Jensens Bøfhus lukker: Legendariske Franck A genåbner
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Jensens Bøfhus i Jernbanegade i Odense lukker, og Franck A genopstår med den anerkendte kok Per Hallundbæk ved roret. Han forventer, at restauranten åbner midt i november.
Siden 1920'erne havde Franck A været en del af bylivet i Odense. Derfor var der mange, der begræd lukningen af stedet i 2013.
Men nu får byen det legendariske spise- og gå i byen-sted tilbage.
Ifølge Fyens Stiftstidende er Jensens Bøfhus, der siden 2013 har boet i lokalerne i Jerbanegade, et overstået kapitel - til fordel for et endnu ældre kapitel.
Manden bag Jensens Bøfhus, Palle Skov Jensen, har indgået et samarbejde med restauratør Claus Skovsted og Falsled Kros direktør og køkkenchef, Per Hallundbæk. De skal nu lave et Franck A anno 2017.
Franck A lukker
Et af Odense ældste og mest kendte spisesteder lukker. Beværtningen i Jernbanegade skal nu være bøfhus.
Franck A blev i midten af 90-erne overtaget af erhvervsmanden Palle Skov Jensen, som står bag spiserestuatranterne Jensens Bøfhus.
Palle Skov Jensen oplyser, at der nu skal indrettes et bøfhus i de berømte lokaler i Jernbanegade, og at han i den forbindelse lukker Jensens Bøfhus i Kongensgade.
De 50 medarbejdere blev orienteret på et møde søndag eftermiddag, og de vil blive tilbudt arbejde i kædens øvrige afdelinger.
Begrundelsen for at lukke Franck A er, at det ikke har været muligt at få økonomien til at hænge sammen.
- Man kan ikke leve på, hvad ting har været. Det bliver ikke en copy-paste, men folk kan genkende det, fortæller Per Hallundbæk til TV 2/Fyn.
Spisestedets besøgende kommer derfor til at opleve Franck A i nye klæder, når det formentlig genåbner til november.
- Vi bygger kraftigt om, gør køkkenet større, bygger en ny bar, og der bliver mere fokus på mad. Og når vi nærmer os 22-23-stykker, ændrer vi til en bar med DJ, siger han.
Anerkendt kok - ny mad
Per Hallundbæk bliver administrerende direktør og køkkenchef i det nye Franck A. Selvom han har en ni år lang baggrund på eksklusive Falsled Kro, er han glad for sin nye stilling.
- Nu har jeg arbejdet for andre, siden jeg var 16. Jeg har altid haft en drøm om at blive selvstændig, og det bliver jeg så nu. Så er det pludselig et andet ballgame. Det glæder jeg mig til, fortæller han.
Selvom han hiver en god portion erfaring om gastronomien med fra Falsled Kro, får det nye Franck A et specielt udtryk:
- Det bliver ikke 'Falsled Kro mad'. Vi har et udtryk, vi kalder bistronomi, så det bliver bistro/brasserie-mad med meget fokus på grønne retter og let mad. Men der bliver selvfølgelig også bøffer og fisk. Vi har lidt oppe i ærmet, og jeg vil ikke afsløre det hele nu, fortæller Per Hallundbæk.
Sammen med sine kompagnoner, Palle Skov Jensen og Claus Skovsted, kommer de tre til at eje en tredjedel af forretningen hver.