Risiko for kø og længere rejsetid: Asfaltarbejde ved motorvejen
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Vejdirektoratet skal lægge ny asfalt på ramper til motorvejsnettet. De advarer mod risiko for kø og forlænget rejsetid.
Endnu et projekt omkring udvidelsen af Fynske Motorvej skal nu udføres. Denne gang er det to frakørselsramper til det fynske motorvejsnet, der skal have ny asfalt.
Og i den forbindelse advarer Vejdirektoratet om risiko for kødannelse og opfordrer derfor trafikanter til at regne med længere rejsetid.
Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.
"Førerløs" bil blitzet på Åsumvej: Overskred fartgrænsen med 100 procent
Fyns Politis automatiske trafikkontrol ATK fangede hvad der lignede en førerløs bil med over 100 kilometer i timen på Åsumvej i Odense.
Normalt er der et billede af føreren af en bil, der kører for stærkt, hvis altså den bliver fanget af politiets automatiske trafikkontrol, kaldet ATK.
Men lørdag aften fik politiet et billede af en tilsyneladende førerløs bil, der susede ud ad Åsumvej i Odense i meget høj fart.
- Vi får meldingen klokken 18.51, hvor vores ATK fanger en bil, der overskrider hastighedsgrænsen med over 100 procent. Da bilen møder ATK'en dukker føreren sig, så det ser ud som om det er en førerløs bil, fortæller vagtchef Milan Seyfabad fra Fyns Politi.
Finder bil og fører
Politiet kan se, at der er tale om en firmabil, og derfor tropper betjente op på firmates adresse, hvor man både finder bilen og den ansattte, der har kørt den.
- Da vi kommer ud til adressen, finder vi både bilen og ham, der har kørt den, og han erkender at have kørt bilen på det pågældende tidspunkt, fortæller vagtchefen.
Bilen er blevet beslaglagt med henblik på konfiskation, og føreren har fået frakendt sit kørekort, fordi det betragtes som vanvidsbilisme, når man kører mere end 100 procent for stærkt.
- På strækningen på Åsumvej må man køre 50 kilometer i timen, og han kører altså over 100 kilometer i timen, siger vagtchefen.
Fra mandag den 27. september og tre dage frem bliver den slidte asfalt på to ramper ved motorvejskrydset i Odense udskiftet.
Det drejer sig om frakørselsrampen i østgående retning fra Fynske Motorvej til Svendborgmotorvejen i sydgående retning samt frakørselsrampen fra Svendborgmotorvejen i nordgående retning til Fynske motorvej i østgående retning.
Arbejdet udføres om aftenen og natten mellem klokken 17.30 - 06.00 for at genere trafikken mindst muligt. Ramperne vil periodevis være spærret, mens Vejdirektoratet arbejder på dem. Når der er spærret, vil der være omkørsel.
Når der ikke arbejdes på frakørselsramperne, vil alle spor og ramper være åbne for normal trafik.
Efter meningsløs kæmpekø - Vejdirektoratet giver økonomisk straf til entreprenør
Det kommer nu til at koste for den entreprenør, der i weekenden forsinkede hundredvis af bilister med flere timer.
Flere fejl resulterede søndag aften i en to timer lang kø for bilister på vej over Lillebæltsbroen fra Fyn mod Jylland. Og det får nu konsekvenser.
Entreprenøren, der står bag den uhensigtsmæssige lukning af to spor og forårsagde køen, har fået en bod af Vejdirektoratet. Det oplyser direktoratet til TV 2 Fyn.
- Det er vores samarbejdspartner, men det gør ikke, at de kan og må gøre, som de vil. Den episode har i vores øjne været så grel, at vi har indstillet til denne her bod, siger afdelingsleder Søren Carlsen Kjemtrup.
Han vil ikke komme nærmere ind på bodens præcise størrelse og begrunder det med, at der er tale om en samarbejdspartner.
- Størrelsesordnen er underordnet, vi skal bare understrege, at det ikke er noget, der skal ske igen. Men når vi snakker trafikafvikling, der påvirker så mange mennesker, så er den selvfølgelig i den højere ende af skalaen, siger afdelingslederen.
Entreprenør beklager
Kæmpekøen opstod, da en entreprenør i forbindelse med afstribning af vejen brød spærretiden og lukkede to spor først på aftenen søndag. Noget der ellers ikke er tilladt i tidsrummet 8.30-21.30, netop på grund af de trafikale konsekvenser, det kan have.
Derfor er Vejdirektoratet også ved at undersøge, hvad der helt præcist er gået galt.
- Jeg vil tolke det som en kommunikationsfejl. Det er ofte der, det går galt i sådan en situation. Vi kan ikke beklage nok, og vores entreprenør beklager også fejlen, siger Søren Carlsen Kjemtrup.
Ifølge afdelingschefen burde det være hævet over enhver tvivl, at entreprenøren ikke har været bekendt med spærretiderne. Men hvorvidt der så stadig kan være tale om en fejl, kan han ikke udtale sig om.
- Hvad der lige præcis er sket, ved jeg ikke endnu. Men jeg er rigtig, rigtig ked af forløbet, specielt på trafikanternes vegne, siger Søren Carlsen Kjemtrup.
- Det er vores kunder i butikken, og vi gør, hvad vi kan for at genere trafikken mindst mulig. Vi må også erkende, at vi ikke skal lave ret meget for at genere, men vi lægger os i selen for at genere så få som muligt.
Bilist gjorde Vejdirektoratet opmærksom på kæmpekø
Da TV 2 Fyn talte med Vejdirektoratet dagen efter den massive kø, var meldingen, at man havde stoppet det på stedet, hvis direktoratet var blevet ringet op.
Men ifølge en af de frustrede bilister, som efterfølgende har henvendt sig til TV 2 Fyn, blev der altså ringet ind til Vejdirektoratet.
Det er afdelingschefen da også bekendt med.
- Jeg ved, at der er blevet ringet til trafikcenteret, men jeg kender ikke dialogen. Der er en reaktionstid på sådan nogle henvendelser, men det er klart, at det også kommer med i vores evaluering, så vi kan få det stoppet hurtigere, hvis det sker igen, siger han.
Ifølge Søren Carlsen Kjemtrup kan man aldrig udelukke, at der sker fejl igen. Han understreger, at det under normale omstændigheder altid vil blive meldt ud på forhånd, hvis der skal laves noget ekstraordinært, der kan medføre længere rejsetid.