Rådmand: Tenniscenter skal drives af tennisfolk – og ikke Marienlyst
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Ifølge Jane Jegind skal tennisfolket i højere grad inddrages i driften af det kriseramte tenniscenter i Marienlyst.
I november 2014 åbnede et nyt tenniscenter med seks indendørsbaner ved volley- og fodboldklubben i Marienlyst, men tennisspillerne svigter fortsat tennishallen, og Boldklubben Marienlyst har store problemer med at få økonomien til at hænge sammen. Klubben har for tredje år i træk bedt kommunen om ekstraordinært tilskud.
By- og kulturudvalget i Odense har tirsdag bedt forvaltningen om at gå i dialog med Fyns Tennis Union, der har meldt ud, at den kan drive tennishallerne uden en ekstraomkostning – i modsætning til Marienlyst, der flere gange har bedt kommunen om hjælp til driften på op imod 350.000 kroner om året.
Fiasko: Røde tal i tenniscenter koster kommunen kassen
Det skulle have være hele Fyns tenniscenter, men nu er de nye indendørs baner hos Marienlyst i Odense bare blevet et stort økonomisk hul.
Marienlyst går igen tiggergang til Odense Kommune for hjælp til at få økonomien i det tre år gamle tenniscenter til at hænge sammen.
- Da vi lagde budgettet for 2017, kunne vi se, at centret ville give et underskud for tredje år i træk. Når der mangler 350.000 kroner, der skal hentes andre steder i organisationen, er det selvfølgelig alvorligt, siger Marienlysts direktør, Jens Martinus Pedersen.
- Målsætningen og forventningen var, at det på nuværende tidspunkt skulle kunne løbe rundt. Det er rigtig ærgerligt, at vi nu for tredje gang står i den her situation. En situation, der ikke ser ud til at ændre sig på den korte bane, lyder det fra by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).
- Hvis der er noget, der ikke virker, så gør noget andet. Jeg tænker, vi skal finde en anden løsning, en mere holdbar af slagsen, men jeg er klar over, at det uanset hvad kommer til at koste penge, forklarer byrådsmedlem fra Dansk Folkeparti Pernille Bendixen.
Klubben søger kommunen om et beløb på mellem 375.000 og 1.050.000 kroner enten som engangsbeløb eller fordelt over en periode på tre til fem år.
Håbet er at finde en holdbar løsning, så centret hviler i sig selv.
- Vi arbejder med tre scenarier: Et, hvor vi kigger et år ud i fremtiden; et, hvor vi kigger tre år frem; og et, hvor vi kigger fem år frem. Om fem år skal det fungere. Min horisont er, at om to til tre år skal det være på plads, hvis vi gør en fælles indsats, siger Jens Martinus Pedersen.
Han vil inddrage flere parter: Tennismiljøet generelt, Marienlyst selv, Odense Kommune og Dansk Tennis Forbund med henblik på at trække flere arrangementer - for eksempel turneringer - og flere nye tennisspillere til.
Det er nemlig ikke mindst det, der ikke er lykkedes optimalt hidtil.
Tenniscentret i Marienlyst åbnede i 2015, og siden har klubben været nødt til at bede kommunen om hjælp til driften.
350.000 kroner det første år og 270.000 kroner i 2016.
By- og kulturudvalget i Odense Kommune skal tage stilling til den ny ansøgning tirsdag.
- Det er beklageligt at se, at man nu for tredje gang må erkende, at det kan Marienlyst ikke få til at lykkes, og nu har tennisfolket meldt sig på banen og sagt, at det mener de godt, at de kan, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) til TV 2/FYN.
Mangler 350.000 kroner i budgettet
Rådmanden opfordrer til et samarbejde mellem Fyns Tennis Union og Boldklubben Marienlyst, hvor tennishallen ligger.
- Selvfølgelig skal der være et samarbejde mellem Fyns Tennis Union og tennisfolket på den ene side og Marienlyst på den anden side, for de er i deres bygninger, og der er nogle fælles faciliteter, siger Jane Jegind.
Ifølge Boldklubben Marienlyst mangler der 350.000 kroner i budgettet for 2017 til at få økonomien i det tre år gamle tenniscenter til at hænge sammen. Volley- og fodboldklubben fik 350.000 kroner det første år og 270.000 kroner i 2016 i ekstraordinært tilskud.
Halvdelen af banerne står tomme
Årsagen til underskuddet i Boldklubben Marienlyst skyldes ifølge klubbens direktør, Jens Martinus Pedersen, at alt for få spillere benytter banerne. Belægningsprocenten på de seks tennisbaner i den ydre del af Skibhuskvarteret er på omkring 50 procent – forventningen var, at den ville være på 72 procent.
Volley- og fodboldklubben er dog blevet kritiseret af tennisfolket for en dårlig styring af tennishallen og for at sætte priserne for baneleje for højt. Fyns Tennis Union vil i højere grad arbejde tættere sammen med de fynske tennisklubber om at få markedsført tennisbanerne.
- Vi vil gå langt med hensyn til i samarbejde med de to store klubber Tennis Club Odense og Fruens Bøge Tennisklub om at få det op at stå, siger Fyns Tennis Unions formand, Kai Holm.
- Vi frygter, at man kunne finde på at lukke den ene hal for tennis, forklarer Kai Holm, der er bange for, at Boldklubben Marienlyst vil lave den ene af de to haller om til andre sportsgrene, eksempelvis volleyball.
Derfor blev tenniscentret bygget
Tennishallerne blev bygget på grund af manglende indendørsfaciliteter på Fyn. I 2004 mistede Tennis Club Odense, der tidligere var en del af fodboldklubben OB, sine to baner i Ådalen, da de gamle boblehaller blev nedlagt, fordi de var forældede.
Der gik 10 år, før den nye tennishal stod klar, og i mellemtiden havde Tennis Club Odense mistet sin status som en af landets førende tennisklubber. Klubbens spillere måtte om vinteren spille i forskellige lagerhaller i Ringe og Højme.
Da tenniscentret i Skibhuskvarteret stod færdigbygget, fik Boldklubben Marienlyst – og ikke nogen af tennisklubberne på Fyn eller Fyns Tennis Union – ansvaret for at leje banerne ud.