27. dec. 2022 kl. 10:12
Arkiv: Sidsel Anna Husted Adamsen

Mohamads hjem i Vollsmose skal rives ned:
  • Mine børn bliver ved med at spørge, hvornår vi skal hjem igen

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

1000 husstande i Vollsmose må flytte, fordi deres bolig skal rives ned. Den besked bliver modtaget forskelligt af Vollsmoses beboere.

Tomme lejlighedskomplekser står efterladt i Vollsmose. Deres beboere er blevet flyttet.

- Hver eneste gang vi kører forbi Bøgeparken, spørger mine børn: "Hvornår skal vi hjem til vores lejlighed igen, far?", siger 33-årige Mohamad Al Khalaf.

Vi er netop kørt ind på parkeringspladsen til boligområdet Bøgeparken i Vollsmose. Mohamad Al Khalaf ser op på det store, tomme lejlighedskompleks. 

Her har han boet med sin familie de sidste syv år. 

Men familien skal ikke tilbage til Vollsmose. Deres velkendte og trygge lejlighed i Bøgeparken skal rives ned.

1000 husstande skal flytte fra Vollsmose

Mohamad Al Khalaf, hans kone Maha Al Khalaf og deres tre børn er blevet genhuset. Og det er de ikke den eneste familie fra Vollsmose, der er blevet. 

Genhusningen af beboerne i Vollsmose er nemlig i fuld gang. 

I alt 1000 boliger skal rives ned og 1000 husstande skal flytte til nye boliger andre steder i Odense Kommune.

Odense Kommune og boligorganisationerne FAB og Civica, som står bag projektet, kalder det for en udviklingsplan, der går under navnet "Fremtidens Vollsmose".

Målet med planen er at gøre Vollsmose til en attraktiv og tryg bydel, som ikke længere står på regeringens liste over såkaldte omdannelsesområder, den tidligere ghettoliste for 'hårde ghetto-områder'.

Indtil videre er 190 lejligheder blevet revet ned, og beboerne er blevet flyttet til nye permanente boliger.

En af de beboere er 33-årige Mohamad Al Khalaf og hans familie. De nåede at bo syv år i Vollsmose, inden de skulle flytte.

I dag bor Mohamad Al Khalafs familie i stedet i et rækkehus i den nordøstlige forstad til Odense, Seden. 

Da vi møder Mohamad Al Khalaf, sidder han i en blå veloursofa i sin varme, store og nye stue. Vi bliver budt indenfor med arabisk kaffe og dadler.

Signe Husted Davidsen
Det nye rækkehus passer bedre til Mohamad Al Khalaf og hans families behov. De savner bare deres naboer i Vollsmose.

Fik et brev fra kommunen 

I juni 2022 blev familien genhuset i rækkehuset i Seden, fordi deres lejlighed i området Bøgeparken i Vollsmose snart skal rives ned.

- Bøgeparken i Vollsmose var et rigtigt dejligt og trygt sted for os at bo. Vi havde det rigtigt godt med vores naboer, vores børn var glade for skolen i området, og der er gode indkøbsmuligheder, siger Mohamad Al Khalaf.

Familien ville gerne være blevet boende i deres gamle treværelses lejlighed på 4. sal i Bøgeparkens vante rammer, hvor de har boet siden januar 2015.

Men i februar 2022 fik Mohamad Al Khalaf et brev for kommunen om, at familien skulle flytte fra lejligheden i Bøgeparken.

- Det kom ikke som en overraskelse, at vi skulle flytte. Jeg ved jo, at hele Vollsmose står til at blive forandret, siger han.

Siden februar er tiden fløjet afsted.

Venner fra Bøgeparken og boligforeningen Civicas genhusningspersonale har hjulpet familien med at flytte fra Bøgeparken til Seden. Og på den nye vej er familien blevet taget godt imod.

- Nede ad vejen bor Astrid og Helga, de er så søde. De kommer ofte på besøg hos os og drikker kaffe, siger Mohamad Al Khalafs kone, Maha Al Khalaf, med et smil. 

Hendes mand giver hende ret.

- Vi behandler alle mennesker, som vi møder, med respekt. Og det betyder meget for os, at vi kender vores naboer, siger han.

Signe Husted Davidsen
På vejen i Seden bor Mohamad Al Khalaf nu med sin familie. Det er et noget mere roligt sted end Vollsmose.

- Her er så stille

Vi går med Mohamad Al Khalaf ud på den vejen foran familiens nye rækkehus.

- Her er så stille, siger han og griner. 

- Det er nærmest kun vores bil, der kører op og ned ad vejen. Det var anderledes i Vollsmose, der var der altid folk på gaden, fortsætter han. 

Mohamad Al Khalaf savner alle sine naboer Vollsmose, men han savner ikke den gamle lejligheds mange trapper og små rum. 

Da Mohamad Al Khalaf var 22 år mistede han begge sine arme under et bombeangreb i Syrien. Derfor gør rækkehusets store rum og placering hverdagen en del lettere for ham.

- Den her bolig er jo bedre for os end den gamle. Her har vi have og egen parkeringsplads, siger han.

Bag huset ligger børnenes nye skole og en fodboldbane, som familien bruger dagligt.

Da vi spørger Mohamad Al Khalaf, om det var en stor omvæltning for ham at skulle flytte fra Vollsmose til Seden, trækker han på skulderen og siger:

- Det er ikke første gang i mit liv, jeg skal flytte fra et sted til et andet. Jeg har efterhånden boet mange steder. Først i Syrien og siden i Libanon, Thisted, Vollsmose og nu Seden.

Signe Husted Davidsen
Døren til den gamle opgang i Bøgeparken er låst med en stor hænge lås. Inden længe skal bygningen rives ned.

Vil ikke tilbage til Vollsmose

Mohamad Al Khalaf tager os med til Bøgeparken. Her står vi og kigger op på familiens gamle lejlighed.

- Det er underligt at være her. Alle lejlighederne er tomme. Alle mine naboer er flyttet til alle mulige steder. Nogle langt, langt væk fra os, siger Mohamad Al Khalaf.

Familien forsøger at holde kontakten til deres gamle naboer fra Vollsmose. Men det er svært, når alle beboerne er blevet spredt ud over hele Odense Kommune.

- Alle vores venner har travlt med at blive en del af deres nye områder og møde deres nye naboer. Men vi forsøger at besøge dem, så ofte vi kan, siger Mohamad Al Khalaf. 

Han går hen mod sin gamle opgang nummer 84. En dør han er gået ind af mange gange. Nu er den låst med en stor hængelås, og bygningen venter egentlig bare på at blive jævnet med jorden.

Mohamad Al Khalaf og familien vil ikke flytte tilbage til Vollsmose, selv hvis de fik tilbuddet i fremtiden. Det Vollsmose, de boede i, findes ikke mere. Og kommer ifølge Mohamad Al Khalaf ikke tilbage.

Ibrahim vil blive i Vollsmose

Ikke langt fra Bøgeparken ligger et lignende boligområde. Birkeparken. Her bor 21-årige Ibrahim El-Hassan med sine forældre. 

Hans område er det næste i køen til at blive revet ned, og han er sammen med sine naboer de næste til at blive genhuset rundt i Odense Kommune.

Modsat Mohamad Al Khalaf, der gjorde, som kommunen bad ham om, da han fik besked på at flytte fra Vollsmose, er Ibrahim El-Hassan langt fra begejstret for udviklingsplanens indtog på hans hjem.

- Man er i en meget sårbar situation, når man får at vide, at det hjem, hvor man har slået rod, skal rives ned, og man skal flyttes. Det er meget udmattende, og man føler sig magtesløs. Særligt når beslutningerne bag er blevet besluttet udenom det lokale beboerdemokrati, siger Ibrahim El-Hassan.

Ibrahim El-Hassan ved endnu ikke, hvor og hvornår hans familie skal genhuses. Men han ved, at det bliver et nyt og forandret Vollsmose, som han efter nedrivninger og renovering må vende hjem til. 

For han har ikke planer om at flytte fra Vollsmose. Han kommer tilbage. Også selvom lejlighederne stiger markant i pris. 

- I Birkeparken, hvor jeg bor, stiger huslejen i gennemsnit med 25 procent. Selvom det er voldsomt, er vi faktisk sluppet billigt i forhold til vores naboafdelinger i Vollsmose. Jeg har naboer, som frygter hvad fremtiden bringer. Især når de i forvejen har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen økonomisk, siger han.

De ressourcestærke flytter

Ibrahim El-Hassan læser til dagligt statskundskab på Syddansk Universitet. Ved siden af sit studie bruger han meget tid på frivilligt arbejde. Blandt andet i foreningen Almen Modstand, som kæmper for beboerne i almene boligområders rettigheder. 

Han er, hvad man kalder en ildsjæl. Det er også en af grundene til, at han vil blive boende i Vollsmose. Han giver ikke op.

Hans lyst til at blive boende i Vollsmose står i modsætning til andre såkaldte ressourcestærke beboere.

- Vi ser en tendens, hvor de ressourcestærke flytter ud af Vollsmose på grund af høj stigmatisering og forskelsbehandling. Og de såkaldte ressourcesvage bliver fastholdt, da de ikke har råd til at bo andre steder end i Vollsmose. Det er dem, der bliver ramt af prisstigninger og diskriminationen med de såkaldte ghettokriterier, siger Ibrahim El-Hassan.

Regeringens krav til beboerne i Vollsmoses almene boliger

Andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande må ikke være højere end 50 procent.

Samtidig skal mindst to af følgende fire kriterier være opfyldt:

  1. Andelen af beboere i alderen 18-64 år, der ikke er i arbejde og heller ikke er i gang med en uddannelse, må ikke overstiger 40 procent opgjort som gennemsnittet over de seneste 2 år.

  2. Andelen af beboere, der er dømt for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer må ikke udgøre mere end 3 gange landsgennemsnittet opgjort som gennemsnit over de seneste 2 år.

  3. Andelen af beboere i alderen 30-59 år, der alene har en grunduddannelse, må ikke overstige 60 procent af samtlige beboere i samme aldersgruppe.

  4. Den gennemsnitlige bruttoindkomst for skattepligtige i alderen 15-64 år i området (eksklusive uddannelsessøgende) må ikke være mindre end 55 procent af den gennemsnitlige bruttoindkomst for samme gruppe i regionen.

Kilde: Regeringen.dk

Rent ud sagt er 21-årige Ibrahim El-Hassan bekymret for, hvad der kommer til at ske med beboerne i Vollsmose, når de bliver permanent flyttet fra området.

Indtil videre er 190 husstande blevet permanent genhuset rundt i Odense Kommune. Det er tæt på en femtedel af de samlede genhusninger, der er i vente.

- Nu har man formået at genhuse de første. Men det bliver spændende at se, hvor folk fremadrettet skal bo. Jeg har meget svært ved at se, hvordan man skal kunne finde passende boliger til flere tusinde mennesker, når vi samtidig har mangel på letbetalelige boliger i storbyerne, siger Ibrahim El-Hassan.

Boligforening forsøger at tage hensyn til beboere

Det er en stor opgave, som Odense Kommune og boligorganisationerne har igangsat med udviklingsplanen "Fremtidens Vollsmose". Det er rigtigt mange mennesker, der skal genhuses.

Direktøren i boligorganisationen Civica, Jens Pilholm, er bevidst om, at det ikke er en lige behagelig oplevelse for alle 1.000 husstande, der skal flytte permanent fra Vollsmose. 

- Vores genhusningsfolk har en god dialog og samarbejde med alle familierne, der skal flytte. Det foregår i god ro og orden i en erkendelse af, at det er sådan tingene er, siger han og fortsætter:

- Det er ikke os, der har opfundet ghettoloven. Vi løser den opgave, som politikerne har stillet. Og så forsøger vi at løse opgaven bedst muligt med hensynstagning til vores beboere og området, siger Jens Pilholm.

I alt seks boligområder i Vollsmose skal igennem en gennemgribende renovation og flere boligblokke fjernes, inden hele området forventes at være færdigt i 2029. 

190 husstande er allerede blevet flyttet permanent til nye boliger rundt i Odense Kommune. Her finder du en oversigt over, hvor beboerne er blevet flyttet hen. 

5. jan. 2025 kl. 6:00
Tophistorie

Politikere vil stramme reglerne for fyrværkeri - sådan vil de gøre det

LYT
Del
Link
kopieret!

Nytåret 2024/2025 førte nye regler med sig. Affyringsperioden var blevet forkortet, hvilket betød, at man kun måtte fyre fyrværkeri af fra 31. december til 1. januar.

Alligevel valgte mange fortsat at fyre af uden for perioden, og ifølge Sikkerhedsstyrelsen var der sågar flere fyrværkeriulykker dette nytår i forhold til året forinden.

En af ulykkerne endte med, at en 24-årig mand fra Odense mistede livet.

Flere folketingsmedlemmer er nu åbne over for, at man igen skal kigge på, om fyrværkerilovgivningen skal skærpes yderligere.

- Jeg synes, det er relevant at kigge på, om der er behov for yderligere stramninger, fortæller folketingspolitiker for Venstre Lars Christian Lilleholt til TV 2 Fyn.

Han mener dog ikke, at man skal gøre fyrværkeri ulovligt.

Den store bødeblok skal frem

Venstre-politikeren fortæller, at han ikke mener, det vil løse problemet, hvis man vælger at gøre køb og salg af fyrværkeri ulovligt.

- Gør vi det ulovligt, skaber vi blot et marked for ulovligt fyrværkeri, fortæller han.

Helt konkret foreslår Lars Christian Lilleholt, at man skal kigge på, om man skal hæve bødesatsen for at fyre at uden for affyringsperioden endnu en gang.

I 2024 blev bødesatsen sat op til 2.500 kroner.

Folketingsmedlem for Socialdemokratiet Bjørn Brandenborg mener også, at man skal genevaluere den nuværende lovgivning på området.

- Vi kommer til at kigge på, om der er mere brug for regulering på området, fortæller Bjørn Brandenborg til TV 2 Fyn.

5. jan. 2025 kl. 9:36
Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

DMI varsler farligt vejrfænomen

LYT
Del
Link
kopieret!

Der er på tværs af Danmark risiko for let isslag fra søndag aften til mandag formiddag.

Det oplyser Mette Zhang, som er meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), tidligt søndag morgen.

Det skyldes en varmfront, som sidst på eftermiddagen søndag vil bevæge sig op over landet med udbredt sne, slud og regn, forklarer hun.

- Varslingen gælder alle dele af Danmark, for fronten ser i løbet af aftenen og natten ud til at skulle bevæge sig ind over hele landet.

Farligt vejrfænomen

Isslag opstår, når underafkølet vand bliver til is på en overflade.

Nedbør, der egentlig falder som sne, bevæger sig således ned gennem et varmere luftlag, hvor det smelter og bliver til vand. Når vandet så når et nyt og koldt lag luft helt nede ved jorden, bliver det underafkølet.

I det øjeblik, hvor vandet rammer jorden, bliver det så til is.

- Alle overflader, der rammes af isslag, bliver glaseret med et tyndt lag is, så det bliver glat. Spejlglat, forklarer Mette Zhang.

- Det er cykelstier, veje, fortove, alt. Så det er et ret farligt vejrfænomen.

Barskt vejr på vej

Der er derfor grund til at være særligt opmærksom, hvis man søndag aften eller nat har planer om at begive sig ud i trafikken.

Også mandag morgen skal bilister, cyklister og fodgængere være klar over risikoen for isslag, siger meteorologen.

Generelt byder søndag aften og nat på barskt vejr.

Dagen starter skyet og tørt, men når eftermiddagens varmfront går i land, kommer der blæst og aftentemperaturer fra -1 grad til 2 graders varme.

- Det vil i den grad føles barskt og ubehageligt. Det kommer til at blæse rigtig gevaldigt, siger Mette Zhang.

5. jan. 2025 kl. 8:31
Presse-fotos.dk

Saltspreder væltede ved Rosengårdcentret

LYT
Del
Link
kopieret!

Lørdag aften kom føreren af en traktor med saltspreder galt afsted ved Rosengårdcentret på Ørbækvej, da saltsprederen væltede i en rundkørsel.

Vagtchef hos Fyns Politi Christoffer Jacobsen bekræfter trafikuheldet og fortæller, at politiet var ude for at besigtige omfanget af ulykken.

Presse-fotos.dk

Ingen person kom til skade, og en bilinspektør blev tilkaldt for at undersøge trafikuheldet nærmere. Af samme årsag kan vagtchefen endnu ikke fortælle, hvad der forårsagede uheldet.

Det var kun anhængeren med salt, der væltede og ikke traktoren, oplyser vagtchefen videre.

Efterfølgende skulle vejen ryddes for en masse salt, der var væltet ud af saltsprederen.

Presse-fotos.dk
5. jan. 2025 kl. 8:15
Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Derfor var Viktor Axelsen for en sjælden gang skyld mødt op for at modtage pris

LYT
Del
Link
kopieret!

Lørdag aften blev sporten og danske atleter hyldes ved Sport 2024, og på den røde løber var der én person, der normalt ikke er at finde.

Viktor Axelsen plejer som regel ikke at deltage til showet på trods af at have vundet flere priser de seneste år. Det skyldes, at den store Super 1000-turnering Malaysia Open altid spilles i starten af januar.

Den turnering stiller badmintonstjernen også op til, når den skydes i gang natten til tirsdag dansk tid. Og han erkender, at forberedelserne bliver forringet end tidligere set.

- Jeg er normalt ikke til det her show, fordi jeg skal spille på tirsdag. Så det kommer ikke til at blive de mest optimale forberedelser, men lige den her gang har jeg valgt at prioritere aftenen for at få sat et OL-punktum, forklarer han til TV 2 Sport.

Løb med ærefuld titel

Viktor Axelsen, som vandt guld ved sommerens olympiske lege i Paris, blev lørdag kåret som Årets Sportsnavn i 2024.

Det er tredje gang i karrieren, at Axelsen tager prisen. Han tog også prisen i 2017 og 2021.

Det har ingen individuel atlet præsteret tidligere. Kvindelandsholdet i håndbold har dog også vundet prisen tre gange.

Det er Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark, der står bag kåringen.

Vil nyde de store øjeblikke

Udover at modtage titlen som Årets Sportsnavn har Axelsen samtidig valgt at ville fejre den store triumf og måske lige nyde øjeblikket lidt mere denne gang.

- Jeg tror, at det er sundt lige at stoppe op. Specielt nu hvor jeg måske kigger mod efteråret i min karriere. Jeg spiller ikke i ti år mere i hvert fald, så jeg har valgt at stoppe op og prioritere det her.

Viktor Axelsen møder Lee Cheuk Yiu i første runde ved Malaysia Open.

5. jan. 2025 kl. 5:00

Søndag kan byde på flere snebyger

LYT
Del
Link
kopieret!

Søndag bliver en overskyet dag, hvor det i første omgang mestendels vil holde tørt.

Men sidst på eftermiddagen kan der komme sne eller slud fra sydvest, som lokalt kan gå over i isslag.

Temperaturen når ned mellem frysepunktet og to graders varme med en svag til jævn vind fra syd. Den vil senere dreje over til omkring sydøst og bliver let til frisk.

4. jan. 2025 kl. 19:50

Dartklub har VM-feber: - Håber flere unge begynder at spille

LYT
Del
Link
kopieret!

I Assens Dart Club var der lørdag særlig god stemning ovenpå den spektakulære VM-finale fredag aften, hvor den kun 17-årige englænder Luke Littler på suveræn vis sikrede sig VM-titlen som den yngste nogensinde.

Med triumfen i Alexandra Palace i London blev der endnu en gang sat to tykke streger under, at den unge knægt er et ekstraordinært fænomen.

Og at en ung gut kommer ind og dominerer verdenseliten, det håber dartentusiasten Lars Nielsen kan få flere unge til at søge mod en dartklub.

Få masser af dartstemning fra Assens i videoen ovenover.

4. jan. 2025 kl. 18:49
Carsten Bak

Bilist bragede ind i bageri - der er ødelæggelser for "et større beløb"

LYT
Del
Link
kopieret!

Lørdag middag fik kunder og forbipasserende ved Baks Bakery og Deli i Middelfart sig noget af et syn, da en større BMW bragede ind i butikkens facade.

Det fortæller ejer, direktør og bagermester Carsten Bak, der har delt billeder af ødelæggelserne. Han var ikke selv til stede ved ulykken.

- En af mine ansatte ringede til mig og sagde, at en bil var kørt ind i bageriet. Så kommer der mange billeder hen over nethinden, siger Carsten Bak til TV 2 Fyn.

Carsten Bak

Stor materielle skader

Inden han satte kurs mod sin butik, fik han fat i politiet, der til Carsten Baks overraskelse var hurtigere fremme, end han selv var.

Da han kom frem, kunne han se, at en bilist havde ramt et bord-bænkesæt foran butikken. Det var blevet presset ind i vinduespartiet og havde efterfølgende skubbet en tonstung ovn et par meter ind i produktionsområdet.

- Det var ikke fordi, det var så voldsomt, og så alligevel. Da vi kiggede nærmere, kunne vi se, der var sket en del skader. Det ser ret voldsomt ud, fortæller Carsten Bak.

Fyns Politi bekræfter over for TV 2 Fyn, at de har været på stedet for at se nærmere på ulykken. Vagtchef Sten Nyland fortæller, at ulykken er sket som følge af en kørerfejl.

Carsten Bak

Ingen personskader

Ifølge Carsten Bak bunder kørerfejlen i, at bilisten havde taget fejl af speeder og bremser.

Heldigvis var der ikke nogen personer til stede i produktionsområdet, da ulykken skete, og politiet bekræfter ligeledes, at der ikke er sket nogen personskader. Der er heldigvis kun sket materielle skader - dog for et “større beløb”, oplyser vagtchefen.

At ingen personer er kommet til skade, glæder Carsten Bak, der af samme årsag også finder plads til lidt galgenhumor:

- Det sjove ved det hele er, at der på facaden står “Bak”, og så kører han fremad.

Til trods for de omfattende skader er Carsten Bak klar til at åbne sin butik allerede søndag morgen.

4. jan. 2025 kl. 18:32

Gitte har skrevet ny bibel til kvinder i overgangsalderen - revet væk inden udgivelse

LYT
Del
Link
kopieret!

En fynsk debutforfatter har selv udgivet en bestemt bog og slået alle de store forlag.

Gitte Boesen rådgiver kvinder i overgangsalderen, og hun har skrevet en bog, der allerede er gået nummer et på bestsellerlisten. Det er sket udelukkende på forsalget, da bogen først udkommer på tirsdag.

Lørdag holdt hun et lille releaseparty for bogen i Aaruphallen.

Selv er forfatteren ikke i tvivl om, hvorfor hendes bog er så efterspurgt fra udgivelsen.

Flemming Ellegard

Hvor er Poul? Mere end 50 frivillige deltog i eftersøgning

LYT
Del
Link
kopieret!

Lørdag fortsatte eftersøgningen af Poul Frank Andersen, der har været savnet siden han forlod hjemmet i Årslev 2. juledag.

Politiet stoppede deres eftersøgning torsdag, men den frivillige organisation Missing People havde samlet 51 personer, som var med til at lede efter den 70-årige mand.

Foreningen hjælper til, fordi de, der kender ham nærmest, havde kontaktet foreningen, der desuden havde fået grundig overlevering af Fyns Politi.

Talspersonen turde ikke gætte på chancerne for at finde den ældre mand i live. Vigtigst er dog at få ham fundet, lyder det.

Poul Frank Andersen var iført en sort eller grå kedeldragt. Han har hvidt hår og gråt fuldskæg.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.

4. jan. 2025 kl. 16:24
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

DMI varsler "spændende vintervejr" de kommende dage

LYT
Del
Link
kopieret!

Selvom søndagen umiddelbart kommer til at starte stille og roligt, så er der “spændende søndagsvejr” i sigte, skriver meteorolog Henning Gisselø i en kommentar på DMI’s hjemmeside.

For som dagen skrider frem vil vinden tiltage, og samtidig er der sne eller tøsne på vej over Danmark fra sydvest. Det giver risiko for snefygning flere steder.

Ud på natten vil nedbøren gå over i regn, og med temperaturer under og omkring frysepunktet, så kan man opleve isslag med superglatte veje, cykelstier, fortove, når man skal ud ad døren mandag morgen.

I alt forventer DMI, at der kommer mellem 10 og 20 millimeter nedbør, og derfor opfordrer de til, at man færdes udenfor med ekstra forsigtighed.

4. jan. 2025 kl. 15:24
Local Eyes

Vej spærres i ni måneder - skal bygge ny bro

LYT
Del
Link
kopieret!

Arbejdet med at anlægge den nye jernbane mellem Odense Vest og Kauslunde er godt i gang, og fra mandag og frem til september i år kommer det til at påvirke trafikanter på Søndersøvej ved Vissenbjerg.

Der skal nemlig bygges en ny bro, som skal føre jernbanen under Søndersøvej ved Fynske Motorvej. Derfor omlægges trafikken til en midlertidig vej lige nord for motorvejen ved frakørsel 54 Vissenbjerg, oplyser Assens Kommune på sin Facebookside.

Trafikanter på strækningen skal være opmærksomme på, at hastigheden på omlægningsstrækningen er sænket til 40 km/t.

Assens Kommune

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her