøver et hospital.
Politiet er klar til at støtte op
OUHs drive-in-telte er kun for patienter, der er blevet visiteret af egen læge, og som er blevet henvist til at blive indlagt.
- Det er meget vigtigt, at folk forstår, at teltene er til for patienter, der er visiteret til indlæggelse. Patienterne, der kommer her, starter deres indlæggelse i teltet. Det er ikke for andre, slår Michael Hansen-Nord fast.
Og for at sikre, at det kun er visiterede patienter, der lægger vejen forbi drive-in-teltene, har OUH allieret sig med Fyns Politi.
- Vi vil gerne sikre, at det kun er patienter, der er blevet henvist til indlæggelse, der kommer ind i området. Hvis der bliver behov for det, så kommer politiet og visiterer indkørslen, så patienter, der ikke er henvist hertil, bliver holdt væk, fortæller Michael Hansen-Nord og fortsætter:
- Politiet har lovet os, at de kan stille med bevogtining inden for ti minutter, hvis der bliver behov for det.
Ingen screening i teltet
I drive-in-teltene kommer patienterne til at møde en speciallæge og en sekrætær, men der foretages ikke en screening.
- De eneste remedier, der er til rådighed i teltet, er et blidtryksapperat og et termometer, så i teltene foretages ene og alene en klinisk vurdering af, om en patient har behov for indlæggelse eller ej.
Nyeste corona-tal fra Danmark: 50 smittede på Fyn
De nyeste tal for coronasmittede viser, at i alt 50 er ramt af smitten på Fyn. Torsdag var tallet 38.
Her er den seneste oversigt over smittede fordelt på landsdele opgjort 13. marts 2020.
Antallet er smittede kan dog være højere end det officielle tal, da ikke alle med symptomer bliver testet længere.
Det skyldes, at Sundhedsstyrelsen den 12. marts offentliggjorde, at de overgik fra en inddæmningsstrategi til en afbødningsstrategi, hvor antallet af tests vil blive prioriteret til de patienter, der ikke kun er en lille smule syge.
Læs hele rapporten her. (PDF)
Speciallægen må hverken tage blodprøver, de må ikke pode og de må ikke lave hjertekardiogram. Derfor er en screening i teltene slet ikke mulig.
-Vi har oplevet, at folk er mødt op på skadestuen med et ønske om at blive screenet for corona. Men vi screener ikke længere, så folk skal lade være med at komme og tro, at de kan blive testet, siger Michael Hansen-Nord.
Ikke en McDrive-klinik
Hvis man har mistanke om, at man er smittet med coronavirus, skal man tage kontakt til vagtlægen eller egen læge.
- Hverken vagtlægen eller egen læge må se de patienter, der ringer ind med mistanke om coronavirus. De skal visiteres over telefonen, fortæller Michael Hansen-Nord og fortsætter:
- Men det kan være svært for lægen at danne et indtryk af, hvor syg en patienten er, når man ikke har personen over for sig. Derfor bliver de henvist til en indlæggelse.
Men man kan altså ikke bare køre forbi uden en henvisning fra lægen.
- Vi er bange for, at det her bliver en form for McDrive-klinik. Vi håber, at folk har forståelse for, at det her er til patienter, der er visiteret og har talt med en læge og ikke alle mulige andre.