Ambulance Syd vil gennemgå lønsager igen
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Ambulance Syd har dagen igennem forklaret sig for deres ansatte. Det er sket ved møder rundt på ambulancestationer på Fyn.
En stor gruppe reddere havde regnet med at de have flere hundrede tusinde kroner til gode efter Bios' konkurs, men nu viser det sig, at nogle af redderne skal betale penge tilbage i stedet.
- Der er ikke nogen tvivl om, at det har været et frustrerende forløb for os alle sammen, siger Kim Stuckert, der er paramediciner ved Ambulance Syd.
Kim Stuckert var fredag til møde på ambulancestationen i Nyborg. Et møde, der kommer efter flere dage med forvirring og frustration fra redderne i Ambulance Syd.
- Jeg er rigtig positiv over, at regionen er kommer ud og forklarer os, hvad de er kommet frem til, siger Kim Stuckert.
Mødet var et af flere på Fyn mellem Region Syddanmark og redderne om, hvordan regionen har udregnet, hvor mange penge de har til gode fra deres tid i Bios, og hvor mange penge de skal betale tilbage.
- Det er ekstremt kompliceret stof det her. Jeg har 17 års uddannelse, og jeg har alligevel meget svært ved at gennemskue det her, siger Mads Haugaard, der er ambulancedirektør for Ambulance Syd.
Hos reddernes fagforening 3F har man også svært ved at gennemskue, hvordan sagerne er regnet ud. 3F's forhandlingssekretær Palle Thirstrup har kun set en af sagerne, men han har talt med flere af lokalafdelingerne, og han forstår ikke udregningerne.
- Det er jo det rene volapyk, siger forhandlingssekretær Palle Thirstrup fra 3F.
Nu åbner regionen op for, at der kan kigges på sagerne igen, hvis der er uenigheder om resultatet.
- Redderne skal have det, redderne er berettigede til. Regionen betaler det, der er grundlag for at betale. Det er den proces, vi har indledt nu, siger ambulancedirektør Mads Haugaard
Det er en besked, der vækker glæde på ambulancestationen i Nyborg.
- Jeg syntes, at det at de kikker sagerne igennem igen og giver udtryk for, at der er begået nogle fejl gør, at man kan se hinanden i øjnene igen, og at vi kan komme videre, siger paramediciner Kim Stuckert.