Svindellægen fra Svendborg er ansat i nyt fynsk lægehus

Jette Aaen var en del af det sydfynske lægepar, der har svindlet for op mod 1,8 millioner kroner. Nu er hun blevet ansat hos et lægehus i Faaborg.

For otte måneder siden mistede den praktiserende læge Jette Aaen retten til at drive sin praksis i Svendborg efter en omfattende svindelsag. 

Nu har hun fået job som læge i Alles Lægehus i Faaborg.

Det bekræfter lægehuset over for TV 2 Fyn. Alles Lægehus i Faaborg er en del af en kæde med 32 lægehuse over hele Danmark, og hun er ansat centralt og placeret i Faaborg.

Ansættelsen af Jette Aaen har fået flere Facebook-brugere til at undre sig.

- Kan det virkelig passe, at læge Jette Aaen er blevet ansat i Alles Lægehus? Tænkte at det måtte være en fejl, er der én, der skriver i en gruppe for borgere i Faaborg.

- Forstår ikke, hvordan et lægehus kan være så ukritisk, svarer en anden i tråden.

Hos Alles Lægehus i Faaborg er der dog ro på i forhold til ansættelsen.

- Jeg vil ikke forholde mig til den bekymring, som deles af patienter på sociale medier. Hvis nogle føler sig utrygge vil jeg opfordre til, at man henvender sig til os. Så vil vi naturligvis forholde os til det, siger Thomas Helt, der er bestyrelsesformand i Alles Lægehus.

quote At lægen har været under skærpet tilsyn for seks år siden, anser vi ikke for relevant i dag

Thomas Helt, bestyrelsesformand i Alles Lægehus

Må gerne fortsætte

Det var sammen med sin mand Ole Bjørn Rasmussen, at Jette Aaen svindlede for op mod 1,8 millioner kroner over en årrække ved hjælp af regninger for fiktive behandlinger. 

De to læger har fået frataget retten til at drive egen praksis og udskrive regninger, men de har stadig deres læge-autorisation og kan altså godt fortsætte med at arbejde som læger, sådan som Jette Aaen nu gør det i Faaborg.

Styrelsen for Patientsikkerhed skeler nemlig ikke til økonomisk svindel, når de tager stilling til, om en læge skal beholde sin autorisation eller ej. 

Men ansættelsen af Jette Aaen har fået sundhedsordfører i Dansk Folkeparti, Liselott Blixt til at undre sig, og hun vil rette spørgsmål til Sundhedsminister, Magnus Heunicke (S).

- Jeg vil spørge sundhedsministeren, hvem der har ansvaret, og hvad der gør sig gældende for, at man bare kan fortsætte som læge og hvordan man sikrer sig, at det ikke sker igen. Vi skal sikre os, at borgerne kan få behandling, siger hun.

quote Det er vigtigt, at vi har borgere, der er trygge ved deres læge, og derfor vil jeg gerne have ministeren til at forklare, hvordan vi skal forholde os

Liselott Blixt, sundhedsordfører i Dansk Folkeparti

Tilsyn ikke længere relevant

Jette Aaen har flere gange været kritiseret for dårligt lægearbejde og har været sat under skærpet tilsyn for at udgøre en risiko for patientsikkerheden.

Hos Alles Lægehus anser man dog ikke tilsynet for noget, der skulle begrænse hendes muligheder for at agere læge.

- Vi var fuldt vidende om, at der var en sag om svindel, men lægen har autorisation, og vi har helt efter reglerne ansat lægen på hendes lægefaglige kvalifikationer. At lægen har været under skærpet tilsyn for seks år siden, anser vi ikke for relevant i dag, siger Thomas Helt.


Den betragtning er Liselott Blixt imidlertid ikke enig i.

- Jeg synes, det er vigtigt at finde ud af, hvem der har ansvaret i pågældende klinik, for oveni den økonomiske svindel, har hun været i tilsyn for ret voldsomme sager. Det er vigtigt, at vi har borgere, der er trygge ved deres læge, og derfor vil jeg gerne have ministeren til at forklare, hvordan vi skal forholde os. Er det lægen, der har ansvaret eller dem, der ejer klinikken, spørger hun.

Det har ikke været muligt for TV 2 Fyn at få fat i Jette Aaen.

Derfor nævner vi navne på læger


Oversigt

    Oversigt