Stribe af indbrud: Flere tyve på spil på Fyn
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Lørdag formiddag har flere villaer på Fyn haft besøg af indbrudstyve. Politiet ved endnu ikke, hvem de leder efter.
De fynske tyve har lørdag formiddag haft en hel del at se til. Hele seks gange har Fyns politi rykket ud til indbrud på Fyn.
Det oplyser vagtchef ved Fyns Politi.
- Der har både været indbrud i Svendborg, Bogense, Odense NV og Ryslinge, fortæller Thomas Bentsen.
Det er endnu ikke blevet gjort helt op, hvad tyvene er gået efter og har fået med sig fra indbruddene, fordi man ofte først finder ud af, hvad der er blevet stjålet, når man står og mangler det.
- Det er i hvert fald ikke noget stort. Det drejer sig indtil videre mest om smykker, sølvtøj og andre mindre tyvekoster.
Julius fik stjålet værdifulde optagelser i Odense: - Jeg panikker fuldstændig
Flere tusinde har delt fotografen Julius Fuglsang Houkjærs opslag om et tyveri fra et tog ved Odense Banegård. Nu håber han at få udstyret tilbage.
Fredag morgen sidder fotografen Julius Fuglsang Houkjær på vej henover Fyn i et tog. Imellem sine ben har han en taske med timevis af optagelser fra sin tur til Sydkorea.
Da toget ruller hen til peronen i Odense, opdager han, at tasken med al udstyr og optagelser er væk.
- Lige pludselig kan jeg mærke, at den (tasken, red.) ikke er der længere, siger Julius Fuglsang Houkjær godt et døgn efter tyveriet.
- Jeg panikker fuldstændig og begynder at råbe: "Hvor er den henne?", selvom jeg sidder i en stillekupé, fortæller han.
På det tidspunkt har Julius Fuglsang Houkjær været vågen i 36 timer. Kort tid efter farer han til tasterne i håbet om hjælp.
Lørdag har flere end 2.000 personer trykket "Del" på Julius Fuglsang Houkjærs opslag.
Julius Fuglsang Houkjær håber, at hans udstyr befinder sig på Fyn.
Kan du ikke se opslaget, så klik her
Værdifulde optagelser
For Julius Fugslang Houkjær er tyveriet i toget ved Odense en træls oplevelse, da tyven løb med flere ugers arbejde.
- Jeg lever af at fortælle historier. Her havde jeg fundet en historie, som virkelig fortjener at blive fortalt, lyder det fra fotografen.
Igennem de seneste to uger har han dokumenteret mødet mellem sydkoreanske kunstnere og danske kunstnere med sydkoreansk baggrund. Nu er optagelserne forsvundet fra toget i Odense.
- Jeg går rent faktisk op i det her arbejde. Jeg ofrede noget af mig selv på min tur til Sydkorea, understreger han og fortsætter:
- Det er bare udstyr, jeg har fået ståjlet. Materialet (på harddisken, red.) er det vigtigste, fortæller han.
Holder liv i håbet
Lørdag morgen vågnede Julius Fuglsang Houkjær op til flere tusinde delinger af sit opslag på Facebook.
- Ligeså hurtigt som man mister troen på folk, ligeså hurtigt får man den igen, siger en Julius Fuglsang Houkjær med dirrende stemme.
I jagten på at få sit materiale og udstyr tilbage har Julius Fuglsang Houkjær udlovet en dusør på 10.000 kroner. Derudover garanterer han frit lejde til tyven.
- Jeg er ikke kommet nærmere, men håbet er blevet større, fortæller han.
Ved ikke hvem
Alle indbrud lørdag formiddag er sket, mens der ikke var nogen hjemme i villaerne. Faktisk er der heller ingen naboer, der indtil videre har meldt sig som vidner.
- Vi har på nuværende tidspunkt intet signalement af tyvene. Og derfor har vi heller ikke så meget at gå efter, medmindre der er spor at finde i villaerne, fortæller Thomas Bentsen.
Anholdt efter en time: Mistænkt tilbageholdt for tyveri
Efter kun en times tid lykkedes det Fyns Politi at tilbageholde en mand for et tyveri. Politiet formoder, at der er flere tyve på fri fod.
En time og syv minutter. Så lang tid skulle Fyns Politi fredag aften bruge på at finde og tilbageholde en mand, der er mistænkt for et indbrud i Morud.
Det siger vagtchef ved Fyns Politi Thomas Bentsen til TV 2/Fyn.
Opdatering
Ifølge vagtchefen stopper politiet en bil på Dianavænget i det sydvestlige Odense. Der er angiveligt tale om et rutinemæssigt stop.
- Han gør sig fortjent til at blive stoppet på grund af sin adfærd, forklarer Thomas Bentsen.
Genstande fra tyveri
I bilen finder politiet flere tyvekoster fra en bopæl i Morud, hvor der tidligere er blevet begået indbrud.
Derfor kæder politiet manden sammen med genstandene fra Morud og tager ham med til stationen. Indbruddet havde fundet sted godt en time før anholdelsen på Dianavænget.
- De havde sparket en havedør op på første sal, fortæller vagtchefen om indbruddet.
Vagtchefen ønsker ikke at præcisere, hvor indbruddet fandt sted i Morud. Thomas Bentsen oplyser i stedet, at politiet formoder, der er flere gerningsmænd på fri fod.
Politiet leder fortsat efter det ukendte antal gerningmænd.
En typisk weekend på Fyn
De seks indbrud i det fynske lørdag formiddag er langt over gennemsnittet, hvis man sammenligner med hverdagene på Fyn. Men hvis man derimod sammenligner antallet af indbrud med andre weekenders indbrud, så er det kun en smule over.
- Vi rykker typisk ud til en del flere indbrud i weekenderne i forhold til hverdagene, fortæller vagtchefen ved Fyns Politi og fortsætter:
- Tyvene går efter huse, hvor beboerne er rejst på weekend og derfor ikke kommer hjem lige med det samme.
Når uret stilles tilbage: Togbusser sættes ind fra Nyborg
Hvis du skal med tog over Storebælt, kan du forvente længere rejsetid på grund af skiftet til normaltid. Togbusser er indsat fra Nyborg.
Natten mellem lørdag og søndag skal urene stilles en time tilbage fra sommertid til normaltid.
Når klokken slår 3.00, bliver klokken på magisk vis 2.00. Det betyder, at du kan sove en time ekstra under dynen natten til søndag.
Hvis du skal med tog over Storebælt, skal du dog indstille dig på at sidde den ekstra time i en togbus eller i et stilleholdende tog.
Beredskabsøvelse under Storebælt
Banedanmark udnytter den ekstra nattetime til at udføre sporarbejde. Derudover oplyser jernbaneinfrastrukturforvalteren, at der natten til søndag også vil være en beredskabsøvelse under Storebælt.
Det betyder, at flere tog mellem Nyborg og Ringsted bliver erstattet af togbusser natten til søndag i begge retninger.
I Nyborg holder togbusserne på forpladsen foran stationen, oplyser DSB.
Nattog holder stille en time
Når vi skifter fra sommertid til vintertid, betyder det desuden, at enkelte nattog holder stille i cirka en time i enten Aarhus eller Fredericia, inden de fortsætter.
- Nøjagtig som tidligere år har vi valgt at lade to tog holde stille en time i forbindelse med overgangen fra sommer- til normaltid. Alternativet er, at vi kører samme tog i både sommer- og normaltid. Der er imidlertid ikke økonomi i at køre ekstra tog midt om natten. Det er heller ikke et alternativ at lade toget fortsætte kørslen i sommertid, fordi så skuffer vi kunderne, der venter længere fremme på strækningen, oplyser DSB.
Du kan se på Rejseplanen, om det får betydning for din rejse over Storebælt.
Det kan være sidste gang, at togpassagerer skal opleve forlænget rejsetid på grund af skiftet til normaltid. EU-Kommissionen sendte i september et reformforslag til behandling.
Hvis det vedtages, vil skift mellem sommertid og normaltid være fortid allerede fra 2019.