Lange køer og voldsomt skubberi: Det kan Tinderbox gøre bedre næste år
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Gæsterne på Tinderbox har peget på nogle af de ting, som er gået mindre godt på den fynske musikfestival.
Tre dage med Tinderbox i Tusindårsskoven lakker mod enden, og op imod 40.000 mennesker har været til koncerter, fadøl og fynsk mad i Odense.
TV 2/FYN har spurgt nogle af festivalgæsterne, hvad der har været godt og mindre godt på den tredje udgave af den fynske musikfestival.
Lang kø og få toiletter: Seks ting Heartland kan gøre bedre
Der skal mere tryk på bruseren, flere toiletter til campingpladsen, og så må baren ikke løbe tør for is til drinks. Sådan lyder kritikken fra nogle af Heartland-gæsterne.
12.000 festivalgæster har i løbet af weekenden været en tur forbi Heartland Festival ved Egeskov Slot på Sydfyn.
Med så mange mennesker samlet er det svært at undgå, at nogle ting ikke fungerer optimalt, når der skal spises, hygges, soves og lyttes til musik og kunstnersamtaler tre dage i streg.
TV 2/FYN har bedt seks festivalgæster komme med hver deres konkrete bud på ting, der kan gøres bedre .
Mere tryk på bruseren i brusebadet
For få toiletter på campingpladsen
Cocktailbaren må ikke løbe tør for is
Alt for mange mennesker - en fordobling i forhold til sidste år
For få til at servere kaffe
Når man betaler 45 kroner for en fadøl på campingpladsen, skal man have lov til at tage den med ind på festivalpladsen
Festivalchef Ulrik Ørum-Petersen lover, at gæsternes kritik bliver taget til efterretning både løbende under festivalen og når næste års festival skal arrangeres.
- Det tager vi meget alvorligt. Al respons, vi får, og alle de gode råd og observationer fra vores publikum samler vi i rapporter, og det lægger grundlag for, hvordan vi arrangerer næste års festival, siger Ulrik Ørum-Petersen.
- Meget af det ved vi godt, fortæller han.
Festivalchef erkender problem med bruser
Festivalchefen erkender, at badeforholdene ikke har været gode nok. At der ikke er tryk nok på vandet i bruseren, skyldes eksempelvis et for dårligt rensningsanlæg.
- Vandtrykket kræver ikke bare en ny boring. Det kræver faktisk, at der skal laves et helt nyt rensningsanlæg herude i området for, at vi kan få nok tryk på, så vi skal et smut ind på kommunen og have en lille snak, forklarer Ulrik Ørum-Petersen.
Omkring 1.000 festivalgæster får i år lov til at svare på et spørgeskema, som festivalarrangørerne vil bruge til at gøre det endnu bedre næste år.
Næste års festival bliver dyrere
Et kritikpunkt er festivalens størrelse, der er fordoblet i forhold til sidste år. Festivalchefen har ikke lagt sig fast på noget endnu, men kan ikke udelukke, at festivalen bliver en smule større og dyrere i 2018.
- Vores vurdering er, at festivalen kan tage en lille smule flere mennesker, men den skal ikke være meget større, end den er nu. I stedet for at være større skal den måske være dyrere og mere lækker og tjekket, fortæller Ulrik Ørum-Petersen, der kan afsløre, at festivalen heller ikke i år giver overskud.
- Selv om vi har solgt mange billetter i år, forventer vi ikke at komme ud med et overskud. Vi er stadig investeringsfasen, siger han.
En festivalklassiker er køen til toiletterne. Særligt efter fredagens Thomas Helmig-koncert var der propfyldt af mennesker, der skulle på det lille hus, og Julie Samsø fra Korsør foreslår, at man laver flere steder, hvor gæsterne kan træde af på naturens vegne.
- Der er megalang kø til toiletterne, siger Julie Samsø.
Voldsomt skubberi under koncert
En anden festivalgæst nævner sikkerheden omkring nogle af koncerterne.
- Det kom bag på mig, hvor voldsomt det kunne gå under Die Antwoord. Jeg syntes, vi blev skubbet meget voldsomt, siger Mette Nielsen fra København.
- Man kunne stille nogle barrierer op, sådan så det ikke kan blive helt så voldsomt, foreslår hun.
Det er ikke kun tusindvis af mennesker til koncerterne, der står for skud. Også grusstierne i skovområdet er af for dårlig standard.
- Bedre stier, så man ikke falder. Jeg er ikke faldet, men jeg har været tæt på, siger Laura Kristensen fra Gelsted.
Derudover siger Mohammed Ali fra Odense til TV 2/FYN, at Tinderbox burde sørge for et større udvalg af sprut.
Tinderbox: Vi forholder os til alle ting
Hos Tinderbox vil man tage forslagene fra gæsterne til efterretning, når festivalen er overstået.
- Vi retter løbende på de ting, som det er muligt at ændre på under de tre dages festival, og så evaluerer vi festivalen, når den er overstået, og vurderer, hvad vi skal gøre anderledes eller forbedre, siger Morten Hopballe, der er pressetalsmand for Tinderbox.
- Det er stadig for tidligt at sige konkret, hvad vi vil gøre - men sikkert er det, at vi forholder os til alle de ting, vi hører om - og dem, vi selv vurderer, skal gøres anderledes, forklarer han.
Hvad har været godt og mindre godt på årets Tinderbox? Skriv dine forslag til forbedringer til næste år i kommentarfeltet.