Der er hverken grundlag for politianmeldelse eller konkurskarantæne mod rådmand Søren Windell, når selskabet Soeren Group Aps. lukker og slukker i næste måned.
Det fastslår kurator Anders Madsen fra Agenda Advokater.
Selskabet, der har haft Søren Windell som direktør og hans mor som ejer, har i en årrække været økonomisk nødlidende og kendt for sjusket regnskabsføring.
Som tidligere omtalt af TV 2 Fyn har selskabet i sin levetid gentagne gange haft revisorpåtegninger om rod i regnskaberne, ulovlige aktionærlån og for sent betalt moms.
Forhold der sidste år fik professor i regnskab ved CBS, Thomas Riise Johansen, til at kalde regnskaberne for en rodebutik.
- Det er ret alvorlige ting, der er i selskabets historik. I de tidlige år var der hyppige udskiftninger af revisorer. Der står direkte i revisorerklæringerne, at der er rod i bogholderiet, at bogføringsloven i flere år ikke har været overholdt, at der har været for sen indsendelse af regnskab, for sent afholdt generalforsamling og for sen indbetaling af moms, sagde Thomas Riise Johansen til TV 2 Fyn.
Søren Windell kan drive virksomhed
Selvom selskabets historie går tilbage til 2006, er kurator Anders Madsen ikke gået så langt tilbage i historikken.
Han har netop indkaldt til afsluttende skiftesamling i selskabet den 9. marts med henblik på at lukke konkursboet.
Det sker med henvisning til, at der ikke er økonomiske midler til at dække yderligere omkostninger ved bobehandlingen udover de 30.000 kroner som skifteretten på det offentliges regning har stillet til rådighed for kurators arbejde - konkurslovens paragraf 143..
Når kurator Anders Madsen ikke mener, at der er baggrund for at begynde en sag om konkurskarantæne, der kunne fratage Windell muligheden for at drive virksomhed, er det med henvisning til, at der ikke er konstateret groft uforsvarlig forretningsførelse, og at der har været få kreditorer og transaktioner i selskabet.
Dertil kommer, at Søren Windell selv har stillet midler til rådighed for selskabets indfrielse af kreditorer i forbindelse med den tiltænkte afvikling, oplyser kurator.
Hermed tænker kurator formentlig på, at Windell og et andet af Windells selskaber selv har et tilgodehavende i selskabet på 143.000 kroner, som Windell giver afkald på.
Skat mister et tilgodehavende på 24.000 kroner, og der forventes ikke penge retur - spåkaldt dividende - til boet kreditorer, oplyser kurator.
Selv om kurator ikke har konstateret groft uforsvarlig forretningsførelse, fremgår det af de seneste cirkulæreskrivelser, at konkursboet lukker med en del løse ender.
Stadig nogle løse ender
Soeren Group har blandt andet betalt 95.000 kroner for en option på køb af Restaurant Grønttorvet, som Windell tidligere har drevet, men nedskrevet den til 0 kroner.
Købet blev aldrig til noget, og værdien var derfor nul, har Windell forklaret - men ikke dokumenteret, bemærker kurator.
En Mitsubishi Grandis, som selskabet ejede, har Windell forklaret kurator var tilbageholdt af et autoværksted uden at kunne dokumentere baggrunden for tilbageholdelsen.
Siden kunne kurator konstatere, at bilen var afmeldt og skrottet.
Kurator har også efterspurgt, men ikke modtaget en egentlig opgørelse af mellemregningerne til Søren Windell for 2015-2018 og 2020, men har dog modtaget kontispecifikationer for 2019, der viser, at Windell ar indbetalt væsentligt mere på selskabets konto, end han har trukket, oplyser kurator.
Ifølge cirkulæreskrivelser har Søren Windell ytret ønske om at gennemføre en fusion med det konkursramte selskab med et andet selskab, han ejer, men tilsyneladende uden, at planerne er realiseret.
I hvert fald er Soeren Group nu sendt til afsluttende skiftesamling.
Søren Windell udtaler til TV 2 Fyn:
- Jeg vil for en god ordens skyld gøre opmærksom på, at jeg, som sagtsidste år, agter at sørge for at alle kreditorer holdes skadesløse, så jeg vil sikre at SKAT får sit tilgodehavende, når sagen er endeligt afsluttet.