7. dec. 2017 kl. 17:54

Strid om udvalgspost: Uro i Dansk Folkeparti i Svendborg

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

Dansk Folkeparti i Svendborg er i dyb splittelse. På trods af en klar aftale er det mangeårige byrådsmedlem Jens Munk blevet snydt for en udvalgspost.

Der er uro på bagsmækken hos DF i Svendborg. En strid om udvalgsposter har bragt sindene i kog.

Forud for det konstituerende byrådsmøde i det nye byråd havde den fire mand store byrådsgruppe i Dansk Folkeparti fordelt posterne mellem sig. Aftalen var blandt andet, at Jens Munk skulle have to udvalgsposter i henholdsvis Teknik- og Erhvervsudvalget og Miljø- og Naturudvalget i Svendborg Kommune.

“Dorthe er den type, der kører hurtigt op, men også falder hurtigt ned, og jeg tror, at får den post, som jeg har krav på.”

— Jens Munk, byrådsmedlem, Svendborg, Dansk Folkeparti

Men da politikerne dagen efter mødte op til det konstituerende byrådsmøde på Svendborg Rådhus, var der ændret på den aftalte fordeling.

Dansk Folkepartis spidskandidat, Dorthe Ullemose, havde nemlig taget en af de to udvalgsposter fra Jens Munk, så han kun fik en udvalgspost i Teknik- og Erhvervsudvalget. Udvalgsposten i i Miljø- og Naturudvalget gik i stedet til partifællen Morten S. Petersen, og den behandling er Jens Munk utilfreds med.

- Jeg forventer, at Dorthe giver sig, og at jeg får posten tilbage. Hvis jeg ikke gør det så går jeg i tænkeboks. Det er klart, at jeg ikke bare vil spises af med, at jeg ikke får det, jeg som minimum har krav på, og at jeg ikke vil sidde i en gruppe, hvor man decideret modarbejder en. Det er ikke så spændende, forklarer Jens Munk.

Læs også: Dansk Folkeparti isoleret i byrådet i Svendborg
Gå tilbage Del
23. nov. 2017 kl. 20:13

Dansk Folkeparti isoleret i byrådet i Svendborg

Der er bred modvilje mod at samarbejde med Dansk Folkeparti i Svendborg Byråd. Det stod klart efter forhandlinger, hvor både røde og blå partier forlangte Dansk Folkepartis exit.

Dansk Folkeparti blev ikke tungen på vægtskålen, som der ellers var blevet spået om i Svendborg.

Med en tilbagegang på 1,5 procent og et Socialdemokrati, der stormede frem til 10 mandater, så fik Dansk Folkepartis Dorthe Ullemose ikke den viceborgmesterplads, hun havde ønsket sig. Faktisk fik hun slet ingenting.

“Når vi snakker om at lave noget, der er stabilt ind over midten, så er det lidt svært at få Dorthe Ullemose til at passe ind i den ligning.”

— Lars Erik Hornemann, Venstre

Bo Hansen fra Socialdemokratiet startede ellers sine konstitueringsforhandlinger med at holde flere møder med Dorthe Ullemose, men selvom Bo Hansen var åben for at konstituere sig med Dansk Folkeparti, så viste der sig at være stor modvilje mod en sådan aftale fra de øvrige partier.

DF får barske ord med på vejen

- Det har været et ultimativt krav, at den konstituering vi skulle indgå, skulle være med Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og andre partier, men uden DF, sagde den konservative Henrik Nielsen.

Netop det krav, som Henrik Nielsen langt fra stod alene med.

Enhedslistens spidskandidat Jesper Kiel har gennem hele valgkampen gjort klart, at han ikke ville støtte en konstituering med Dansk Folkeparti, og det ville han heller ikke på valgnatten.

- Vi sidder med et flertal på 15 mandater. Det burde kunne danne basis for, at vi lavede en konstituering, også gerne hvor vi fik andre borgerlige partier med, bare ikke Dansk Folkeparti, sagde Jesper Kiel.

Heller ikke Venstre havde en konstituering sammen med Dansk Folkeparti på ønskesedlen. Det stod klart tidligt onsdag morgen, da afgående borgmester og ny viceborgmester, Lars Erik Hornemann sagde følgende:

- Når vi snakker om at lave noget, der er stabilt ind over midten, så er det lidt svært at få Dorthe Ullemose til at passe ind i den ligning.

Socialdemokratiet endte som bekendt med at konstituere sig sammen med Venstre, Konservative og SF.

Ullemose: Bo Hansen havde ikke brug for os

Det var først efter flere timers forhandlinger på valgnatten, at det stod klart, at det ikke var muligt at få bragt de røde partier ind i en aftale sammen med Dansk Folkeparti.

Det fik spidskandidat, Dorthe Ullemose, til klokken 04.15 om natten at erkende nederlaget og tage hjem.

- Enhedslisten, SF og Alternativet er gået sammen og vil ikke give Dansk Folkeparti den formandspost og 2. viceborgmesterpost, som vi har forlangt, og det vil K og V heller ikke, sagde Dorthe Ullemose.

Har I spillet lidt for højt spil?

- Nej, det tror jeg ikke. Det er fordi, det ender med et rent rødt flertal, og så bliver det jo svært, fordi så er vi ikke vigtige. Det var noget andet, hvis vi skulle ind og pege på Bo Hansen, og han var afhængig af os. Nu er han ikke afhængig af os, og derfor bliver udfaldet sådan her, lød begrundelsen.

Partifælle: Jeg havde forudset, at vi ville ende i den her situation

Pressefoto / Svendborg Kommune
Jens Munk, Dansk Folkeparti, Svendborg.

Den analyse er partifælle og tidligere spidskandidat for Dansk Folkeparti, Jens Munk, dog ikke helt enig med sin gruppeformand i.

- Jeg havde forudset, at vi ville ende i den her situation, fordi Bo Hansen selvfølgelig ville have brug for en bredere aftale end bare én med Dansk Folkeparti. Der skal spares over de kommende år, og derfor er det forståeligt, at Bo Hansen meget gerne har villet have Venstre og Konservative med i en konstituering.

Han kritiserer samtidig sin spidskandidat for at have satset forkert frem mod valget.

- Jeg er skuffet over måden, processen er blevet håndteret på. Mange af mine vælgere har været bange for at stemme på mig, fordi de har været usikre på, hvem vi ville pege på som borgmester – og ikke har ønsket, at deres stemme skulle bane vejen for en socialdemokratisk borgmester, siger Jens Munk.

Jens Munk måtte efter fintællingen onsdag erkende, at han denne gang kun fik cirka en fjerdedel af de godt 2.500 personlige stemmer, der i 2013 gjorde ham til nummer to på listen over stemmeslugere.

TV 2/Fyn forsøger at få en kommentar fra Dorthe Ullemose.

Partisekretær er overrasket

Med til mødet, hvor posterne blev fordelt, var også Dansk Folkepartis partisekretær, Poul Lindholm Nielsen. Ifølge Jens Munk var han med, fordi der allerede før mødet var uenighed om fordelingen af posterne.

Partisekretær Poul Lindholm Nielsen bekræfter, at han var med til mødet, og husker mødet som et godt og effektivt møde, hvor der var enighed om, hvordan posterne skulle fordeles. Derfor undrer den nye udvikling i sagen ham også.

- Det er da lidt underligt, men jeg har ikke talt med Dorthe (Ullemose, red.), så jeg har ikke lige fået hendes version. Men mon ikke at de finder en løsning, når de sætter sig sammen og holder et møde og får talt om tingene.

Poul Lindholm Nielsen har endnu ikke fået Dorthe Ullemoses forklaring på, at der blev ændret på fordelingen af udvalgsposter. Men ifølge partisekretæren skal sagen løses ved, at Jens Munk får posten tilbage, som Dorthe Ullemose har taget fra ham.

- Jeg vil tro, at de i løbet af et par dage får holdt et møde, og løsningen er den, at Jens (Munk, red.) skal have sine poster tilbage.

Læs også: DF taber terræn: Det er en syngende lussing fra vælgerne
Gå tilbage Del
22. nov. 2017 kl. 21:15
Fyn

DF taber terræn: Det er en syngende lussing fra vælgerne

Dansk Folkeparti mister fem pladser på Fyn. Partiet går fra 30 til 25 mandater efter gårsdagens valg.

Der kommer til at stå Dansk Folkeparti på færre taburetter rundt om på Fyn, når de nye byråd og kommunalbestyrelser træder sammen 1. januar 2018.

På hele Fyn er Dansk Folkeparti gået fem mandater tilbage fra 30 ved valget i 2013 til 25 mandater i 2017.

- Valgresultatet har været en syngende lussing til Dansk Folkeparti. I Svendborg og Assens har partiet fået et dobbelt nederlag. De har først mistet opbakning blandt vælgerne, dernæst  har de tabt nogle indflydelsesrige poster i forbindelse med konstitueringerne, vurderer TV 2/Fyns politiske kommentator, Jesper Buch.

Assens: Vælgerne straffer partierne for skolelukninger

“Jeg er sikker på, at der ligger ”en tak for sidst” fra Venstre, som ikke har haft noget behov for at dele med DF”

— Jesper Buch, politisk kommentator, TV 2/Fyn

I Assens var Jens Henrik Thulesen Dahl i spil til borgmesterposten, men partiet fik et så dårligt valg, at DF ikke får en eneste udvalgsformandspost, meddelte Jens Henrik Thulesen Dahl til TV 2/Fyn først på valgnatten.

Partiet mister et mandat og går fra fire til tre pladser i byrådet. Partiet fik 12,3 procent af stemmerne ved tirsdagens valg. Det er en tilbagegang på 1,5 procentpoint i forhold til valget i 2013.

Jens Henrik Thulesen Dahl forklarer det med, at vælgerne straffer Dansk Folkeparti for partiets involvering i omlægningen af skolestrukturen i Assens Kommune.

- Det kan godt se ud som om, at de partier, der har gennemført strukturændringen på skoleområdet er blevet straffet ved det her valg. Det betyder, at vi ikke har været gode nok til at formidle, hvorfor det har været nødvendigt at gennemføre. Det kan da ærgre mig, sagde Jens Henrik Thulesen Dahl TV 2/Fyn på valgnatten.

Men ifølge Jesper Buch kan de manglende udvalgsposter til partiet skyldes politisk hævn:

- I Assens har DF mistet en udvalgsformandspost og posten som 1. viceborgmester, og i Svendborg har DF mistet to næstformandsposter i udvalgene, og jeg er sikker på, at der ligger ”en tak for sidst” fra Venstre, som ikke har haft noget behov for at dele med DF i forbindelse med fordelingen af posterne, efter stemmerne var talt op, vurderer Jesper Buch.

​Svendborg: Borgmesteren har ikke brug for os

I Svendborg får Dansk Folkeparti 13,9 procent af stemmerne. Det er 1,5 procentpoint lavere end i 2013, hvor partiet høstede 15,4 procent af stemmerne. Derfor mister partiet et mandat og får kun fire pladser i byrådet de næste fire år.

Dog kommer partiet til at stå uden for flertallet i Svendborg. På valgnatten faldt det ud til, at rød blok konstituerede sig uden Dansk Folkepartis mandater.

- Resultatet bliver sådan, fordi det ender med et rent rødt flertal, så bliver vi jo ikke vigtige. Hvis vi skulle pege på Bo Hansen (S), så var vi vigtige, men nu er han ikke afhængig af os. Derfor bliver udfaldet sådan her, siger Dorthe Ullemose fra Dansk Folkeparti til TV 2/Fyn på valgnatten.

Nyborg: Mistede stemmer til Venstre

I Nyborg mister Dansk Folkeparti 2,3 procentpoint i forhold til det seneste valg. Partiet fik 10,3 procent af stemmerne i kommunen i 2013, men denne gang stemte otte procent på partiet. Derfor mister de et mandat og går fra tre til to pladser i byrådet. Ifølge partiets formand i Nyborg skyldes det både en tilbagegang på landsplan, samt at flere af partiets hidtidige stemmer er endt hos Venstre.

- Vi kan se, at det generelt er gået tilbage på landsplan. Og så har Kenneth Muhs gjort det godt i sin periode, så han har støvsuget det hele, siger Carsten Kudsk, Dansk Folkeparti.

“Det er min vurdering, at DF nu betaler prisen lokalt for den landspolitiske flirt mellem S og DF”

— Jesper Buch, politisk kommentator, TV 2/Fyn

På landsplan er Dansk Folkeparti gået tilbage med 1,37 procentpoint i forhold til det seneste valg. I 2013 fik partiet 10,12 procent af de samlede stemmer, hvor fordeling i 2017 ender på 8,75 procent.

- Det er min vurdering, at DF nu betaler prisen lokalt for den landspolitiske flirt mellem S og DF. De to spidskandidater i Assens og Svendborg, som også sidder i Folketinget, har forsøgt at overføre Christiansborg-taktikken til kommunalpolitikken, og det går bare ikke. Jeg tror, at mange af partiets vælgere ude i det gule Danmark har haft det svært med tanken om, at deres parti skulle hjælpe en socialdemokrat til magten, siger Jesper Buch.

Udover Assens, Nyborg og Svendborg har Dansk Folkeparti tabt et mandat i henholdsvis  Odense, Middelfart og på Langeland. Dog er partiet gået frem med et mandat på Ærø.

Kritik af dobbeltmandat

Jens Munk tror, at grunden til at han er blevet frataget posten skyldes, at han har kritiseret Dorthe Ullemoses strategi i forbindelse med valgkampen og opfordret hende til at bruge sine kræfter i Folketinget i stedet for at være frontfigur hele vejen rundt.

Han forventer at få sine poster tilbage, når hun har tænkt over situationen.

- Dorthe er den type, der kører hurtigt op, men også falder hurtigt ned, og jeg tror, at får den post, som jeg har krav på.

Trods gentagne henvendelser har det ikke været muligt at få en kommentar til situationen fra Dorthe Ullemose.

 

26. dec. 2024 kl. 17:01
Tophistorie

Krudtsælgere frygter kunder kvæler nytårsaften: - Synd for de små

LYT
Del
Link
kopieret!

I år er nye regler for fyrværkeri trådt i kraft, som betyder, at det nu kun er lovligt at fyre af i to dage - fra den 31. december til 1. januar.

Men den nye lovgivning får flere fynske fyrværkerisælgere til at se på fremtiden med bekymring. To fyrværkeriforhandlere, som TV 2 Fyn har talt med, tvivler nemlig på, at alle kan overholde reglerne.

Og hvis ikke folk kan holde i raketterne i ro, så frygter forhandlerne, at det kan føre til yderligere stramninger, som i sidste ende vil betyde, at man ikke må sælge eller købe nytårsfyrværkeri.

- Så siger politikerne, at nu er der ikke noget, der hedder nytårskrudt, og det vil være synd for de små, siger Claus Oldenbjerg, der driver Krudttossen.

26. dec. 2024 kl. 13:01
Tophistorie
Fyn
Ida Alstrup

Støjbergs Syrien-forslag frister ikke - Jafar vil hellere være fattig i Danmark end rig i Syrien

LYT
Del
Link
kopieret!

31.000 syriske flygtninge skal vende tilbage til hjemlandet.

Det fortæller partiformand for Danmarksdemokraterne, Inger Støjberg, i Jyllands-Posten torsdag. Og hun har sågar en klar plan for, hvordan hun skal få hovedparten af de 45.000 syrere i Danmark til at rejse tilbage.

Jafar Hassan, der kom til Danmark i 2015, har dog ingen planer om at takke ja til dette tilbud.

Tak for tilbuddet, men nej tak

Som det ser ud nu, giver den danske stat en repatrieringsydelse på lidt over 150.000 kroner til syrere, der vender hjem.

Dette beløb vil Inger Støjberg fordoble, så ydelsen kommer til at hedde 310.834 kroner per voksen syrer.

Hun forklarer til Jyllands-Posten, at man for de penge vil have mulighed for at skabe sig en indtægt og et hjem dernede.

Men hvis Inger Støjberg bankede på Jafar Hassans dør med en check på 300.000 kroner, så ville svaret være kort og klart.

- Jeg ville sige tak for tilbuddet, men pænt nej tak, fortæller han til TV 2 Fyn.

Han forklarer dog videre, at han tror, mange vil takke ja til tilbuddet.

- Du kommer langt i Syrien for 300.000 kroner, men jeg vil hellere være fattig i Danmark end rig i Syrien, siger Jafar Hassan.

Han uddyber, at mange syrere blot har ventet på, at Bashar al-Assad blev væltet, og at flygtninge nu vil vende tilbage i større grad.

Jeg rejser tilbage, hvis …

Jafar Hassan har siden 2015 bygget et liv op i Danmark, og bor i Ullerslev. Han ser det ikke som en mulighed at rejse permanent tilbage til Syrien.

- Jeg har afsluttet 9. klasse, 10. klasse og er i gang med en pædagoguddannelse, så jeg har næsten alt her, fortæller han.

Dog findes der også noget, der trækker ham tilbage til hjemlandet.

- Min mor, far og tre søskende bor stadig i Syrien, og dem vil jeg meget gerne se noget mere, siger han.

Derfor ser han, at der kun findes ét tilbud, der kunne få ham til at rejse tilbage til Syrien.

- Jeg skulle have mulighed for at bo begge steder og kunne rejse frit mellem landende, forklarer han afrundende.

Jafar Hassan er bevidst om, at han kan bidrage i Syrien, men står det til ham, kan han også bidrage i Danmark med sin uddannelse.

Et land han hellere vil være i.

25. dec. 2024 kl. 12:00
Tophistorie
Fyn
TV 2, Robert Wengler/Ritzau Scanpix, Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kan du forudse, hvad der sker i 2025? Tip en 13'er og vind kæmpe gavekurv

LYT
Del
Link
kopieret!

Vinder Viktor Axelsen Denmark Open, bliver det nye supersygehus udskudt endnu en gang, og vender forsiden tilbage på tv2fyn.dk?

Hvis du kan spå om året 2025, kan du vinde en gavekurv til en værdi af 500 kroner.

Du skal have kigget i spåkuglen og indtastet dine svar, inden kongens første nytårstale begynder den 31. december.

Vinderen findes, når året 2025 går på hæld.

Regler og betingelser:

Husk at udfyld både mail og telefonnummer, så vi kan komme i kontakt med vinderen. Ved deltagelse accepterer du samtidig, at vi må kontakte dig. Vinderen vil blive kontaktet direkte og skal være indstillet på, at præmieoverrækkelsen filmes til web og tv. Flest korrekte svar vinder. Er der lige mange korrekte svar, findes vinderen ved lodtrækning. Seneste besvarelse gælder.

Din besked er sendt 👍
Beklager! Noget gik galt 😞
26. dec. 2024 kl. 16:21

Selv Christian Eriksen har deltaget - Traditionsrigt fodboldstævne sparket i gang

LYT
Del
Link
kopieret!

2. juledag blev et af Danmarks største indefodboldstævner sparket i gang i Odense idrætshal.

Stævnet, Fyens Stiftstidendes indefodboldstævne, er en tilbagevendende tradition og har været afholdt næsten hvert år siden 1961.

Over fem dage spilles mere end 1.000 kampe.

Gennem årene har fodboldtalenter som Christian Eriksen og Rasmus Falk slået deres folder til stævnet.

Og hos både stævneleder og forældre glæder man sig til at bruge de kommende dage rundt om det brune trægulv.

26. dec. 2024 kl. 15:02
GRAFIK / TV 2 Vejret

Vejret skifter frem mod nytårsaften

LYT
Del
Link
kopieret!

Vejret over Danmark styres i øjeblikket af et højtryk over Centraleuropa, der giver os det milde og grå vintervejr. Til gengæld sørger det også for mest tørt vejr.

Det bliver der dog lavet om på i den kommende weekend, hvor et vejrskifte ventes at finde sted.

Året ser således ud til at slutte af med markant mere ustadigt vejr, når der bliver åbnet for, at lavtrykkene kan sende regnvejr ind over landet.

I starten af det nye år viser prognoserne så lidt køligere, som måske kan være med til at give sne til Danmark.

26. dec. 2024 kl. 13:57

Rekordmange dage med strømpris under nul kroner i 2024

LYT
Del
Link
kopieret!

Danske elkunder har kunnet glæde sig over et rekordhøjt antal dage, hvor strømprisen har været under nul kroner.

Det viser en opgørelse lavet af energiselskabet NRGi og forsikringsselskabet Gjensidige. I Østdanmark har der været 275 timer, hvilket er 19 procent flere end de 231 timer i 2023.

- Der har været et stort fokus på de tidligere års meget svingende elpriser, særligt når prisen er høj. Men vi ser nu også flere perioder med lave eller negative elpriser, siger Bo Halm Andersen, der er byggesagkyndig og energikonsulent hos NRGi, i en pressemeddelelse.

Det er særligt kunder med en variabel elaftale, der har fordel af de negative elpriser.

26. dec. 2024 kl. 11:58
Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Flere er blevet julemillionærer - her er den fynske vinderkupon købt

LYT
Del
Link
kopieret!

1. juledag blev 29 danskere en million kroner rigere, da Danske Spils nye “juletradition” Det Store Jule Lotto løb af stablen.

Vinderne kommer fra alle egne af det ganske land, og på Fyn udløste en enkelt kupon en milliongevinst. Danske Spil oplyser, at kuponen er købt i Føtex på Møntergade i Svendborg, og at gevinsten var på en million kroner.

Det Store Jule Lotto fungerer præcis som alle andre trækninger i Lotto, men trækkes ekstraordinært den 25. december. Den helt store forskel er, at der trækkes 25 ekstra julemillionærer – og at trækningen ikke finder sted på en lørdag.

26. dec. 2024 kl. 10:40
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Her er forældrene mest tilfredse med folkeskolen

LYT
Del
Link
kopieret!

Umiddelbart kan det være svært at forestille sig, hvad Langeland-, Lemvig- og Thisted Kommune har til fælles. Men det er de tre kommuner i Danmark, hvor forældrene er mest tilfredse med folkeskolen.

Ifølge CEPOS, som står bag analysen, er der dog sket en ændring i den måde, hvorpå forældre vurderer folkeskolen. For i år lægger forældrene i højere grad vægt på børnenes trivsel og ikke længere kun på faglige resultater.

- Forældrenes øgede fokus på trivsel i forhold til for få år siden viser, at vi som samfund har taget en kraftig og hurtig drejning mod en mere helhedsorienteret tilgang til uddannelse, siger Karsten Bo Larsen, forskningschef i CEPOS.

Negativt pres på folkeskolen

Ifølge Andreas Rasch-Christensen, forskningschef ved VIA UC, er det øgede fokus på trivsel ikke kun en positiv ting for folkeskolen. Det kan nemlig være med til at skabe et uretfærdigt pres, som folkeskolen ikke kan løse alene.

- Trivsel er ikke stationær, og det påvirkes af mange andre forhold end skolen. Som barn indgår man i mange typer fællesskaber, så det er ikke en opgave, skolen kan løse alene.

Trivselsmålinger blandt elever viser ifølge Andreas Rasch-Christensen, at over 86 procent af alle elever i folkeskolen er glade for at gå i skole. Det er positivt, men der er en skæv tendens, hvor det primært er børn fra socialt velfungerende familier, som scorer højt.

Tilbage til Langeland, Lemvig og Thisted – for her er forældrene, målt på en skala fra et til fem, i gennemsnit 4,1 tilfredse med folkeskolen. Otte kommuner ligger med en tilfredshed over 4,0, mens tre kommuner ligger under 3,5.

26. dec. 2024 kl. 9:47

Antallet af juleindbrud er næsten fordoblet

LYT
Del
Link
kopieret!

Indbrudstyvene har haft travl på Fyn, der er hårdere ramt af juleindbrud end i andre regioner.

Juleaften noterede Fyns Politi 24 anmeldelser om indbrud, og bare et døgn senere er det tal oppe på 40. Det fortæller vagtchef hos Fyns Politi, Bjarne Tykgaard, til TV 2 Fyn.

2. juledag forventes at være dagen med mest juletrafik, og derfor er der også mange, som vender snuden hjemad. Det kan få antallet af anmeldelser til at stige yderligere, fortæller vagtchefen:

- Det er desværre nok realistisk, at der er folk, som vender hjem til et hus, der har været indbrud i, fortæller han.

Onsdag lød det fra vicepolitiinspektør ved Fyns Politi Anders Therkelsen, at intet er for småt til, at man ringer 114.

26. dec. 2024 kl. 9:07
Presse-fotos.dk

Politiet giver opdatering efter bil kørte i havnen

LYT
Del
Link
kopieret!

Tidlig torsdag morgen endte en bil i vandet i Svendborg Havn. Politiet blev tilkaldt og fik sendt dykkere ned til bilen for at undersøge sagen nærmere.

- Der var ikke nogen i bilen, fortæller vagtchef ved Fyns Politi Bjarne Tykgaard til TV 2 Fyn.

Vagtchefen kan ikke fortælle, hvordan bilen er havnet i havnen, og at man stadig efterforsker sagen.

Politiet har været i kontakt med bilens ejermand, men vagtchefen ønsker ikke at fortælle, hvorvidt bilejeren selv har været involveret i episoden.

Bilens ejer har dog fået til opgave at få bilen hevet op af havnen, fortæller Bjarne Tykgaard.

26. dec. 2024 kl. 8:33
Fyn
Svante Lyngsie

Læs eller genlæs liveblog - sådan forløb julens travleste trafikdag

LYT
Del
Link
kopieret!

Mange rejser torsdag hjem fra julebesøg og -frokoster, og derfor ventes der tæt trafik og kødannelser flere steder.

Særligt fra Kolding mod København ventes der 2. juledag mange trafikanter på vejene. Det siger Lasse Andersen, der er vagthavende i Vejdirektoratet.

- Vi forventer at se et juletrafikpres ude på vejene, og det er mellem klokken 11 og 15, at der vil være det største pres.

- Det er hovedsageligt på den fynske motorvej E20 og så hen over Vestmotorvejen, altså fra Koldingområdet mod København, at vi forventer flest trafikanter, siger han.

Du kan følge den trafikale situation direkte herunder.

Juletrafikken topper 2. juledag

Følg opdateringerne herunder

26. dec. 2024 kl. 8:10
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Bil er kørt i havnen - dykkere på vej til stedet

LYT
Del
Link
kopieret!

Dykkere skal torsdag på arbejde i Svendborg Havn, hvor en bil endte i vandet torsdag morgen.

Det oplyser Henrik Strauss, som er vagtchef ved Fyns Politi til Ritzau.

- Vi er lige ved at undersøge sagen, siger Strauss.

Han fortæller, at anmeldelsen indløb hos politiet klokken 05.07 torsdag morgen.

- En bil er kørt i havnen. Det ligger fast. Da den første patrulje lander, kan de se, at lyset på bilen slukker, mens de står der.

- Lige nu er vi ved at undersøge, hvad forholdet indebærer - herunder at få nogle dykkere til at undersøge, om der er nogen i bilen.

- Og så er der en del vidner, som vi lige skal have talt med, siger Henrik Strauss.

26. dec. 2024 kl. 7:00

Dan Jørgensen vil stramme regler for AirBnB efter turistpres på populære rejsemål

LYT
Del
Link
kopieret!

Det er nemt og bekvemt, og mange bruger muligheden for at leje ferieboliger via AirBnB og andre tjenester, når de skal på ferie i europæiske storbyer.

Men nu kan der komme opstramning på området for korttidsleje af boliger, det varsler den nyslåede fynske energi- og boligkommissær, Dan Jørgensen.

- Jeg tror det kommer til at betyde mindre, ikke markant mindre, men mindre, specielt i nogle af de byer, hvor det nok er gået lidt amok, siger Dan Jørgensen.

I flere sydeuropæiske byer som Barcelona, Rome og Athen har indbyggerne protesteret over det store antal turister, som de mener belaster byen og øger presset på boligmarkedet.

I starten af december satte fynboen sig i stolen i Bruxelles som ny fynsk EU-kommissær for energi- og boligområdet, hvor energi er langt den største del af hans portefølje.

Det er første gang, at en EU-kommissær har fået ansvar for boligområdet. En af de opgaver, som Dan Jørgensen vil kaste sig over, er kortidsudlejning af boliger. I flere europæiske turistbyer betyder udlejningstrykket, at lokale borgere protesterer, fordi det presser boligpriserne.

Beskatning kan regulere tjenester

I et stort interview med TV 2 Fyn, fortæller Dan Jørgensen, at han vil sikre sig, at udlejningstjenesterne bliver reguleret, så de blandt andet får pligt til at indberette, hvor meget de omsætter og udlejer for, så firmaerne bag kan beskattes.

- Det er store multinationale firmaer, og der har vi altså nogle redskaber vi kan bruge. Det er at sige, at det skal være lovpligtigt at indlevere data, så man ved hvor mange penge de tjener. Hvis ikke ved det, så kan man heller ikke beskatte, og lige nøjagtig beskatning er en af de måder, man kan regulere det på.

Den nye EU-kommissær erkender dog også, at en regulering af området er en balancegang, da nogle boligejere også bruger udlejning som en måde at få råd til at bo i deres bolig.

- Vi skal have tungen lige i munden, for det er på den ene godt at flere har mulighed for at komme ud og opleve andre lande, og så er det også godt for dem, der faktisk kan udbyde deres hjem, som kan være det, der gør, at de overhovedet har råd til at bo, hvor de bor. Men vi bliver også nødt til at have for øje, at det nogle steder er blevet til spekulation, hvor store virksomheder og firmaer, går ind og opkøber boliger til at leje ud via AirBnB eller en anden platform, så almindelige mennesker ikke længere har råd til at bo i byer, hvor de måske har boet i generationer, siger Dan Jørgensen.

Ambitionen for Dan Jørgensen er at sikre, at hvis nogle lande eller regioner ikke vil have korttidsudlejning, så skal EU-reglerne ikke stå i vejen for, at landene kan bruge skrappere midler til at regulere området.

Vil bruge EU-midler til socialt boligbyggeri

Selvom boligpolitik bliver reguleret medlemslandene, så har Dan Jørgensen også andre planer på boligområdet. Den fynske kommissær vil også åbne døren for, at EU kan hjælpe med boligmangel, som er et stort problem i flere EU-lande.

- Vi er i gang med at grave ud, hvad vi kan gøre i EU. Og der er allerede nogle gode muligheder. For eksempel har vi nogle EU-midler, som vi nogle gange har givet til infrastrukturprojekter, men vi kan også vurdere, at det i nogle lande måske var bedre at hjælpe med at bygge socialt boligbyggeri med de penge, siger Dan Jørgensen.

Udover boliger er Dan Jørgensen også kommissær for energi. Her er den helt store opgave at sikre, at Europa bliver uafhængig af russisk gas og sikre klimavenlig og billig energi til EUs knap 500 millioner indbyggere.

Dan Jørgensen er ny EU-kommissær for energi og boliger

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her