Politiet har kun sat 3 ud af 30 kameraer op på motorvejsbroer
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Rigspolitiet var “i fuld gang” i december 2017, men kun tre kameraer er sat op på danske motorvejsbroer.
Rigspolitiet havde planer om at sætte 30 kameraer op på udvalgte motorvejsbroer, men det er ikke sket endnu.
Ifølge Rigspolitiet og en aktindsigt fra Justitsministeriet er der indtil videre kun blevet placeret tre færdiginstallerede kameraer ved de danske motorvejsbroer, skriver Radio24syv.
Gerningsmand planlagde kast fra motorvejsbro
Ravnebjerggyden blev formentlig udset som et godt sted at kaste fra, da en person smed en genstand ud over motorvejsbroen ved Blommenslyst tirsdag aften.
Fyns Politi arbejder med en teori om, at en gerningsmand specifikt udvalgte Ravnebjerggyden, da en genstand tirsdag aften omkring klokken 21 blev smidt ned på motorvejen ved Blommenslyst.
Det fortæller vicepolitiinspektør Jørgen Andersen til TV 2/Fyn.
En knytnæve-stor genstand ramte taget på en personbil, men ingen personer kom til skade.
- Vi har en klar opfattelse af, at man ikke bare kører hen og dumper noget ud over broen, uden at man har været i området før, siger han.
Samtidig fastslår vicepolitiinspektøren, at genstanden bevidst er kastet ud over motorvejsbroen.
- Vi må sige, at der ikke er noget i omstændighederne, der tyder på et uheld, fortæller Jørgen Andersen.
Derfor vil Fyns Politi fortsat gerne høre fra folk, der har været i området omkring Ravnebjerggyden helt op til en uge, inden bilen blev ramt tirsdag.
Hvem ved noget?
Siden onsdag har politiet modtaget omkring 30 henvendelser omkring Ravnebjerg-kastet. Disse oplysinger sorteres efter "meget interessante" og "uden relevans".
- Jeg vil sige, at 70 procent af henvendelserne er nogle, vi skal følge op på. Det er henvendelser om specifikke, mistænkelige personer, som man ikke mener hører til i området, og andre har ringet og sagt, de har været der, fortæller Jørgen Andersen.
Vicepolitiinspektøren har derfor også en fornemmelse af, at nogen ved noget om det nyeste kast.
- Så hvis man har et tip på en navngiven person, hører vi rigtig gerne om det.
Sikrede spor
Onsdag aften ledte politiet og hunde efter mulige spor langs motorvejen. Først var motorvejen lukket en time i vestgående retning og efterfølgende en time i østgående retning.
Jørgen Andersen vil ikke fortælle TV 2/Fyn, hvor mange genstande eller hvilke der blev fundet onsdag aften. Dog vurderer han ikke, at det bliver nødvendig at sende hundene ud på endnu en snusetur i området.
- Vi har ikke planer om at skulle ud og søge mere. Vi er rimelig sikre på, at området er afsøgt 100 procent, siger vicepolitiinspektøren.
TV 2/Fyns reporter på stedet så blandt andet, at uniformerede betjente sikrede en skruetrækker og en champagneflaske, men Jørgen Andersen har ingen kommentarer til, om genstanden, der ramte bilen, er fundet.
- Det er simpelthen mangel på respekt. Vi havde fået lovning fra (justitsminister, red.) Søren Pape Poulsen på, at kameraerne ville blive sat op inden årsskiftet. Jeg troede, de alle sammen var sat op, og der var styr på det, siger Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, til Radio24syv.
Kvinde dræbt af stenkast
For to år siden blev en tysk familie ramt af en stor betonflise på Fynske Motorvej. Kvinden døde på stedet, og manden blev invalid.
Flisen blev kastet fra en motorvejsbro, og gerningsmanden er stadig ikke fundet.
Sagen med den tyske familie er den mest alvorlige i en lang række af sager med stenkast fra danske motorvejsbroer.
Senest tirsdag aften blev der anmeldt endnu et kast fra Fynske Motorvej. Denne gang understreger Fyns Politi, at der er tale om en "genstand", der muligvis er blevet kastet fra motorvejsbroen ved Ravnebjerggyden i Blommenslyst, og ikke nødvendigvis en sten.
Rigspolitiet beklager
Justitsminister Søren Pape Poulsen sagde i november 2017, at politiet ville sætte 30 kameraer op på udvalgte steder. Det skulle være muligt for politiet at rykke rundt på kameraerne, så de kunne flyttes efter politiets vurdering.
Samtidig sagde politiet, at det var i fuld gang.
- Vi er i gang med at få kameraerne anskaffet. Det er noget, vi har prioriteret fra starten af. Vi er i fuld gang, sagde Rigspolitiets pressechef, Thomas Kristensten, til Radio24syv, i december 2017.
Rigspolitiet beklager, at det ikke er gået hurtigere, men regner med at have sat 22 kameraer op inden 1. november.