25. nov. 2023 kl. 8:00
Frederik Zeuner

Naboer er nervøse ved udsigt til kæmpekoncerter: Nu tager de sagen i egen hånd

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

Beboere i området omkring Dyrskuepladsen vil i dialog med kommunen gennem en ny forening.


Flammerne stod flere meter op i luften, da den tyske heavyrock-gruppe Rammstein tidligere i år spillede to gange for omkring 45.000 begejstrede fans på Dyrskuepladsen i Odense. Til sommer er det den amerikanske rock-legende Bruce Springsteen, der skal fylde pladsen, og står det til politikerne i Odense Byråd, skal der være endnu flere og større koncerter på pladsen. Derfor har de afsat ti millioner kroner til at udvide kapaciteten, så der vil være plads til 70.000 gæster.  

Det er dog ikke alle, der er lige begejstrede for udsigten til flere og større koncerter på pladsen. Omkring 350 mere eller mindre bekymrede borgere mødte op, da Odense Kommune holdt informationsmøde om planerne for pladsen. 

En af dem var Nils Skeby, som selv bor i villakvarteret ikke langt fra Dyrskuepladsen. Han mener, at byrådspolitikerne har truffet beslutningen om at udvide pladsens kapacitet uden at lytte til beboerne i området. 

“Jeg har det virkelig stramt med, at en kommune hen over hovedet på borgerne, tager nogle så dramatiske beslutninger i det her tilfælde i et gammelt villaområde, hvor der er små veje, og hvor folk har boet i mange år og har købt et hus i god tro i henhold til de lokalplaner, der er”

— Nils Skeby.

- Jeg har det virkelig stramt med, at en kommune hen over hovedet på borgerne, tager nogle så dramatiske beslutninger i det her tilfælde i et gammelt villaområde, hvor der er små veje, og hvor folk har boet i mange år og har købt et hus i god tro i henhold til de lokalplaner, der er, siger han. 

Ikke hensigten af stoppe koncertplanerne

Derfor har Nils Skeby taget initiativ til at stifte en forening for beboere i området, som kan gå i dialog med kommunen. Foreningen har stiftende generalforsamling lørdag kl. 10 på Dalum Bibliotek.

Det er dog ikke Nils Skebys mening, at foreningen skal forsøge at stoppe planerne om flere og større koncerter. 

- Det bliver ikke en del af vores formål. Der vil sikkert være nogle af dem, der bliver medlem af vores forening i morgen, som ønsker det - men der er så sandelig også mange, der ikke ønsker det.

Han ønsker i stedet, at foreningen skal tale beboernes sag overfor kommunen i spørgsmål om for eksempel trafiksikkerhed, miljø, adgangsveje og støj. Det er dog de fremmødte til den stiftende generalforsamling, der i sidste ende bestemmer, hvad foreningens formål skal være.

Mange beboere er bekymrede

Nils Skeby er overbevist om, at der vil være opbakning til foreningen blandt beboerne i området. 

- Efter at jeg er begyndt at snakke med folk, er der helt vildt mange, som har henvendt sig, fordi de ligesom mig er bekymrede over, at der ikke er nogen demokratisk proces i det her, siger han.  

Der er nogle, som vil sige, at man må leve med støj fra for eksempel koncerter en gang imellem, når man bor i byen. Hvad siger du til det?

- Jeg oplever egentlig, at mange af beboerne i området er rimeligt rolige omkring, at der bliver afholdt koncerter, men jeg kan også godt mærke, at der er nogle, der synes, at nu går de over en usynlig streg ved at sige, at Dyrskuepladsen skal afholde op til fire kæmpekoncerter med 70.000 tilskuere om året, siger han.  

Rådmand afviser kritikken

På Odense Slot tager by- og kulturrådmand Søren Windell (K) imod den nye forening med sindsro.

- Vi har jo foreningsfrihed i Danmark. Alle kan stifte en forening, og det er de velkomne til. Det er jo en demokratisk ret, siger Søren Windell.

Det er dog ikke ensbetydende med, at foreningen automatisk bliver en dialogpartner for Odense Kommune.

- Det, at man stifter en forening i et område, giver ikke automatisk foreningen ret til at udtale sig på et helt områdes vegne, siger Søren Windell.

Han peger på, at det endnu ikke er klart, hvad der er foreningens grundlag, og hvem den repræsenterer, da den ikke er stiftet endnu.


Rådmanden mener ikke, at beslutningen om at holde flere og større koncerter på Dyrskuepladsen er truffet hen over hovederne på beboerne i området.

- Dyrskuepladsen har igennem flere år været brugt til større events. Det er ikke noget nyt. Vi har både haft Guns and Roses og Rammstein derude, og nu kommer Bruce Springsteen til sommer. Det er en fortsættelse af den aktivitet, der er i forvejen, om end vi øger kapaciteten, siger Søren Windell.

Han tilføjer, at det er byrådet, der har truffet beslutningen om at afsætte penge til at udvide kapaciteten for afholdelse af koncerter på Dyrskuepladsen i forbindelse med budgetaftalen for 2024. Nu er der et planlægningsarbejde i gang, som også omfatter at ændre lokalplanen for området. Dermed følger de normale processer med høringer og borgerinddragelse. Der vil også komme flere borgermøder.

- Vi har haft det første borgermøde, og der kommer et borgermøde mere, hvor vi også skal tale om, hvordan vi afvikler trafik, som er noget at det, der har været bekymringer omkring - og som jeg godt forstår, der har været bekymringer omkring, siger Søren Windell.

- Vi vil gerne være mere tydelige omkring, hvordan vi planlægger afviklingen af trafikken, når så mange mennesker skal ind og ud af pladsen. Det vil vi gerne oplyse om og i dialog med beboerne i området om, siger Søren Windell. 

Læs også: Disse ti megastjerner vil fynboerne have til Dyrskuepladsen
Gå tilbage Del
12. sep. 2023 kl. 13:10

Disse ti megastjerner vil fynboerne have til Dyrskuepladsen

Michael Tran/AFP/Ritzau Scanpix, Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix, Scott Roth/AP/Ritzau Scanpix

Det kan blive svært at lokke sværvægtere som The Rolling Stones og Eminem til Odense, men til sommer er muligheden der, og det er dem, fynboerne vil have.


Taylor Swift, Harry Styles og Ed Sheeran står øverst på listen, når det gælder megastjerner, som bør give koncert i Odense.

Fra næste sommer bliver det muligt at afvikle koncerter med op mod 70.000 tilskuere på Dyrskuepladsen i Odense. Sammen med Roskilde Festival er der tale om landets største koncertsted. 

I den forbindelse gav TV 2 Fyn mulighed for at komme med tre bud til musikønsker.

Grafik: Martin Christian Dreyer
TV 2 Fyn har modtaget tusindvis af svar. Jo større navnet er, jo flere stemmer har kunstneren fået.

Der er uden tvivl én suveræn vinder. Hvert tredje bud indeholdt navnet Taylor Swift. 

Herunder er samlet en top-ti-liste over de mest populære bud. 

Taylor Swift

33-årige Taylor Swift fra USA er den mest streamede kvindelige kunstner på Spotify og har solgt flere end 200 millioner album.

Hendes største hits er “We Are Never Ever Getting Back Together”, “Shake It Off”, “Blank Space”, “Cardigan”, “Willow” og sidste års “Anti-Hero”. 

Kommer hun til Odense? Måske. Hun er i gang med sin verdensturné, og på den europæiske del i maj og juni er der koncerter tæt på Danmark, eksempelvis i Stockholm, men ingen danske koncerter er offentliggjort, og hun har aldrig spillet i Danmark. Der er dog huller i hendes turnéplan, så det er bestemt muligt.


Metallica

Det amerikanske heavymetalband fra 1980’erne med danske Lars Ulrich bag trommerne har solgt flere end 125 millioner album. 

Bandets mest kendte numre er “Master of Puppets”, “One”, “Creeping Death”, “Enter Sandmen” og popballaden “Nothing Else Matters”.

Kommer de til Odense? Metallica har spillet utallige gange i Danmark, senest på Copenhell, så det er bestemt sandsynligt, men rockgruppen giver allerede flere koncerter i Parken næste sommer.

Coldplay

Den britiske rockgruppe Coldplay har solgt flere end 100 millioner album. 

Gruppens største hits er “Viva la Vida”, “Paradise”, “Fix You”, “Yellow” og “The Scientist”. 

Kommer de til Odense? Måske. Coldplay er i gang med sin verdensturné og spillede to koncerter i Parken i sommer, så de har allerede været forbi landet, men de spiller koncerter i Europa næste sommer igen. 


Rammstein

Esben Seerup

Jo, jo, Rammstein har lige spillet to koncerter på Dyrskuepladsen i Odense, men de var en succes, og brugerne har stemt metalgruppen ind på en fjerdeplads. 

Næste sommer er der mulighed for at spille endnu større koncerter. 

Rammsteins største hits på den danske hitliste er “Du Hast”, “Amerika”, “Benzin” og “Keine Lust”, mens både “Zeit” og “Zick Zack” sidste år toppede den tyske hitliste.

U2

Den irske rockgruppe har solgt 170 millioner album.

Gruppens største hits er “With or Without You”, “I Still Haven’t Found What I’m Looking for”, “Desire”, “One” og “Beautiful Day”. 

Kommer de til Odense? Måske. Der går som regel mange år mellem de danske koncerter, og lige nu er gruppen uden sin trommeslager, så det er mindre sandsynligt, i hvert fald næste sommer. 

The Rolling Stones

Den britiske rockgruppe er uden tvivl den ældste på listen og har solgt flere end 200 millioner album.

Gruppen fik sine første store hits i 1960’erne med “(I Can’t Get No) Satisfaction”, “Get Off of My Cloud” og “Paint It Black”, men hittede også i andre årtier med blandt andet “Angie” og “Start Me Up”. 

Kommer de til Odense? Trommeslager Charlie Watts døde i 2021 som 80-årig, men alligevel har gruppen et nyt album på vej i efteråret. Man skal aldrig sige aldrig.

Harry Styles

29-årige Harry Styles var med i popgruppen One Direction, der solgte flere end 70 millioner album, men han har efterfølgende haft stor succes som solokunstner.

Britens største hits er “Sign of the Times”, “Lights Up”, “Watermelon Sugar” og “As It Was”, der toppede hitlisterne verden over sidste år. 

Kommer han til Odense? Harry Styles har i maj spillet to koncerter i Horsens, men det er bestemt sandsynligt, at briten kommer forbi Odense på et senere tidspunkt.

Bruce Springsteen

Den amerikanske rocksanger har solgt flere end 71 millioner album. 

Hans største hits er “Dancing in the Dark”, “Born in the U.S.A.”, “Born to Run”, “Hungry Heart” og “Glory Days”.

Kommer han til Odense? 73-årige Bruce Springsteen har spillet rigtig mange gange i Danmark, og han er altid populær. Han spillede to koncerter i Parken i sommer, men det er ikke usandsynligt, at han vender retur inden for de næste par år.

Ed Sheeran

Den britiske popsanger Ed Sheeran er den mest populære kunstner på Spotify - altså mere populær end Taylor Swift. Han har solgt flere end 150 millioner album.

Hans største hits er “Sing”, “Thinking Out Loud”, “Shape of You”, “Perfect” og “Eyes Closed”, der toppede hitlisterne i år.

Kommer han til Odense? Ed Sheeran spillede for i alt 160.000 fans sidste sommer i København, hvor han gav fire koncerter i træk. Mon ikke han snart kommer til Danmark igen med én eller flere koncerter  - måske for endnu flere mennesker.

Eminem

50-årige Eminem fra USA har solgt flere end 220 millioner album, og trods en tiendeplads på denne liste er han den bedst sælgende kunstner af de nævnte.

Rapperens største hits er “Without Me”, “Lose Yourself”, “Not Afraid”, “Love the Way You Lie” og “The Monster”, som han lavede med Rihanna.

Kommer han til Odense? Eminem spillede for omkring 100.000 mennesker på Roskilde Festival i 2018. Det var første og eneste gang, han spillede i Danmark, så det er mindre sandsynligt, at han kommer igen. Måske.

Fotokreditering: Michael Tran/AFP/Ritzau Scanpix, Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix, Torben Christensen/Ritzau Scanpix, Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix, Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix, Tua Marie Meincke Holmboe, Esben Seerup, Scott Roth/AP/Ritzau Scanpix, Torben Christensen/Ritzau Scanpix, Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

Ekspert og borgmester: Ingen navne er for store

Når Dyrskuepladsen næste sommer får plads til 70.000 tilskuere, skal Odense ikke være for fin til at drømme om de helt store kunstnere. 

- Jeg tror ikke, at der er nogle kunstnere, der er for store til pladsen. Så kan man tiltrække de allerstørste navne og stadionshows - og nu også dem, der har behov for mere plads, end man kan få i eksempelvis Royal Arena eller Parken, siger Ronnie Hansen, der er tidligere eventchef i Odense&Co og var med til at etablere Tinderbox.

Betyder det, at kunstnere som eksempelvis Taylor Swift ville kunne besøge Dyrskuepladsen?

- Jeg kan ikke være konkret, men igen vil jeg sige, at der nok ikke er nogen kunstnere, der er for store til et sted, som har plads til 70.000 tilskuere, fortæller han.

Disse stjerner har allerede spillet på pladsen

Ud over Grøn Koncert, der i årtier har brugt Dyrskuepladsen i forbindelse med turnéen i juli til at holde koncerter med over 25.000 gæster, har både danske og internationale kunstnere fra tid til anden fået lov til at spille på pladsen.

I 2008 spillede den britiske popgruppe Duran Duran for 25.000 mennesker på Dyrskuepladsen i Odense, mens den amerikanske sangerinde Pink spillede en noget mindre koncert i et telt på pladsen i 2007.

Også D-A-D og Kim Larsen har spillet enkeltstående koncerter på Dyrskuepladsen i henholdsvis 1997 og 2003. 

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), vil ikke sætte navne på, hvem han helst ser optræde på Dyrskuepladsen, men han vil bestemt ikke udelukke, at Taylor Swift kan lokkes til byen

For 1 time siden
Tophistorie
Alexander Aagaard

Nyt voldsomt tilfælde af mishandling - hest skamferet i skeden

LYT
Del
Link
kopieret!

Et nyt tilfælde af hesteskamfering har ramt Fyn.


Det bekræfter Fyns Politi over for TV 2 Fyn, efter at et opslag på Facebook siden mandag aften er blevet delt hundredevis af gange. På opslaget ses en blødende hoppe.


Hoppen, der er fra en gård i Stenstrup, er ifølge Fyns Politi blevet stukket i nærheden af dens skede. En dyrlæge har efterfølgende været ude at tilse hesten og syet den, oplyser politiet.


TV 2 Fyn har været i kontakt med beboeren, der bekræfter hændelsen, men for nuværende ikke ønsker at udtale sig.


Det er ikke første gang, at en hest på Fyn er udsat for at blive skamferet. I februar sidste år kunne TV 2 Fyn fortælle, at Maja Vita Nannberg og Pernille Nannberg Brandts heste i Voldtofte på Vestfyn var blevet generet og mishandlet gennem flere måneder.


I oktober 2022 blev Pernille Nannbergs hest Eydis skamferet. Både i skeden og på benet. Eydis døde siden af sine kvæstelser.


Læs også: Et opkald vendte op og ned på det hele, da Eydis blødte fra begge bagben
Gå tilbage Del
11. feb. 2024 kl. 21:00

Et opkald vendte op og ned på det hele, da Eydis blødte fra begge bagben

Flere gange i mere end et år har en mor og datter oplevet mystiske og uhyggelige hændelser ved deres hestefold. En af hestene er blevet skåret i, overvågningskameraer er blevet drejet og slukket, og ukendte personer er blevet set på folden, når mørket er faldet på.


Ifølge politiet skulle ejeren mandag eftermiddag have sine heste ind i sin stald i Stenstrup.

Men den pågældende hest ville ikke med, da den blev kaldt på.

Da ejeren kom hen til hesten, viste det sig altså, at det skyldtes, at den hesten var blevet skændet.

Klokken 18.48 anmeldte ejeren det til politiet.

Klokken 20.43 lagde en beboer i Stenstrup et opslag med en blødende hest på Facebook, hvor hændelsen blev beskrevet. Opslaget kan ses her. Vi skal dog advare om stærke billeder.

Politiet vil meget gerne høre fra vidner, der måtte have set noget mistænkeligt i området omkring Stationsvej 53 i Stenstrup. Politiet har tirsdag formiddag været til stede i området, blandt andet med hunde.

Har man oplysninger i sagen kan man derfor kontakte Fyns Politi på 114.

TV 2 FYN PLAY | SERIER

De skamferede heste

For 22 minutter siden
Tophistorie

Pernilles hest døde efter grov mishandling: - Jeg er klar til at sove hos hestene

LYT
Del
Link
kopieret!

Fyn er igen ramt af hesteskamfering.
En hoppe fra en gård på Stenstrup er blevet stukket i nærheden af dens skede, og noget lignende oplevede Pernille Nannberg Brandts hest Eydis for et år siden.
Hoppen måtte dengang aflives.


- Det er så forfærdeligt. Jeg bliver panisk og skrækslagen. Jeg er klar til at lægge mig over og sove hos hestene, siger Pernille Nannberg Brandt.

- Jeg får ondt i maven. Tænk, hvis der kommer én og skærer i en af mine hopper igen.

Dybt uretfærdigt

Pernille Nannberg Brandt har i dag fire heste på gården i Voldtofte, hvor der er i alt otte heste.

Hun er dybt påvirket af det seneste tilfælde af hesteskamfering i Stenstrup, der fandt sted mandag aften. Det vækker minder om en periode, som hun beskriver som “psykologisk terror”.  

- Eydis er meget savnet. Det er dybt uretfærdigt, at jeg skal aflive min hest, fordi der er nogen, der har skåret i hende. Jeg har så ondt af ejeren og hesten, siger Pernille Nannberg Brandt.

Læs også: Nyt voldsomt tilfælde af mishandling - hest skamferet i skeden
Gå tilbage Del
For 1 time siden

Nyt voldsomt tilfælde af mishandling - hest skamferet i skeden

Alexander Aagaard

Et nyt tilfælde af hesteskamfering har ramt Fyn.


Det bekræfter Fyns Politi over for TV 2 Fyn, efter at et opslag på Facebook siden mandag aften er blevet delt hundredevis af gange. På opslaget ses en blødende hoppe.


Hoppen, der er fra en gård i Stenstrup, er ifølge Fyns Politi blevet stukket i nærheden af dens skede. En dyrlæge har efterfølgende været ude at tilse hesten og syet den, oplyser politiet.


TV 2 Fyn har været i kontakt med beboeren, der bekræfter hændelsen, men for nuværende ikke ønsker at udtale sig.


Det er ikke første gang, at en hest på Fyn er udsat for at blive skamferet. I februar sidste år kunne TV 2 Fyn fortælle, at Maja Vita Nannberg og Pernille Nannberg Brandts heste i Voldtofte på Vestfyn var blevet generet og mishandlet gennem flere måneder.


I oktober 2022 blev Pernille Nannbergs hest Eydis skamferet. Både i skeden og på benet. Eydis døde siden af sine kvæstelser.


Ifølge politiet skulle ejeren mandag eftermiddag have sine heste ind i sin stald i Stenstrup.

Men den pågældende hest ville ikke med, da den blev kaldt på.

Da ejeren kom hen til hesten, viste det sig altså, at det skyldtes, at den hesten var blevet skændet.

Klokken 18.48 anmeldte ejeren det til politiet.

Klokken 20.43 lagde en beboer i Stenstrup et opslag med en blødende hest på Facebook, hvor hændelsen blev beskrevet. Opslaget kan ses her. Vi skal dog advare om stærke billeder.

Politiet vil meget gerne høre fra vidner, der måtte have set noget mistænkeligt i området omkring Stationsvej 53 i Stenstrup. Politiet har tirsdag formiddag været til stede i området, blandt andet med hunde.

Har man oplysninger i sagen kan man derfor kontakte Fyns Politi på 114.

TV 2 FYN PLAY | SERIER

De skamferede heste

TV 2 Fyn har været i kontakt med ejeren af den skamferede hest i Stenstrup. Ejeren bekræfter episoden, men ønsker ikke at udtale sig lige nu.

Ét godt råd

Pernille Nannberg Brandt har en række gode råd til ejerne. De skal - for at undgå lignende tilfælde - blandt andet sørge for at få ændret i deres rutiner i stalden, ændre fodretider, stå op og lukke af på forskellige tidspunkter og holde øje med mennesker i området.

Et råd topper dog dem alle. 

- Få sat kamera op, siger Pernille Nannberg Brandt.

I Voldtofte stod mishandlingen på i flere måneder, men her var kameraerne en særlig hjælp. 

Har I oplevet noget lignende, siden I satte kamera op?

- Der har været helt ro på hos os. 7-9-13, siger Pernille Nannberg Brandt, der får en alarm på telefonen, når der er bevægelser på gårdens kameraer.

Aldrig opklaret af politiet

Sagen om de skamferede heste i Voldtofte er dog aldrig opklaret.

- Jeg fik at vide af politiet, at sagen var afsluttet, da de ikke kan komme videre. Sker der noget, er den åben. Politiet kan ikke gøre noget. Det er de sværeste sager at opklare, siger Pernille Nannberg Brandt.

På gården i Voldtofte er der nu sat ekstra hegn op. Der er overvågningskameraer flere steder i stalden og på folden, og der er vildtkamera samt ekstra tråd ved ledåbninger. 

- Det er dyrt at lave ekstra hegn og købe kameraer. Det har været nogle dyre år, men det giver os en sikkerhed. Selvfølgelig kan det stadig ske, erkender Pernille Nannberg Brandt.

Der er set flere lignende tilfælde det seneste år i Jylland og på Sjællænd, hvor to heste er døde som følge af grov mishandling. Nu er mishandlingen igen kommet til Fyn.

- Der må være nogen, der må vide noget. Der må have været nogen, der har set en mærkelig bil eller noget. Det er vanvittigt. Det sker hvert eneste år. Med de tendenser og lyster tænker jeg, det må hænge sammen. Det er uhyggeligt, hvis vi har så mange mennesker, der har sådan en hobby, siger hun. 

Frygten skal bearbejdes

Hun er dog glad for, at sagerne om de mishandlede heste får stor medieomtale, og TV 2 Fyn lavede sidste år dokumentaren “De skamferede heste”. 

- Vi bliver nødt til at gøre noget og tale om det, så vi kan få det stoppet, siger Pernille Nannberg Brandt.

- Ejerne skal snakke om det med nogen, for man får en frygt for at gå på fold. Det er noget, der tager lang tid at bearbejde. De er velkomne til at ringe eller skrive til os.

Det seneste tilfælde med en skamferet heste blev meldt til politiet mandag klokken 18.48. Politiet vil gerne høre fra vidner, der måtte have set noget mistænkeligt i området omkring Stationsvej 53 i Stenstrup. Politiet kan fanges på telefon 114. 

TV 2 FYN PLAY | De skamferede heste

2024 January 17, 2024

Serie: De skamferede heste (trailer)

I dag kl. 6:00
Tophistorie
A/S Skræps

Vognmand nægter af princip at betale kæmpe bøde for 21 bordbomber

LYT
Del
Link
kopieret!

En af Svendborgs store fyrværkeri-sælgere, Skræp Vognmandsforretning, har i fire år nægtet at betale en bøde på 50.000 kroner for manglende CE-mærkning af 21 bordbomber i tre styks pakninger.


Sagen er blevet en principsag for firmaet, der nu har sendt sagen i retten.


- Tidligere var fyrværkeri SIK-mærket, så blev det CE-mærket, der var gældende. I den forbindelse skete der en fejl, da vi fik en sending bordbomber tilsendt. 21 af dem var ikke mærket. Og det er OK, at vi får en henstilling eller måske en lille bøde, men 50.000 kroner. Det står simpelthen ikke mål med forbrydelsens omfang, siger direktør Casper René Eskildsen.

Svendborg-firmaet har igennem en årrække forsøgt at forlige sagen, men det er ikke lykkedes.

- Vi kan se, at flere og større sager har fundet et andet bødeleje, men det har åbenbart ikke kunnet lade sig gøre i vores tilfælde. Derfor vil vi gerne have en dommer til at afgøre sagen, siger Casper René Eskildsen.

Bøde hævet i 2020

En ny lov om produkter og markedsovervågning trådte i kraft i 2020, og den betyder, at man som minimum kan få en bøde på 50.000 kroner ved en lovoverskridelse.

Bøden kan sættes op, hvis der er tale om større mængder fyrværkeri.

CE-mærket er kort fortalt et mærke, der viser, at produktet lever op til europæiske regler.

Før bødeniveauet blev hævet, lå bøden for en sådan forseelse på cirka 20.000 kroner.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Sikkerhedsstyrelsen.

Akut vejarbejde spærrer spor og skaber trafik på Lillebæltsbro

LYT
Del
Link
kopieret!

Et akut vejarbejde på E20 på den nye Lillebæltsbro mod Jylland betyder, at højre spor er spærret på broen frem til omkring klokken 14, hvor arbejdet forventes afsluttet.

Det kan give langsom trafik på broen, skriver P4 Trafik.

Lægevagten får alt for mange af disse opkald - nu løfter de pegefingeren

LYT
Del
Link
kopieret!

Når man ringer til lægevagten, er det fordi, man har akut brug for hjælp.

Sådan burde det i hvert fald være, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse, hvor de samtidig oplyser, at lægevagten hver uge får mere end 1.000 uønskede opkald.

De uønskede opkald er opkald, der kan vente og giver unødvendig ventetid for dem, der har akut brug for hjælp.

Region Syddanmark understreger, at det ikke er målet at skræmme folk fra at kontakte lægevagten, men at få borgerne til at overveje, om deres opkald kan vente.

- Kan det vente, så skal man kontakte sin egen læge og i stedet lade akut syge komme til hos lægevagten, siger formanden for Udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen Pernelle Jensen (V).

Sara Fuglsig

McDonald’s-kunde fik sit pis i kog og måtte hentes af politiet

LYT
Del
Link
kopieret!

Mandag eftermiddag udspillede der sig et drama på McDonalds i Odense Banegård Center, da en 31-årig mand fra Herning truede en medarbejder.

Han blev efterfølgende bortvist og hamrede en vodkaflaske ind i døren til vagternes kontor, oplyser politiet. Ifølge mandens egen forklaring ville han tisse på kontoret.

Det mente man på kontoret ikke var en god idé, og i stedet urinerede den 31-årige op ad en glasfacade til fuldt skue. Det må man ikke, og politiet valgte at tage ham med på stationen.

Det var den 31-årige var ikke tilfreds med, og eder og forbandelser føg mod patruljen. Det endte med at koste manden en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og for fornærmelig tiltale.

For 4 timer siden
Fyn

Tre kvinder og tre mænd kæmper om at vinde ny talentpris

LYT
Del
Link
kopieret!

Seks fynske sportstalenter er nomineret til Jørgen Autzens Talentpris, som uddeles lørdag. Prisen, der tidligere blev uddelt under navnet “Årets Fund”, er tidligere blevet vundet af navne som Viktor Axelsen og Lasse Norman Hansen, og uddeles for første gang med det nye navn.


Den tidligere badmintonleder og lokale radioreporter Jørgen Autzen, som døde i 2023, testamenterede sin formue til den fynske idrætsungdom, og han ønskede, at der skal uddeles en pris til både et kvindeligt og et mandligt talent ved Sportslørdag.


Med titlen følger 20.000 kroner til hver, og nu er alle seks nominerede fundet.


Nominerede til Jørgen Autzens Talentpris

Anne Hauge

Anne Hauge fra Odense Beachvolley Klub har vundet adskillige danske ungdomsmesterskaber og har også deltaget flere gange ved ungdoms-EM og i forskellige internationale turneringer. Hun har de seneste år etableret sig i top-10 hos seniorspillerne herhjemme og vandt i år DM bronze.

Maja Helene Hansen

Bordtennis Danmark

Maja Helene Hansen fra OB Bordtennis har været dominerende i de danske ungdomsrækker og er første single på det danske ungdomslandshold, der vandt det nordeuropæiske mesterskab. Her fik hun trods sine kun 17 år også debut på seniorlandsholdet, og hun banker for alvor på hos senioreliten herhjemme. Har mange flotte internationale resultater og spiller til dagligt i den tyske liga. Hun beskrives som det største fynske bordtennistalent siden Charlotte Polk.

Hedvig Valbjørn Gydesen

Orienteringsklubben Melfar

Hedvig Valbjørn Gydesen fra Orienteringsklubben Melfar er spået til at være den næste danske kvindelige orienteringsstjerne. Dobbelt dansk mester i Sprint og Knock out sprint. Gør fremskridt på den internationale scene, og hun er i år avanceret til en plads som nr. 15 på World ranking sprint.

William Martin

Nicolai Berthelsen/OB Fra Sidelinjen
OB's 17-årige komet William Martin

Ungdomslandsspiller i flere årgange, og i dag på U18-landsholdet. Vandt NM i U17 med OB og satte en unik scoringsrekord i den danske U17 liga med 39 mål i 20 kampe. William Martin har i år fået debut på OB’s førstehold, og har allerede bidraget med mål.

Frederik Wolff Møller

Frederik Wolff Møller fra GOG beskrives som det største fynske målmandstalent i håndbold igennem en årrække. Ungdomslandsholdsspiller og flerfoldig dansk ungdomsmester. Vandt sølv ved U18-EM, hvor han kom på All Stars holdet. Trods sine kun 18-år er han udtaget til U21-landsholdet og har fået debut på GOG’s hold i håndboldligaen.

Mads Fredsøe Sørensen

Vinder af det tyske mesterskab ADAC sidste år. Mads Fredsøe Sørensen fra Fyens Motor Sport har i 2024 kørt som prof på et Italiensk juniorteam og har opnået fine resultater ved både EM og i det Italienske mesterskab. I 2025 skifter han til et tysk team og skal deltage i EM i 250cc klassen.

Prisen gives af en komite, der består af medlemmer fra TV2 Fyn, Fyens Stiftstidende og Fynske Idrætsforbund. Der vurderes ud fra talent, potentiale og resultater.

Siden 1996 har Fyens Stiftstidende stået bag kåringen af ”Årets Fund”. Men da der er et klart sammenfald med målgruppen for Jørgen Autzens Talentpris, har Fyens Stiftstidende besluttet at give stafetten videre til Fynske Idrætsforbund, således at cykelrytteren Ida Fialla ved Sportslørdag 2023 blev den sidste i rækken, der blev kåret som ”Årets Fund”.

Læs også: Her er de ti, der kan vinde Årets sportsnavn 2024
Gå tilbage Del
I går kl. 8:00
Fyn

Her er de ti, der kan vinde Årets sportsnavn 2024

Fynske atleter vandt i 2024 både nationalt og internationalt guld og markerede sig på den internationale sportsscene - og de store resultater bliver traditionen tro hyldet ved Sportslørdag. Det sker lørdag den 18. januar.


Nu har en komité udpeget de ti nominerede. Listen tæller blandt andet sidste års vinder, håndboldspilleren Simon Pytlick, som med herrelandsholdet i håndbold vandt guld til OL i Paris.


De nominerede til Årets Sportsnavn 2024

Althea Reinhardt, Mie Højlund, Helena Elver, Andrea Aagot Hansen, Elma Halilcevic

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Håndbold: De fem Odense-spillere har alle vundet EM-sølv. Althea Reinhardt, Mie Højlund og Helena Elver var også med til at vinde OL-bronze.

Abdallah Abou Arab

Sofie Øritsland Kirkegaard
Abdallah Abou Arab Vollsmose Boxing

Boksning: Fighteren fra Vollsmose Abdallah Abou Arab vandt guld ved DM og NM i weltervægt.

Tue Ernst Nielsen

Ty Gunner

Vandski: Den fynske vandskiløber Tue Ernst Nielsen vandt guld ved DM og NM.

Simon Andreasen

Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Mountainbike: Den danske mountainbike-rytter vandt VM-guld i marathon. Vandt også vandt guld ved EM i shorttrack og EM-sølv i XCO i 2024.

Tobias Aagaard Hansen

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Banecykling: Tobias Aagaard Hansen vandt to gange VM-guld og VM-sølv samt EM-guld og EM-sølv.

Hjalte Froholdt

Darryl Webb/AP/Ritzau Scanpix

Amerikansk fodbold: Hjalte Froholdt er eneste dansker i ligaen og er blevet en vigtig spiller for Arizona Cardinals. I sommer forlængede klubbens hans kontrakt med to år.

Rasmus Lund Pedersen

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Banecykling: Cykelrytteren Rasmus Lund Pedersen vandt VM-guld og EM-sølv for hold.

Dagmar D. Nielsen, Simon Klinge, Anton Rydahl, Johan Juul Rasmussen

Rebecca Billger

Team Gym: EM-guld for herrer og EM-guld mixhold.

Christopher Vejlager

Den Danske Billard Union

Snooker: Christopher Vejlager tog for første gang DM-guld samt NM-guld.

Simon Pytlick, Niclas Kirkeløkke, Emil Jakobsen.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Håndbold: De fynske håndboldspillere Simon Pytlick, Emil Jakobsen og Niclas Kirkeløkke vandt OL-guld for Danmark ved legene i Paris samt EM-sølv.

Prisen er blevet uddelt siden 1950, hvor fodboldspilleren Holger Nielsen vandt som den første.

Indtil kåringen af Årets Sportsnavn år 2000 var det Fyens Stiftstidende, der uddelte prisen. Siden har TV 2 Fyn været med i komiteen, som i nu mange år har bestået af medlemmer fra Fyens Stiftstidende, TV 2 Fyn og Fynske Idrætsforbund.

De sidste ti års vindere

2023: Lukas Jørgensen og Simon Pytlick

2022: Rikke Iversen, Althea Reinhardt og Mie Højlund

2021: Viktor Axelsen

2020: Søren Kragh Andersen

2019: Lasse Norman Hansen

2018: Stinna Tange Kaastrup

2017: Viktor Axelsen

2016: Viktor Axelsen

2015: Emma Klingenberg

2014: Rikke Møller Pedersen

For at give muligheden for at vinde til flere fynske sportsfolk besluttede komitéen i forbindelse med kåringen af sejleren Dorte O. Jensen for tredje gang i 1999, at en individuel sportsudøver kun kan blive Årets Sportsnavn på Fyn tre gange.

Udover Dorte O. Jensen er også speedwaykøreren Nicki Pedersen og Viktor Axelsen blevet kåret tre gange.

Prisen uddeles lørdag ved Sportslørdag i Odense Idrætshal. Her uddeles også prisen Årets Sportsnavn på Fyn.

For 5 timer siden
Joachim Næshave

Havnaturen omkring Fyn skal genoprettes for flere millioner kroner - her sættes der ind

LYT
Del
Link
kopieret!

Danmarkshistoriens største genopretningsindsats til havs.

Sådan er ordlyden i en pressemeddelelse fra Miljø- og Ligestillingsministeriet, hvori det fremgår, at aftalekredsen bag Havnaturfonden (S, V, M, RV, SF, EL og K) er enige om, hvor de første 100 millioner kroner skal bruges.

De går til projekter i blandt andet Sydfynske Øhav og Storebælt, hvor der har været massivt stenfiskeri og derfor behov for genopretning af havnatur.

Der afsættes også 19 millioner kroner til at genoprette store stenrev ved Lyø og Helnæs i Lillebælt til fordel for en lang række arter som havkarusse, ulk, stenbider, torsk og havkat.

Frem mod 2030 er der afsat 500 millioner kroner til genopretning af havnaturen.

Kamilla Gamborg Isaksen

Cyklistforbundet fremhæver Odense - her er de langt foran Aarhus og København

LYT
Del
Link
kopieret!

Parkeringsforholdene for cyklister ved banegårdene i Aarhus og København er under al kritik. Sådan lyder det fra Cyklistforbundet i en pressemeddelelse, hvor de fremhæver Odense som et lyspunkt.

Forbundet så gerne, at de to største byer kigger mod Fyn og Odense for at se, hvordan man lokker folk til at hoppe op på jernhesten, når de skal til og fra toget.

I pressemeddelelsen lyder det fra Cyklistforbundet, at Odense Banegård er den station i landet, som flest cykler til og fra. Ifølge deres analyse kan gode cykelparkeringsforhold få op mod 15 procent flere til at tage cyklen til stationen og derfra bruge kollektiv transport.

Blæsende, skyet tirsdag - risiko for tåge

LYT
Del
Link
kopieret!

Tirsdagen begynder både blæsende, skyet og med stedvis regn eller finregn af og til samt risiko for tåge.

Temperaturen ligger på 3-4 graders varme.

Vinden bliver jævn til frisk vind fra sydvest og vest. I løbet af dagen stilner vinden dog af og det bliver ligeledes tørvejr, hvor der er chance for et lille glimt af solen, hvis man er heldig.

I går kl. 22:30

Grillkonge giver stafetten videre til ny generation

Er man en fynsk grill-connaisseur, er det svært at komme uden om Banjo’s i Odense. Siden starten i 1999 er grillbaren blevet en institution i den fynske grillbarskultur. Men nu står restauranten over for en epokegørende ændring. Manden bag, Søren Bersang Rasmussen – bedre kendt som "Banjo" – har valgt, at tiden er inde til forandring. 28-årige Thomas Pedersen har sagt ja til at føre grillbaren ind i en ny æra – en stor beslutning, der har været undervejs længe.

Er man en fynsk grill-connaisseur, er det svært at komme uden om Banjo’s i Odense. Siden starten i 1999 er grillbaren blevet en institution i den fynske grillbarskultur. Men nu står restauranten over for en epokegørende ændring. Manden bag, Søren Bersang Rasmussen – bedre kendt som "Banjo" – har valgt, at tiden er inde til forandring. 28-årige Thomas Pedersen har sagt ja til at føre grillbaren ind i en ny æra – en stor beslutning, der har været undervejs længe.

I går kl. 21:30
TV 2 Fyn

Kunder kræver millioner fra konkursramt bolighus - men kommer sidst i rækken

LYT
Del
Link
kopieret!

Flere hundreder kunder som nåede at købe møbler hos Bolighuset Werenberg, inden det gik konkurs, kommer formentlig aldrig til at få sine penge tilbage.


Ifølge kurator og Focus-advokat Morten Elbrønds første cirkulæreskrivelse fra den 25. oktober 2024 er der krav for godt 20 millioner kroner i boet.


Men samtidig er der nærmest ingen aktiver lige nu i kassen.


3,5 millioner kroner af dem er såkaldt separatistkrav - det vil sige krav fra kunder, der menes at kunne identificere den vare, de har betalt for, for eksempel fordi de kan genkende møblet på et varelager.



  • Konkursen har afstedkommet et overordentligt stort antal henvendelser. Vi har bedt alle kunder, der har forudbetalt om at anmelde som separatistkrav, og på den baggrund har nogle af kunderne kunnet afhente deres møbler, fortæller Morten Elbrønd til TV 2 Fyn. Han vil ikke sætte præcist tal på, men det drejer sig om flere hundreder.


Men kunderne er de sidste i rækken, der får sine penge tilbage fra konkursboet - hvis der da stadig er penge tilbage, når resten har fået sine penge.


Blandt andet fortalte TV 2 Fyn om Lene Hyldeberg Sørensen, der i årevis havde sparet sammen til en særlig seng til 62.500 kroner og mistede både penge og seng, fordi Bolighuset Werenberg gik konkurs, inden hun fik sengen leveret.

Læs også: Lene mister ny seng og 62.500 kroner ud af det blå - og der er intet, hun kan gøre
Gå tilbage Del
5. okt. 2024 kl. 17:10

Lene mister ny seng og 62.500 kroner ud af det blå - og der er intet, hun kan gøre

I årevis sparede Lene Hyldeberg Sørensen sammen til en særlig seng til 62.500 kroner. Inden hun fik sin seng leveret, gik Bolighuset Werenberg konkurs.


Lene Hyldeberg Sørensen fra Fredericia føler sig snydt for 62.500 kroner, som hun havde brugt på en ny seng.

Sengen købte hun 22. august, men i denne uge er Bolighuset Werenberg i Brenderup gået konkurs, og nu står hun til at tabe alle pengene.

- Jeg er vred, frustreret og ked af det. Jeg stamper ikke lige 62.500 kroner op af jorden igen til en ny seng, siger Lene Hyldeberg Sørensen, der er fleksjobber.

- De penge havde vi sparet sammen til i nogle år efterhånden.

Werenberg: Derfor gik forretningen konkurs

Sengen skulle have været leveret om to uger, men den bliver hos producenten.

- Vi får ikke en krone. Det er de store kreditorer, der har førsteprioriteret, siger Lene Hyldeberg Sørensen.

Når en virksomhed går konkurs, er man som kunde dårligt stillet, oplyser Forbrugerrådet Tænk. Det er kun i få tilfælde, at man kan få sine penge tilbage.

I en pressemeddelelse, som Fyens Stiftstidende er i besiddelse af, oplyser Bolighuset Werenberg, at møbelforretningen er gået konkurs efter store økonomiske vanskeligheder på grund af stigende nethandel og ændret kundeadfærd. Selskabet blev begæret konkurs torsdag. 

TV 2 Fyn har forsøgt at få et interview med møbelforretningens ejer, Torben Werenberg. Det har ikke været muligt.

Derfor købte hun en seng til 62.500 kroner

Forretningen har solgt møbler lige op til konkursen, og det irriterer Lene Hyldeberg Sørensen, at butikken ikke har advaret sine kunder om den mulige konkurs, der får store økonomiske konsekvenser for hende og mange andre.

- Jeg tror, de har vidst 22. august, hvilken vej det gik. Jeg føler faktisk, jeg har været med til at donere 62.500 kroner til dem, siger hun.

Hun fortryder i dag, at hun betalte sengen kontant tilbage i august.

Hvorfor skulle du have så dyr en seng?

- Denne gang skulle vi ikke nøjes med det næstbedste. Mere væsentligt så har jeg behov for en elevationsseng af helbredsmæssige årsager, så jeg skal have hævet benene, siger Lene Hyldeberg Sørensen.

- Sengen kunne gøre, at jeg langt om længe kunne få noget nattesøvn. Det er ren røv.

Hvad gør du nu så?

- Jeg sparer op igen.

I foråret offentliggjorde bolighuset et underskud på 18 millioner kroner. Det familieejede bolighus har eksisteret siden 1964.

Hun fik dog senere sengen leveret af sengefirmaet Auping, hvor Werenberg havde bestilt senge3.

Passiver

3,5 millioner kroner - separatistkrav

20.000 kroner - massekrav

666.000 kroner - lønmodtagerkrav

6 millioner kroner - simple krav

Ikke mange aktiver

Først i rækken er Danske Bank, som har en virksomhedspant på ti millioner kroner, som skal dækkes først. Det dækker over en gæld på 25 millioner kroner i form af en kassekredit.

Det hele afhænger selvfølgelig af, hvor mange penge der er at hente i konkursboet. Og lige nu er der ikke mange aktiver.

Der har været adskillige henvendelser på køb af varelageret, som kurator i første omgang værdisatte til 19,5 millioner kroner. Men det er foreløbigt ikke blevet til noget.

Læs også: Lene mister ny seng og 62.500 kroner ud af det blå - og der er intet, hun kan gøre
Gå tilbage Del
5. okt. 2024 kl. 17:10

Lene mister ny seng og 62.500 kroner ud af det blå - og der er intet, hun kan gøre

I årevis sparede Lene Hyldeberg Sørensen sammen til en særlig seng til 62.500 kroner. Inden hun fik sin seng leveret, gik Bolighuset Werenberg konkurs.


Lene Hyldeberg Sørensen fra Fredericia føler sig snydt for 62.500 kroner, som hun havde brugt på en ny seng.

Sengen købte hun 22. august, men i denne uge er Bolighuset Werenberg i Brenderup gået konkurs, og nu står hun til at tabe alle pengene.

- Jeg er vred, frustreret og ked af det. Jeg stamper ikke lige 62.500 kroner op af jorden igen til en ny seng, siger Lene Hyldeberg Sørensen, der er fleksjobber.

- De penge havde vi sparet sammen til i nogle år efterhånden.

Werenberg: Derfor gik forretningen konkurs

Sengen skulle have været leveret om to uger, men den bliver hos producenten.

- Vi får ikke en krone. Det er de store kreditorer, der har førsteprioriteret, siger Lene Hyldeberg Sørensen.

Når en virksomhed går konkurs, er man som kunde dårligt stillet, oplyser Forbrugerrådet Tænk. Det er kun i få tilfælde, at man kan få sine penge tilbage.

I en pressemeddelelse, som Fyens Stiftstidende er i besiddelse af, oplyser Bolighuset Werenberg, at møbelforretningen er gået konkurs efter store økonomiske vanskeligheder på grund af stigende nethandel og ændret kundeadfærd. Selskabet blev begæret konkurs torsdag. 

TV 2 Fyn har forsøgt at få et interview med møbelforretningens ejer, Torben Werenberg. Det har ikke været muligt.

Derfor købte hun en seng til 62.500 kroner

Forretningen har solgt møbler lige op til konkursen, og det irriterer Lene Hyldeberg Sørensen, at butikken ikke har advaret sine kunder om den mulige konkurs, der får store økonomiske konsekvenser for hende og mange andre.

- Jeg tror, de har vidst 22. august, hvilken vej det gik. Jeg føler faktisk, jeg har været med til at donere 62.500 kroner til dem, siger hun.

Hun fortryder i dag, at hun betalte sengen kontant tilbage i august.

Hvorfor skulle du have så dyr en seng?

- Denne gang skulle vi ikke nøjes med det næstbedste. Mere væsentligt så har jeg behov for en elevationsseng af helbredsmæssige årsager, så jeg skal have hævet benene, siger Lene Hyldeberg Sørensen.

- Sengen kunne gøre, at jeg langt om længe kunne få noget nattesøvn. Det er ren røv.

Hvad gør du nu så?

- Jeg sparer op igen.

I foråret offentliggjorde bolighuset et underskud på 18 millioner kroner. Det familieejede bolighus har eksisteret siden 1964.

Varelager en krone værd

I cirkulæreskrivelsen fra 25. oktober har kurator nedskrevet værdien til en krone – til såkaldt erindringsværdi. Et begreb, der anvendes, når kurator er usikker på den reelle værdi.

- Det, der er solgt af varelageret, har først skullet dække de ti millioner kroner hos panthaver, fortæller Morten Elbrønd.

I boet er de såkaldte simple krav – typisk krav fra kunder, leverandører og Skat – opgjort til seks millioner kroner.

Før dem er der krav på 666.000 kroner fra lønmodtagere, der skal indfries først.

Men der er kun aktiver for 139.000 kroner, og det er først og fremmest en vurdering, der skyldes, at boet har overtaget en Seat Ateca fra 2017 vurderet til 121.500 kroner.

Online auktion

I samråd med en kreditor, der har virksomhedspant, gennemførte kurator frem til den 22. oktober en online-auktion med udstillingsvarer fra konkursboets lejemål på Flakhaven for at få penge i den slunkne kasse.

Der er fortsat mulighed for at komme med kreditorkrav til boet, og ifølge Morten Elbrønd kan der være krav, der ikke er anmeldt til boet endnu.

Lokalplan sendes i høring: Lev med larmen, lyder det fra rådmand

LYT
Del
Link
kopieret!

Forslaget til en ny lokalplan for Dyrskuepladsen i Odense skal nu sendes i høring i otte uger.

Det blev i dag besluttet på et ekstraordinært møde i By- og Kulturforvaltningen.

I det foreløbige udkast er der lagt op til fire kæmpekoncerter på Dyrskuepladsen om året. Samtidig vil kommunen hæve grænseværdien for støj fra koncerterne fra 60 til 95 decibel for de nærmeste naboer.

Det har mødt kritik fra foreningen Dyreskuepladsens naboer, men By- og kulturrådmand Søren Windell (K), mener at det hører med til at leve i en stor by, at det larmer.

- Det er noget af det, man også må leve med i en stor by, hvor der er arrangementer af den ene eller anden art, siger han efter mødet.

Brug vores app og få de vigtigste nyheder fra Fyn lige ved hånden.

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her