Fibersprængning er nu helet: Fynsk revy får endelig premiere
Artiklen er mere end 30 dage gammel
Efter intensiv træning er både skuespiller Mikkel Schrøder og revyen Rottefælden klar til premiere.
Rottefælden var i slutningen af maj ude for noget af det værste, der kan ske for en forestilling med et begrænset antal skuespillere til rådighed.
Skuespiller Mikkel Schrøder fik sig nemlig en fibersprængning kun få dage op til den oprindelige premiere, der skulle være holdt torsdag den 30. maj.
- Det var en streg i regningen, at vi måtte hen og aflyse premieren. Det kostede mange tårer, og vi var simpelthen så kede af det, siger revydirektør hos Rottefælden, Pia Ullehus.
Men nu kan de tørre kinderne for musklerne er helet, og den røde løber er klar til blive rullet ud til officiel premiere tirsdag aften.
- Status er, at jeg er klar til premieren. Jeg kan nu stå uden krykker, alt er godt, og benene virker, siger Mikkel Schrøder til TV 2/Fyn.
Nøjes med ekstra arbejde
Som stand-in for Mikkel Schrøder trådte skuespiller Kim Brandt til i de forstillinger, der er blevet spillet den seneste uges tid, og som derfor ikke blev aflyst.
- Vi har tudet hele formiddagen
Fynsk revy må aflyse premieren:
- Vi har tudet hele formiddagen
Rottefælden skulle have haft premiere på deres revy torsdag 30. maj. Men under forpremieren mandag skete der et uheld.
- Det værste, der næsten kan ske i et opløb mod en premiere, er sket. Mikkel Schrøder fik i aftes en muskelskade i sit ene ben, da han under forpremieren på akrobatisk vis fyrede den af som Peter A.G. Det er så ærgerligt. og vi har alle tudet hele formiddagen, siger revydirektør Pia Ullehus.
Mikkel Schrøder har efterfølgende været til lægen, og her lyder vurderingen, at han foreløbig skal holde sit ben i ro. Revydirektøren håber, at Rottefælden mandag i næste uge kan melde en ny premieredato ud.
- Vi har fundet en stand-in for Mikkel, men han kan ikke nå at være klar til torsdag. Men bortset fra, at vi må aflyse premieren, følger vi spilleplanen, siger Pia Ullehus.
Stand-in for den skadede skuespiller bliver Kim Brandt.
- Det siger sig selv, at Kim må bevæbne sig med manuskript, ligesom enkelte numre udgår. Numre, der er skabt til Mikkel - og to ben, siger revydirektøren, der endnu ikke tør sige, hvad aflysningen kommer til at betyde for den samlede økonomi for Rottefælden.
Det kunne alligevel mærkes på billetsalget, at premieren har ladet vente på sig.
- Det har været meget underligt. Jeg har aldrig prøvet det her før. Det har været et helt tomrum ikke at have haft en premiere, som er det vigtigste, når vi skal skyde en revy i gang, siger Pia Ullehus og fortsætter:
- Vi kunne også mærke, at vores billetsalg ikke gik i gang, som det skulle. Så vi glæder os til at få gæster og anmeldere på besøg.
Hvad har det haft af økonomiske konsekvenser, at I måtte udskyde premieren?
- Jeg tror heldigvis, at vi slipper med ekstra arbejde. Det bliver ikke det store, svarer revydirektøren.
Bryllupsnerver og premierefest
Rottefælden har de seneste dage haft travlt med at ombooke både blomster og gæster.
- Vi skal have dækket op med dug og alle vores bordnumre. Blomsterne, som jeg måtte afbestille, er bestilt igen, og pølsevognen kommer til natmaden. Billetterne er ved at blive sorteret, så de ligger klar, når vores gæster kommer, siger Pia Ullehus.
Byens træ: Nyt gavlmaleri i Odense
Fra grå gavl til kunstværk. Sådan har udviklingen været på Christiansgade 20 i Odense.
Odenses nyeste gavlmaleri er nemlig blevet malet på huset. Det har titlen "Byens træ", og det er kunstneren No Title, der på eget initiativ har malet det.
- Siden jeg så denne gavl første gang, har jeg arbejdet på at lave et maleri til netop dette sted. Det er en fantastisk smuk gavl, som vender ud mod et grønt område med masser af træer ved Odense Å, og det giver mulighed for at bygge videre på den oplevelse, siger han i en pressemeddelelse.
Motivet er et stiliseret rundt tre med grene, fugle og blade fordelt på hele væggen. I baggrunden er et bølgemotiv. Ifølge kunsteren er træet valgt som motiv, fordi det er letgenkendeligt, og fordi det optræder i et hav af myter på tværs af kulturer.
- Det betyder, at træet som motiv er åbent for fortolkning med mulighed for mange forskellige historier, lyder det i pressemeddelelsen.
Her kan du se det nye kunstværk
Gavlen er stillet til rådighed af Bøg Madsen Ejendomme.
- Vi er stolte af at have fået et vartegn for Christiansgade, og det er et fint bidrag til de grønne omgivelser, siger Nina Bøg Madsen fra Bøg Madsen Ejendomme i pressemeddelelsen.
Projektet er støttet af Odense Kommunes by- og kulturforvaltning. Derudover er det støttet Ingeniør N.M. Knudsens Fond.
Det er ikke første gang, No Title udsmykker bybilledet i Odense. Det er nemlig samme kunstner, der står bag maleriet "Byfisk: Odense Å", som kan ses ved den sydlige indgang til Eventyrhaven.
Byfisk: Odense Å
Og der har været lidt ekstra at rykke rundt på og klargøre, for søndag blev de to medvirkende skuespillere i revyen, Christine Astrid og Mikkel Schrøder nemlig gift, og festen blev holdt i Rottefældens sal.
- Nervøs er jeg meget sjældent. Jeg var nervøs, da jeg sad i kirken, men til premieren bliver jeg ikke nervøs, for jeg ved, hvad jeg skal. Jeg glæder mig allermest til den iskolde fadøl, jeg skal have bagefter, siger Mikkel Schrøder.