Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Du kan følge debatten om Odense Letbane direkte fra klokken 17.
Efter flere års forsinkelser, udskudte åbningsdatoer og testkørsler på hele strækningen kan de første passagerer hoppe på letbanen om en lille månedstid.
Video: Se hele letbaneruten fra Tarup til Hjallese
Filmet fra forruden i et letbanetog er det nu for første gang muligt at se hele letbaneruten fra Tarup i nord til Hjallese i syd.
Åbningen af Odense Letbane rykker tættere på, og selv om den endnu har til gode at køre med passagerer, har Odense Letbane onsdag offentliggjort en video, der viser letbanens rute gennem byen filmet fra forruden.
Når letbanen i Odense åbner, vil turen tage 42 minutter fra Tarup til Hjallese. Videoen er dog klippet ned til tre minutter.
Der er også offentliggjort en længere video på 23 minutter, hvor det kun er stoppene på de 24 letbanestationer, der er klippet fra.
Usikker åbning af letbanen
Selv om det fortsat er usikkert, hvornår letbanen i Odense åbner for passagerer, er forventningen, at det sker i slutningen af maj.
Letbanen har et samlet budget på cirka tre milliarder kroner. Et letbanetog er en moderne sporvogn - cirka 32 meter lang. Den første etape bliver cirka 14,5 kilometer.
Der forventes afgang fra hver station otte gange i timen i dagtimerne.
Odense Letbane åbner efter planen i slutningen af maj 2022.
Men hvad er fordelene med en letbane i Odense, hvilke udfordringer vil letbanen møde, når den åbner om lidt - og hvordan styrer man overhovedet driften af togsættene gennem byen - med et interval på kun syv minutter i myldretiden?
Det sætter vi fokus på torsdag den 21. april, når der er debat i Odense Letbanes nybyggede kontrol- og vedligeholdelsescenter, der ligger mellem Munkebjergvej og indkørslen til Nyt OUH.
Har du spørgsmål til Odense Letbane? Stil det her.