Kerteminde og Assens gør klar til at kapre tilflyttere

Både Assens og Kerteminde kommuner er parate til at gøre sig til over for de familier, som vælger Fyn, når staten flytter arbejdspladser ud af København.

Mens større provenisbyer som Odense, Aarhus, Aalborg og Roskilde onsdag fik stor del i VLAK-regeringens flytning af statslige arbejdspladser, måtte en række kommuner konstatere, at regeringen ikke så deres vej.

Men det nytter ikke at tude over det. Det siger Kasper Ejsing Olesen (S), borgmester i Kerteminde Kommune, som ikke fik arbejdspladser.

- Der er lige nu potentiale for 500 nye familier i Odense, og dem skal vi præsentere Kerteminde Kommune for, så de kan vælge det som en bosætningskommune, siger den fynske borgmester til Ritzau.

Siger et, gør noget andet

Da regeringen først på eftermiddagen præsenterede anden runde i flytningen af statslige arbejdspladser til provinsen, blev Odense topscorer med tildelingen af 465 nye statslige arbejdspladser.

Klik på kortet og se fordelingen af statslige arbejdspladser på Fyn.
Klik på kortet og se fordelingen af statslige arbejdspladser på Fyn.
Foto: Finansministeriet

 - Jeg synes ikke, at regeringen selv lever op til de ting, den siger, at den vil gøre, siger Kasper Ejsing Olesen.

- At flytte arbejdspladser fra København til byer som Odense, Aarhus, Aalborg og Roskilde, som er større byer, var ikke det, jeg havde regnet med, når regeringen vil flytte arbejdspladser ud i provinsen, siger han til Ritzau, mens han over for Morgenavisen Jyllands-Posten konstaterer:

- Det er godt for Odense med flere arbejdspladser, men de medarbejdere, som følger med fra København, flytter ikke langt ud på landet. De flytter til Odense.

Tæt på Assens

Borgmester Søren Steen Andersen (V) i Assens Kommune er enig med sin kollega i Kerteminde om, at det nu handler om at kapre tilflyttere, og han ser derfor positivt på mulighederne:

- Hvis der umiddelbart skulle være en skuffelse over, at vi ikke fik nogen arbejdspladser til vores kommune, så er den skuffelse meget mindre, end glæden over, hvor mange arbejdsplader der er kommet tæt på os, siger Søren Steen Andersen og tilføjer:

- Det vigtige er bosætningen, som kommer ud af det her.

Søren Steen Andersen vil kapre tilflyttere, som skal arbejde i Odense, Middelfart og Svendborg.

Undren i Faaborg-Midtfyn

Hos Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager (S), skaber regeringens flytteplaner undren og frustration. Han siger følgende til Morgenavisen Jyllands-Posten:

- Det er svært at se, at det handler om at skabe et mere lige Danmark med arbejdspladser uden for de større byer.

I alt flytter 711 arbejdspladser til Fyn i den kommende flytning af statslige arbejdspladser, som onsdag blev præsenteret af statsministeren. Miljøstyrelsen, Skat, Dansk Sprognævn og Lokale og Anlægsfonden flytter fra København til Fyn i forbindelse med flytningen af statslige arbejdspladser. TV2/Fyns samfundsredaktør, Jakob Risbro, var i studiet for at fortælle om dagens nyhed.

 

Oversigt

    Oversigt