TV 2/Fyn Event inviterer: Lær at gøre dit skrammel til skatte
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
TV 2/Fyn Event inviterer til en kreativ aften, hvor du kan få lov til at forny gamle ting og blandt andet skabe nyt ud af korkpropper og gammelt stel.
En slidt sofa, en forvasket T-shirt eller en brugt korkprop behøver ikke at ende sit liv i en container på lossepladsen. For hver gang du genbruger eller upcycler i stedet for at købe nyt, sparer du kloden for værdifulde ressourcer. Men hvor skal du starte?
TV 2/Fyn Event inviterer i samarbejde med Bronx Kaffe og Krea, Odense Renovation, Tingcentralen og VillaFyn til en kreativ aften, hvor upcycling og DIY er i fokus. I mange tilfælde er dit hjem fyldt med ressourcer, som kun venter på at blive udnyttet.
Eventet afholdes i det nyåbnede Bronx, Bolbros nye "fællesskabs-biks", hvor initiativtager Cindy Frederiksen står klar til at fortælle om stedet og hygge om deltagerne.
Alberte elsker genbrug:
- Det er vigtigt ikke at spilde vores ressourcer
Genbrug hitter mere end nogensinde før hos fynboerne. Alberte Due fra Vissenbjerg er én af dem, der i højere grad køber brugt frem for nyt. Blandt andet fordi hun vil passe på klimaet.
- Jeg synes, det er megafedt at sige, at jeg selv har lavet det. Så føler man sig sådan lidt sej, siger Alberte Due og peger på det gamle fjernsyn, som hun og manden har lavet om til en bar.
Alberte Due fra Vissenbjerg er én af de danskere, der har fået øjnene op for genbrug samt at upcycle møbler, så de kan bruges på en ny måde. I en undersøgelse fra Den Blå Avis fremgår det, at otte ud af ti danskere enten køber eller sælger brugte varer.
- Jeg køber genbrug, fordi jeg synes, at det er mega vigtigt at støtte naturen ved ikke at spilde vores ressourcer. Og så for at få et personligt hjem, smiler Alberte Due.
TV 2/FYN EVENT INVITERER
En slidt sofa, en forvasket T-shirt eller en brugt korkprop behøver ikke at ende sit liv i en container på lossepladsen. For hver gang du genbruger eller upcycler i stedet for at købe nyt, sparer du kloden for værdifulde ressourcer. Men hvor skal du starte?
TV 2/Fyn Event inviterer i samarbejde med Bronx Kaffe og Krea, Odense Renovation, Tingcentralen og VillaFyn til en kreativ aften, hvor upcycling og DIY er i fokus. I mange tilfælde er dit hjem fyldt med ressourcer, som kun venter på at blive udnyttet.
Eventet afholdes i det nyåbnede Bronx, Bolbros nye "fællesskabs-biks", hvor initiativtager Cindy Frederiksen står klar til at fortælle om stedet og hygge om deltagerne.
Miljøet er under pres
Hver dansker udleder i gennemsnit 19 ton CO2 om året, hvoraf fem ton alene kommer fra produktionen af hverdagsprodukter som møbler, tøj og elektronik.
- Der er jo brugt ressourcer på at producere møblerne, og så synes jeg, at det synd, hvis det bare skal gå op i røg, siger Alberte Due.
Med genbrug mindskes forbruget og dermed produktionen.
- Det har allerede været til glæde for folk, og så bliver det også til glæde for mig. Der bliver ikke brugt flere ressourcer på, at det kommer hjem i mit køkken, set i forhold til et nyt bord i en butik, fortæller Alberte Due om sit eget forbrug.
77 procent af danskerne købte og solgte brugte varer i løbet af 2019. I 2018 var det tal 61 procent. For hver tredje af dem, er det miljøet, der er årsagen til, at de genbruger.
- Altså der er jo alt det her klima-krise-halløjsa-noget. Når vi ikke forbruger på samme måde og ikke køber nye møbler, så genbruger vi de ressourcer, der allerede brugt, understreger hun.
Gør-det-selv af genbrug
Udover at købe sine møbler i genbrug er Alberte Due vild med at upcycle - altså forny møblet og gøre noget gammelt til noget nyt.
- Hvis møblet har en skade, så kigger vi på, om vi kan gøre noget ved, eller om vi har en eller anden god idé til møblet som "hvis vi maler den hvid, så har vi det fedeste møbel", forklarer Alberte Due.
- Det her var gået i stykker, siger Alberte Due og peger på sit jalousiskab, som fremstår som nyt.
Da de købte skabet, kunne lågen ikke rulle ned og det var komplet sortbejset. Med en kærlig hånd blev det gamle skab, som ellers bare skulle være smidt ud, til et helt nyt møbel. Og genbrugsmøblerne lægger i høj grad op til, at man gør noget ved dem.
- Man kan lave sin helt egen stil. Det er jo øv at gå i Ikea og det første, du skal gøre, er at lave noget om på det. Så er det federe at gå i genbrug, hvor der alligevel ikke er nogen, der vil have møblet. Så laver vi det til noget, som passer ind i vores hjem.
11. marts kan du møde Alberte Due til TV 2/Fyns Events begivenhed "DIY - Fra skrammel til skat" i Bronx - Kaffe og Krea i Bolbro, hvor du kan blive meget klogere på upcycling, DIY og bæredygtigt genbrug.
EVENT: DIY - fra skrammel til skat
Hvorfor upcycling og DIY?
Upcycling kan groft oversættes til "opbrug", hvor genbrugsmøbler eller anden genbrug får et nyt look. Man tilføjer altså ny værdi til noget, der ellers skulle være smidt ud og det kan eksempelvis genopfindes enten som et helt nyt produkt eller en del af noget nyt.
- Det er lidt ligesom i gamle dage. Hvis det er gået i stykker, så reparerer man det og bruger det igen. Vores samfund i dag er meget blevet et køb-smid-ud-samfund, siger genbrugschef hos Odense Renovation, Mette Lorenzen.
At upcycle noget adskiller sig fra genbrug - det kaldes også recycle. Her bruges i den samme form, for eksempel når man køber en gammel sofa for at bruge den som sofa eller køber genbrugstøj. Det kalder man at recycle.
En anden gren af upcycling er DIY - altså 'do it yourself', som er den udenlandske udgave af 'gør det selv'. Det handler om projekter, man selv kan lave, og som ofte laves med genbrug.
- Jeg synes, det er megafedt at sige, at jeg selv har lavet det. Så føler man sig sådan lidt sej, siger Alberte Due, som selv bruger meget tid på både upcycling og DIY.
Kom selv og prøv
Onsdag den 11. marts kan du selv prøve kræfter med upcycling og DIY, når TV 2/Fyn Event inviterer til en kreativ aften i Bronx - kaffe og krea i Bolbro.
Ny genbrugsbutik: Levende hus med kunstnere og iværksættere - og masser af inspiration
Til sommer kommer en ny og anderledes genbrugsbutik til Odense. Her kan du gå igennem et hus med både børneværelse og pulterrum, hvor iværksættere og kunstnere har været med til at give aflagte ting nyt liv.
En stol med tre ben kan også få nyt liv. Det mener de i hvert fald hos Odense Renovation, hvor der i flere år har været en ny og anderledes genbrugsbutik på tegnebrættet.
Den genbrugsbutik kommer til at se dagens lys 20. juni på Højvang i Næsby, hvor odenseanere og andre fynboer kan glæde sig til at gå ind i et genbrugs-hus og hente vaskeægte genbrugsinspiration.
- Man kommer ind i et hus. Starter i entreen og går videre i køkkenalrummet til stuen og til børneværelset, siger Mette Lorenzen, der er genbrugschef ved Odense Renovation.
Ingen ordinær genbrugsbutik
Foruden butikkens opbygning som et regulært hus, adskiller den nye genbrugsbutik sig også på andre måder fra en almindelig genbrugsbutik.
Genbrugshuset skal have iværksættere og kunstnere tilknyttet, som kan give nyt liv til de mange affekter, der kommer ind fra genbrugsstationerne.
- Det skal være et levende sted. Når man kommer på besøg, så sidder der en og laver smykker eller møbler ud af alt det, vi modtager, siger Mette Lorenzen.
Forklaringen lyder, at det skal være et inspirationssted med kreative sjæle og krøllede hjerner.
- Vi ville ikke have den ordinære genbrugsbutik. Det er der mange andre der også gør. Vi vil godt inspirere til, at en stol der mangler et ben stadig kan bruges, siger Mette Lorentzen.
Genbrug er bedre for miljøet
De fleste af de aflagte ting kommer fra container "nummer 27" på de otte genbrugsstationer i Odense, hvor humanitære organisationer henter genbrugsting til deres butikker. Men ofte er der altid en masse affekter tilbage, der ellers ville blive sorteret ud i den almindelige genanvendelse. Det vil Odense Renovation forsøge at gøre op med.
- Lige så vel, som der er en kostpyramide, så er der en affaldspyramide, og det er den, vi arbejder efter. Vi er sat i verden for at se, om vi kan minimere affaldet. Det er den aller øverste del af pyramiden. Næste del i pyramiden er at få så meget som muligt ud af genanvendelse, og ud til genbrug med det samme, siger Mette Lorenzen.
- Vi skelner mellem genanvendelse og genbrug. Når noget skifter hænder uden at gennemgå en forarbejdning, er det genbrug, og det er faktisk det allerbedste for miljøet, så det skal vi selvfølgelig være med til at skabe meget mere af, siger Mette Lorenzen.
Den 20. juni åbner dørene op til genbrugshuset på Højvang i Næsby.
- Vi glæder os til at vise Odense, hvad det bliver til, siger Mette Lorenzen.
Til eventet kan du, foruden Cindy Frederiksen, møde tre kreative fynboer, som hver især arbejder med enten upcycling eller DIY. Du kan møde:
Katja Marcussen, der er idé-kvinden bag Tingcentralen i Aarslev. Hos Tingcentralen bliver alt skabt af bi- og restprodukter fra virksomheder, som bliver genanvendt til at lave alverdens ting. Til eventet kommer Katja blandt andet til at vise og instruere i, hvordan man laver lamper ud af materialer, der ellers var blevet smidt ud.
Anja Michele Mathies, som er designer og leder af Odense Renovations nye genbrugsbutik. Hun elsker at lave brugte og ødelagte ting om til nye, brugbare løsninger. Hun har blandt andet lavet hylder ud af ødelagte stole. Til eventet vil hun sørge for, at gammelt stel får nyt liv.
Alberte Due, sm fra bloggen VillaFyn. Sammen med sin mand Jesper køber hun gamle møbler og istandsætter dem, så de bliver som nye. Derudover er hun vild med at lave DIY og skabe noget fedt ud af ting, som ellers var havnet i skraldespanden. Til eventet vil Alberte bruge korkpropper til at lave bordskånere, kortholdere og meget mere.
Det er helt gratis at deltage, og du kan booke din billet ved at klikke her.
Program for aftenen:
18.00: Velkommen! - Og mød aftenens kreative eksperter. Herefter debat og interviews. Hvad skal der egentlig til for at komme i gang med at upcycle? Hvad er det, som forhindrer os i at bare at fyre den af med kreative idéer og gamle materialer? Og hvor stor forskel gør det egentlig, når vi genbruger og upcycler frem for at købe nyt?
18.40: Kreative workshops. Vælg selv, hvad du vil lave:
1: Lav en lampe eller en vægdekoration med idékvinde og projektleder Katja Marcussen fra Tingcentralen
2: Dekorér et stel og lav sjove kopper og tallerkener med designer Anja Michele Mathies fra Odense Renovation
3: Lav sjove ting af korkpropper med blogger Alberte Due fra Villa Fyn
20.00: Tak for i aften.
Undervejs er der Byttebiks: Medbring noget, du ikke længere vil have. Du kan bytte din ting væk, eller måske endda tage den med hjem igen, hvis du i løbet af aftenen har fået en god idé til, hvordan den kan bruges.
EVENT: DIY - FRA SKRAMMEL TIL SKAT
Mødested: Bronx Kaffe og Krea - Middelfartvej 115b, 5200 Odense V
Dato: 11. marts
Tid: 18-20
"Bestemt i den svære kategori" siger politikommissær om eftersøgningen af Poul
kopieret!
"Et langsommeligt terræn", der består af både moser, vandhuller, afvandingskanaler, plørede marker og skovområder.
Det er, hvad Fyns Politi står overfor i eftersøgningen af den 70-årige Poul Frank Andersen, der sidst blev set torsdag aften.
- Den her eftersøgning er bestemt i den svære kategori, siger politikommissær hos Fyns Politi Jesper Schmidt-Nielsen, der leder eftersøgningen, og som har deltaget i eftersøgninger siden 1994.
Kaldt ind fra juleferie
Otte hunde, otte hundeførere og det daglige beredskab deltager i søndagens eftersøgning, der starter op igen klokken 11.
Politikommissæren oplyser, at de begynder ved Poul Frank Andersens adresse på Dømmestrupvej i Nørre Lyndelse på Midtfyn og bevæger sig udad i en radius fra bopælen.
- Han kan ligge bag den nærmeste busk eller i den fjerneste skov, så det er vigtigt, at vi får kigget alle steder, siger Jesper Schmidt-Nielsen, der tilføjer, at Poul Frank Andersen er “godt gående og vant til at bevæge sig meget”.
Hundeførere er blevet kaldt ind fra juleferie for at deltage i eftersøgningen, oplyser politikommissæren. Ud over hundene kommer Fyns Politi til at anvende droner med termiske kameraer.
- Skulle han være faldet i et vandhul, er han svær at finde, så der hjælper de termiske kameraer os, siger politikommissæren.
Aldrig oplevet så få henvendelser
Borgere som Patrick Ninn Baudeau og hans familie har deltaget i eftersøgningen. Politikommisæren beskriver, hvordan borgere i området meget gerne vil hjælpe, men ikke kan, da ingen har set Poul Frank Andersen.
- Det er første gang, vi har fået så få henvendelser, siger Jesper Schmidt-Nielsen, der opfordrer borgere i området i og omkring Nørre Lyndelse til at fortsat at tjekke udhuse, garager og ubeboede bygninger på deres private grunde.
- Vi har brug for alt den hjælp, vi kan få.
Han understreger vigtigheden i, at borgere i videst muligt omfang opholder sig på veje og stier, da hundene kan blive ledt på vildspor, hvis borgere bevæger sig ud i terrænet.
Det formodes ikke, at Poul Frank Andersen har været udsat for en forbrydelse.
Et vidne har over for politiet beskrevet at have set ham iført en sort eller grå kedeldragt. Han har desuden hvidt hår og gråt fuldskæg.
Har du informationer, der kan lede frem til Poul Frank Andersen, kan Fyns Politi kontaktes på telefon 114.
Alle letbanetog holder stille
kopieret!
Søndag formiddag er alle letbanetog ude af drift på grund af tekniske problemer, oplyser Odense Letbane på sin hjemmeside.
Det gælder dermed hele strækningen fra Tarup til Hjallese.
Driftstoppet skyldes en sporskiftefejl. Teknikkere arbejder lige nu på at løse problemet.
Der er indsat erstatningsbusser, der kører cirka hvert 15. minut. Letbanen forventes at køre igen “snarest”.
"Mest imponerende kulturforandring, jeg nogensinde har set" siger OB-boss om vild sæson
kopieret!
Øens hold har været deciderede ustoppelige i sæsonen med svimlende 45 point efter 18 spillede kampe i NordicBet Liga.
Den brandvarme form gør, at OB topper tabellen med en fornuftig margin ned til Fredericia på andenpladsen, der ellers også har været godt kørende.
Troels Bech har nu været sportsdirektør i et halvt år, og her inden året går på hæl ser han tilbage på tiden i stolen.
Fisker sammen
Til klubbens hjemmeside udtaler sportsdirektøren, at årsagen til de mange sejre skal findes i, at der er kommet en korpsånd og en vilje til at gøre noget ekstra for hinanden.
- Derfor har jeg et billede i mit hoved af, at det er den mest imponerende kulturforandring, jeg nogensinde har set, siger Troels Bech og fortsætter:
- Jeg oplever den stemning, der omgiver vores træninger, som markant forandrede. Spillerne var en dysfunktionel og splittet en gruppe, men nu har de på eget initiativ lavet fisketure og overnatninger i bivuaker og shelterhytter og laver på den måde en del arrangementer sammen.
På trods af nedrykningen til landets næstbedste fodboldrække har opbakningen til klubben og spillerne været intakt, hvilket sportsdirektøren også kommer ind på:
- Vi er den sjette mest sete sportsvirksomhed i Danmark på trods af nedrykningen, så vi må bare konstatere, at dem, der arbejder med at kommunikere og gøre det tydeligt, hvad det er for et OB, man kan holde med, får skabt et stort vindue, siger Troels Bech.
- Det er ret imponerende, for det kunne godt være nu, folk trak gardinerne fra og tog en pause, men byens opbakning, folks opbakning og OB’s evne til at række ud og gøre det nemmere at holde med os, den har været god, siger Troels Bech.
OB gæster Hillerød i næste ligakamp 21. februar.
Odense stoppede vild Herning-stime på isen
kopieret!
Efter otte ligasejre i træk gik den ikke længere for Herning Blue Fox. Lørdag aften tabte det midtjyske tophold på udebane mod Odense Bulldogs i Metal Ligaen.
Et døgn efter at have slået Odense med 5-2 hjemme tabte Herning lørdagens revancheopgør med 1-4 efter tre fynske mål i de sidste ni minutter.
Den formstærke Mathias Bau Hansen bragte ellers Herning i spidsen efter 12 minutter, men blot 20 sekunder senere udlignede Odense i powerplay ved svenske Joakim Thelin.
Avancerer til tredjeplads
Der blev gået godt til den i første periode, hvor der faldt ni tominuttersudvisninger.
Derimod var der hverken mål eller udvisninger i hele anden periode.
Godt midtvejs i tredje periode kom Odense på sejrskurs, da Kristian Jensen scorede til 2-1. Jensen blev den store helt, for tre minutter før tid cementerede han også sejren med målet til 3-1.
Brandon Estes nåede på falderebet at score til 4-1 i et tomt mål, da Herning satsede alt på et comeback.
Trods nederlaget fører Herning Metal Ligaen komfortabelt med 61 point.
Odense havde tabt de tre forudgående kampe, men kommer med sejren over Herning op på 50 point på tredjepladsen.
De bedste fra 2024: Disse fynboer gik viralt
Millioner har set med, når modige fynboer har stået frem og fortalt deres historie.
Som Liiban Abdulle, der blev fyret efter et påstået fund af kokain og et snifferør i hjemmeplejens bil. Han nægtede at have kendskab til fundene, men han var den sidste, der havde kørt i bilen.
Eller Kenneth Steenberg, der er meget mere end skraldemand for thurinerne. Tidligere på året fejrede han 25-års jubilæum i den gule refleksuniform.
Vi har talt sammen og fundet vores største historier på sociale medier.
Top-10
Én historie har alene på Facebook nået 1,4 millioner mennesker på Facebook. Og tre historier har på tværs af Facebook, Instagram og TikTok ramt flere end en million.
Vi begynder fra bunden.
10. pladsen: Flere end 612.000 så videoen, da Heino fra Snave gav både journalist og fotograf fra TV 2 Fyn en opsang. Fuldstændig som han gjorde i Sonofon-reklamefilmen fra 2001.
9. pladsen: Med 12 dage til termin stoppede Oscars hjerte med at slå inde i Stine Anker Elnegaards mave. Hun stiftede derefter O Flowers og skiftede arbejdet som betoningeniør ud med blomster. Den historie har flere end 660.000 set.
8. pladsen: I foråret blev Lars Løvendahl gift ved første blik. Forholdet holdt som bekendt ikke, og inden programmerne blev sendt, havde han fået ny kæreste, han holdt i hånden, mens de så programmerne sammen. Flere end 670.000 så den historie.
7. pladsen: Latifah El-Sets hjerte af guld ramte flere end 741.000 personer. En kollega havde filmet sosu-assistenten danse med de demente beboere, og de sociale medier kvitterede.
6. pladsen: Den sorte svane tog Danmark med storm, og kært barn har som bekendt mange navne. Isdronningen, som Amira Smajic også kaldes, lærte at trylle penge frem i Odense. Portrættet af hende blev læst af flere end 808.000 personer.
Millioner af visninger
5. pladsen: Flere end 897.000 så portrættet af multikunstneren Troels Trier. I januar mistede han sin kone og blev enkemand for tredje gang.
4. pladsen: Signe Mørk Pedersen hører stemmer, og hun er en af rekordmange odenseanere, der sidste år fik førtidspension. Videoen med hende og stemmerne Karsten, Kirsten, Karen, Laila og Bitten blev set af lige knap 900.000.
3. pladsen: Skraldemanden Kenneth Steenberg ramte en million og en sjat, da han kunne fejre 25-års jubilæum på Thurø. Af thurinerne bliver han kaldt verdens bedste skraldemand.
2. pladsen: Da TV 2 Fyn fulgte med Mathilde Johansen rundt på hendes arbejde i Bilka, blev hun midt under et interview overfuset af en vred kunde - interviewet handlede netop om den gode tone. Klippet blev set af 1.360.000 efterfølgende.
1. pladsen: Liiban Abdulle nåede ud til flere end 1.618.000 personer med sin historie om at være blevet fyret fra hjemmeplejen. Selvom politiets hunde og narkotest ikke kunne påvise, at der havde været kokain i kommunens bil, blev Liiban Abdulle fyret, fordi han var den sidste, der havde kørt i bilen.
Tæt tåge præger morgenstunden - men så kommer vejrskifte
kopieret!
Søndag morgen starter tåget, men omkring middagstid vil det klare op.
Temperaturerne vil dagen igennem befinde sig på mellem fire og syv grader.
Det holder tørt, og vinden vil være let til frisk fra sydvest, oplyser TV 2 Vejret.
I aften og i nat holder det fortsat tørt, selvom det vil være overskyet.
Temperaturerne stiger med en enkelt eller to grader frem mod mandag.
Asta omdanner ikonisk "gå-ud-sted" til techno og lysshow
Asta Leonora Sandvad arrangerer fester, du normalt ikke møder, torsdag aften på Boogies. Under navnet Thursday Rave Club bliver rammerne på Boogies i Odense omdannet til en hyldest af techno og det fælleskab, der følger med. Det handler i stor grad om en fælles kærlighed for den musik, og det miljø som hører til den musik, fortæller Asta Leonora Sandvad. Forestillingen om technomiljøet er, at det er et sted, hvor der bliver taget mange stoffer, og at mange drikker sig fra sans og samling. Asta Leonora Sandvad fortæller også, at hun oftere ser folk, der er ædru til arrangementerne, end folk, der vælter rundt fulde og påvirkede. Hun tilføjer, at det er en misforståelse om miljøet, som hun ofte oplever.
Asta Leonora Sandvad arrangerer fester, du normalt ikke møder, torsdag aften på Boogies. Under navnet Thursday Rave Club bliver rammerne på Boogies i Odense omdannet til en hyldest af techno og det fælleskab, der følger med. Det handler i stor grad om en fælles kærlighed for den musik, og det miljø som hører til den musik, fortæller Asta Leonora Sandvad. Forestillingen om technomiljøet er, at det er et sted, hvor der bliver taget mange stoffer, og at mange drikker sig fra sans og samling. Asta Leonora Sandvad fortæller også, at hun oftere ser folk, der er ædru til arrangementerne, end folk, der vælter rundt fulde og påvirkede. Hun tilføjer, at det er en misforståelse om miljøet, som hun ofte oplever.
Asta omdanner ikonisk "gå-ud-sted" til techno og lysshow
Asta Leonora Sandvad arrangerer fester, du normalt ikke møder, torsdag aften på Boogies. Under navnet Thursday Rave Club bliver rammerne på Boogies i Odense omdannet til en hyldest af techno og det fælleskab, der følger med. Det handler i stor grad om en fælles kærlighed for den musik, og det miljø som hører til den musik, fortæller Asta Leonora Sandvad. Forestillingen om technomiljøet er, at det er et sted, hvor der bliver taget mange stoffer, og at mange drikker sig fra sans og samling. Asta Leonora Sandvad fortæller også, at hun oftere ser folk, der er ædru til arrangementerne, end folk, der vælter rundt fulde og påvirkede. Hun tilføjer, at det er en misforståelse om miljøet, som hun ofte oplever.
LYD
DEL
LYD
DEL
Fyns Politi indstiller eftersøgningen af Poul
kopieret!
Både Fyns Politi, Forsvaret og lokale borgere har lørdagen igennem ledt efter den forsvundne Poul Frank Andersen, men det har endnu ikke ført til et fund af manden.
Nu indstiller Fyns Politi eftersøgningen for i dag, oplyser vagtchef Peter Vestergaard til TV 2 Fyn.
- Mørket gør, at vi ikke kan fortsætte eftersøgningen. Vi har ledt i alle de lyse timer, og vi har afsøgt et stort område, siger vagtchefen, der ikke vil komme omfanget af eftersøgningen nærmere.
I samarbejde med en hundeleder skal det nu vurderes, om det giver mening at fortsætte eftersøgningen i morgen, forklarer vagtchefen.
Han opfordrer til, at borgere i området fortsat kigger i skure, lader og andre gemmesteder efter manden.
"Det er ens borgerpligt" siger Patrick, der leder efter forsvundne Poul
Borgere fra området i og omkring Nørre Lyndelse på Midtfyn har assisteret Fyns Politi og Forsvaret i eftersøgningen af 70-årige Poul Frank Andersen, der sidst blev set torsdag aften.
- Jeg mistede en kammerat for et par år siden, så jeg synes bare, at det er ens borgerpligt at hjælpe, siger borger Patrick Ninn Baudeau til TV 2 Fyn.
Da han læste om den forsvundne Poul Frank Andersen, tog han familien med ud i lokalområdet for at lede efter manden.
- Hvis det nu var min egen far, der har samme alder, så ville jeg også gerne have, at han blev fundet, siger han.
Går mod skoven
Fyns Politi har ledt efter den forsvundne mand med hunde både fredag og lørdag, og lørdag middag kom det frem, at politiet har bedt Forsvaret om assistance, og som har indsat en helikopter i eftersøgningen.
- Vi kunne høre helikopteren lige før, siger Patrick Ninn Baudeau.
- Geografien er sådan, at der er åbne marker og sådan noget, vi gerne vil have kigget efter, sagde vagtchef hos Fyns Politi Peter Vestergaard tidligere lørdag om det usædvanlige tiltag.
Lørdag morgen opfordrede Fyns Politi borgere i og omkring Nørre Lyndelse til at kigge efter i skure, lader eller andre gemmesteder, i tilfælde af at Poul Frank Andersen skulle have søgt mod et sådant.
- Vi må selvfølgelig ikke gå ind i haverne, men vi går og kigger langs buskene nu her, og så tænker vi at gå over mod skoven for at kigge, siger Patrick Ninn Baudeau.
Fyns Politi formodede lørdag middag, at Poul Frank Andersen ikke har været udsat for en forbrydelse.
Et vidne har over for politiet beskrevet at have set ham iført en sort eller grå kedeldragt. Han har desuden et hvidt hår og gråt fuldskæg.
- Vi håber på det bedste, siger Patrick Ninn Baudeau.
Odense moser Sønderjyske og er klar til finalebrag
kopieret!
Helt som ventet kommer søndagens pokalfinale i kvindehåndbold til at stå mellem Team Esbjerg og Odense Håndbold.
I lørdagens anden semifinale vandt Odense med 31-22 over Sønderjyske. Tidligere på dagen havde Esbjerg slået Silkeborg-Voel med 38-26.
Dermed måtte tilskuerne i Silkeborg kigge langt efter spænding på førstedagen af Final 4-stævnet.
Odense førte komfortabelt i stort set hele kampen, og der var ingen træthedstegn at spore, selv om det fynske hold tæller en række profiler fra december måneds EM-slutrunde.
Magtesløse sønderjyder
På forhånd var det svært at tro på Sønderjyskes muligheder. Odense havde vundet de seneste 11 indbyrdes opgør - de fleste ganske klart - og Sønderjyskes seneste sejr over fynboerne er helt tilbage i 2013.
Sønderjyske indledte alligevel med optimisme og et par hurtige scoringer, men Odense fik overtaget med fire mål på stribe og Thale Rushfeldt Deilas scoring til 5-2.
Deila gjorde det siden til 8-4, og Sønderjyske-træner Peter Nielsen reagerede ved at tage kampens første timeout.
Det stoppede dog hverken Odense eller den norske EM-guldvinder Deila, der rundede sit femte mål allerede efter 18 minutter med scoringen til 11-5.
Det var svært at se, hvad Sønderjyske skulle stille op. Holdet forsøgte sig med en ekstra spiller, når det angreb, men dyre boldtab gav Odense muligheder for at score flere gange i det tomme mål, og det gav pauseføring på hele 19-9.
Generelt lavede Sønderjyske alt for mange fejl til at kunne byde Odense op til dans, men holdet fulgte dog bedre med efter pausen.
Odense havde nu heller ikke travlt med at øge den allerede store føring. Det handlede snarere om at gemme så mange kræfter som muligt til søndagens finale.
I størstedelen af anden halvleg havde Odense et forspring i omegnen af ti mål, og forestillingen fes lidt ud i slutfasen.
Søndag klokken 16 gælder det så finalen mod Team Esbjerg, der har vundet pokalturneringen de seneste tre år. Odense vandt sin hidtil eneste pokalfinale i 2020.
"Det er ens borgerpligt" siger Patrick, der leder efter forsvundne Poul
kopieret!
Borgere fra området i og omkring Nørre Lyndelse på Midtfyn har assisteret Fyns Politi og Forsvaret i eftersøgningen af 70-årige Poul Frank Andersen, der sidst blev set torsdag aften.
- Jeg mistede en kammerat for et par år siden, så jeg synes bare, at det er ens borgerpligt at hjælpe, siger borger Patrick Ninn Baudeau til TV 2 Fyn.
Da han læste om den forsvundne Poul Frank Andersen, tog han familien med ud i lokalområdet for at lede efter manden.
- Hvis det nu var min egen far, der har samme alder, så ville jeg også gerne have, at han blev fundet, siger han.
Går mod skoven
Fyns Politi har ledt efter den forsvundne mand med hunde både fredag og lørdag, og lørdag middag kom det frem, at politiet har bedt Forsvaret om assistance, og som har indsat en helikopter i eftersøgningen.
- Vi kunne høre helikopteren lige før, siger Patrick Ninn Baudeau.
- Geografien er sådan, at der er åbne marker og sådan noget, vi gerne vil have kigget efter, sagde vagtchef hos Fyns Politi Peter Vestergaard tidligere lørdag om det usædvanlige tiltag.
Helikopter indsat i eftersøgningen af forsvundne Poul
Forsvaret har sendt en helikopter i vejret i eftersøgningen af en forsvundet 70-årig mand, der senest blev set torsdag eftermiddag, hvor han gik i ukendt retning fra sin bopæl i Årslev.
Desuden søger Fyns Politi lørdag med hunde.
Det er ganske normalt, at politiet indsætter hundepatruljer i eftersøgning af en forsvundet person, men det er ikke lige så sædvanligt, at Forsvaret bliver bedt om hjælp.
Åbne marker
Det sker i sager, hvor de geografiske forhold tilsiger, at man også søger fra luften, så større områder hurtigere kan tjekkes igennem, end man kan fra jorden.
- Geografien er sådan, at der er åbne marker og sådan noget, vi gerne vil have kigget efter, siger vagtchef Peter Vestergaard fra Fyns Politi.
Politiet har ikke noget konkret at gå efter andet end det store geografiske område. Det er blandt andet tjekket, om der har været aktivitet på mandens konti eller lignende.
- Det er der ikke noget, der tyder på, siger Peter Vestergaard.
Vagtchefen formoder lørdag kort før middag ikke, at han har været udsat for en forbrydelse.
Men kredsen har bedt offentligheden om hjælp til at finde 70-årige Poul Frank Andersen.
I politiets efterlysning fremgår det, at han har hvidt hår og gråt fuldskæg. Et vidne har over for politiet beskrevet at have set ham iført en sort eller grå kedeldragt.
- Det er selvfølgelig med forbehold for, at han kan have skiftet den i mellemtiden, så man må ikke stirre sig blind på, at han skal have den her dragt på.
Politiet har ingen viden om, om den pågældende kedeldragt er en termokedeldragt eller ej.
Eftersøgningen med hunde og helikopteren fortsætter ifølge vagtchefen, så længe det giver mening. Den fortsætter som udgangspunkt, til det bliver mørkt.
.@forsvaretdk støtter @FynsPoliti i eftersøgningen. En helikopter vil i nogle timer hen over lørdag middag være i området. #dkforsvar #værdatkæmpefor https://t.co/cePqyGAVYq
— Forsvaret (@forsvaretdk) December 28, 2024
Lørdag morgen opfordrede Fyns Politi borgere i og omkring Nørre Lyndelse til at kigge efter i skure, lader eller andre gemmesteder, i tilfælde af at Poul Frank Andersen skulle have søgt mod et sådant.
- Vi må selvfølgelig ikke gå ind i haverne, men vi går og kigger langs buskene nu her, og så tænker vi at gå over mod skoven for at kigge, siger Patrick Ninn Baudeau.
Poul er forsvundet - nu kommer Fyns Politi med opfordring
Den 70-årige Poul Frank Andersen, der forsvandt torsdag aften, er endnu ikke fundet, oplyser Fyns Politi til TV 2 Fyn.
- Vi savner ham stadig. Når det bliver lyst, tager vi ud og leder efter ham igen med hunde, siger vagtchef Peter Vestergaard.
- Folk i området, der har skure, lader eller andre gemmesteder, må gerne kigge efter, om han er søgt derind i løbet af natten, siger vagtchefen videre.
Torsdag eftermiddag forlod Poul Frank Andersen sin bopæl i Årslev og gik i en ukendt retning. Han er sidst set omkring Dømmestrupvej ved Årslev omkring klokken 18 torsdag.
Han var iklædt en sort eller grå kedeldragt og har hvidt hår samt gråt fuldskæg.
Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.
Som supplement til tidligere efterlysning af Poul Frank Andersen udsendes hermed også et vellignende billede af Poul. Ring 114 hvis du har oplysninger der kan hjælpe med at finde Poul. pic.twitter.com/B35y1GSwKO
— Fyns Politi (@FynsPoliti) December 27, 2024
Fyns Politi formodede lørdag middag, at Poul Frank Andersen ikke har været udsat for en forbrydelse.
Et vidne har over for politiet beskrevet at have set ham iført en sort eller grå kedeldragt. Han har desuden et hvidt hår og gråt fuldskæg.
- Vi håber på det bedste, siger Patrick Ninn Baudeau.
Voldsomt vejr varslet nytårsnat: Ekspert kommer med anbefaling
kopieret!
Der er varslet blæsevejr for alle pengene, når der skal tages hul på 2025 natten til onsdag. Det kunne TV 2 Vejret berette lørdag formiddag på baggrund af en ny prognose.
Og det giver anledning til at udvise ekstra forsigtighed. Affyring af nytårskrudt og blæsevejr er nemlig ikke den bedste kombination, påpeger ejer af Krudthuset i Ringe til TV 2 Fyn.
- Hvis det er på grund af blæsevejr, så anbefaler jeg altid batterier. Det er det mest sikre at skyde af på sådan en dag, hvis det blæser, siger han.
Så glem raketterne?
- Umiddelbart ja.
Sydfyn og øerne vil opleve vindstød af styrken “stærk storm”, varsler TV 2 Vejret. Resten af Fyn vil opleve vindstød af kuling- og stormstyrke.
Ny prognose varsler voldsomt vejr nytårsnat
Fynboerne kan godt forberede sig på, at det bliver særdeles blæsende nytårsnat.
Sydfyn og øerne vil opleve vindstød af styrken “stærk storm”, varsler TV 2 Vejret. Resten af Fyn vil opleve vindstød af kuling- og stormstyrke, hvis prognosen holder.
- Hvis denne prognose kommer til at holde, så vil der også komme snebyger nytårsnat, siger meteorolog Jens Ringgård.
Det er den amerikanske regnemodel GFS, der har lavet prognosen, og TV 2 Vejret påpeger, at den er behæftet med en vis usikkerhed, når det kommer til graden af vindstyrke. Men at det kommer til at blæse natten til onsdag er der ikke megen tvivl om.
Andre dele af landet vil opleve vindstyrke af orkanstyrke ifølge prognosen.
De fem udvidede fyrværkeriråd
Brug altid beskyttelsesbriller. Også selvom du kun er tilskuer.
Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri. Fyrværkeri opfører sig ikke altid efter hensigten, og der er ingen kvalitetskontrol på fyrværkeri, der ikke er godkendt.
Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden. Følg altid brugsanvisningen om sikkerhedsafstand.
Hold sikkerhedsafstanden, og læn dig ikke ind over fyrværkeriet.
Gå aldrig tilbage til en fuser. Fusere er utilregnelige og skal fjernes med skovl og spand.
Gård brænder: - Der er synlige flammer
kopieret!
Et større kavaleri blev rullet ud efter en anmeldelse om brand i en gård på Egsgyden i Faaborg lørdag formiddag. Det oplyser Fyns Politi, der lige nu arbejder på stedet, til TV 2 Fyn.
- Der er synlige flammer, da vi ankommer til stedet, siger vagtchef Peter Vestergaard til TV 2 Fyn og tilføjer, at der er tale om en brand i et fyrrum.
Politi og brandvæsen fik dog styr på flammerne, inden branden bredte sig til hovedhuset, der ifølge vagtchefen “ser ud til at kunne reddes”.
Hvordan branden opstod, kan vagtchefen ikke komme nærmere ind på. Det skal brandtekniske undersøgelser nu forsøge at fastslå.
Hverken mennesker eller dyr kom til skade i forbindelse med branden.
Dit digitale aftryk
Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.
Du kan altid ændre dine præferencer senere
Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.
Se flere detaljer om vores cookies her