15. jan. 2022 kl. 18:51
Ole Holbech

Fiskeriflaget er på halv i Bagenkop:
  • Det er en sorgens dag

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

Fiskerierhvervet har været udfordret af mange begrænsninger de seneste måneder. Fra i nat er det nu også slut med torskefiskeri, og det har skabt frustration i Bagenkop.

Lørdag morgen var flaget på halv på havnen i Bagenkop. 

Et flag på halv symboliserer sorg, og det er netop hvad mange fiskere på det sydlige Langeland oplever efter flere måneder med begrænsninger for deres erhverv.

“Det er en trist dag”

— Ulrik Kølle Hansen, fisker, Bagenkop

Først nedskar EU torskekvoterne i den vestlige Østersø med 80 procent. Så fastlage den nye finanslov et forbud mod trawlfiskeri i Lillebælt og Storebælt og fra natten til lørdag var det slut med torskefiskeri frem til april - to uger før den normale lukkeperiode ville sætte ind.

Det gælder også for besætningen på kutteren Cecilie Mathilde.

- Det er en sorgens dag. Dybt godnat, at man behandler et erhverv på den måde, siger Mads Kølle Neperus, der er femtegenerationsfisker og havde drømt om at føre den stolte familietradition videre. 

Ole Holbech
Mads Kølle Neperus er ked af den lukkeperiode, der nu er sat i gang tidligere end normalt.

Jomfruhummere i Kattegat

Forbuddet mod torskefiskeri gælder fiskekuttere, der er længere end 12 meter - hvad familien Kølles kuttere er.

- Det er frustrerende, for det er højtid for fiskerisæsonen. Det er nu, vi traditionelt har den bedste indtjening. Så det er en trist dag, sukker far Ulrik Kølle Hansen, der har været fisker i Bagenkop, siden han var 14 år gammel. 

Tilbage i oktober blev det fastlagt, at lukkeperioden skulle udvides med 14 dage, hvor fiskeri efter torsk med enhver redskabstype altså er forbudt. 

Læs også: Energipriser på himmelflugt: Nu har Kristoffer slukket for varmen
Gå tilbage Del
13. jan. 2022 kl. 20:05

Energipriser på himmelflugt: Nu har Kristoffer slukket for varmen

Kristoffer Filskov bruger kun gasfyret på badeværelset. Resten klarer husets brændeovn. Og mange gør angiveligt som ham. Brændeleverandører melder om massiv efterspørgsel.

- Jeg har sagt til ungerne, at hvis de fryser, så må de tage en ekstra trøje på. 

Omkring jul modtager Kristoffer Filskov fra Ryslinge en gasregning på 3.500 kroner. Og det var mere, end han vil være med til. 

Derfor varmer parcelhusets gasfyr nu kun badeværelset op. Resten klarer stuens brændeovn.

“Jeg har sagt til ungerne, at hvis de fryser, så må de tage en ekstra trøje på”

— Kristoffer Filskov, husejer, Ryslinge

- Vi har slukket for varmen. Naturgaspriserne stiger. Det hele stiger. For os er det et spørgsmål om at have råd til både at have varme på og til at leve som familie, siger Kristoffer Filskov, der bor i parcelhuset i Ryslinge sammen med sin kone og tre børn. 

Så nu står husets brændeovn for husets varme. 

Ekstraregning for gas, el og olie-kunder

  • El, gas og olieprisernes himmelflugt betyder ifølge beregninger fra klima- energi- og forsyningsministeriet ekstraregninger på henholdsvis 7.000 for oliefyr 12.000 for de der har varmepumpe og 20.000 for gasfyrs-ejere i denne fyringssæson.
  • Det er dog de hårdest ramte husstande. Isoleringsgrad, husstørrelse og antal medlemmer i husstanden spiller ind.
  • Se hele ministeriets beregning her.

Mangel på brænde

Og der er angiveligt flere forbrugere, der tænker som Kristoffer Filskov.

Ved Faaborg driver Ditlev godsejer Ditlev Berner 600 hektar skov. Og selvom det meste af træet afsættes til byggematerialer og flis, så oplever han også øget efterspørgsel på regulært brænde.

- Ja, der kommer flere henvendelser fra folk, der gerne vil købe brænde til brændeovnen. De forsøger at holde varmeregningen nede ved at supplere med brændeovnen, siger Ditlev Berner.

TV 2 Fyn har talt med en række store leverandører af brænde. De melder om massiv efterspørgsel. Flere beretter også om prisstigninger på mellem 30 og 40 procent.

Og for at gøre ondt værre har de samtidig svært ved at få nok brænde hjem. Det skyldes blandt andet problemer med leverancer fra Ukraine, hvor meget brænde kommer fra.

Brændeovne upopulære hos myndighederne

  • I september indgik et flertal i folketinget en aftale, der blandt andet giver kommunerne mulighed for at forbyde ældre brændeovne i afgrænsede byzoner.
  • Ældre brændeovne udleder ifølge aftalen fem gange så mange partikler som nye brændeovne.
  • Se hele aftalen her.

I Ryslinge er forsyningsproblemet helt konkret.

- Vores normale brændeleverandør kunne ikke levere, så vi har købt træbriketter i stedet. Det er ikke lige så godt som rigtigt brænde, men billigere. Og til at få fat i, siger Kristoffer Filskov.

Men har du tænkt over, at sådan en brændeovn også kan udgøre en sundhedsriciko på grund af røgpartikler?

- Ja, det har jeg. Men lige nu gælder det faktisk for mig om, at vi har et hus, der er varmet nogenlunde op. Og så må vi tage det andet bagefter.

Flere køber brændeovn

Men sundhedsrisiko og brændemangel har angiveligt ikke givet os mindre lyst til den levende ild. 

- Vi sælger mere, end vi plejer at gøre. Det er masse-ovne syd for grænsen og pejseindsatser herhjemme og i Skandinavien, siger Lars Borch, administrerende direktør i Lotus Heating Systems A/S.

“Efterspørgslen efter vores brændeovne er steget endnu kraftigere i forbindelse med specielt gaspriserne stigning. Det kan vi tydeligt mærke”

— Lars Borch, adm. direktør, Lotus Heating Systems

Efterspørgslen på brændeovne er eksploderet hos brændeovnsproducenten i Langeskov.

- Vi sælger til hele Europa, og vi har oplevet en kraftig stigning på samtlige af vores eksportmarkeder. Faktisk tocifrede vækstrater, siger Lars Borch.

Og direktøren er ikke i tvivl om årsagen:

- Siden corona startede, hvor folk har været meget hjemme i deres private hjem, så har de fundet ud af, at det er rart at have en brændeovn. Men efterspørgslen efter vores brændeovne er steget endnu kraftigere i forbindelse med specielt gaspriserne stigning. Det kan vi tydeligt mærke, siger Lars Borch.

Derfor har familien været nødt til at kigge mod andre farvande og vil forsøge at fange jomfruhummere i Kattegat og Skagerak.

- Vi har jo traditionelt flyttet os efter fiskeriet, men nu er vi væk fra hjemstavnen det mester af vinteren. Det er ret frustrerende, siger Ulrik Kølle Hansen og bliver bakket op af sønnen.

- Vi skal ud i andre farvande, hvor vi ikke vil få de samme havdage, fordi bølgerne er så store ved Skagen. Det har vi ikke skibene til, påpeger Mads Kølle Neperus.

“Flaget er gået på halv, for folk er virkelig frustrerede”

— Ulrik Kølle Hansen, fisker, Bagenkop

- Hvad må vi i morgen?

Flere steder på havnen kan man spotte flag, der ikke er nået til tops i flagstangen. Mens Kølle-fiskerne er ved at rigge skibet til, så hummerfangsten kan lade sig gøre, er frustrationen tydelig - men også blandet med bekymring.

- Man kan være bekymret for, om der overhovedet er plads efter Brexit. For det vil have en øget belastning, siger Ulrik Kølle Hansen og henviser til de mange skibe, der vil bevæge sig mod Kattegat.

Ole Holbech
Flere steder i Bagenkop kan man lørdag spotte et flag på halv.

Den kutter, der snart vil bevæge sig nordpå med Kølle-familien om bord, er 17 meter lang. Og selvom det kan lyde af et stort skib, er det ikke optimalt til fiskeri i større farvande. Samtidig er der uklarheder i forhold til ophugningsstøtte.

Læs også: 90-årige Arne drømte om fællesskab:
  • Vi er blevet snydt, for kulden går ind i marv og ben
Gå tilbage Del
12. jan. 2022 kl. 16:16

90-årige Arne drømte om fællesskab:
  • Vi er blevet snydt, for kulden går ind i marv og ben

Fotograf: Alex Syrik / Redigering: Frank Weirsøe

Drømmen om at bo i en seniorbolig med et stort fællesrum fik for halvanden år siden 90-årige Arne Bang Petersen til at forlade København og flytte til et nyopført seniorfællesskab i Odense. Men udlejerens løfter om et lunt fællesrum, der kunne benyttes både sommer og vinter, holdt ikke.

Udsigten til at kunne nyde sit otium sammen med ligesindede i seniorfællesskabets store fællesrum året rundt, fik for halvanden år siden 90-årig Arne Bang Petersen til at flytte fra sit hus på Amager og flytte til Tekstil Gangen på Rugårdsvej i Odense.

Men i stedet for at nyde kaffen med andre seniorer i det store fællesrum, må Arne Bang Petersen nu drikke kaffen alene i sin lejlighed.

- Der var en dag, hvor jeg stod derude og snakkede med Ole i ti minutter. Da jeg kom ind, var jeg simpelthen iskold gennem marv og ben, siger Arne Bang Petersen.

- Når vi ikke kan være sammen derude, så kan vi jo heller ikke lave nogen fællesskaber. Jeg mener, at vi er blevet snydt.

Heller ikke Helle Lund, der flyttede ind for tre måneder siden, er tilfreds.

- Jeg er dybt skuffet over Probus (udlejningselskabet, red.). Jeg føler mig lidt bondefanget. Alle deres prospekter og hjemmesider fortæller om det sociale liv, så man kan man sidde i Tekstil Gangen og hygge sig. Det kan man bare ikke, siger hun.

”Lunt og behageligt”

Seniorfællesskabet Tekstil Gangen ligger i de lokaler, der tidligere husede virksomheden Nordisk Tekstil. Den gamle fabriksbygning er blevet ombygget til at rumme 27 seniorboliger, som alle er placeret rundt om et stort, lyst fællesrum på 600 kvadratmeter.

“Jamen, det var helt klart, vi følte at vi kunne tage til Mallorca hver dag”

— Ole Larsen, lejer, Tekstil Gangen, Odense

Probus Ejendomme & Investering A/S købte de tidligere fabriksbygninger i 2019, og da den ombyggede fabrikshal stod klar med 27 nye seniorboliger i 2020, var det især det store fællesrum med lounge, orangeri og petanquebane, der blev fremhævet som noget særligt og unikt.

Et af mange opslag fra Probus om fællesrummet:

”I Tekstil Gangens 600 kvadratmeter store fællesområde er der lunt og tørt og fyldt med grønne planter” reklamerede udlejeren blandt andet på Facebook, hvor fællesrummet også blev beskrevet således:

”Lejlighederne er ideelt indrettet til både enlige og par og deler 600 kvadratmeter fællesområde under tag, så det både kan benyttes sommer og vinter”. I et andet opslag stod der, at ”temperaturen i Tekstil Gangens fællesområde er faktisk altid behagelig”, og "når det er rigtigt koldt udenfor til februar , vil du stadig kunne nyde at sidde i fællesområdet og drikke kaffe".

- Det lød jo fantastisk med friareal, der var indrettet med bøger, petanque og lounge område, og ikke mindst mulighed for at få nye naboer og skabe nye netværker tiltalte mig, siger Arne Bang Petersen.

Ole Larsen, der sammen med sin kone flyttede ind i seniorfællesskabet for et år siden, havde ligeledes store forventninger til sin nye unikke bolig.

- Jamen, det var helt klart, vi følte, at vi kunne tage til Mallorca hver dag, siger han.

Som en villavej

Men de 600 kvadratmeter bliver slet ikke opvarmet, og temperaturen om vinteren følger vejrets luner, og ofte er der ikke mere end 6-7 grader i det store rum.

- Lige nu er det som en almindelig villavej, man kommer hjem, og går ind og lukker døren. Jeg havde forventet, at jeg skulle sidde sammen med Arne, Helle og alle de andre, og drikke kaffe, læse avis og spille petanque, siger Ole Larsen.

“Det har aldrig været tanken, at fællesrummet skulle opvarmes, og jeg kan ikke forstå, hvis nogle lejere har fået den opfattelse”

— Henrik Gorm Nielsen, administrerende direktør, Probus Ejendomme & Investering A/S

Kan du ikke forstå, at det er alt for dyrt at varme så stort et rum op?

- Nej, det kan jeg ikke for så skulle det være annonceret fra starten. De gav indtryk af, at det er lunt og dejligt og varmet op, svarer Ole Larsen.

Legeplads og egne p-pladser

Men varmen i fællesrummet er ikke det eneste problem for lejerne. I salgsmaterialet hed det:

”Til boligerne hører parkeringsplads i Tekstilgangens egen parkeringskælder.”

Men virkeligheden er, at p-kælderen ofte er optaget, og at lejerne må holde andre steder, mener beboerne.

- Vi kan parkere vores biler rundt omkring ejendommen, men ingen af os har fået egne parkeringspladser i kælderen, som vi blev lovet, siger Ole Larsen.

Beboerne er også utilfredse med, at de ikke har fået udendørsarealer, som der stod i salgsmaterialet.

I prospektet til kommende lejere stod der:

Har du lyst til frisk luft, byder Tekstilgangens omgivelser dig velkommen udenfor. I de grønne udendørsarealer er der solsenge, bord-bænkesæt og en legeplads til dine børnebørn.”

Men indtil videre er der hverken fælles udendørsarealer eller legeplads.

Førstehjælp til Lejere

Hvordan er du egentlig stillet som lejer, hvis din udlejer ikke holder, hvad han lover?


Torsdag den 13. januar rykker TV 2 Fyn Event til Langeskov sammen med driftsleder Jørgen Dyrholm Jensen fra organisationen Danske Lejere, chefjurist Anders Svendsen fra LLO og Lena Hartmann, Juridisk Direktør, EjendomDanmark, så fynboer, der bor til leje i boliger, der ikke lever op til deres forventninger, kan få svar på deres spørgsmål.


Vi sender live på Facebook, tv2fyn.dk og TV 2 Fyn Nyhedskanalen, og imens sidder vi klar til at tage imod dine spørgsmål og stille dem videre til eksperten. Du kan også sende dit spørgsmål anonymt allerede nu til os på mailen event@tv2fyn.dk. Ønsker du ikke dit navn offentliggjort, skal du blot skrive det i mailen. 


Se med på TV 2 Fyns platforme torsdag den 13. januar klokken 17-18.

- De hæver den fulde husleje hver måned, men vi får ikke den fulde vare retur. Det gælder både fællesrum, parkering og udenomsarealer og andre småting. Så er vi da blevet snydt, siger 90-årige Arne Bang Petersen.

- Det har aldrig været tanken

Ole Larsen har nu klaget til Huslejenævnet i Odense Kommune for at få den boligstandard de blev lovet, da de flyttede ind. Men det kan tage op til 12 måneder før Huslejenævnet kommer med en afgørelse i sagen.

Alex Syrik
Midt i fællesarealet er der et orangeri.

Hos Probus Ejendomme og Investering er man forundret og uenig i lejernes klager og kritik.

- Det har aldrig været tanken, at fællesrummet skulle opvarmes, og jeg kan ikke forstå, hvis nogle lejere har fået den opfattelse, siger Henrik Gorm Nielsen, der er administrerende direktør i Probus Ejendomme & Investering A/S.

- Når vi skriver, at fællesrummet kan bruges både vinter og sommer, er det korrekt. Det er et udeområde, hvor der vil være mere behageligt end udenfor, men det kan være nødvendigt at have en bluse eller jakke på i vintermånederne, lyder forklaringen fra direktøren, der siger, at de fleste beboere har forståelse for, at fællesrummet ikke er opvarmet, og at Probus har modtaget mange positive tilkendegivelser fra lejerne.

Varmekanoner

Da beboerne første gang klagede over den manglende varme i fællesrummet, anerkendte ejendomsadministrator Jørgen Høegh Andersen fra Probus Ejendomme & Investering problemet, og indkøbte derfor en række varmekanoner til opvarmning af de 600 kvadratmeter.

Varmekanonerne er dog aldrig blevet taget i brug.

Direktøren anerkender heller ikke, at lejerne blev lovet p-pladser i Tekstil Gangens p-kælder, selvom det fremgår af salgsmaterialet.

- Alle beboere har adgang til en p-plads i området, og det er det, der står i lejekontrakten, men der er ikke reserverede pladser. Alle beboere på grundejerforeningens område har adgang til alle parkeringspladserne, og det er ”først til mølle”. Når der i brochuren henvises til ”parkeringskælder” er det de overdækkende parkeringspladser, selvom de ret beset er placeret i niveau med det øvrige terræn, forklarer Henrik Gorm Nielsen.

TV2 Fyn har modtaget lister med fejl og mangler fra fire lejemål, og ifølge beboerne, vi har talt med, bakker ti lejere op om kritikken af Probus. 

Nu er der ikke andet for end at prøve og se, hvordan det går med fiskeriet i Kattegat.

- Men flaget er gået på halv, for folk er virkelig frustrerede. Man skal hele tiden forholde sig til, at man næsten ikke ved, hvad vi må i morgen, siger Ulrik Kølle Hansen.

26. dec. 2024 kl. 13:01
Tophistorie
Fyn
Ida Alstrup

Støjbergs Syrien-forslag frister ikke - Jafar vil hellere være fattig i Danmark end rig i Syrien

LYT
Del
Link
kopieret!

31.000 syriske flygtninge skal vende tilbage til hjemlandet.

Det fortæller partiformand for Danmarksdemokraterne, Inger Støjberg, i Jyllands-Posten torsdag. Og hun har sågar en klar plan for, hvordan hun skal få hovedparten af de 45.000 syrere i Danmark til at rejse tilbage.

Jafar Hassan, der kom til Danmark i 2015, har dog ingen planer om at takke ja til dette tilbud.

Tak for tilbuddet, men nej tak

Som det ser ud nu, giver den danske stat en repatrieringsydelse på lidt over 150.000 kroner til syrere, der vender hjem.

Dette beløb vil Inger Støjberg fordoble, så ydelsen kommer til at hedde 310.834 kroner per voksen syrer.

Hun forklarer til Jyllands-Posten, at man for de penge vil have mulighed for at skabe sig en indtægt og et hjem dernede.

Men hvis Inger Støjberg bankede på Jafar Hassans dør med en check på 300.000 kroner, så ville svaret være kort og klart.

- Jeg ville sige tak for tilbuddet, men pænt nej tak, fortæller han til TV 2 Fyn.

Han forklarer dog videre, at han tror, mange vil takke ja til tilbuddet.

- Du kommer langt i Syrien for 300.000 kroner, men jeg vil hellere være fattig i Danmark end rig i Syrien, siger Jafar Hassan.

Han uddyber, at mange syrere blot har ventet på, at Bashar al-Assad blev væltet, og at flygtninge nu vil vende tilbage i større grad.

Jeg rejser tilbage, hvis …

Jafar Hassan har siden 2015 bygget et liv op i Danmark, og bor i Ullerslev. Han ser det ikke som en mulighed at rejse permanent tilbage til Syrien.

- Jeg har afsluttet 9. klasse, 10. klasse og er i gang med en pædagoguddannelse, så jeg har næsten alt her, fortæller han.

Dog findes der også noget, der trækker ham tilbage til hjemlandet.

- Min mor, far og tre søskende bor stadig i Syrien, og dem vil jeg meget gerne se noget mere, siger han.

Derfor ser han, at der kun findes ét tilbud, der kunne få ham til at rejse tilbage til Syrien.

- Jeg skulle have mulighed for at bo begge steder og kunne rejse frit mellem landende, forklarer han afrundende.

Jafar Hassan er bevidst om, at han kan bidrage i Syrien, men står det til ham, kan han også bidrage i Danmark med sin uddannelse.

Et land han hellere vil være i.

26. dec. 2024 kl. 17:01
Tophistorie

Krudtsælgere frygter kunder kvæler nytårsaften: - Synd for de små

LYT
Del
Link
kopieret!

I år er nye regler for fyrværkeri trådt i kraft, som betyder, at det nu kun er lovligt at fyre af i to dage - fra den 31. december til 1. januar.

Men den nye lovgivning får flere fynske fyrværkerisælgere til at se på fremtiden med bekymring. To fyrværkeriforhandlere, som TV 2 Fyn har talt med, tvivler nemlig på, at alle kan overholde reglerne.

Og hvis ikke folk kan holde i raketterne i ro, så frygter forhandlerne, at det kan føre til yderligere stramninger, som i sidste ende vil betyde, at man ikke må sælge eller købe nytårsfyrværkeri.

- Så siger politikerne, at nu er der ikke noget, der hedder nytårskrudt, og det vil være synd for de små, siger Claus Oldenbjerg, der driver Krudttossen.

25. dec. 2024 kl. 12:00
Tophistorie
Fyn
TV 2, Robert Wengler/Ritzau Scanpix, Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kan du forudse, hvad der sker i 2025? Tip en 13'er og vind kæmpe gavekurv

LYT
Del
Link
kopieret!

Vinder Viktor Axelsen Denmark Open, bliver det nye supersygehus udskudt endnu en gang, og vender forsiden tilbage på tv2fyn.dk?

Hvis du kan spå om året 2025, kan du vinde en gavekurv til en værdi af 500 kroner.

Du skal have kigget i spåkuglen og indtastet dine svar, inden kongens første nytårstale begynder den 31. december.

Vinderen findes, når året 2025 går på hæld.

Regler og betingelser:

Husk at udfyld både mail og telefonnummer, så vi kan komme i kontakt med vinderen. Ved deltagelse accepterer du samtidig, at vi må kontakte dig. Vinderen vil blive kontaktet direkte og skal være indstillet på, at præmieoverrækkelsen filmes til web og tv. Flest korrekte svar vinder. Er der lige mange korrekte svar, findes vinderen ved lodtrækning. Seneste besvarelse gælder.

Din besked er sendt 👍
Beklager! Noget gik galt 😞
26. dec. 2024 kl. 19:43
Dansk Kennel Klub

Er din hund klar til nytår? Få tjeklisten her

LYT
Del
Link
kopieret!

Er man en af de hundeejere, hvis firbenede ven reagerer kraftigt på fyrværkeri, så er Dansk Kennel Klub klar med en tjekliste, der kan hjælpe ens hund gennem nytårsdagene.

I et opslag på Facebook opfordrer de til, at man har planlagt, hvor ens hund er nytårsaften, hvis man ikke er hjemme. Kan man ikke tage den med sig, skal man overveje, om den skal passes.

Derudover skal man skynde sig, hvis hunden skal have angstdæmpende medicin, og i tilfælde af at ens hund kan finde på at løbe væk, er det en god idé at sikre sig, at der er et lovpligtigt hundetegn i hundens halsbånd.

Sidst men ikke mindst kan man venligt huske folk på den nye lovgivning, hvis de affyrer fyrværkeri før 31. december.

26. dec. 2024 kl. 19:02
TV 2

Ventetiden i Familieretshuset stiger - fynsk politiker vil undgå "tåbeligt dobbeltarbejde"

LYT
Del
Link
kopieret!

Foreningen af Faste Værger i Danmark foreslår, at det fremover skal være kommunerne, som skal oprette værgemål for demente og senhjerneskadede borgere.

Blandt andet for at mindske ventetiden og undgå dobbeltadministration ved, at der ikke er to myndigheder, som skal sagsbehandle de samme sager, lyder argumentet. Det skriver DR.

KL er ikke videre begejstret for forslaget, men flere ordførere på Christiansborg synes, at forslaget er spændende, og de er parate til at kigge på, om kommunerne skal overtage opgaver fra Familieretshuset. Blandt andet fynskvalgte Katrine Daugaard, der er socialordfører for Liberal Alliance.

- Hvis der er dobbeltarbejde, er det jo tåbeligt, siger hun.

26. dec. 2024 kl. 17:45

Vej kortvarigt spærret på grund af politiarbejde

LYT
Del
Link
kopieret!

Torsdag eftermiddag var det ikke muligt at passere Lillebæltsbroen.

Af Vejdirektoratets trafikinfo fremgik det, at broen var spærret i begge retninger på grund af politiarbejde.

TV 2 Fyn har været i kontakt med Fyns Politi, der oplyser, at Sydøstjyllands Politi kortvarigt var til stede på broen, men derudover ikke har yderligere at tilføje.

26. dec. 2024 kl. 16:21

Selv Christian Eriksen har deltaget - Traditionsrigt fodboldstævne sparket i gang

LYT
Del
Link
kopieret!

2. juledag blev et af Danmarks største indefodboldstævner sparket i gang i Odense idrætshal.

Stævnet, Fyens Stiftstidendes indefodboldstævne, er en tilbagevendende tradition og har været afholdt næsten hvert år siden 1961.

Over fem dage spilles mere end 1.000 kampe.

Gennem årene har fodboldtalenter som Christian Eriksen og Rasmus Falk slået deres folder til stævnet.

Og hos både stævneleder og forældre glæder man sig til at bruge de kommende dage rundt om det brune trægulv.

26. dec. 2024 kl. 15:02
GRAFIK / TV 2 Vejret

Vejret skifter frem mod nytårsaften

LYT
Del
Link
kopieret!

Vejret over Danmark styres i øjeblikket af et højtryk over Centraleuropa, der giver os det milde og grå vintervejr. Til gengæld sørger det også for mest tørt vejr.

Det bliver der dog lavet om på i den kommende weekend, hvor et vejrskifte ventes at finde sted.

Året ser således ud til at slutte af med markant mere ustadigt vejr, når der bliver åbnet for, at lavtrykkene kan sende regnvejr ind over landet.

I starten af det nye år viser prognoserne så lidt køligere, som måske kan være med til at give sne til Danmark.

26. dec. 2024 kl. 13:57

Rekordmange dage med strømpris under nul kroner i 2024

LYT
Del
Link
kopieret!

Danske elkunder har kunnet glæde sig over et rekordhøjt antal dage, hvor strømprisen har været under nul kroner.

Det viser en opgørelse lavet af energiselskabet NRGi og forsikringsselskabet Gjensidige. I Østdanmark har der været 275 timer, hvilket er 19 procent flere end de 231 timer i 2023.

- Der har været et stort fokus på de tidligere års meget svingende elpriser, særligt når prisen er høj. Men vi ser nu også flere perioder med lave eller negative elpriser, siger Bo Halm Andersen, der er byggesagkyndig og energikonsulent hos NRGi, i en pressemeddelelse.

Det er særligt kunder med en variabel elaftale, der har fordel af de negative elpriser.

26. dec. 2024 kl. 11:58
Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Flere er blevet julemillionærer - her er den fynske vinderkupon købt

LYT
Del
Link
kopieret!

1. juledag blev 29 danskere en million kroner rigere, da Danske Spils nye “juletradition” Det Store Jule Lotto løb af stablen.

Vinderne kommer fra alle egne af det ganske land, og på Fyn udløste en enkelt kupon en milliongevinst. Danske Spil oplyser, at kuponen er købt i Føtex på Møntergade i Svendborg, og at gevinsten var på en million kroner.

Det Store Jule Lotto fungerer præcis som alle andre trækninger i Lotto, men trækkes ekstraordinært den 25. december. Den helt store forskel er, at der trækkes 25 ekstra julemillionærer – og at trækningen ikke finder sted på en lørdag.

26. dec. 2024 kl. 10:40
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Her er forældrene mest tilfredse med folkeskolen

LYT
Del
Link
kopieret!

Umiddelbart kan det være svært at forestille sig, hvad Langeland-, Lemvig- og Thisted Kommune har til fælles. Men det er de tre kommuner i Danmark, hvor forældrene er mest tilfredse med folkeskolen.

Ifølge CEPOS, som står bag analysen, er der dog sket en ændring i den måde, hvorpå forældre vurderer folkeskolen. For i år lægger forældrene i højere grad vægt på børnenes trivsel og ikke længere kun på faglige resultater.

- Forældrenes øgede fokus på trivsel i forhold til for få år siden viser, at vi som samfund har taget en kraftig og hurtig drejning mod en mere helhedsorienteret tilgang til uddannelse, siger Karsten Bo Larsen, forskningschef i CEPOS.

Negativt pres på folkeskolen

Ifølge Andreas Rasch-Christensen, forskningschef ved VIA UC, er det øgede fokus på trivsel ikke kun en positiv ting for folkeskolen. Det kan nemlig være med til at skabe et uretfærdigt pres, som folkeskolen ikke kan løse alene.

- Trivsel er ikke stationær, og det påvirkes af mange andre forhold end skolen. Som barn indgår man i mange typer fællesskaber, så det er ikke en opgave, skolen kan løse alene.

Trivselsmålinger blandt elever viser ifølge Andreas Rasch-Christensen, at over 86 procent af alle elever i folkeskolen er glade for at gå i skole. Det er positivt, men der er en skæv tendens, hvor det primært er børn fra socialt velfungerende familier, som scorer højt.

Tilbage til Langeland, Lemvig og Thisted – for her er forældrene, målt på en skala fra et til fem, i gennemsnit 4,1 tilfredse med folkeskolen. Otte kommuner ligger med en tilfredshed over 4,0, mens tre kommuner ligger under 3,5.

26. dec. 2024 kl. 9:47

Antallet af juleindbrud er næsten fordoblet

LYT
Del
Link
kopieret!

Indbrudstyvene har haft travl på Fyn, der er hårdere ramt af juleindbrud end i andre regioner.

Juleaften noterede Fyns Politi 24 anmeldelser om indbrud, og bare et døgn senere er det tal oppe på 40. Det fortæller vagtchef hos Fyns Politi, Bjarne Tykgaard, til TV 2 Fyn.

2. juledag forventes at være dagen med mest juletrafik, og derfor er der også mange, som vender snuden hjemad. Det kan få antallet af anmeldelser til at stige yderligere, fortæller vagtchefen:

- Det er desværre nok realistisk, at der er folk, som vender hjem til et hus, der har været indbrud i, fortæller han.

Onsdag lød det fra vicepolitiinspektør ved Fyns Politi Anders Therkelsen, at intet er for småt til, at man ringer 114.

26. dec. 2024 kl. 9:07
Presse-fotos.dk

Politiet giver opdatering efter bil kørte i havnen

LYT
Del
Link
kopieret!

Tidlig torsdag morgen endte en bil i vandet i Svendborg Havn. Politiet blev tilkaldt og fik sendt dykkere ned til bilen for at undersøge sagen nærmere.

- Der var ikke nogen i bilen, fortæller vagtchef ved Fyns Politi Bjarne Tykgaard til TV 2 Fyn.

Vagtchefen kan ikke fortælle, hvordan bilen er havnet i havnen, og at man stadig efterforsker sagen.

Politiet har været i kontakt med bilens ejermand, men vagtchefen ønsker ikke at fortælle, hvorvidt bilejeren selv har været involveret i episoden.

Bilens ejer har dog fået til opgave at få bilen hevet op af havnen, fortæller Bjarne Tykgaard.

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her