Fem vuggestuebørn på hospitalet:
- Vi skal have genskabt tilliden til, at vi kan passe på børnene
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Tilliden til vuggestuen Krummeluren i Assens skal genskabes, efter fem børn tirsdag blev kørt til observation for forgiftning efter at have spist farlige bær på legepladsen.
Tirsdag blev fem vuggestuebørn kørt på Odense Universitetshospital til observation for forgiftning, efter en enkelt af dem formentlig havde spist de giftige kermesbær på vuggestuens legeplads.
Alle børn er efterfølgende udskrevet og har det godt, og selvom personalet i Krummeluren i Assens handlede hurtigt, kræver episoden alligevel, at der genskabes tiltro til institutionen.
Nu bygges ny jernbane over Fyn: Her skal togene køre 250 kilometer i timen
Arbejdet er gået i gang med at bygge en ny 35 kilometer lang strækning over Vestfyn. Den skal stå klar i 2028.
I 2028 skal der kunne køre højhastighedstog over Vestfyn, og derfor er arbejdet med at anlægge en ny elektrificeret jernbane mellem Odense Vest og Kauslunde gået i gang. Det oplyser Vejdirektoratet.
- Den nye bane over Vestfyn kommer til at følge Fynske Motorvej og indgår dermed i en samlet transportkorridor over Vestfyn, siger Janie Ipsen, projektchef i Vejdirektoratet og ansvarlig for anlægsprojektet.
Højhastighedsbanen bliver cirka 35 kilometer lang, og det bliver muligt at køre op til 250 kilometer i timen på strækningen.
En time til Aarhus
Projektet blev politisk vedtaget i 2014. Arbejdet skulle oprindeligt først have gået i gang i 2023, men tidligere i år besluttede politikerne at sætte penge af til at få projektet i gang før.
Ambitionen med togprojektet er at skabe timedrift mellem de største byer i Danmark, så det fra Odense kun vil tage én times rejsetid til eksempelvis Aarhus.
Samtidig vil den nye jernbane gøre bedre plads til godstog og regionaltog på den gamle strækning.
Den nye strækning, der får en mere lige linjeføring, er fire kilometer kortere end den gamle.
- Vi skal have genskabt noget tillid til, at vi kan passe på børnene her. Jeg er meget berørt og stolt af personalets hurtige og effektive reaktion og samarbejdsindsats. Det er til UG i sådan en krisesituation. For det her må selvfølgelig ikke ske, og de her bærplanter må selvfølgelig ikke stå på en vuggestuelegeplads, siger områdeleder for dagtilbuddene i Assens Kommune Karin Ladefoged.
Pludselig opkast
Pædagogerne blev opmærksomme på situationen, da en dreng pludselig opførte sig anderledes og kastede op.
- Personalet opdagede, at der var nogle bær i opkasten og reagerede hurtigt og tog kontakt til giftlinjen, fortæller Karin Ladefoged.
Efter vejledning fra giftlinjen og lægevagten blev i alt fem børn sendt til undersøgelse på OUH, da man mistænkte, at de alle kunne have været i berøring med samme bær.
Ingen respekt for afspærring:
- Cyklister er de værste at styre
Afspærring ved Lindved Å skaber frustration hos cyklister. Tilsynsførende anerkender vejskilt mangler information
Siden uge 40 har en afspærring ved Lindved Å sti forhindret cyklister og gående i at benytte cykelstien, som fører cyklisterne under Niels Bohrs Alle.
Det er odenseaneren Anja Henriksen ved at være godt træt af.
- Det er nu på fjerde uge, at afspærringen er oppe. Der er ingen information om, hvor længe afspærringen står på. Det er irriterende. I ren frustration over den manglende information har nogen skrevet med en sprittusch "uge 40 2023" på vejskiltet, fortæller Anja Henriksen.
Anja Henriksen plejer at bruge cykelstien to gange om dagen. Men lige nu føler hun sig nødsaget til at cykle en længere vej.
- Lige nu cykler jeg en omvej, hvor jeg cykler forbi Cortex Park og ad Campusvej for at komme over til Bilka, forklarer Anja Henriksen.
Cyklister er de værste
Afspærringen på Lindved Å sti er sat op af Vandcenter Syd, som er ved at lave et regnvandsbassin.
- Det er af sikkerhedsmæssige årsager, at afspærringen er sat op, forklarer tilsynsførende hos Odense Kommune Peter Kildegaard.
Men afspærringen afholder ikke cyklister fra at bruge cykelstien.
- Der har været lukket helt af, men folk ødelægger afspærringen. Cyklister er de værste at styre, når vi laver vejarbejde. De tror, skiltene ikke gælder dem, fortæller Peter Kildegaard.
På kommunens hjemmeside fremgår årsagen til afspærringen, og at den bliver fjernet fjernet den 15. november.
- Set i bakspejlet vil det være mere hensigtmæssigt fremadrettet, at det på vejskilte fremgår, hvor længe afspærringen står på. Så kan folk også blive informeret med det samme, fortæller Peter Kildegaard.
Indtil afspærringen bliver fjernet, håber Peter Kildegaard, at cyklister cykler en omvej.
- Der er ikke huller at falde i på byggepladsen, men der kører biler rundt, og det er for cyklisternes egen sikkerhed, at vi har sat afspærringen op.
Der er i alt tre daginstitutioner og flere dagplejere i Karin Ladefogeds område, og for at sikre sig, at en lignende hændelse ikke sker igen, skal samtlige legepladser og haver nu gennemgås.
- Noget af det, vi gør, er, at vi selvfølgelig gennemgår alle legepladserne. De skal have et grundigt eftersyn, og vi skal simpelthen nærstudere den vilde natur, så det ikke sker igen, lover områdelederen.
Personalet i Krummeluren blev efter episoden tilbudt hjælp fra kommunens krisepsykologer.