Lunken genstart af forladt sommerland skræmmer ikke folkene bag - nu har de nyt es i ærmet
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Målet om 50.000 besøgende i Fyns Sommerland efter sidste års genåbning blev langt fra nået. I stedet blev antallet kun det halve. Nu er aktivitetsparken åbnet op til en ny sæson, og folkene bag har et es i ærmet.
I hele 17 år stod den vestfynske forlystelsespark Fyns Sommerland forladt. Den oprindelige forlystelsespark gik konkurs tilbage i 2006, men sidste år valgte en ny gruppe initiativtagere at genoplive det forladte sommerland i en ny version.
På trods af store armbevægelser og ambitiøse målsætninger nåede Fyns Sommerland 2.0 ikke sine mål i første sæson.
Det ønskede antal gæster dukkede ikke op ved aktivitetsparkens store genåbning sidste år. Det første år endte med cirka 25.000 gæster - halvdelen af, hvad folkene bag havde håbet på, fortæller Fyns Sommerlands direktør, Jeppe Vestergaard Nielsen.
- Jeg tror, at den vigtigste faktor var, at vi var forsinkede. Vi var ikke klar fra start, som vi havde planlagt.
Første sæsons hovedattraktion, svævebanerne, åbnede først ved skolernes sommerferie - næsten to måneder inde i sæsonen. Derudover brugte parken næsten ingen penge på markedsføring. Sidst, men ikke mindst, så blev sommeren 2023 særdeles regnfuld.
Alle disse faktorer har ifølge Jeppe Vestergaard Nielsen været medvirkende til, hvorfor det gik, som det gjorde. Alligevel har han ikke mistet troen på konceptet, tværtimod.
- Antallet af gæster var ikke højt nok det første år, men det afgørende for os er, at de 25.000 gæster, vi havde, var glade. Vi havde gæster, der tog glade hjem. Det er det, der gør, at vi tror på konceptet. Det er de glade gæster, der skal drive denne forretning.
Nu er Fyns Sommerland åbnet for deres anden sæson. Der skal flere glade gæster på besøg, og folkene bag har gennem vinteren bygget nye attraktioner, der skal sikre flere glade gæster end tidligere. Og endnu engang tager Fyns Sommerland TV 2 Fyn helt med ind i maskinrummet på den tidligere forladte forlystelsespark.
Fortiden spøger
Et af sommerlandets nye es i ærmet er på papiret en gammel traver. Man kan ikke nævne Fyns Sommerland uden at nævne parkens farverige rutschebane.
Efter det oprindelige sommerland måtte lukke i 2006, blev vandrutschebanen og det tilhørende badeland et ikonisk billede på, hvordan naturen har det sidste ord, når et sted bliver forladt. Området fik sin ikoniske status som lokation for uhyggelige spillefilm, men også som et samlingspunkt for unge, der kunne hænge ud uden opsyn.
Jeppe Vestergaard Nielsen og holdet bag ønsker at bevare parkens historie, men samtidig forny konceptet. Derfor er vandrutschebanen genåbnet - dog i en mere tør udgave.
- Sidste år var badelandet efterladt som et slags museum, men i år skal området være fyldt med liv, grin og hvin. Vi er blevet frarådet af de fleste, der ved noget om det, at bygge et badeland. Det giver ikke økonomisk mening for os.
Under navnet 'Det tørlagte badeland' er området blevet udstyret med en skatebane, en udspringsplatform på seks meter, hvor gæsterne lander i en stor pude. Rutschebanen er forvandlet til en 50 meter lang rutsjetur, hvor man sidder på en madras og flyver ned ad de farverige baner i høj fart.
- Vandrutschebanen har stået her siden 1992. Der er mange, der har prøvet den og synes, den er sjov. Jeg forestiller mig, at mange af dem gerne vil prøve den igen og se, om den er lige så sjov, som de husker fra deres barndom. Derfor tror jeg, at den kan få fynboerne, der ikke var her sidste år, til at besøge vores sommerland.
En ny sæson truer
Om parkens nye aktiviteter vil tiltrække flere gæster, må tiden vise. Årets sæson blev skudt i gang den 4. maj, hvor flere hundrede af gæster valgte at tage turen til Vestfyn for blandt andet at se den genåbnede rutschebane.
Jeppe Vestergaard Nielsen er optimistisk på vegne af konceptet, men understreger, at den kommende sæson skal evalueres, når sommerferien er slut.
- Der er også et Fyns Sommerland i 2025, 2026 og 2027. Efter sæsonen skal vi vurdere, om vi er på rette vej, men vi er her for at blive. Vi har ikke lånt en krone i banken. Der er ingen risiko for konkurs.