Sådan bør fynboerne forholde sig til coronavirus

Hvordan bør du egentligt forholde dig, hvis du er rask og er uden for risikogruppen? Eller hvis du kommer i karantæne? Det kan du læse mere om her.

For to uger siden ramte coronavirus Danmark, og hylderne til håndsprit og sæbe blev hurtigt tømt i flere fynske forretninger. 

Siden er antallet af smittede steget drastisk, og onsdag kunne TV 2/Fyn fortælle, at der tirsdag var 20 der blev testet positive for coronavirus på OUH. 

Hvor mange, der så er smittet i alt på Fyn, er dog endnu uvist, men hvad vi ved er, at antallet i hele landet snart runder fem hundrede. 

Ifølge WHO vil 80% af de smittede kun opleve milde symptomer, 15% vil få behov for indlæggelse og kun 5% af de smittede forventes at blive så syge, at de skal indlægges på landets intensivafdelinger.

Men selvom sygdommen ikke er så farlig, som man først frygtede, skal man alligevel tænke sig om. 

Graf fra TV2.dk
Graf fra TV2.dk

Opfordringen fra myndighederne lyder på at man skal tage hensyn, også selvom man ikke nødvendigvis selv er i risikogruppen eller i fare for at blive alvorligt syg. Det kan nemlig være med til at forsinke smittespredningen betydeligt, så sundhedsvæsenet kan følge med.

Men hvordan bør du egentligt forholde os til sygdommen på Fyn?

Rask

Smittet?

Karantæne

    Hvis du er i tvivl, kan du ringe til myndighedernes fælleshotline på 70 20 02 33, hvor du kan stille spørgsmål om coronavirus.

     
     
    Foto: Sundhedsstyrelsen

    Oversigt

      Oversigt