Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Endnu engang har en video af et barn, der blev overfaldet af andre børn, floreret på sociale medier.
Ikke mere end to måneder efter en lignende hændelse har Fyns Politi igen fået en anmeldelse om, at børn har optaget video af jævnaldrende, der bliver overfaldet. Derefter er videoen delt på de sociale medier.
Det skriver avisen Fyens Stiftstidende.
Denne gang er der tale om en dreng på 13 år, som blev offer for en gruppe jævnaldrende drenges voldelige slag i Odense.
17-årig kørte vanvidskørsel i Odense: Folk måtte springe til side for rød Citroën
Flere personer måtte ifølge Fyns Politi springe til side for en rød Citroën under en biljagt lørdag aften.
Adskillige politibiler var lørdag aften i hælene på en rød Citroën C1, der kørte vanvidskørsel i den sydlige del af Odense.
Ifølge politiet var der flere situation, hvor gående måtte springe til side for at undgå at blive ramt af bilen. Politiet efterlyser nu vidner, der har oplevet farlige situationer med den røde Citroën.
Efter en længere biljagt kunne politiet anholde den 17-årige, som førte bilen. Det fortæller Henrik Krøjgaard, der er vagtchef ved Fyns Politi.
- Bilisten sidder her hos os. Efterforskningen er ved at kigge på, om han skal fremstilles i grundlovsforhør, siger vagtchefen.
Den 17-årige vanvidsbilist endte biljagten med at ramme ind i en lygtepæl, og bilen blev efterfølgende fjernet af Falck.
Vanvidskørslen foregik mellem klokken 21:10 og 21.25 lørdag. Vanvidskørslen strakte sig over Ørbækvej, Nyborgvej, Niels Bohrs Allé, Blangstedgård, Tornbjerg og på flere stisystemer i området.
Har man oplysninger i sagen, kan man kontakte Fyns Politi på telefon 114.
Artiklen er opdateret med kommentarer fra Fyns Politi.
Godmorgen Fyn. Efter vanvidskørsel i Odense lørdag aften søger vi vidner, der har oplevet farlige situationer med en rød Citroën C1 i området Ørbækvej, Nyborgvej, Niels Bohrs Allé, Blangstedgård, Tornbjerg og på flere stisystemer i området. 1/2
— Fyns Politi (@FynsPoliti) August 1, 2021
Det foregik i tidsrummet kl. 21.10 til kl. 21.25.
— Fyns Politi (@FynsPoliti) August 1, 2021
Vi ved, at flere måtte springe til side for bilen, og dem vil vi rigtig gerne tale med. Ring 114. God søndag! Mvh. Vagtchefen. 2/2 #politidk
Drengen skulle være blevet udsat for både skub og gentagne slag i hovedet.
Overfaldet skete i begyndelsen af juli, men først søndag anmeldte drengens mor episoden til politiet, efter at hun fandt ud af, at overfaldet blev optaget på video og i tiden efter har floreret på sociale medier som Facebook.
Fyns Politi vil nu undersøge sagen og vurdere, hvilke konsekvenser den skal have.
12-årig anholdt
Det er ikke første gang, at børn bliver overfaldet, mens gerningen bliver optaget på video.
2. juni anholdt politiet en dreng i en lignende sag.
Fyns ubestridte romkuglekonge indgår alliance med tre destillerier
For få år siden gik Carsten Bak Matthiesen konkurs med Strib Bageri. Nu er han kendt som Danmarks romkuglekonge og har indgået et samarbejde med tre destillerier.
Pludselig gik det stærkt, da Nørre Aaby Bageri i 2018 vandt prisen for landets bedste romkugler.
Nu er bageriet flyttet og har skiftet navn til Bak's Bakery & Deli, som leverer romkugler til 200 forhandlere på tværs af landet.
Der bliver lavet ti forskellige slags romkugler med flere end syv forskellige slags chokolade, men der bliver hele tiden prøvet nyt, og senest har ejer og direktør Carsten Bak Matthiesen indgået et samarbejde med tre destillerier.
- Det er Mosgaard i Oure, som laver noget godt whisky, så vi laver nogle whiskykugler. Vi har Njord i Aarhus, hvor vi får lavet en speciel gin med specielle krydderier, så vi får lavet ginkugler, og så har vi et samarbejde 1423 i Ringe, som har skaffet os en ægte jamaicarom, siger han.
Med andre ord går det godt, og de to bagerier under Bak's Bakery & Deli har tæt på 70 ansatte, men sådan har det ikke altid været med Carsten Bak Matthiesens bagereventyr.
Gik konkurs
I 2015 så det helt anderledes ud, da Carsten Bak Matthiesen måtte erklære Strib Bageri konkurs efter et skuffende regnskabsår.
Dengang var det blandt andet dagligvarebutikkernes bake-off, der tog hårdt på bageriets omsætning.
- Samfundsudviklingen og det med, at folk handlede, hvor det var nemmest, gjorde at vores salg mandag til fredag ikke var så godt, og det kunne vi ikke nå at hente ind i weekenden, siger Carsten Bak Matthiesen.
Derfor satser han i dag på kvalitet.
- Vi vil ikke have det ud at ligge på en tankstation eller i en netto, for så nedgraderer man produktet, så kan man ikke bevare det gourmetprodukt, det er blevet til, siger han.
Ifølge Dannie Kjeldgaard, der professor og institutleder på SDU, kan det være en god prioritering.
- Vi står i en meget omskiftelig verden med store kriser - klimakrise, coronakrise - og der trækker forbrugerne sig tilbage til noget tradition og nostalgi, som jeg tror gør, at romkuglen kan have en effekt af det trygge og det kendte, det der var engang, siger han og fortsætter:
- Det er på den ene side. På den anden side også det, at vi ikke har kunnet rejse så meget, der er mange ting, vi ikke kan gøre, så vi tyer til de små luksusvarer.
Sidste år solgte Bak's Bakery & Deli to millioner romkugler, og Carsten Bak Matthiesen har en intention om at øge salget - men ikke om at sælge ud.
Han var 12 år, og det var ham, som havde stået bag kameraet i et groft overfald af en 11-årig dreng.
Den 11-årige blev afkrævet en undskyldning af en dreng på 14 år. På trods af at den 11-årige gentagne gange sagde undskyld, blev han tildelt adskillige slag og spark.
Eftersom alle de involverede var under den kriminelle lavalder, var det ikke muligt at retsforfølge drengene i sagen, som i stedet er blevet overgivet til de sociale myndigheder.