Veterancamp gav Benjamin fornyet selvværd:
- Før gemte jeg mig
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Den seneste uge har Svendborg Efterskole dannet ramme for en sommerlejr for veteranbørn. Her har de kunne snakke om udfordringer med ligesindende.
I dag blev der sagt farvel og på gensyn, da veteranbørnenes sommerlejr blev afsluttet efter en uge i Svendborg. Veterancampen afholdes hvert år af organisationen "Støt Soldater og Pårørende" og hjælper børn af og søskende til veteraner.
Især unge melder sig: Trille våger over ensomme døende om natten
Vågetjenesten i Odense oplever, at flere frivillige melder sig til at våge over døende. Trille Bennedsen er en af de mange unge, som har meldt sig.
21-årige Trille Bennedsen fra Odense har for to måneder siden meldt sig som frivillig hos Vågetjenesten i Røde Kors.
En opgave, hvor frivillige våger over ensomme, døende personer om natten, så de kan få ro og tryghed.
- Det er en smuk tanke, at der ikke er nogen, der skal være alene, når de forlader den her jord - at der i det mindste er nogen hos dem, så det bliver mindre ensomt, siger Trille Bennedsen.
Indtil videre har hun været ude som vågekone seks gange. To af gangene endte person, hun vågede over, med at dø.
- Der havde jeg sådan en mærkelig, tom følelse indeni, fordi jeg havde siddet hos det her menneske, som simpelthen var død mens jeg sad hos dem, fortæller Trille Bennedsen.
- Men det giver mig også en ro i sjælen at vide, at jeg har hjulpet dem med at komme afsted på en ordentlig måde.
Især unge melder sig
Trille Bennedsen er dog langt fra den eneste, som gerne vil hjælpe døende i den sidste tid. Det fortæller Ruth Kastrup, der er aktivitetsleder hos Vågetjenesten i Røde Kors Odense.
- Vi oplever faktisk en større interesse, end vi nogensinde har set af frivillige, som har lyst til at være med i Vågetjenesten. Og det, der er det særlige ved det, er, at det faktisk især er unge, siger hun.
Siden 2019 har de hos Vågetjenesten i Odense oplevet en fordobling i antallet af vågekoner og vågemænd. Fra 30 i 2019 til 65 i 2021.
- Cirka halvdelen er faktisk under 30 år. Og det er ganske nyt, fortæller Ruth Kastrup.
For nogen kan det være en hård oplevelse at se nogen dø. Derfor gør Røde Kors også meget ud af at forberede de frivillige på, hvad det er, de har meldt sig til.
- Vores koordinator sørger for at tage en lang samtale med os, før vi kan blive meldt ind. Hun sætter os ind i hele arbejdet, og vi bliver forberedt på, hvad det er, det indebærer, siger den unge fynbo.
Hun har dog tidligere været tilstede, da et menneske sov ind.
- Jeg havde en mormor, hvor jeg var, mens hun døde. Derfor var jeg også forberedt på den her oplevelse, fortæller Trille Bennedsen.
Behovet for vågere er også tydeligt. Siden begyndelsen af 2021 har de frivillige vågere i Odense allerede haft 800 vågetimer. Og Ruth Kastrup vurderer, at det vil blive en fordobling i antallet af vågetimer, hvis udviklingen fortsætter resten af året.
Med på campen var 13-årige Benjamin Lange fra Falster, der mener, at ugen har haft stor indflydelse på ham.
- Jeg er helt ændret nu. Før gemte jeg mig, nu viser jeg mig selv frem, siger han, da vi møder ham halvvejs inde i danseundervisningen med den professionelle danser Silas Holst.
Den sidste dag var der nemlig både plads til dans, hoppen og selvrefleksion hos de mange børn og unge i alderen 11-17 år.
En forældre med PTSD
SSOP, eller Støt Soldater og Pårørende, har siden 2015 afholdt camps for børn af eller søskende til veteraner.
- Det her et sted, hvor vi hjælper de unge mennesker med at opbygge deres selvværd. Vi giver dem nogle værktøjer, som kan hjælpe dem med at håndtere de udfordringer, de oplever i hverdagen. Det kan være at mor eller far har PTSD eller er udsendt, siger Bente Holm Skov, der er leder af SSOP's børne-, unge- og familiecamps.
Hvad er PTSD?
- Posttraumatisk stressforstyrrelse (PTSD) kan være en langvarig tilstand, som opstår efter voldsomme, katastrofeagtige psykiske belastninger
- Ved PTSD genoplever man den skræmmende hændelse (får flashbacks) i vågen tilstand og ofte også som mareridt. Man forsøger at undgå ting eller situationer som minder om hændelsen.
- Mange er plaget af irritabilitet, har problemer med at sove, besvær med at koncentrere sig og huske
- PTSD kan bl.a. behandles med bestemte former for psykoterapi (bl.a. kognitiv terapi), evt. i kombination med antidepressiv medicin
- Undersøgelser har vist, at der ikke er forebyggende effekt af samtaler med krisepsykolog (såkaldt debriefing) af ofre for katastrofer og lignende. Almindelig menneskelig omsorg er vigtigere i sådanne situationer
Kilde: sundhed.dk
Tilstanden PTSD, er noget, som flere af børnene på campen har oplevet på tæt hold. De kender til, hvilke konsekvenser det kan have at være pårørende til nogen, der lider af PTSD.
- Det gav mig et virkelig stort chok, da han lige pludselig begyndte at ændre sig, fortæller 13-årige Benjamin Lange om sin far.
- Så det derfor jeg er her, for at kunne lære at kontrollere mig, fordi jeg også selv har fået nogle problemer, siger han.
Den 13-årige Benjamin har efterhånden flere års erfaring med campen. Men for campens yngste deltager er det første gang, hun er med på sommerlejren.
Og den 11-årige Sofie Scawthorn kan også genkende nogle af de følelser, der er knyttet til at have en forældre med PTSD.
- Min mor har været udsendt og har nu PTSD. Det gør, at jeg nogle gange godt kan blive lidt ked af det, siger hun.
Tine har fået nok af ældreplejen i Assens:
- Sengen var fyldt med afføring
Mangelfuld rengøring og dårlig medicinhåndtering. Det er bare nogle af de ting, som Tine Jensen er blevet mødt af, når hun har været på besøg hos sin 92-årige farmor. Det er dog ikke et enestående tilfælde, ifølge byrådskandidat fra Assens.
Sengetøj smurt ind i afføring og opvask, der hober sig op. Det er, ifølge Tine Jensen, den virkelighed, der udspiller sig lige nu i Assens for hendes 92-årige farmor.
- Det er jo ikke i orden, siger hun.
- Det kan ikke være rigtigt, at man som gamle mennesker, der har tjent samfundet et helt liv, ikke kan få den pleje, de skal have.
De seneste uger har plejen af hendes farmor været så mangelfuld, at hun har følt sig nødsaget til at besøge farmoderen stort set hver dag. Bare for at sikre, at alt er, som det skal være. Men det er langt fra tilfældet.
- Det er ligesom for at følge op på det, når der ikke sker den forbedring, som jeg tænker er påkrævet, siger Tine Jensen.
De seneste tre uger har hun klaget over den mangelfulde pleje hele tre gange.
- Jeg regner med, at der bliver fulgt op på det, og det bliver bedre. Men så kommer jeg i lørdags til en seng, der bare er fyldt med afføring. Og så får jeg bare nok, fortæller Tine Jensen til TV 2 Fyn.
I frustration over plejen valgte Tine Jensen at oprette et opslag inde på Facebookgruppen; Assens kommune svigt af de ældre og handicappede.
En facebookgruppe, der på nuværende tidspunkt har hele 1500 medlemmer. Her beretter flere om lignende tilfælde.
Langt fra enestående
Historien om haltende ældrepleje er ikke ny i Assens. Kommunen har tidligere været udsat for skarp kritik for den pleje, som der bliver udført for kommunens ældre.
- Jeg har været rystet over det i lang tid, lyder Poul Hansen, som er byrådskandidat for Socialdemokratiet.
De seneste tre år har seks ud af ti plejeenheder i Assens kommune fået henstillinger.
Poul Hansen er med til at drive facebooksiden. Han mener, at Tines sag langt fra er enestående.
- Det er desværre ikke en enlig sag. Og vi har flere inde på facebookgruppen, der har berettet om tilsvarende situationer. Hjerteskærende situationer, både set fra de pårørende og set fra de ældres side, siger han.
Byrådskandidaten mener, at der er tale om en grundlæggende systematisk fejl i Assens kommune, der bør efterses og herfra lægges en plan.
- Det er dybt beklageligt
Signe Lunn Walls, leder af Ældre og Sundhed, Assens kommune, mener dog ikke, at der er tale om en systematisk fejl. Men derimod mangel på arbejdskraft hen over sommeren.
- På nuværende tidspunkt handler det om den situation, vi står i her hen over sommeren. Det har været svært at skaffe de nødvendige afløsere, siger hun
TV 2 Fyn har tidligere kunne berette om lignende udfordring i Odense Kommune:
Alligevel lyder det fra Signe Lunn Walls, at plejen af Tine Jensens farmor langt fra er god nok.
- Det er dybt beklageligt, at vi har skulle tage dialogen flere gange, før vi kunne få rettet op på det. Det er ikke godt nok. Der er ingen, der ønsker, at det skal gå sådan her, lyder det fra lederen.
TV 2 Fyn har i dag forsøgt at få en kommentar fra borgmester i Assens kommune, Søren Steen Andersen. Men han har ikke ønsket at stille op til interview.
At kunne tale med andre, der har lignende tanker og følelser, betyder noget for Benjamin Lange.
- Jeg er sammen med børn, der har det ligesom mig. Ikke ligesom i skolen. Men her er du sammen med børn, der har problemer eller lignende som dig, siger han.
Tal højt om følelserne.
Sætte grænser og tale højt om sine følelser er nogle af de redskaber, SSOP håber, at børnene kan tage med sig fra campen.
- Mange af dem har måske problemer med overhovedet at mærke deres følelser, da de har lagt låg på for mange år siden, fordi der ikke er plads til deres følelser i familien, siger psykoterapeut og leder af campen, Bente Holm Skov.
- Så vi lærer dem at begynde at mærke sig selv, udtrykke sine følelser. At de kan være trygge ved udtrykke dem og har ret til at udtrykke deres behov og grænser, siger hun.
Foruden nye venskaber og dansetrin kan børnene tager meget mere med sig hjem fra campen.
- Det her sted har hjulpet. Nu er jeg meget bedre til at være den jeg er. Jeg er ikke bange og genert, lige så meget som jeg var før, siger 11-årige Sofie Scawthorn fra København.
- Før jeg kom her, havde jeg sindssygt mange problemer. Men allerede efter den første gang er jeg helt ændret nu, tilkendegiver 13-årige Benjamin Lange og tilføjer:
- Så til andre børn, der har brug for hjælp, vil jeg anbefale det her sted.
Grimme julesweatre og børnefremstillet julepynt giver flere smil i busser
kopieret!
Fredag var det “ugly christmas sweater day” i Fynbusserne, hvor buschauffører havde taget deres grimmeste julesweatre på.
Og ikke nok med det, var busserne pyntet op med julepynt, der var lavet af børn.
Alt sammen for at julehygge lidt ekstra for kunderne, forklarer Anja Hauge Larsen, der er driftsleder for Keolis, som står for driften.
- Der kommer flere smil i busserne, når de kommer ind i en julepyntet bus, fortæller hun om baggrunden for at gøre lidt ekstra ud af julen i busserne.
Hjalte brillerer i "verdens bedste liga": - Jeg er pissestolt
kopieret!
Den 28-årige fynbo Hjalte Froholdt har noget så sjældent for en dansker succes i Amerikansk fodbold. Endda i verdens bedste liga inden for sportsgrenen, NFL.
Hjalte Froholdt tørner ud for Arizona Cardinals, for hvem han er en del af den offensive linje. Og det gør han godt. Så godt, at han får masser af roser for sit arbejde, og tilbage i august satte sin signatur på en kontrakt, der garanterer ham 53 millioner kroner frem til udgangen af 2026.
Med egne ord er han nu klar til at sige, at det han har opnået er “kæmpestort for dansk sport”.
- Nu starter jeg på banen, jeg gør det rigtig godt, og jeg er pissestolt af, hvad jeg har gjort, og hvor jeg kommer fra, siger Hjalte Froholdt til DR.
City-direktør reagerer på ønske om øget sikkerhed i gågade
kopieret!
Direktør Peter Bøgholm fra Odense Cityforening er positivt indstillet over for rådmand Søren Windells (K) forslag om, at der skal opstilles såkaldte pullerter rundt om gågadenetværket i Odense.
Rådmanden for By- og kulturforvaltningen tager emnet op igen, efter at en mand fredag aften kørte en bil ind gennem et julemarked i den tyske by Magdeburg.
Peter Bøgholm mener, at pullerterne kan øge sikkerheden, men han har også en betænkelighed:
- Jo mere tryghed, vi kan skabe, jo bedre er det, men det skal kunne fungere i praksis i forhold til redningskøretøjer og mobilitet, siger han til TV 2 Fyn.
Søren Windell fortæller, at han ønsker en løsning, hvor butikker stadig kan få leveret varer.
Efter terrorangreb i Tyskland - vil gøre gågaden i Odense mere sikker
Efter angrebet på et julemarked i Magdeburg i Tyskland fredag, hvor en bil kørte ind i en gruppe mennesker på et julemarked i et formodet terrorangreb, vil Søren Windell (K) se på, om Odenses gågader er sikre nok.
Det er ikke et nyt forslag, understreger rådmanden for By- og Kulturforvaltningen, der fortæller, at Konservative længe har ønsket at få pullerter op hele vejen rundt om gågadenettet.
- Der er mange mennesker i vores gågader, og vi vil gerne have sat pullerter op, fordi der kører biler, som ikke har noget at gøre der, siger Søren Windell til TV 2 Fyn.
Rådmanden understreger, at han ikke frygter en lignende situation i Odense, som den der fredag skete i Magdeburg. Men han noterer sig, at det ikke er første gang, at nogen drøner en bil mod en menneskemængde i et tætbefolket område.
- Det er ikke så meget et spørgsmål om aktuelt sikkerhed, som det er en følelse af tryghed. Jeg tror ikke det vil ske, men det vil give noget sikkerhed om, at det ikke kan ske, siger han.
Aktuelt er der planer om pullerter ved Jernbanegade, som har været undervejs længe, fortæller Søren Windell, der ikke ser de helt store gener ved at besværliggøre bilers adgang til gågaden.
- Det giver selvfølgelig gener for dem, der kører i gågaden, men det må de jo ikke i forvejen.
Og når det gælder vareindlevering er pullerterne indrettet således, at de kan køres ned i det tidsrum, der bliver leveret varer, hvilket typisk er om formiddagen, hvor der er knap så mange mennesker i gågaden.
Søren Windell erkender, at det ikke er en gratis omgang at opsætte pullerter, og henviser til at det er en politisk prioritering.
- Men det er noget, vi skal til at være mere opmærksom på, siger han.
Hvad er årets største julegavehit? Se listen her
kopieret!
Når julefreden inden længe sænker sig over landet, og det er tid til at åbne pakkerne under træet, er der nogle, som vil være mere populære end andre.
Særligt ét produkt går igen på tværs af alder og køn.
Det viser data fra den digitale ønskeliste Ønskeskyen, som mere end tre millioner danskere bruger til at lave ønskesedler.
- Apples AirPods Pro er uhyre populære i år, og hvis man skal gætte på én gave, der vil ligge under træet i mange danske hjem, så er dette et godt bud, siger administrerende direktør for Ønskeskyen, Casper Ravn-Sørensen.
Ønskeskyen oplyser til TV 2, at de støjreducerende høretelefoner findes på flere end 87.000 ønskesedler denne jul.
Dyrere pakker under træet
Årets mest populære julegaveønske ligger dermed i den dyre ende af julegavespektret.
På Apples egen hjemmeside koster høretelefonerne kort før jul 2.199 kroner.
Det beløb svarer til det totale julegavebudget for 25 procent af danskerne, viser en undersøgelse fra Dansk Erhverv.
Hos Ønskeskyen fortæller man også, at ønskesedlerne generelt er blevet dyrere over tid. Det samme oplever økonomerne.
Ida Marie Moesby er forbrugsøkonom hos Nordea, og hun har i mange år undersøgt danskernes forbrug i julen. Hun ser også, at gaverne er blevet dyrere over tid.
- Vi forventer år for år, at danskerne bruger flere penge på julegaver. Det er andre gaver, der ligger under træet nu end før. Vi er blevet mere velstillede, og derfor er julegaverne blevet dyrere, siger Ida Marie Moesby til TV 2.
I en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Nordea, svarer danskerne, at de i gennemsnit vil bruge 3864 kroner på julegaver.
Det er en stigning på næsten 600 kroner inden for de seneste fem år.
Hypen er aftaget
Går vi blot 12 måneder tilbage i tiden, vil mange sikkert huske, at særligt ét bestemt køkkenredskab lå under mange juletræer.
Airfryeren blev 2023’s absolut største julegavehit.
Siden sidste år er der dog sket en ændring i vores forbrugsvaner.
For som tiden er gået, og pommesfritterne er blevet stegt i hobetal, er der samtidig blevet længere mellem køkkenapparaterne på ønskesedlerne.
Men Manou Messmann, der er ekspert i branding og forbrugeradfærd, mener, at airfryeren stadig har sin plads i de danske køkkener.
- Den har stadig sin berettigelse, men den er slet ikke lige så hot som sidste år, siger hun til TV 2.
Tid til selvforkælelse
Vender vi blikket mod årets største julegavehit herhjemme, er de støjreducerende høretelefoner et signal om, at vi er begyndt at kigge mere på vores egne behov end på hele husholdningen som i tilfældet med airfryeren.
- Der sker så meget ude i verden, og derfor søger vi indad og kigger på det hjemlige og os selv. Det bliver en slags forsvarsmekanisme, siger Manou Messmann.
Samtidig fortæller hun også, at vores julegaveønsker bruges i forskellige sammenhænge og til forskellige behov.
- Vi vil gerne holde os opdateret, men samtidig vil vi gerne have fokus på os selv og lukke os inde. Det er en balance, lyder det.
På listen over årets populære julegaver findes også ting, som kan give danskerne selvforkælelse – eksempelvis hjemmesko, hårprodukter og plejende cremer.
Herunder kan du i prioriteret rækkefølge se, hvilke julegaveønsker der ifølge Ønskeskyen i år er de fem mest populære for henholdsvis mænd og kvinder.
Til ham (brug pilene i siderne til at bladre)
DBU landsholdstrøje, HALO.
Til Hende (brug pilene i siderne til at bladre)
Efter terrorangreb i Tyskland - vil gøre gågaden i Odense mere sikker
kopieret!
Efter angrebet på et julemarked i Magdeburg i Tyskland fredag, hvor en bil kørte ind i en gruppe mennesker på et julemarked i et formodet terrorangreb, vil Søren Windell (K) se på, om Odenses gågader er sikre nok.
Det er ikke et nyt forslag, understreger rådmanden for By- og Kulturforvaltningen, der fortæller, at Konservative længe har ønsket at få pullerter op hele vejen rundt om gågadenettet.
- Der er mange mennesker i vores gågader, og vi vil gerne have sat pullerter op, fordi der kører biler, som ikke har noget at gøre der, siger Søren Windell til TV 2 Fyn.
Rådmanden understreger, at han ikke frygter en lignende situation i Odense, som den der fredag skete i Magdeburg. Men han noterer sig, at det ikke er første gang, at nogen drøner en bil mod en menneskemængde i et tætbefolket område.
- Det er ikke så meget et spørgsmål om aktuelt sikkerhed, som det er en følelse af tryghed. Jeg tror ikke det vil ske, men det vil give noget sikkerhed om, at det ikke kan ske, siger han.
Aktuelt er der planer om pullerter ved Jernbanegade, som har været undervejs længe, fortæller Søren Windell, der ikke ser de helt store gener ved at besværliggøre bilers adgang til gågaden.
- Det giver selvfølgelig gener for dem, der kører i gågaden, men det må de jo ikke i forvejen.
Og når det gælder vareindlevering er pullerterne indrettet således, at de kan køres ned i det tidsrum, der bliver leveret varer, hvilket typisk er om formiddagen, hvor der er knap så mange mennesker i gågaden.
Søren Windell erkender, at det ikke er en gratis omgang at opsætte pullerter, og henviser til at det er en politisk prioritering.
- Men det er noget, vi skal til at være mere opmærksom på, siger han.
Ældre mand alvorligt til skade i solouheld
kopieret!
Det var en ældre mand i 80’erne, der førte bilen, som fredag aften bragede ind i autoværnet på Siøbroen mellem Siø og Tåsinge.
Umiddelbart efter blev vedkommende kørt til hospitalet i en ambulance. Lørdag morgen oplyser vagtchef ved Fyns Politi Christoffer Jacobsen, at manden er kommet alvorligt til skade, men at han er uden for livsfare.
Politiet kan endnu ikke sige, hvordan ulykken skete, da de ikke har haft mulighed for at tale med den pågældende mand.
Bente skulle holde jul alene - men så kom et uventet tilbud
kopieret!
Bente Vera Hansen har fundet årets julekjole frem, og hun tæller dagene til 24. december.
I år skulle hun have holdt jul alene. Hendes mand gennem 36 år gik bort i foråret. Han tabte kampen til kræft. Og derfor er det også første jul som enke.
Heldigvis åbner Odense Værkstederne ”juleaften med det hele” til udviklingshæmmede, der ikke har noget sted at være.
- Jeg håber, at der er mange flere i min situation, der vil komme ind og holde jul, siger Bente Hansen.
Maria Therese Kronberg er hjemmevejleder i Odense Kommune, og hun har i år sat sin juleaften af til at være sammen med Bente Hansen og de omkring 25 andre deltagere. Deres juleaften kommer til at foregå på Rytterkasernen.
18-årige Oliver droppede ud af 2.g for at kæmpe i et bur - nu drømmer han om den helt store scene
kopieret!
Et tomt, men målrettet, blik stirrer mod træningslokalets spejlvægge, mens Oliver forsøger at få styr på sit åndedræt.
En to timers intens træning med nærkamp er overstået. Det var allerede dagens anden træning. Endnu en træning venter senere i eftermiddag.
Det er virkeligheden for Oliver Petersen fra Odense. Han har ofret sin uddannelse for at følge sin drøm.
Han er blot 18 år gammel.
Mor var ikke glad
Det hele startede som 10-årig, da hans far tog ham med til thaiboksning. Der mødte han træneren Jimmy Busk, og siden da har de trænet sammen.
Efter grundige overvejelser valgte han i oktober i år at droppe ud af 2.g ved HHX i Odense. Målet er klart - han vil være professionel MMA-kæmper indenfor to år.
En beslutning som hans mor ikke blev inddraget i.
- Jeg tog beslutningen med min far, men jeg havde ikke lige fortalt min mor om det, før jeg gjorde det. Hun var slet ikke glad for det. Hun prøvede at forstå, hvorfor jeg droppede ud, men nu støtter hun mig - hun ved godt, hvor meget tid, jeg lægger i det, siger Oliver Petersen.
Hvad er MMA?
Mixed Martial Arts (MMA) er en kampsport, der fokuserer på at bruge de mest effektive teknikker fra forskellige discipliner. Dette kan inkludere teknikker fra boksning, karate, kung fu, brydning, sambo, judo, taekwondo, muay thai og mange flere.
MMA udøves typisk i en ring eller et “bur” (ofte kaldet en “oktagon” på grund af den ottekantede form), hvor der er regler, kampleder, dommere, læger og sikkerhedsforanstaltninger på plads. Kampene varer typisk enten 3×3 minutter for amatører eller 3/5×5 minutter for professionelle kæmpere.
I modsætning til den gængse opfattelse er der mange regler og forbud i MMA – det er bestemt ikke gadeslagsmål.
MMA er i øjeblikket en af verdens hurtigst voksende sportsgrene. Professionelle MMA-organisationer som UFC og ONE FC er i rivende udvikling og tiltrækker millioner af fans verden over.
Kilde: DMMAF
Drømmer om USA
Hvis man vil være toppen af poppen inden for MMA, så kræver det et udenlandseventyr væk fra Danmark.
Særligt i USA, hvor Ultimate Fighting Championship huserer. UFC er verdens største organisation indenfor MMA.
- Om fem år ser jeg mig selv i UFC eller i hvert fald på vippen til det. Det er den forestilling, der får mig til at stå op om morgenen, selv når det til tider er hårdt, siger Oliver Petersen.
For selvom kun ganske få klarer sig gennem nøglehullet til den store scene, så er der ingen plan b.
- Det skal lykkes. Inde i mit hoved der kan det kun lykkes.
Skyer og regn kommer til at dominere dagen igennem
kopieret!
Det er desværre ikke særligt spændende vejr, fynboerne står op til i dag. De fleste står op til regn og en overskyet himmel.
Midt på dagen vil det en overgang holde tørt, men allerede ved midt på eftermiddagen kommer det til at regne igen.
Dagen bliver også en smule blæsende, så regnjakken og et par sko som kan holde til vandpytter er anbefalelsesværdig påklædning, når du begiver dig udendørs.
Temperaturerne vil dagen igennem være mellem seks og otte varmegrader.
Henter vejret...
°
Lige nu
Rain: mm
mm
m/s
Baseret på data fra MET Norway. Licenseret under CC 4.0.
Tid | Temperatur | Regn | Vind |
---|---|---|---|
|
|
|
|
Juletrafikken - her bliver den værst
kopieret!
I disse dage drager mange ud på landets veje, når de transporterer sig hjem til familien for at fejre julen.
I år falder juleaften på en tirsdag, og det giver særligt gunstige forhold for at undgå de allerværste trafikpropper og kaotiske motorveje. Trafikken fordeler sig nemlig mellem fredag og tirsdag.
Alligevel ventes der særligt meget trængsel på vejene den 23. december mellem 11 og 14, skriver vejdirektoratet.
Og allerværst ventes det at blive den 26. december mellem klokken 11 og 15.
Disse dage er det særligt motorvejen over Fyn der ventes at give problemer, da mange transporterer sig mellem Sjælland og Jylland.