84-årige Karl arbejder stadig i børnehaven:
- Jeg kan se, børnene vokser, når vi laver noget sammen
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
84-årige Karl Jørgensen er en af Assens Kommunes 38 pedeller, som hjælper til på skoler, daginstitutioner og bygninger.
- Jeg kunne ikke ønske mig et bedre job.
Sådan siger 84-årige Karl Jørgensen, og giver betydningen af metaforen "det grå guld" en helt anden dimension.
Ikke nok med, at Karl Jørgensen er 84 år, har de tre timer, han ugentlig bruger som pedel i Børnenes Hus i Skalbjerg, en værdi, som kommer til udtryk gennem børnene.
Hotelgæster klager over støj fra letbanen: - Det lyder som et tordenvejr
Det er strømmet ind med klager over støj fra letbanen i Odense. Det er ikke kun folk, der bor langs banen i Odense, der klager. Hotel Odeon i centrum får også klager fra gæster, der ikke kan holde støjen ud.
"Det lyder som et tordenvejr".
Så voldsomt har en gæst på Hotel Odeon reageret efter at have tilbragt natten på hotellet i det centrale Odense.
Klagen er en af mange på internettet, og siden august har Odense Letbane modtaget 120 klager over støj fra letbaneselskabets testkørsler.
Andre gæster på Hotel Odeon roser hotellet, men revser letbanen. "Lækkert hotel midt i Odense. Dog kunne letbanen mærkes og høres jævnligt, når det kørte forbi", skriver en, mens en anden konstaterer: "der er meget larm fra letbanen".
Nathalie Christensen fra Svendborg var i weekenden i Odense sammen med to veninder. De overnattede på Hotel Odeon, og Nathalie Christensen bekræfter de andre gæsters oplevelser.
- Jamen, jeg sov ikke så meget.
De tre veninders værelse lå på fjerde sal. Desværre lige dér, hvor letbanen kører tæt forbi.
- Vi glædede os jo til at bo på hotellet og bo i den bydel, der lige er blevet koblet så flot sammen, siger Nathalie Christensen.
Letbanen kører i øjeblikket testkørsel hvert 7,5 minut om dagen og hvert kvarter om natten.
- Man vænner sig jo bare til, at nu kommer den igen. Nå, nu kommer den igen. Og i løbet af natten lægger jeg mærke til den hele tiden faktisk, fortæller Nathalie Christensen.
Flashback til metrobyggeriet i København
Nathalie Christensen fortæller desuden, at det mindede hende om, da hun boede i København, og metroen blev bygget.
- Vi piger kan godt forstå de beboere, der havde klaget, eller som var generet af den. Og jeg fik flashback til metrobyggeriet i København, og det her med at være lidt fanget i det.
Nathalie Christensen og veninderne har ikke klaget, fordi de overordnet er tilfredse med hotelopholdet.
- Om dagen tror jeg ikke, jeg ville have lagt mærke til det, siger Nathalie Christensen, men hun synes, det er en uholdbar situation med en støjende letbane og sovende hotelgæster.
- Det er jo bare ærgerligt, at den desværre har denne her lidt uheldige lyd, der bliver så irriterende at høre på.
Odense Letbane afventer rapport
Hotel Odeons direktør Enrico Augustinus siger til TV 2 Fyn, at man i løbet af marts har noteret syv skriftlige klager fra gæster over støj fra letbanen.
Direktøren mener, det er for tidligt at konkludere noget om støjen, da letbanen stadig kun er i gang med testkørsel.
Odense Letbane afventer en rapport fra entreprenøren Comsa om vibrationer og lyd, der er målt på en række udvalgte positioner langs strækningen.
- Børnene bliver så glade, når han kommer. Og de vil rigtig gerne hjælpe ham, fortæller Katrine Madsen, der har det daglige ansvar for det faglige i børnehuset på Skolevej.
For Karl Jørgensen er det helt naturligt at have noget at tage sig til i hverdagen.
- Jeg har været aktiv altid. Lige fra jeg var seks år, begyndte jeg at pløje med hest, fortæller Karl Jørgensen og tilføjer, at han er født landmandssøn.
Landbruget har været hans hobby hele livet, så det aktive liv har altid fyldt meget i Karl Jørgensens hverdag. Det der med at sætte sig ned og lade pensionisttilværelsen passere forbi, ligger ikke til ham.
- Der er ikke noget at lave, jo, konstaterer han.
Friskoler lider under stigende gaspriser
En massiv efterspørgsel på gas og krigen i Ukraine har resulteret i tårnhøje gaspriser, og det rammer flere fynske friskoler hårdt på økonomien.
240.000 kroner.
Så meget frygter Refsvindinge Friskole, at det kommer til at koste dem at holde varmen i klasselokalerne.
Og det er noget dyrere, end de 100.000 kroner, de normalt afsætter til varmeregningen om året.
På Refsvindinge Friskole i Ørbæk har man længe fulgt bekymret med i de stigende priser. Derfor hævede de i starten af året deres budget med 25 procent. Men det var ikke nok.
- Vi frygter at vi skal op i en 75 procents stigning i budgettet så det bliver dyrt, siger Kasper Karlsen, skoleleder på Refsvindinge Friskole.
I første omgang planlægger skolen at udskyde planlagte udgifter i et års tid. Men hvis priserne fortsætter sin himmelflugt vil det i værste tilfælde betyde, at skolen er nødt til at skære et sted.
- Enten så 'worst case' går det udover børnene. Det er heller ikke så godt, det går ud over forældrene, som i vores tilfælde måske skal hive 500 kroner ekstra op af lommen om året, siger Kasper Klausen.
- Noget er sjovt at have, andet er nødvendigt
På den anden side af kommunegrænsen står Rynkeby Friskole i samme situation.
Her har de øget budgettet med 100 procent og dermed afsat dobbelt så mange penge som sidste år.
Det betyder, at de nu er nødt til at prioritere anderledes for at få enderne til at mødes.
- Det er en stor ekstraudgift, der gør, at vi må prioritere anderledes så penge der kunne være brugt til investeringer i skolen, undervisningsmateriale og i sidste ende bemanding, nu går til varmeregningen, siger Rasmus Grauenkjær, skoleleder på Rynkeby Friskole.
Skolelederen understreger, at det skal stå grelt til, før omprioriteringen kommer til at gå ud over undervisningen og forældrene. Men der er en risiko for, at det sker, hvis prisstigningerne fortsætter flere år frem. Derfor prøver skolen at holde ekstra udgifter til et minimum.
- Vi har taget forskellige tiltag for at holde prisen nede som at lukke for varmen, når der luftes ud, siger Rasmus Grauenkjær og fortsætter.
- Noget er sjovt at have, andet er nødvendigt. Så raftehegnet, der hænger i laser, og bålhytten der trænger til nyt tag, er blandt de ting, der må vente et år.
Kortsigtet løsning
I 2020 lå friskolernes statstilskud på 76 procent. Det vil sige, at 76 procent af indtægterne på friskoler kommer fra statstilskuddet, mens de resterende 24 procent af indtægterne kommer fra forældrebetalingen.
Medmindre statstilskuddet tilpasses, så det kommer til at afspejle de øgede udgifter, er det ifølge Kasper Karlsen, enten på forældresiden eller ved besparelser at pengene skal hentes.
- Vi ønsker ikke at gøre det dyrt, da friskoler skal være for alle. Men vi risikerer at komme et sted hen, hvor det ikke længere er for alle, siger Kasper Karlsen, skoleleder på Refsvindinge Friskole.
Fælles for friskolerne er, at de ser mod en ekstra regning på op mod 100.000 kroner i år.
I Børnenes Hus dukker Karl op og ordner udendørsarealerne, reparerer legetøj, lapper flade dæk og inspirerer børnene.
- Vi får lavet nogle praktiske opgaver, og fordi han kommer her jævnligt, behøver vi ikke altid at vente så længe.
- Det er rigtig fint, og så betyder det rigtig meget, kan jeg se, når han er her sammen med børnene, siger Katrine Madsen.
Den værdi har Karl Jørgensen også selv fundet i sine timer med børnene.
- Jeg har indtryk af, at det betyder meget for børnene, at jeg er her, og vi kan arbejde sammen og samtidig få en god snak om løst og fast, fortæller Karl Jørgensen.
Det eneste, der kan stoppe Karl Jørgensen for alvor, er dårligt vejr, fortæller han.
- Der er ingen grund til at gå herhen i øsende regnvejr. Der er jo dage nok, hvor det er tørvejr.
Når Karl ruller trillebøren med kost og skovl ud under åben himmel, er børnene på pletten for at hjælpe.
- Det er ikke altid, at vi bliver hurtigere færdige, når børnene hjælper. Men jeg kan se, at børnene vokser, når vi laver noget sammen.
- De får god motion, lærer at bruge deres hænder, og vi får en god snak, fortæller han.
Arbejdet i kommunalt regi er ikke nyt for Karl Jørgensen. Han blev ansat i Assens Kommune for 19 år siden, og hører nu til i kommunens ejendomsservice-afdeling sammen med 37 andre pedeller, som hjælper til på skoler, daginstitutioner og bygninger rundt om i Assens Kommune.
Og netop tilknytningen til arbejdsmarkedet er vigtig for Karl.
- Sammenværet med børnene, og det at være en del af et arbejdsfællesskab på denne måde, giver mig livskvalitet og mening med livet, så jeg kan slet ikke lade være, siger han og tilføjer:
- Jeg er en del af den bedste arbejdsplads, jeg kender. Vi hjælpes ad med at have det godt, og der er stor omsorg mellem voksne og børn, der er en fantastisk humor og altid kaffe på kanden.
Alt rives ud: Sådan bliver 60 år gamle omklædningsrum klar til EM
Ikke siden 1950'erne er Odense Stadions omklædningsrum blevet moderniseret. Det kræver derfor en stor renovering at få stadionet klar til EM i 2025.
Odense Stadions omklædningsrum er det, man kalder i original stand. Med andre ord; de har mange år på bagen.
Faktisk er omklædningsfaciliteterne godt 60 år gamle, og lever på ingen måde op til UEFA's krav.
Det skal der laves om på nu. DBU har nemlig sammen med de øvrige nordiske lande ansøgt om EM-værtskab i 2025 - og her skal tre af kampene spilles i Odense.
- Jeg forestiller mig en proces, hvor vi i virkeligheden river så meget ud som overhovedet muligt, siger Rune Bille, der er chef for fritid og folkeoplysning i Odense Kommune.
De færreste uden fodboldstøvler på har været i omklædningsrumme på Odense Stadion, men mange kan formentlig genkalde sig folkeskolens eller den lokale håndboldhals omklædning - og det er præcis sådan, omklædningsrummene på stadion ser ud. Med bænke og knager langs væggene og fælles bad i den ene ende.
Som en ekstra krølle er rummene på stadion vinklede og ikke rektangulære, og det er bare ét sted, hvor Odense Stadion ikke lever op til de internationale krav.
- Der er mange ting, hvor vi ikke lever op til UEFA's krav. Blandet andet, at der skal være plads til 26 spillere, der skal kunne sidde, så træneren kan se dem alle, fortæller Rune Bille.
Færdigt senest i 2024
Onsdag aften besluttede By- og Kulturudvalget at fremrykke 7,8 millioner kroner til at gøre omklædningsrummene EM-klar.
Fakta om EM i fodbold for kvinder
EM i fodbold for kvinder blev afholdt første gang i 1982.
Danmark var vært i 1991, hvor det danske mandskab vandt bronze.
Danmark har hentet i alt fem bronzemedaljer og én sølvmedalje.
Kilde: Wikipedia
- I betragtning af, at vi satser på at blive et stadion, som skal huse EM for kvinder, skal der gøres noget ved de her ting. Det skulle der under alle omstændigheder. Det er ikke faciliteter, der er moderne. De er ikke engang lidt moderne. De er rigtig, rigtig gamle, og der er ikke noget at være stolt af. Det skal vi have gjort noget ved, siger by- og kulturrådmand Søren Windell (K).
UEFA beslutter i december, hvor EM 2025 skal afholdes. Foruden det samlede bud fra de nordiske lande har også Frankrig, Polen, Schweiz og Ukraine søgt om værtskab.
Skal turneringen holdes i de nordiske lande, forpligter Odense Kommune sig til at få Odense Stadion klar senest i udgangen af 2024.
Har du set Luna? Casper udlover stor dusør i jagten på sin rottweiler
kopieret!
Mandag morgen ved firetiden om morgenen lukkede Casper Schmidt familiens hund Luna ud i haven efter en nat, hvor hunden, der er af racen rottweiler, havde haft lidt maveproblemer.
Siden er der ingen, der har set Luna.
- Da vi ville lukke hende ind igen, var hun pist væk, fortæller Casper Schmidt til TV 2 Fyn.
Siden er Lunas forsvinden fra Kilenvej mellem Lakkendrup og Oure blevet omtalt i Fyns Amts Avis, på Linse Kesslers Instagram, ligesom eftersøgningen er delt vidt og bredt på Facebook.
Men stadig uden held, og lørdag har Luna været væk i efterhånden seks døgn.
Frygter nogen har hende
- Jeg har det sku ikke så godt. Jeg har ikke sovet ret meget. Jeg har ledt fra tidlig morgen til sen nat.
Casper Schmidt fortæller, at haven ikke er hegnet ind, hvorfor det ikke er unormalt, at Luna strejfer rundt på den nærliggende mark og nabomarkerne.
- Men hun kommer altid hjem igen, fortæller han.
Hvad der er sket med Luna, har Casper Schmidt haft rig tid til at spekulere over. Det værste, der kan være sket, er, at Luna er druknet, kørt ned eller på anden vis sidder fast et sted, som den ikke kan komme fri af.
- En anden frygt er, at der er nogen, der har taget hende. Men det er jo mærkeligt, for normalt samler man ikke lige en rottweiler op, siger han og fortæller, at Luna er en familiehund og derfor er den meget mild og glad for mennesker:
- Så har man mad og gider snakke med dem, så er man bedste venner, siger han.
Håber på julemirakel
Casper Schmidt har fået hjælp flere steder fra i jagten på den forsvundne Luna, og senest har han sammen med en mand fra Thisted undersøgt et større skovområde med en drone. Uden held.
Håbet om at finde Luna svinder ind, fortæller Casper Schmidt, der har ledt gennem marker, skove, brønde, forladte huse, skue. Intet af det har givet pote.
- Hvis ikke hun når at komme hjem til jul, så bliver det nok en jul, jeg ikke vil huske for noget godt, fortæller han.
Derfor har han udlovet en dusør på 10.000 kroner til den, der kan føre ham sammen med sin hund, som han savner meget.
Vil gøre alt for at få Luna tilbage
Men heller ikke det, har givet noget.
- Jeg har ikke fået et eneste tip fra nogen, som specifikt har set en rottweiler. Der er nogen, der har set en mørk hund, men ikke nogen, der specifikt har set en rottweiler, siger Casper Schmidt.
Næste skridt er at stemme dørklokker, og et sidste forsøg, som Casper tygger på lige nu, er at lave et opslag på Facebook, hvor han giver mulighed for, at man kan aflevere Luna anonymt til ham, hvis man har den og har fået dårlig samvittighed.
- Jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for, at min hund kommer hjem igen, understreger Casper Scmidt.
Grimme julesweatre og børnefremstillet julepynt giver flere smil i busser
kopieret!
Fredag var det “ugly christmas sweater day” i Fynbusserne, hvor buschauffører havde taget deres grimmeste julesweatre på.
Og ikke nok med det, var busserne pyntet op med julepynt, der var lavet af børn.
Alt sammen for at julehygge lidt ekstra for kunderne, forklarer Anja Hauge Larsen, der er driftsleder for Keolis, som står for driften.
- Der kommer flere smil i busserne, når de kommer ind i en julepyntet bus, fortæller hun om baggrunden for at gøre lidt ekstra ud af julen i busserne.
Hjalte brillerer i "verdens bedste liga": - Jeg er pissestolt
kopieret!
Den 28-årige fynbo Hjalte Froholdt har noget så sjældent for en dansker succes i Amerikansk fodbold. Endda i verdens bedste liga inden for sportsgrenen, NFL.
Hjalte Froholdt tørner ud for Arizona Cardinals, for hvem han er en del af den offensive linje. Og det gør han godt. Så godt, at han får masser af roser for sit arbejde, og tilbage i august satte sin signatur på en kontrakt, der garanterer ham 53 millioner kroner frem til udgangen af 2026.
Med egne ord er han nu klar til at sige, at det han har opnået er “kæmpestort for dansk sport”.
- Nu starter jeg på banen, jeg gør det rigtig godt, og jeg er pissestolt af, hvad jeg har gjort, og hvor jeg kommer fra, siger Hjalte Froholdt til DR.
City-direktør reagerer på ønske om øget sikkerhed i gågade
kopieret!
Direktør Peter Bøgholm fra Odense Cityforening er positivt indstillet over for rådmand Søren Windells (K) forslag om, at der skal opstilles såkaldte pullerter rundt om gågadenetværket i Odense.
Rådmanden for By- og kulturforvaltningen tager emnet op igen, efter at en mand fredag aften kørte en bil ind gennem et julemarked i den tyske by Magdeburg.
Peter Bøgholm mener, at pullerterne kan øge sikkerheden, men han har også en betænkelighed:
- Jo mere tryghed, vi kan skabe, jo bedre er det, men det skal kunne fungere i praksis i forhold til redningskøretøjer og mobilitet, siger han til TV 2 Fyn.
Søren Windell fortæller, at han ønsker en løsning, hvor butikker stadig kan få leveret varer.
Efter terrorangreb i Tyskland - vil gøre gågaden i Odense mere sikker
Efter angrebet på et julemarked i Magdeburg i Tyskland fredag, hvor en bil kørte ind i en gruppe mennesker på et julemarked i et formodet terrorangreb, vil Søren Windell (K) se på, om Odenses gågader er sikre nok.
Det er ikke et nyt forslag, understreger rådmanden for By- og Kulturforvaltningen, der fortæller, at Konservative længe har ønsket at få pullerter op hele vejen rundt om gågadenettet.
- Der er mange mennesker i vores gågader, og vi vil gerne have sat pullerter op, fordi der kører biler, som ikke har noget at gøre der, siger Søren Windell til TV 2 Fyn.
Rådmanden understreger, at han ikke frygter en lignende situation i Odense, som den der fredag skete i Magdeburg. Men han noterer sig, at det ikke er første gang, at nogen drøner en bil mod en menneskemængde i et tætbefolket område.
- Det er ikke så meget et spørgsmål om aktuelt sikkerhed, som det er en følelse af tryghed. Jeg tror ikke det vil ske, men det vil give noget sikkerhed om, at det ikke kan ske, siger han.
Aktuelt er der planer om pullerter ved Jernbanegade, som har været undervejs længe, fortæller Søren Windell, der ikke ser de helt store gener ved at besværliggøre bilers adgang til gågaden.
- Det giver selvfølgelig gener for dem, der kører i gågaden, men det må de jo ikke i forvejen.
Og når det gælder vareindlevering er pullerterne indrettet således, at de kan køres ned i det tidsrum, der bliver leveret varer, hvilket typisk er om formiddagen, hvor der er knap så mange mennesker i gågaden.
Søren Windell erkender, at det ikke er en gratis omgang at opsætte pullerter, og henviser til at det er en politisk prioritering.
- Men det er noget, vi skal til at være mere opmærksom på, siger han.
Hvad er årets største julegavehit? Se listen her
kopieret!
Når julefreden inden længe sænker sig over landet, og det er tid til at åbne pakkerne under træet, er der nogle, som vil være mere populære end andre.
Særligt ét produkt går igen på tværs af alder og køn.
Det viser data fra den digitale ønskeliste Ønskeskyen, som mere end tre millioner danskere bruger til at lave ønskesedler.
- Apples AirPods Pro er uhyre populære i år, og hvis man skal gætte på én gave, der vil ligge under træet i mange danske hjem, så er dette et godt bud, siger administrerende direktør for Ønskeskyen, Casper Ravn-Sørensen.
Ønskeskyen oplyser til TV 2, at de støjreducerende høretelefoner findes på flere end 87.000 ønskesedler denne jul.
Dyrere pakker under træet
Årets mest populære julegaveønske ligger dermed i den dyre ende af julegavespektret.
På Apples egen hjemmeside koster høretelefonerne kort før jul 2.199 kroner.
Det beløb svarer til det totale julegavebudget for 25 procent af danskerne, viser en undersøgelse fra Dansk Erhverv.
Hos Ønskeskyen fortæller man også, at ønskesedlerne generelt er blevet dyrere over tid. Det samme oplever økonomerne.
Ida Marie Moesby er forbrugsøkonom hos Nordea, og hun har i mange år undersøgt danskernes forbrug i julen. Hun ser også, at gaverne er blevet dyrere over tid.
- Vi forventer år for år, at danskerne bruger flere penge på julegaver. Det er andre gaver, der ligger under træet nu end før. Vi er blevet mere velstillede, og derfor er julegaverne blevet dyrere, siger Ida Marie Moesby til TV 2.
I en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Nordea, svarer danskerne, at de i gennemsnit vil bruge 3864 kroner på julegaver.
Det er en stigning på næsten 600 kroner inden for de seneste fem år.
Hypen er aftaget
Går vi blot 12 måneder tilbage i tiden, vil mange sikkert huske, at særligt ét bestemt køkkenredskab lå under mange juletræer.
Airfryeren blev 2023’s absolut største julegavehit.
Siden sidste år er der dog sket en ændring i vores forbrugsvaner.
For som tiden er gået, og pommesfritterne er blevet stegt i hobetal, er der samtidig blevet længere mellem køkkenapparaterne på ønskesedlerne.
Men Manou Messmann, der er ekspert i branding og forbrugeradfærd, mener, at airfryeren stadig har sin plads i de danske køkkener.
- Den har stadig sin berettigelse, men den er slet ikke lige så hot som sidste år, siger hun til TV 2.
Tid til selvforkælelse
Vender vi blikket mod årets største julegavehit herhjemme, er de støjreducerende høretelefoner et signal om, at vi er begyndt at kigge mere på vores egne behov end på hele husholdningen som i tilfældet med airfryeren.
- Der sker så meget ude i verden, og derfor søger vi indad og kigger på det hjemlige og os selv. Det bliver en slags forsvarsmekanisme, siger Manou Messmann.
Samtidig fortæller hun også, at vores julegaveønsker bruges i forskellige sammenhænge og til forskellige behov.
- Vi vil gerne holde os opdateret, men samtidig vil vi gerne have fokus på os selv og lukke os inde. Det er en balance, lyder det.
På listen over årets populære julegaver findes også ting, som kan give danskerne selvforkælelse – eksempelvis hjemmesko, hårprodukter og plejende cremer.
Herunder kan du i prioriteret rækkefølge se, hvilke julegaveønsker der ifølge Ønskeskyen i år er de fem mest populære for henholdsvis mænd og kvinder.
Til ham (brug pilene i siderne til at bladre)
DBU landsholdstrøje, HALO.
Til Hende (brug pilene i siderne til at bladre)
Efter terrorangreb i Tyskland - vil gøre gågaden i Odense mere sikker
kopieret!
Efter angrebet på et julemarked i Magdeburg i Tyskland fredag, hvor en bil kørte ind i en gruppe mennesker på et julemarked i et formodet terrorangreb, vil Søren Windell (K) se på, om Odenses gågader er sikre nok.
Det er ikke et nyt forslag, understreger rådmanden for By- og Kulturforvaltningen, der fortæller, at Konservative længe har ønsket at få pullerter op hele vejen rundt om gågadenettet.
- Der er mange mennesker i vores gågader, og vi vil gerne have sat pullerter op, fordi der kører biler, som ikke har noget at gøre der, siger Søren Windell til TV 2 Fyn.
Rådmanden understreger, at han ikke frygter en lignende situation i Odense, som den der fredag skete i Magdeburg. Men han noterer sig, at det ikke er første gang, at nogen drøner en bil mod en menneskemængde i et tætbefolket område.
- Det er ikke så meget et spørgsmål om aktuelt sikkerhed, som det er en følelse af tryghed. Jeg tror ikke det vil ske, men det vil give noget sikkerhed om, at det ikke kan ske, siger han.
Aktuelt er der planer om pullerter ved Jernbanegade, som har været undervejs længe, fortæller Søren Windell, der ikke ser de helt store gener ved at besværliggøre bilers adgang til gågaden.
- Det giver selvfølgelig gener for dem, der kører i gågaden, men det må de jo ikke i forvejen.
Og når det gælder vareindlevering er pullerterne indrettet således, at de kan køres ned i det tidsrum, der bliver leveret varer, hvilket typisk er om formiddagen, hvor der er knap så mange mennesker i gågaden.
Søren Windell erkender, at det ikke er en gratis omgang at opsætte pullerter, og henviser til at det er en politisk prioritering.
- Men det er noget, vi skal til at være mere opmærksom på, siger han.
Ældre mand alvorligt til skade i solouheld
kopieret!
Det var en ældre mand i 80’erne, der førte bilen, som fredag aften bragede ind i autoværnet på Siøbroen mellem Siø og Tåsinge.
Umiddelbart efter blev vedkommende kørt til hospitalet i en ambulance. Lørdag morgen oplyser vagtchef ved Fyns Politi Christoffer Jacobsen, at manden er kommet alvorligt til skade, men at han er uden for livsfare.
Politiet kan endnu ikke sige, hvordan ulykken skete, da de ikke har haft mulighed for at tale med den pågældende mand.
Bente skulle holde jul alene - men så kom et uventet tilbud
kopieret!
Bente Vera Hansen har fundet årets julekjole frem, og hun tæller dagene til 24. december.
I år skulle hun have holdt jul alene. Hendes mand gennem 36 år gik bort i foråret. Han tabte kampen til kræft. Og derfor er det også første jul som enke.
Heldigvis åbner Odense Værkstederne ”juleaften med det hele” til udviklingshæmmede, der ikke har noget sted at være.
- Jeg håber, at der er mange flere i min situation, der vil komme ind og holde jul, siger Bente Hansen.
Maria Therese Kronberg er hjemmevejleder i Odense Kommune, og hun har i år sat sin juleaften af til at være sammen med Bente Hansen og de omkring 25 andre deltagere. Deres juleaften kommer til at foregå på Rytterkasernen.
18-årige Oliver droppede ud af 2.g for at kæmpe i et bur - nu drømmer han om den helt store scene
kopieret!
Et tomt, men målrettet, blik stirrer mod træningslokalets spejlvægge, mens Oliver forsøger at få styr på sit åndedræt.
En to timers intens træning med nærkamp er overstået. Det var allerede dagens anden træning. Endnu en træning venter senere i eftermiddag.
Det er virkeligheden for Oliver Petersen fra Odense. Han har ofret sin uddannelse for at følge sin drøm.
Han er blot 18 år gammel.
Mor var ikke glad
Det hele startede som 10-årig, da hans far tog ham med til thaiboksning. Der mødte han træneren Jimmy Busk, og siden da har de trænet sammen.
Efter grundige overvejelser valgte han i oktober i år at droppe ud af 2.g ved HHX i Odense. Målet er klart - han vil være professionel MMA-kæmper indenfor to år.
En beslutning som hans mor ikke blev inddraget i.
- Jeg tog beslutningen med min far, men jeg havde ikke lige fortalt min mor om det, før jeg gjorde det. Hun var slet ikke glad for det. Hun prøvede at forstå, hvorfor jeg droppede ud, men nu støtter hun mig - hun ved godt, hvor meget tid, jeg lægger i det, siger Oliver Petersen.
Hvad er MMA?
Mixed Martial Arts (MMA) er en kampsport, der fokuserer på at bruge de mest effektive teknikker fra forskellige discipliner. Dette kan inkludere teknikker fra boksning, karate, kung fu, brydning, sambo, judo, taekwondo, muay thai og mange flere.
MMA udøves typisk i en ring eller et “bur” (ofte kaldet en “oktagon” på grund af den ottekantede form), hvor der er regler, kampleder, dommere, læger og sikkerhedsforanstaltninger på plads. Kampene varer typisk enten 3×3 minutter for amatører eller 3/5×5 minutter for professionelle kæmpere.
I modsætning til den gængse opfattelse er der mange regler og forbud i MMA – det er bestemt ikke gadeslagsmål.
MMA er i øjeblikket en af verdens hurtigst voksende sportsgrene. Professionelle MMA-organisationer som UFC og ONE FC er i rivende udvikling og tiltrækker millioner af fans verden over.
Kilde: DMMAF
Drømmer om USA
Hvis man vil være toppen af poppen inden for MMA, så kræver det et udenlandseventyr væk fra Danmark.
Særligt i USA, hvor Ultimate Fighting Championship huserer. UFC er verdens største organisation indenfor MMA.
- Om fem år ser jeg mig selv i UFC eller i hvert fald på vippen til det. Det er den forestilling, der får mig til at stå op om morgenen, selv når det til tider er hårdt, siger Oliver Petersen.
For selvom kun ganske få klarer sig gennem nøglehullet til den store scene, så er der ingen plan b.
- Det skal lykkes. Inde i mit hoved der kan det kun lykkes.
Skyer og regn kommer til at dominere dagen igennem
kopieret!
Det er desværre ikke særligt spændende vejr, fynboerne står op til i dag. De fleste står op til regn og en overskyet himmel.
Midt på dagen vil det en overgang holde tørt, men allerede ved midt på eftermiddagen kommer det til at regne igen.
Dagen bliver også en smule blæsende, så regnjakken og et par sko som kan holde til vandpytter er anbefalelsesværdig påklædning, når du begiver dig udendørs.
Temperaturerne vil dagen igennem være mellem seks og otte varmegrader.
Henter vejret...
°
Lige nu
Rain: mm
mm
m/s
Baseret på data fra MET Norway. Licenseret under CC 4.0.
Tid | Temperatur | Regn | Vind |
---|---|---|---|
|
|
|
|