Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Verdensstjernen Mø gav koncert, selfies og gik sammen med gammel gymnasiekammerat en tur ned ad memory lane.
Mandag formiddag dukkede den fynske verdensstjerne Mø op på Mulernes Legatskole, og gav en overraskelseskoncert på cirka 20 minutter.
Mø er vokset op i Ejlstrup og blev student fra gymnasiet i 2008. Hun benyttede lejligheden til, at hilse på sin gamle musiklærer og klassekammeraten Casper Christoffersen.
350 kilometer ekstremløb: 63-årige Hilmer løber rundt om Fyn
Som den eneste gennemfører fynske Hilmer Storm søndag ekstremløbet Fyn Rundt. 350 kilometer på fem dage.
Der er omkring 350 kilometer rundt om Fyn til fods.
Det har 63-årige Hilmer Storm fra Torø Huse lært på den hårde måde, når han søndag aften ankommer til Kerteminde.
- Der er mange, der siger, at når man kommer i en vis alder, så kan man ikke det, og så kan man ikke det. Jeg har altid sagt, at det er noget pjat, siger Hilmer Storm til TV 2 Fyn.
Når han krydser målstregen søndag, gennemfører han samtidig som den eneste den tredje udgave af ekstremløbet Fyn Ultra.
Den eneste tilbage
Da løbet blev skudt i gang onsdag morgen klokken otte var der fire deltagere, men de tre andre måtte give op undervejs. To af dem allerede den første aften omkring Bogense og den tredje lørdag formiddag syd for Faaborg.
- Det er meget forskellige typer, der melder sig til sådan et løb. Det kan både være marathonløbere, som har lyst til en ultimativ udfordring, og så kan det være nogen, som kommer med en anden baggrund. Det kan for eksempel være bjergbestigning, fortæller Morten Grundsøe, som er Race Director for Fyn Ultra.
Fyn Ultra er et såkaldt Endurance Run, hvor det gælder om at komme hele øen rundt indenfor en afgrænset tidsperiode.
- Der er afsat 100 timer, og det er jo så spørgsmålet, om man kan gennemføre og så samtidig gøre det på under 100 timer, siger Morten Grundsøe.
Slår tiden til efteråret
Målet om de 100 timer når Hilmer Storm dog ikke helt. Da TV 2 Fyn mødte ham ved Revsøre lidt syd for Nyborg var de 100 timer netop udløbet, og han manglede stadig omkring 35 kilometer, men humøret var alligevel højt.
- Energimæssigt har jeg masser af overskud, men jeg er godt klar over, at det er psykisk, fordi jeg er tæt på mål. Så får man ekstra kræfter, siger Hilmer Storm.
Turen har da heller ikke været forgæves, for Hilmer Storm har fået vigtig erfaring med, som han kan bruge, når han har tænkt sig at prøve igen til efteråret.
- Jeg havde en plan om at komme under 100 timer, og det gør jeg ikke. Men nu har jeg løbet turen under pres, så jeg har affotograferet en hel masse scenarier, hvor jeg kan spare tid næste gang, siger Hilmer Storm.
- Det var så hyggeligt. Det var en fed koncert, og helt vanvittigt, at hun kom her og spillede, siger Casper Christoffersen, som i dag underviser på skolen.
Rektor Torben Jakobsen fortæller, at koncerten var forløsningen på lang tids planlægning.
- Det er noget vi har arbejdet med i flere år. Hun skulle have været her i december, men det blev aflyst på grund af lockdown, fortæller Torben Jakobsen.
Mø spillede blandt andre "Final Song" og kæmpehittet "Lean On", som den nu 32-årige fynbo lagde vokal til i 2015. Det nu seks år gamle hit er alene på Youtube blevet streamet over tre milliarder gange.
For Mø-kendere var der også mulighed for et genhør med nummeret "Maiden", som er fra 2012 og er en af hendes allerførste udgivelser.
- Det var helt særligt at høre, fortæller Casper Christoffersen.
Memory Lane
Specielt for ham var Møs besøg en tur ned ned ad mindernes vej. Han fortæller, at Mø efter koncerten brugte halvanden times tid, på at hilse på de nuværende elever, stille op til selfies og genopfriske gymnasieårene.
Blandt andet var der i den blå bog en spådom, som er gået i opfyldelse.
- Vi havde forudset, at hun blev en verdensstjerne, fortæller Casper Christoffersen og glæder sig over, at mødet med sin gamle klassekammerat var helt afslappet.
- Hun er overraskende meget det samme menneske. Jeg mødte en humørfyldt og nostalgisk Karen. Man havde ikke en følelse af, at det var en verdensstjerne.
- Hun var, som jeg husker hende fra gymnasietiden, siger Casper Christoffersen.
Koncerten var som sagt en overraskelse og var annonceret internt på skolen som en jubilæumskoncert. Således var der på grund af coronaregler også kun plads til 400 elever - resten af skolen fik koncerten streamet ud i klasselokalerne.
TV 2 Fyn ville gerne have haft en kommentar fra Mø, men det har ikke været muligt
Se billederne: Voldsomt haglvejr rammer Fyn
Flere fynboer har sendt video af det kraftige haglvejr, der søndag ramte særligt Nordfyn.
TV 2 Vejret lovede hidsige regn- og haglbyger til Fyn søndag, og meteorologerne havde denne gang ramt deres forudsigelser spot on.
På Nordfyn måtte Frants Johannsen holde ind til siden, da en haglbyge gjorde det stort set umuligt at se ud af forruden. Han fortæller, at haglene var på størrelse med to-kroner.
- I løbet af eftermiddagen bliver det mere og mere hidsige byger, siger TV 2 Vejrets Lone Seir, der heller ikke kan garantere, at der ikke også kommer et tordenskrald oven i haglbygerne.
Verdens største hagl
Flere har indsendt video til TV 2 Fyn, der viser, hvordan de ishårde kugler regnede ned over Fyn.
I Vissenbjerg fangede Lars W. Christiansen, hvordan en massiv mængde hagl og regn nærmest oversvømmede vejen.
Mens regnbyger varierer i styrke, er haglbyger oftest ret intense, men både regn og hagl falder fra cumulonimbus-skyer - også kaldet regnskyer.
Når temperaturen inde i skyen er meget lav, dannes der ikke kun vanddråber, men snarere isdråber, der falder som hagl.
I 2010 blev den hidtil største haglkugle registreret i Viale i Argentina. Den vejede 4,4 kilo. Så store har de endnu ikke været i Danmark. Indtil nu har danske hagl maksimalt nået en størrelse på fire centimeter.