Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Ejeren af CampOne, Assens Strand, Per Blaabjerg anker rettens dom om salget af den forurenede grund på CampOne Assens Strand.
Tirsdag fik striden mellem Assens Kommune og campingejer Per Blaabjerg, der for fire år siden købte en forurenet grund af kommunen, en afslutning.
Retten i Svendborg vurderede tirsdag, at Assens Kommune i 2015 var i sin gode ret til at ophæve købsaftalen, der indbragte kommunen 3,3 millioner kroner.
Ifølge dommen skal kommunen tilbagebetale de 3,3 millioner kroner til Per Blaabjerg, der dog langt hellere ville have beholdt sin campingplads.
Campingejer taber retssag: - Det er dybt skuffende
Tirsdag blev der sat endeligt punktum i den langvarige sag om salget af den forurenede grund på CampOne Assens Strand.
Opdatering: Artiklen er opdateret med kommentarer fra borgmester Søren Steen Andersen og advokat Nis Stemann Knudsen.
Striden mellem Assens Kommune og campingejer Per Blaabjerg, der for fire år siden købte en forurenet grund af kommunen, har nu fundet sin afslutning.
Retten i Svendborg vurderede tirsdag, at Assens Kommune i 2015 var i sin gode ret til at ophæve købsaftalen, der indbragte kommunen 3,3 millioner kroner.
Det ville campingpladsens nye ejer, Per Blaabjerg, dog ikke være med til, og sagen endte i stedet hos advokaterne.
Ifølge dommen skal kommunen tilbagebetale de 3,3 millioner kroner til Per Blaabjerg, der dog langt hellere ville have beholdt sin campingplads.
- Det er dybt skuffende i min verden, at vi lever i et land, hvor tingene kan blive frataget én, selv om man har købt og betalt dem, siger Per Blaabjerg, der ikke vil udtale sig yderligere, før han sammen med sin advokat har gennemgået dommen.
Borgmester: Ingen kommentarer
Assens' borgmester, Søren Steen Andersen (V), kommenterede udfaldet af den langvarige sag tirsdag eftermiddag.
- Det har været en lang proces for begge parter og på mange måder også en ulykkelig sag. Jeg hilser derfor velkommen, at de tre dommere i retten nu er nået frem til en klar afgørelse, så vi kan komme videre med udvikling af området, siger Søren Steen Andersen i en pressemeddelelse.
- Jeg har netop orienteret byrådet om rettens afgørelse, og vi vil nu bruge noget tid på at nærlæse dommen.
Advokat: Derfor kan kommunen ophæve handlen
Assens Kommunes advokat i campingsagen, Nis Stemann Knudsen, glæder sig over dommen.
- Jeg er meget tilfreds med dommen. Alle tre dommere er nået til enighed om hovedspørgsmålet, siger Nis Stemann Knudsen til TV 2/Fyn.
Han peger også på, at retten enstemmigt har vurderet, at forudsætningerne for handlen er bristet.
Ifølge dommen skal Assens Kommune tilbagebetale købssummen på 3,3 millioner kroner. Derudover får Per Blaabjerg en kompensation på to millioner kroner for tabte indtægter i den periode, som campingpladsen var lukket på grund af forurening.
- Han får sine penge og yderligere kompensation på to millioner kroner. Jeg undrer mig lidt over størrelsen, siger Nis Stemann Knudsen.
Selv om han mener, at de to millioner kroner er for meget i kompensation, vil han dog ikke lade beløbet ødelægge glæden over dommen.
- Det er en meget lille rids om glæden, fastslår advokaten.
Grenen Camping A/S, der ejer CampOne Assens Strand, skal til gengæld betale 380.000 kroner tilbage til Assens Kommune i sagsomkostninger, bekræfter advokaten.
Men helt slut er det ikke, for efter at have gennemgået dommen med sin advokat, har Per og Gitte Blaabjerg besluttet at anke rettens afgørelse.
- Vi mener, at dommen er forkert. Det sammenholdt med, den kæmpe store opbakning fra vores gæster på campingpladsen, mange borgere både i og uden for Assens, samt vores egen intuition har gjort, at vi selvfølgelig anker dommen, skriver Gitte og Per Blaabjerg i en pressemeddelelse og fortsætter:
- Vi er iværksættere, vi brænder for at drive camping, og Assens har muligheden for at få Fyns bedst beliggende campingplads direkte til by, strand og marina, det vil vi bare så gerne være en del af at udvikle. Med den dom, der er afsagt risikerer borgerne i Assens kommune, dels at miste en campingplads, samt at skulle leve med den forurening kommunen selv har forvoldt, ikke bliver renset op, og det synes vi ikke er rimeligt.
Tirsdag kommenterede Assens' borgmester, Søren Steen Andersen (V), udfaldet af den langvarige sag tirsdag eftermiddag.
- Det har været en lang proces for begge parter og på mange måder også en ulykkelig sag. Jeg hilser derfor velkommen, at de tre dommere i retten nu er nået frem til en klar afgørelse, så vi kan komme videre med udvikling af området, sagde Søren Steen Andersen i en pressemeddelelse.
Dommerne var enige
Assens Kommunes advokat i campingsagen, Nis Stemann Knudsen, glædede sig over dommen fra Retten i Svendborg.
Assens solgte forurenet grund: Nu skal sagen i retten
Efter mere end fire år kan der blive sat punktum for en sag, hvor kommunen har solgt en forurenet grund til en lokal campingplads.
En strid mellem Assens Kommune og campingpladsen CampOnes ejer har nu fået en slutdato. Problemet er et område, som kommunen tilbage i januar 2013 solgte campingpladsen. Efterfølgende viste det sig, at jorden var så forurenet, at den ikke kunne bruges til camping. Kommunen valgte at ophæve handlen, men det ville den nye ejer ikke være med til, og sagen endte hos advokaterne.
Nu er der berammet fire retsdage fra 9. til 12. oktober, hvor retten skal behandle sagen mellem Assens og ejeren af campingpladsen Camp One.
Borgmester Søren Steen Andersen glæder sig over, at der nu er fastsat en dato for rettens behandling af sagen.
- Sagen har været længe undervejs, og det er derfor meget glædeligt, at vi nu kender tidspunktet for, hvornår sagen kommer for retten, siger han.
Godt med afklaring
Borgmesteren mener, at det under alle omstændigheder bliver godt for alle parter at få en afklaring.
- Jeg ser frem til, at vi med rettens afgørelse kan komme videre i Byrådet i forhold til vores udviklingsarbejde med området, fortæller borgmesteren.
Perioden indtil oktober skal bruges til at forberede og afklare sagen, herunder udveksle synspunkter mellem parterne. Dette foregår via advokaterne.
Op til 30 millioner kroner
Den anslåede udgift til at rense grunden for kommunen vil ifølge Gitte Blaabjerg, der driver campingpladsen, løbe op i mellem ni og 30 millioner kroner. Hun mener imidlertid, at investeringen vil komme mange gange igen til kommunekassen.
- Turisterne er den eneste kundegruppe, der ikke netshopper, men handler i den fysiske butik. Det er vigtigere end nogensinde før med nogle turister i byen, har hun tidligere udtalt til TV 2/FYN.
- Jeg er meget tilfreds med dommen. Alle tre dommere er nået til enighed om hovedspørgsmålet, sagde Nis Stemann Knudsen til TV 2/Fyn i tirsdags
Han pegede på, at retten enstemmigt havde vurderet, at forudsætningerne for handlen var bristet.
Udover de 3,3 millioner kroner som Assens Kommune skal tilbagebetale, så får Per Blaabjerg en kompensation på to millioner kroner for tabte indtægter i den periode, som campingpladsen var lukket på grund af forurening.
- Han får sine penge og yderligere kompensation på to millioner kroner. Jeg undrer mig lidt over størrelsen, sagde Nis Stemann Knudsen.