Drømmer du om en unik bolig? Flere fynske fyrtårne er til salg
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Endnu et fynsk fyrtårn er netop sat til salg, og det bringer det samlede antal op på to.
Er du på jagt efter et fyrtårn på Fyn, er dine chancer lige nu bedre end nogensinde før. Liebhavermægleren Lilienhof har netop nu to til salg.
Det skriver Boliga.dk.
Fik nej til at bygge boliger i skov: Nu fælder de træerne alligevel
En del af træerne i Åløkkeskoven i Odense bliver nu fældet af Olav de Linde, som tidligere på året fik nej til at bygge boliger på området.
Opdatering
Sagen om et omdiskuteret, mislykket byggeprojekt i Åløkkeskoven i Odense tager nu en ny drejning.
For byggefirmet Olav de Linde, der ejer grunden i skoven, har nu besluttet at starte motorsaven i næste uge og fælde cirka 20 procent af træerne på den såkaldte cirkusplads, som Olav de Linde ejer.
Over for Fyens.dk bekræfter Lars Friis Christensen, afdelingsdirektør for Olav de Linde i Odense, at de allerede i næste uge vil fælde træerne i Åløkkeskoven.
- Det bliver i næste uge på et tidspunkt mellem mandag og onsdag afhængigt af vejret. Vi regner med, at det tager cirka én dag, siger Lars Friis Christensen.
Planerne om at fælde træerne startede i 2016, hvor Olav de Linde meldte ud, at de ville bygge boliger på cirkuspladsen. Men det fik kritik fra en lang række lokale beboere i området, som ville bevare skoven.
Efter flere års stridigheder mellem bygherren og lokale borgere afviste Odense Kommune i marts måned 2021 at godkende Olav de Lindes byggeplaner.
Men over for Fyens.dk afviser Lars Friis Christensen dog, at der ligger et hævnmotiv bag planerne om træfældningen.
- Vi passer vores skov
Til TV 2 Fyn fortæller Lars Friis Christensen, at beslutningen bunder i, at man vil have ryddet op i området.
- Vi fjerner træerne af tre årsager. Den første er sikkerhed. Den anden er skovdrift, og den tredje er, at vi vil have forskønnet området og gjort det mere skarpt, siger han.
Olav de Linde har fået en skovfogeds vurdering af deres skovområde, og det er blandt andet med udgangspunkt i den, at man vælger at fjerne træer. Vurderingen viser, at flere træer i området er svækkede eller døde og derfor kan være i fare for at vælte.
Han understreger samtidig, at man ikke berører træer, hvor der lever flagermus.
- Vi rydder pænt op. Vi passer vores skov. Det handler om, at vi gerne vil bruge vores område, og så tilpasser vi det med respekt for arealet derude, siger han.
Der har forud for beslutningen ikke været dialog med lokale borger i området.
- Vi har valgt at holde en linje, der hedder, at alt, vi gør, er kommunen orienteret om, og at det er den måde, vi orienterer på, siger Lars Friis Christensen.
Rådmand rystet
Odenses by- og kulturrådmand, Christoffer Lilleholt (V), er chokeret over, at byggefirmaet nu vil fælde træer i dele af skoven.
- Jeg er dybt ærgerlig. Jeg er uforstående over for, hvordan selskabet på ingen måde har lyttet til de politiske intentioner og er politisk tonedøve over for kommuneplanen, der betegner grunden som en del af det grønne Danmarkskort, der betyder, at området har en særlig naturværdi for Odense, siger Christoffer Lilleholt til TV 2 Fyn.
Ifølge rådmanden er det ikke muligt for kommunen at gøre noget, da det er Olav de Linde, der ejer området i skoven.
De kan derfor gøre med det, hvad de vil, konkluderer rådmanden.
- Jeg har spurgt forvaltningen, og det lader desværre ikke til, at der er særlig meget at gøre. Jeg er glad for, at vi ikke gav lov til at bygge boliger på grunden. Men resultatet bliver det samme, og en del af skoven vil ikke længere være skov, siger Venstre-rådmanden.
For 15 dage siden blev Keldsnor Fyr på Rathvej i Bagenkop sat til salg. For 6.800.000 kroner kan du overtage både fyrtårnet og 382 kvadratmeter bolig.
For fire år siden blev fyret solgt til de nuværende ejere for 4,2 millioner kroner - 1,8 millioner kroner under udbudsprisen. Dengang lå fyrtårnet et halvt år på markedet, inden købsaftalen blev underskrevet.
Nu er det 34 meter høje fyrtårn endnu engang til salg.
Keldsnor Fyr er Langelands højeste fyrtårn og er nogenlunde på højde med Rundetårn i København. Fyrtårnet fungerer stadig som egentligt fyrtårn.
Endnu et fyrtårn
Hvis Langeland ikke lige er dig, men tanken om at eje dit eget fyrtårn til gengæld virker tillokkende, har Lilienhof endnu et på hånden.
Historisk fyr solgt to millioner under udbudspris
Det historiske Keldsnor Fyr i Bagenkop er blevet solgt. Fyret er stadig i brug, men anvendes i dag også som sommerhus.
Til salg-skiltet på Rathvej i Bagenkop er taget ned, og det historiske Keldsnor Fyr har fået ny ejer. Udbudsprisen på seks millioner kroner blev forhandlet godt to millioner ned, og den endelige pris endte på 4,2 millioner kroner.
Keldsnor Fyr nåede kun at ligge til salg hos liebhavermæglerkæden Lilienhoff i et halvt år, inden både køber og sælger havde underskrevet købsaftalen, og boligen var solgt med millionrabat.
Det skriver boligsiden Boliga.dk.
Russerne spottet fra toppen
Keldsnor Fyr er øens højeste fyrtårn og er nogenlunde på højde med Rundetårn i København. Det 34 meter høje fyrtårn, der rager ud over vandet fra Langelands sydspids, har stadig lys i toppen og fungerer dermed fortsat som egentligt fyrtårn.
Fyrejendommen ligger på en grund, der er mere end 7.000 kvadratmeter stor. Fra toppen af fyret er der blandt andet udsigt over Østersøen og Femern Bælt. Keldsnor Fyr blev opført i 1905 og blev en del af historien under Den Kolde Krig. Herfra holdt man udkig efter russiske skibe på vej på Cuba.
I dag bruges fyret dog også som sommerhus og endda et pænt stort et af slagsen på 400 kvadratmeter. De mange kvadratmeter fordeler sig på tre separate afdelinger.
Indtil underskrifterne på købsaftalen var sat, fungerede Keldsnor Fyr ifølge Boliga som sommerhus for stifter af benzinselskabet Haahr-benzin, Olaf Haahr.
I 2006 købte Olaf Haahr fyrtårnet for seks millioner kroner - det samme, som udbudsprisen i 2017.
I januar 2017 erklærede Olaf Haahr sig selv konkurs.
Har du mod på en færgetur, kan du på Sandhammeren på Bågø i Lillebælt for 7.500.000 kroner købe 249 kvadratmeter bolig inklusiv fyrtårn. Sommerhuset er nyrenoveret, mens fyrtårnet oprindeligt er fra 1942.
Fyrtårnet på Bågø har været til salg siden juni sidste år. Sidste gang, det var til salg i 2002, blev det solgt for godt 1,4 millioner kroner.