Kendte fynboer skyder penge i Jensens Bøfhus
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Erhvervsmanden Torben Frigaard Rasmussen ny bestyrelsesformand i den økonomisk nødlidende kæde.
En række kendte fynboer tror så meget på kæderestauranten Jensens Bøfhus, at de har skudt et stort to-cifret millionbeløb i kædens overlevelse.
Det skriver Fyens Stiftstidende.
Der er blandt andre tale om Torben Østergaard-Nielsen fra Middelfart, advokat Jørn Bonnesen og Steen Haustrup, indehaver af Plus Pack.
Ud over de tre skulle fem øvrige fynske forretningsfolk have skudt kapital i kæden.
Kæden skulle senest ved udgangen af august have genforhandlet kreditbetingelselserne med SEB Bank efter en lang række underskud og en stærkt faldende egenkapital. SEB har nu forlænget sine kreditter i tre år.
Foreløbig er en registrering i CVR-registret torsdag, hvor Torben Frigaard Rasmussen overtager formandsposten i Jensens Food Group, og hvor stifteren Palle Skov Jensen som allerede offentliggjort, skifter direktørstolen ud med Dorte Gleie, de eneste officielle ændringer i koncernen, der stadig har Palle Skov Jensen som eneejer.
Jensens Bøfhus lukker: Legendariske Franck A genåbner
Jensens Bøfhus i Jernbanegade i Odense lukker, og Franck A genopstår med den anerkendte kok Per Hallundbæk ved roret. Han forventer, at restauranten åbner midt i november.
Siden 1920'erne havde Franck A været en del af bylivet i Odense. Derfor var der mange, der begræd lukningen af stedet i 2013.
Men nu får byen det legendariske spise- og gå i byen-sted tilbage.
Ifølge Fyens Stiftstidende er Jensens Bøfhus, der siden 2013 har boet i lokalerne i Jerbanegade, et overstået kapitel - til fordel for et endnu ældre kapitel.
Manden bag Jensens Bøfhus, Palle Skov Jensen, har indgået et samarbejde med restauratør Claus Skovsted og Falsled Kros direktør og køkkenchef, Per Hallundbæk. De skal nu lave et Franck A anno 2017.
- Man kan ikke leve på, hvad ting har været. Det bliver ikke en copy-paste, men folk kan genkende det, fortæller Per Hallundbæk til TV 2/Fyn.
Spisestedets besøgende kommer derfor til at opleve Franck A i nye klæder, når det formentlig genåbner til november.
- Vi bygger kraftigt om, gør køkkenet større, bygger en ny bar, og der bliver mere fokus på mad. Og når vi nærmer os 22-23-stykker, ændrer vi til en bar med DJ, siger han.
Anerkendt kok - ny mad
Per Hallundbæk bliver administrerende direktør og køkkenchef i det nye Franck A. Selvom han har en ni år lang baggrund på eksklusive Falsled Kro, er han glad for sin nye stilling.
- Nu har jeg arbejdet for andre, siden jeg var 16. Jeg har altid haft en drøm om at blive selvstændig, og det bliver jeg så nu. Så er det pludselig et andet ballgame. Det glæder jeg mig til, fortæller han.
Selvom han hiver en god portion erfaring om gastronomien med fra Falsled Kro, får det nye Franck A et specielt udtryk:
- Det bliver ikke 'Falsled Kro mad'. Vi har et udtryk, vi kalder bistronomi, så det bliver bistro/brasserie-mad med meget fokus på grønne retter og let mad. Men der bliver selvfølgelig også bøffer og fisk. Vi har lidt oppe i ærmet, og jeg vil ikke afsløre det hele nu, fortæller Per Hallundbæk.
Sammen med sine kompagnoner, Palle Skov Jensen og Claus Skovsted, kommer de tre til at eje en tredjedel af forretningen hver.
Torben Frigaard Rasmussen har gjort karriere inden for e-handel, men er i dag er professionelt bestyrelsesmedlem i blandt andet robotvirksomheder.
Ifølge Fyens Stiftstidende er det Steen Haustrup, der har samlet gruppen, og der ligger en plan fra konsulentfirmaet Anpro, der skal skabe overskud i 2019.
Det engelske firma, der selv er medinvestor, er højt respekteret for sin resultater, og har ifølge Steen Haustrup tidligere lavet projekter for H.J. Hansen, Riegens og Plus Pack.
Konsulentfirmaet skal nu i gang med at kikke på, hvad der helt konkret skal laves om i kæden, der hvert år har cirka fem millioner gæster og en loyalitetsklub på over 300.000 medlemmer.
TV 2/Fyn har flere gange den seneste tid forsøgt at få Palle Skov Jensen og Dorte Gleie til at kommentere planerne for kæden, men ifølge Fyens Stiftstidende vil det tidligst ske i det nye år.
Ejer giver op: Ingen vil købe Jensens Bøfhus
Jensens Bøfhus har forgæves været på charmeoffensiv for at finde penge. Den fynske ejer Palle Skov Jensen opgiver at sælge ud af forretningen. Nye ledelse, nyt menukort og nyt logo skal være med til at vende udviklingen.
Palle Skov Jensen, manden bag Jensens Bøfhus, har opgivet at sælge ud af forretningen.
Det fortæller han til Børsen efter et års forgæves arbejde med at finde nye investorer blandt de pengestærke kapitalfonde.
- Dem, vi har talt med, har sagt, at de tror på konceptet. Men det tilbagevendende har været, at de ikke har haft lyst til at være med i den revitalisering og rekonstruktion, som vi er i gang med, siger Palle Skov Jensen til Børsen.
Udmeldingen kommer få dage efter, at Jensens Bøfhus offentliggjorde et forfærdeligt regnskab for 2016. Koncernens underskud landede sidste år på 31 millioner kroner, hvilket kombineret med en meget tynd egenkapital og sløje fremtidsudsigter fik revisoren til så tvivl om bøfhusets evne til at overleve.
Jensens Bøfhus-koncernen består ved udgangen af 2016 af 44 restauranter, der sidste år bespiste omkring fem millioner gæster.
Kæden har lagt en genopretningsplan, hvor det er forventningen, at der igen i år vil være et stort underskud i omegnen af 30 millioner, men overskud igen i 2018.
Nyt menukort og nyt logo skal være med til at vende udviklingen.
Den dårlige udvikling har samtidig fået stifter og ejer Palle Skov Jensen til at trække sig som direktør til fordel for Dorte Gleie, der tidligere har været direktør for Den Blå Planet.
Nedturen for forretningen startede, da Højesteret i 2014 gav Jensens Bøfhus medhold i, at den nordjyske Jensens Fiskerestaurant ikke måtte bruge ordnet Jensen i kædenavnet.
Jensens Bøfhus blev som konsekvens af afgørelsen udsat for en stor shitstorm.