Travlhed hos politiet: Forældre kimede Fyns Politi ned på første festaften efter genåbning
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Fredag var den helt store genåbning af nattelivet, efter restriktionerne blev fjernet fra tirsdag, og det gav travlhed hos Fyns Politi.
Fredag aften og hele natten til lørdag har mange fynboer benyttet sig af igen at kunne drikke øl og drinks på barer og diskoteker til den lyse morgen.
Det har givet travlhed hos Fyns Politi, der har været massivt til stede i bybilledet hele natten.
Rema-røver med særlig gangart anholdt
Gerningsmandens særlige gangart var et af de særlige kendetegn, som Fyns Politi bad offentligheden om hjælp til at kigge efter. Han var på fri fod et døgn efter røveriet.
Fyns Politi har torsdag aften anholdt den 27-årige mand, der stod bag et røveri i Rema 1000 Anderupvej 50 i Odense N onsdag.
Fredag blev han idømt en straksdom på ni måneders fængsel ved Retten i Odense. Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.
- Den 27-årige mand blev anholdt torsdag klokken 20.05 på baggrund af flere tip fra offentligheden, efter Fyns Politi havde udsendt en pressemeddelelse med overvågningsbilleder fra røveriet. Manden blev anholdt på sin bopæl i Odense, står der i meddelelsen.
Onsdag begik 27-årig væbnet røveri med Rema1000 i Odense N. Fredag fik han straksdom på 9 måneders fængsel. Tak til borgerne for tip #politidkhttps://t.co/UkBYdeHTzW
— Fyns Politi (@FynsPoliti) February 4, 2022
Krumbøjet og med udadvendte fødder
Under røveriet var gerningsmanden bevæbnet med en kniv, som han truede personalet med og fik udleveret kontanter. Kniven blev beskrevet som en køkkenkniv med sort skaft.
I signalementet, som politiet sendte ud, var et af gerningsmandens særlige kendetegn hans gangart. Den var nemlig både krumbøjet og med udadvendte fødder, lød det.
Fyns Politi vil gerne takke borgerne for deres hjælp i forbindelse med den hurtige opklaring af sagen.
- Der har ikke været noget alvorligt, men folk skal lige vænne sig til at gå i byen igen, siger vagtchef ved Fyns Politi Hans Jørgen Larsen.
Otte anholdte
I løbet af natten har Fyns Politi måttet anholde otte personer.
Fire af de anholdte var så berusede, at de ikke var i stand til at klare sig selv, og derfor var betjente nødt til at tage dem med i detentionen, hvor de også blev tilset af en læge.
De fire andre blev anholdt for mindre ordensbekendtgørelser.
- Man skal opføre sig ordentligt, når man er i byen, men hvis man er lidt beruset, kan det måske være svært at finde grænser. Så der var lidt tilsvining af betjente og andre småting, der blev for meget, fortæller Hans Jørgen Larsen.
Fire af de anholdte sidder fortsat på politigården i Odense.
Bekymrede forældre
Udover mange mennesker i byen, har der ikke været voldsager eller andre større sager at tage sig af.
Til gengæld har der været rødglødende telefoner hos politiet.
- Forældre har nok vænnet sig til, at nattelivet længe er lukket lidt før og deres børn derfor er kommet tidligere hjem. Så de ringer og spørger, hvor deres børn er, og hvornår de kommer hjem, siger Hans Jørgen Larsen og fortæller, at forældrene så ringer igen senere på natten for at sige, at deres børn er hjemme igen.
1.000 år gammel bygning fundet på Fyn
Opførelsen af rækkehuse i den vestlige del af Søndersø har afsløret en næsten 1.000 år gammel bygning. Den er en brik i et større puslespil, mener arkæolog.
Ved første øjekast ligner det mest af alt en mudret mark, men jorden, der ligger tæt ved Søndersø Kirke, gemmer på værdifuld viden om fortiden.
Ifølge Mikael Bjerregaard, udgravningsleder og arkæolog fra Odense Bys Museer, tyder det på, at man har fundet en gård fra overgangen mellem vikingetid og middelalder. Formentlig fra den tid, hvor de første kirker blev bygget, fortæller arkæologen.
- Jeg synes personligt, at det er en rigtig spændende periode. Der er et kæmpe skift i samfundet, der går fra én religion til en anden, siger han.
- Hvordan det er sket, kan man ikke rigtig vide, men over forholdsvis kort tid begynder man at få kirker over det hele som et symbol på noget helt nyt.
Arkæologen har selskab af en gravko, der skal skrabe det øverste jordlag af. Herunder kan Mikael Bjerregaard lokalisere de gamle stolpehuller, som han markerer med træpinde.
Viser byens udvikling
Fundet er et tegn på, at området vest for kirken tidligere var bebygget, men at byen siden hen har flyttet sig østpå.
- Jeg ser det som brikker til en større viden om, hvordan vores samfund har udviklet sig gennem tiden, siger udgravningslederen.
Byen Søndersø bliver første gang nævnt i 1180. Der er dog ingen, der i detaljer kender historien om middelalderbyens oprindelse.
- Hvornår kom de landsbyer, der stadig eksisterer, til at ligge, hvor de ligger? Det står jo ikke nødvendigvis skrevet ned nogen steder. Men vi kan bruge fundet her til at danne os et billede af det, siger Mikael Bjerregaard.
Grunden skal bebygges igen
Der er tale om et rammehus, der ifølge byggelederen er en relativt sjælden konstruktionstype, og som er bygget for lidt under tusind år siden.
Grunden til, at man nu har opdaget det, er, at der igen skal bygges på grunden tæt på kirken. Planen er, at der skal opføres rækkehuse.
Men først når udgravningerne er færdige. De fortsætter indtil slutningen af næste uge
Siden coronapandemien for alvor tog sit tag i Danmark for to år siden, har nattelivet sammenlagt været lukket 21 måneder, og derfor kommer travlheden ikke bag på vagtchefen.
Han understreger, at alle skal vænne sig til genåbningen i bylivet, det gælder også for politiet, der dog er klar til endnu en travl nat.
- Vi kørte meget i minefeltet i Odense og Svendborg i nat, og det har været tryghedsskabende og lagt en dæmper på større sager. Det er den taktik, vi vælger igen i aften, siger Hans Jørgen Larsen.