Eriksen om fremtiden: Folk ved, hvad jeg gerne vil
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Christian Eriksen var efter tirsdagens sejr over Chelsea ikke meget for at kommentere rygter om sin fremtid.
Tottenhams danske stjerne, Christian Eriksen, måtte efter tirsdagens 1-0-sejr over Chelsea i Liga Cuppen svare på spørgsmål om sin fremtid.
Det skyldes ikke mindst, at han endnu ikke har underskrevet en ny kontrakt med London-klubben. Samtidig har flere store udenlandske klubber været nævnt som ivrige bejlere til Eriksens underskrift.
- Det er ikke noget, jeg tænker på. Jeg fokuserer på at spille fodbold, og der er mange kampe, man skal tænke på, og som skal vindes, siger Christian Eriksen til TV3 Sport efter tirsdagens kamp.
OB sælger reservemålmand til Lyngby
OB har solgt reservemålmanden Thomas Mikkelsen til Lyngby, hvor han også spillede på en lejeaftale i efteråret.
Jagten på spilletid sender OB's reservekeeper Thomas Mikkelsen videre fra OB til første divisionsklubben Lyngby. Skiftet sker med øjeblikkelig virkning.
Det skriver ob.dk.
Thomas Mikkelsen spillede i efterårssæsonen i nordkøbenhavnske traditionsklub, og fordi OB i forvejen har en række stærke målmænd, var der lang vej til spilletid for den fynske målmand, der har slidt sine første fodboldstøvler i Munkebo.
- Jeg er lidt ambivalent omkring det, for på den ene side har OB været min klub gennem mange år. Jeg havde håbet at få en større rolle, end det blev til, men da jeg kunne se, at det var den vej det gik, så var det oplagt at kigge efter andre muligheder, siger Thomas Mikkelsen til sin nu tidligere klubs hjemmeside.
- Jeg håber ikke, at det er et farvel, men snarere et på gensyn til OB, for det er en klub, jeg er rigtig glad for, og som kun ønsker alt det bedste for, siger Thomas Mikkelsen.
Skarp konkurrence
OB's sportsdirektør begrunder salget af den rutinerede målmand med den hårde konkurrence på posten i OB-truppen.
- Vi er stærkt besat på målmandsposten med både Sten Grytebust, Sayouba Mandé og Oliver Christensen. Thomas var af samme årsag udlejet til Lyngby i efteråret, og de har været så glade for hinanden, at de har ønsket at fortsætte samarbejdet.
- I OB er konkurrencen meget skarp, og selvom der også er kamp om pladsen i Lyngby, så ser jeg matchet mellem Thomas og Lyngby som værende rigtig godt. Vi ønsker Thomas al mulig held og lykke fremover, siger OB’s sportsdirektør, Jesper Hansen.
Thomas Mikkelsen nåede halvandet år i OB. Tidligere har han spillet for B 1909, FC Fyn, Næsby, Fredericia og FC Vestsjælland.
Blandt de klubber, der angiveligt har set sig lune på danskeren, er ifølge spanske medier de forsvarende Champions League-mestre, Real Madrid.
Foreløbig ligger der dog ikke noget konkret tilbud på bordet, og derfor ønsker danskeren ikke at forholde sig til meldingerne.
- Det er ikke første gang, at der har været rygter, og når aviserne skriver noget, så er det ikke noget, vi er herrer over, og hvis ikke der er noget konkret, så kommenterer jeg bare på rygter, siger Eriksen.
Christian Eriksens nuværende kontrakt udløber i sommeren 2020. Spanske medier har senest spekuleret i, at Real Madrid forventer at kunne købe Eriksen billigt, fordi der kun er kort tid tilbage af kontrakten med Tottenham.
Sportslørdag 2019: Se alle de nominerede
Det er traditionen blevet tid til Sportslørdag. Du kan opleve nogle af de fynske stjerner på tæt hold den 19. januar.
Viktor Axelsen kan for tredje år i træk løbe med titlen som Årets Sportsnavn. Han vandt i 2018 sin anden EM-guldmedalje.
Søren Kragh Andersen gjorde sig især bemærket i sommerens Tour de France, da den fynske rytter kørte i den hvide ungdomstrøje hele syv dage.
TeamGym herrelandsholdet med Oliver Olsen og Jakob Lund fra Svendborg Gymnastik Forening, der vandt EM-guld.
Racerkøreren Nicolaj Møller Madsen blev i GT4-klassen europamester og VM-sølvvinder i 2018.
Jane Aaberg vandt i 2018 EM i dødløft og fik i samme disciplin bronze ved VM.
Traditionen tro hædres de fynske sportsfolk for deres bedrifter i året der gik ved årets Sportslørdag. Følg hele showet direkte fra klokken 15-17.
Organisationerne bag Sportslørdag:
De fynske kommuner, Fynske Idrætsforbund, SIKO (Samvirkende Idrætsklubber i Odense), Sport Event Fyn og Sportslørdags partnere Fynske Bank, DGI og Bevæg dig for livet.
Det er tiende gang, at de fynske idrætsudøvere bliver hyldet ved et stort arrangement, der i år kommer til at foregå den 19. januar i og omkring Odense Idrætshal. Du kan møde utallige af de fynske stjerner og dyste i 40 forskellige sportsgrene.
Allerede fra klokken 13 starter festfyrværkeriet af gratisarrangementer. Du vil kunne opleve aktiviteter helt frem til klokken 17 i både Odense Idrætshal, Odense Isstadion, Thorvald Ellegaard Arena og Bowlinghallen, der alle ligger i en tæt klynge omkring Odense Idrætshal.
De ti nominerede
Udover de mange aktiviteter skal flere priser uddeles. Sidste år løb badmintonspiller Viktor Axelsen for andet år i træk med prisen som Årets Sportsnavn. Han er igen i år blandt de ti nominerede til hovedprisen. Desuden skal Årets Fund findes blandt tre fynske talenter, ligesom Fynske Bank overrækker en Kammeratskabspris.
Se listen med de ti nominerede til Årets Sportsnavn:
- Badmintonspiller Viktor Axelsen
- Bueskytte Maja Jager
- Cykelrytter Søren Kragh Andersen
- Cykelrytter Lasse Norman Hansen
- Gymnasterne Oliver Olsen og Jakob Lund
- Racerkører Nicolaj Møller Madsen
- Orienteringsløber Tue Lassen
- Pararytter Stinna Tange Kaastrup
- Skytte Stine Nielsen
- Vægtløfter Jane Aaberg
Mulighed for tre på stribe
Viktor Axelsen har mulighed for at tage titlen som Årets Sportsnavn på Fyn for tredje gang i træk. Den unge badmintonspiller er fornylig fyldt 25 år og har udmærket sig i 2018 ved at vinde sin anden EM-guldmedalje.
Op til slutrunden havde Viktor Axelsen været ude i flere måneder på grund af en ankelskade. Alligevel slog han i slutningen af april overbevisende englænderen Rajiv Ouseph i to sæt med cifrene 21-8, 21-7.
Foruden de to EM-medaljer har Viktor Axelsen også en VM-guldmedalje fra 2017 og en OL-bronze fra 2016 i sit skab. Den fynske badmintonspiller skiftede i 2016 tilbage til barndomsklubben Odense Badmintonklub efter to år i Værløse.
Jager skyder efter titlen
En anden kandidat til Årets Sportsnavn er den 27-årige bueskytte Maja Jager. Ved europamesterskaberne i Polen vandt Maja Jager i slutningen af august en sølvmedalje i disciplinen recurve.
Fynboen spillede sig overbevisende i finalen med en 6-0 sejr over franskmanden Melanie Gaubil, men blev til sidst henvist til sølvet af den kun 19-årige tyrker Yasemin Anagoz.
Tilbage i 2013 vandt Maja Jager VM-guld og blev efterfølgende både kåret til Årets Sportsnavn 2013 på Fyn og i hele landet. Hun vendte i 2017 hjem til Danmark og Broby Bueskytteklub efter fem år i Korea.
To cykelryttere på listen
De to cykelryttere Søren Kragh Andersen og Lasse Norman Hansen er begge nomineret til Årets Sportsnavn. Søren Kragh Andersen overraskede mange ved at bære den hvide ungdomstrøje i syv dage gennem årets Tour de France og samtidig tage en flot femteplads ved enkeltstarten på tourens næstsidste etape.
Den 24-årige Sunweb-rytter endte som nummer syv i kampen om ungdomstrøjen, men senere på sæsonen tog Søren Kragh Andersen sejren i endagsløbet Paris-Tours, ligesom han vandt kongeetapen i Schweiz Rundt. Søren Kragh Andersen vandt også VM-bronze i holdløb med sit hold Sunweb.
Søren Kragh Andersen var også sidste år nomineret til Årets Sportsnavn.
Den anden nominerede rytter, Lasse Norman Hansen, har hovedsageligt gjort sig bemærket på banen. Den 26-årige Faaborg-dreng har i 2018 vundet tre World Cup sejre og både DM i pointløb og disciplinen omnium. Omnium var den disciplin, hvor Lasse Norman Hansen fik sit store gennemnbrud med OL-guldet i 2012.
På landevejene blev Lasse Norman Hansen nummer tre i Post Danmark Rundt. Han har desuden måtte skifte hold i 2018, da hans tidligere hold lukkede. Fynboen skifter i denne sæson til det belgiske prokontinentalhold, Corendon-Circus, på en toårig kontrakt.
Corendon-Circus har heldigvis givet Lasse Norman Hansen frihed til at satse på banecyklingen ved OL i 2020, der er næste store mål.
Fynske gymnaster fik guld
Det danske TeamGym herrelandshold levede op til favoritværdigheden ved EM i Lissabon i midten af oktober. For tiende gang i træk løb holdet med guldet.
Med på landsholdet er de to fynboere Oliver Olsen og Jakob Lund, der kommer fra Svendborg Gymnastikforening. De er sammen nomineret til Årets Sportsnavn 2018.
Hvad er TeamGym?
TeamGym er gymnastik for hold, som både laver rytmisk gymnastik og spring. Hvert hold består af seks til tolv gymnaster. Der er både herrehold, kvindehold og mixhold.
Næste EM i TeamGym afholdes i Danmark i 2020.
Motorsportsmester er med
Racerkøreren Nicolaj Møller Madsen har gjort sig fortjent til en nominering ved i 2018 at tage medaljer til både EM og VM.
Nicolaj Møller Madsen kører i GT4-klassen, hvor han blev europamester i september på Nürburgringen i Tyskland sammen med sin hollandske teamkammerat Milan Dontje. Europamesterskabet blev efterfølgende fulgt op med en sølvmedalje til det første VM i GT4-klassen.
Den 25-årige fynbo kører for Phoenix Racing, der er fabriksstøttet af Audi.
Orienteringsløber kan løbe med prisen
Den faaborgensiske orienteringsløber Tue Lassen er igen i år blandt de nominerede. Den 33-årige løber var sidste år indstillet på baggrund af sin VM-guldmedalje i sprintstafet i 2017.
I 2018 blev det til en VM bronze-medalje i samme distance, og dermed har Tue Lassen været med til at vinde medaljer ved fem verdensmesterskaber i træk.
Tue Lassen vandt sidste år desuden DM i disciplinerne Sprint og Mellem.
To gange verdensmester på hesteryg
I september blev Stinna Tange Kaastrup dobbelt verdensmester i paradressur ved mesterskaberne i North Carolina, USA. Den 24-årige fynbo red på sin hest Horsebo Smarties sig til guld i den individuelle test i grad II-klassen og disciplinen kür.
Stinna Tange Kaastrup blev i 2018 for første gang nomineret af Det Internationale Rideforbund, FEI, til at være verdens bedste rytter på lige fod med alle ryttere.
For to år siden vandt Stinna Tange Kaastrup sammen med sin hest to bronzemedaljer ved Pará-OL i Rio, og i 2017 sikrede duoen guld ved EM. Hun ridder til daglig for Hovgaard Rideklub ved Skårup og var også sidste år nomineret til Årets Sportsnavn.
Skytte i særklasse
EM guld på ti meter, EM bronze på ti meter for hold, VM sølv på 50 meter for hold med 60 skud liggende og VM sølv på 50 meter for hold med 3*40 skud.
Resultaterne i 2018 taler for sig selv for den 27-årige skytte Stine Nielsen, der både alene og sammen med holdkammeraterne Rikke Mæng og Stephanie Grundsøe har vist storform ved VM og EM.
Stine Nielsen stiller til hverdag op for Særslev Skytteforening. Hun er allerede forhåndsudtaget til at repræsentere Danmark ved EM på 10 meter i 2019, der bliver afholdt i marts.
Den hvide haj kan løfte prisen
Jane Aaberg løftede sig i 2018 til to internationale medaljer. I dødløft sikrede hun sig først EM-guld og herefter var 235 kilo på stangen nok til en bronzemedalje ved VM i Sverige.
Ved VM dyster deltagerne i dødløft, squat og bænkpres. Jane Aaberg klarede 215 kilo i squat og 115 kilo i bænkpres. Det giver med de tre discipliner til sammen 565 kilo, hvormed fynboen slog den danske rekord i styrkeløft med 12,5 kilo.
Den 37-årige vægtløfter er indenfor styrkeløftsporten kendt som "The great white" - den hvide haj. Hun skiftede i løbet af 2018 fra en klub i Horsens og tilbage til sin gamle klub Odense Body Building Club.
Tre talenter er nomineret til Årets Fund
Udover hovedprisen som Årets Sportsnavn, så kåres Årets Fund også til Sportslørdag den 19. januar. Tre fynske talenter har tiltrukket sig komiteens interesse.
16-årige Clara Bernberg Windeleff spiller volleyball på både bane og strand for Fortuna Odense og Odense Beachvolleyklub. Hun er nummer et på U18 og U21 ranglisten for beachvolleyspillere og blev sidste år kåret til den bedste hæver ved det åbne nordiske mesterskab i indevolley.
Sofie Halling Vikkelsø roer dobbeltfirer i Odense Roklub og er ligeledes 16 år gammel. Hun blev nummer syv ved U19 EM og otte ved VM i samme aldersgruppe. Sofie Halling Vikkelsø er både nordisk- og danmarksmester i dobbeltfirer.
Sidste kandidat er den 18-årige cykelrytter Jakob Hindsgaul, der sidste år vandt U19 DM-guld på enkeltstart. I konkurrence med resten af verdens unge cyklede han sig til en niendeplads. Den unge middelfarter skrev i slutningen af året under på en kontrakt med det danske continental-hold Team ColoQuick.
Kammeratskabspris fik rekordmange indstillinger
Aldrig har der været så mange indstillinger til Kammeratskabsprisen. Hele 133 af slagsen er blevet til syv nominerede.
Juryen, der har valgt de syv, består af cheftræner i Odense Håndbold, Jan Pytlick, de to OB-spillere Jens Jakob Dyhr Thomasen og Julius Eskesen samt Petter Blondeau, der er direktør i Fynske Bank.
Alle nominerede modtager 3.000 kroner, mens vinderen af 'Kammeratskabsprisen' derudover modtager 25.000 kroner, som er tiltænkt at bruges på at styrke holdet og kammeratskabet i vinderens klub.
Her er de syv unge mennesker, der er nomineret til Kammeratskabsprisen:
- 14-årige Huan Nielsen fra fodboldklubben Tårup IF i Nyborg.
- 15-årige Nicki Sørensen fra Odense Ishockey Klub.
- 13-årige Marius Grønnebæk Kiilerich fra Sanderum BK i Odense.
- 17-årige Caroline Hjæresen Pedersen fra kampsportsklubben Vestfyn Aikikai.
- 14-årige Jack Jensen fra Bokseklubben A. Olympia Odense.
- 13-årige Louise Holst Gudichsen fra gymnastikklubben SG i Svendborg.
- 15-årige Katrine Hoby Fausbøll fra fodboldklubben SFF Faaborg.
Selv om interessen tilsyneladende er stor, så understreger Eriksen, at han stadig forhandler med Tottenham om en eventuel kontraktforlængelse.
- Jeg tror, folk ved, hvad jeg gerne vil, og jeg ved, hvad de (Tottenham, red.) gerne vil, og der er en fin dialog, så der er ikke noget der, siger Christian Eriksen.
Danskeren var tirsdag aften med til at slå Chelsea i semifinalen af Liga Cuppen. De to hold mødes i returopgøret på Stamford Bridge om to uger.
Han håber, at sejren kan give vind i sejlene til de kommende kampe.
- Først og fremmest er det et rigtig fint resultat. Fodboldmæssigt kunne det være bedre. Men det var en fin start, og det giver en masse selvtillid til de kommende kampe, siger han.
Juleindbrud får Fyn til at skille sig markant ud
kopieret!
Mindst 24 steder har indbrudstyvene slået til på Fyn juleaften.
Det oplyser Fyns Politis vagtchef til B.T.
B.T. har kontaktet samtlige politikredse i landet, og Fyn er uden sammenligning det område, tyvene har haft mest juletravlt. I de øvrige landsdele har der været anmeldt mellem to og fire indbrud.
- Vi har haft 24 anmeldelser om indbrud, og det er mere end på en normal dag, men ret forventet for en juleaften, siger Bjarne Tykgaard, der er vagtchef hos Fyns Politi, til B.T.
Tallet kan nå at stige endnu i takt med, at fynboerne vender hjem fra jul
På dødslejet lovpriste Jim Lyngvilds svigerfar deres kærlighed: - Morten og jeg er hinandens åndedrag
kopieret!
Dette er historien om en stille jyde fra Holstebro, og en vildbasse fra Albertslund, der gik i spagat på første date for at imponere.
Til det allerførste møde var Jim pænt nysgerrig, for han havde altid forestillet sig, at han skulle være sammen med en stor, lys viking.
Og ham der den søde Morten med den gode stemme i telefonen havde ikke noget billede på sin profil.
Da Jim så Morten, fik han noget af en overraskelse.
Første date
Det er præcist 24 år siden i disse dage. Jim og Morten havde mødt hinanden på dating.dk og haft mange, lange og gode telefonsamtaler. Og nu skulle det ske - de skulle mødes for første gang.
- Han så ikke ud, som jeg havde troet. Og det var enormt svært i starten, for jeg havde den her forestilling om en blond viking, og der stod Morten, som var mørk. Så i begyndelsen måtte jeg lukke øjnene og bare lytte til hans stemme for at finde roen fra telefonsamtalerne. Men i dag er jeg enormt glad for, at jeg ikke bare faldt for udseendet, men for hele mennesket, fortæller Jim.
På den første aften satte Jim - efter den første overraskelse - alle sejl til for at gøre indtryk på den stilfærdige købmand fra Holstebro: Han lavede både steg med sovs og gik i spagat for at imponere.
Missionen lykkedes, for parret har været sammen lige siden. I alle 24 år. Fra deres vikingeborg på Sydfyn lever og arbejder de sammen side om side. Det fungerer nærmest overdrevent godt, for deres forskelligheder er en gave.
Dig og mig
I serien Dig og mig fortæller fynske par deres kærlighedshistorie. Hvordan de mødte hinanden, hvad de faldt for, hvad de bliver mest irriterede over og om, hvordan de bare ikke kan undvære hinanden.
Afsnit 1: Jim Lyngvild og Morten Paulsen. "Vi er hinandens åndedrag"
Jim Lyngvild og Morten Paulsen fandt hinanden på dating.dk for 24 år siden. Første date bød på både store overraskelser om Mortens udseende og på spagat fra Jim. Parret har været sammen lige siden.
Afsnit 2: Lasse Helner og Mathilde Bondo. "Mathilde kan være røvirriterende"
Fyn er fin. Den sang har Lasse og Mathilde sunget i evigheder. Deres kærlighed er ligeså fin, den har holdt i 49 år. Selvom de begge kan være vanvittigt irriterende.
Afsnit 3: Rasmus Lyberth og Annette Bogø Lyberth. "Jeg har haft lyst til at slå ham ihjel, men har aldrig overvejet at forlade ham."
Det var kærlighed ved første blik, da den grønlandske sanger og kunstner Rasmus Lyberth i 1991 fik øje på en smuk kvinde og straks inviterede hende ud. Danske Annette Bogø, som hun hed, sagde ja til at gå i byen med ham samme aften, og de har været sammen lige siden.
Vilde Jim og rolige Morten
Det kræver ikke mange sekunder i selskab med Jim og Morten at afkode rollefordelingen mellem de to. Jim taler højt, gestikulerer i vildskab og får konstant nye idéer, mens Morten smiler blidt og taler lavmælt med få ord.
Netop den dynamik er afgørende for, at parret har så stærkt et ægteskab:
- Morten giver mig en tryghed, som jeg ikke kan undvære, siger Jim, som suppleres af Morten: Jeg er den rolige og tålmodige, og jeg har brug for Jims vildskab og energi.
Ved hinandens hjælp løber de langt. For Da Jim engang sagde til Morten, at han havde oplevelsen af at løbe en maraton med deres projekter, svarede Morten roligt: Husk på at jeg løber den ved siden af dig, og samler alt det op, som du taber.
Kærlighedsforbillede
Da Mortens mor var syg, passede Mortens far hende til det sidste med stor ømhed og omsorg. Derfor er det Morten far, der står som det lysende forbillede for både Jim og Morten.
- Få dage inden han døde, sagde han noget af det smukkeste til os. Vi sad i køkkenet hos ham og snakkede, og han kom ud i sin slåbrok, kunne næsten ikke gå, og sagde: Jeg bliver så lykkelig, når jeg hører jer to være så glade sammen. Nu kan jeg lukke mine øjne med ro. Det var det største, vi kunne give ham og det største, han kunne give os.
Mildt vejr giver gode forhold til en gåtur
kopieret!
Ligger julemaden tungt i maven i dag, og har du lyst til en tur på gåben? Så er vejret heldigvis ikke imod dig i dag.
Juledag byder på tørvejr men et gråt skydække dagen igennem. Temperaturerne vil ligge mellem fem og ti grader på hele øen.
I morgentimerne vil der flere steder være tåget, men allerede tidligt på formiddagen vil den være lettet.
Ifølge DMI tyder det på, at vi kommer til at gå gennem december måned uden en eneste dag med snedække.
Julens alkoholvaner frygtes af hver fjerde
kopieret!
Snaps, øl, vin er fast inventar på manges juleborde til sæsonens festligheder. Men alkoholen kommer med en bagside for mange. Faktisk frygter mere end hver fjerde at alkoholen kommer til at ødelægge stemningen.
Samtidig svarer seks procent, at de har oplevet at sige nej til at holde juleaften med et familiemedlem eller ven på grund af vedkommendes alkoholforbrug. Tre procent af de adspurgte har været nervøse for, at deres eget forbrug kunne ødelægge stemningen, skriver TV 2 på baggrund af Alkohol & Samfund.
Hos Alkolinjen modtager rådgivere opkald alle årets dage fra personer, der selv har problemer med alkohol, eller deres pårørende. Juleaften er ingen undtagelse.
Vilde tal for konsultationer - Læge forklarer det med psykisk ustabile unge
kopieret!
I ni måneder har Region Syddanmark undersøgt 107 lægeklinikker for et unormalt højt antal konsultationer.
På baggrund af en aktindsigt til TV 2 Fyn afslører regionen nu de første resultater.
Regionen er nået til bunds i seks navngivne lægeklinikker af de 107 sager, og afvigelserne er til at tage og føle på. En af klinikkerne er beliggende i Odense.
Tre af klinikkerne har på nogle diagnoser foretaget så mange konsultationer, at de ligger på et niveau, der er henholdsvis 1357 procent, 1538 procent og 1985 procent højere end gennemsnittet af deres kollegaer.
I den lave ende er forskellen 116 procent, 144 procent og 402 procent.
Odense-læger får unge med mistrivsel
De seks sager er færdigbehandlet, fordi lægeklinikkerne har afgivet høringssvar, der overbeviser regionen om, at der er en god forklaring på afvigelserne.
En klinik i Odense havde sidste år 402 procent flere patienter til til udredning, behandling og opfølgning på psykiske lidelser end gennemsnittet af deres kollegaer. Klinikken har behandlet 1340 patienter. Honoraret pr. 1. oktober 2023 var på 233 kroner pr. psykometrisk test.
I høringssvaret forklarede lægerne, at de har mange patienter på 20-29 år, der i udpræget grad rammes af mistrivsel. Desuden er de plejehjemslæger, hvor ydelsen kædes sammen med udredning for demens og medicinudskrivning.
Regionen lægger dog ikke skjul på, at der er en forventning om, at klinikken nærmer sig en tilstand, der ligner gennemsnittet.
Mange sygebesøg på bosteder
En læge i Sydjylland har i 2023 haft 1985 procent flere sundhedstjek på et botilbud end regionsgennemsnittet.
Det drejer sig om 20 patienter - halvdelen af bostedets beboere. Ydelsestaksten var på 1500 kroner pr. patient pr. 1. oktober 2023, men dertil kommer tidsforbrugstillæg og evt. kørselsgodtgørelse.
Bostedets beboere er autister, og det er personalet, der har bedt lægen om at komme.
Regionen mener, at antallet af konsultationer er for højt, men har accepteret forklaringen.
En lægeklinik i Trekantområdet i har 120 udviklingshæmmede på to bosteder som patienter. Konsultationsraten 1538 procent over regionsgennemsnittet. Taksten er den samme som i sagen fra Trekantområdet.
Også i den sag forventer regionen, at antallet af konsultationer nedbringes.
For langt til skadestuen
En lægeklinik i det sønderjydske har haft mange konsultationer, der handler om mindre førstegangsbrud og ledskred. I alt drejer det sig om 50 patienter sidste år.
Det er 1357 procent mere end gennemsnittet i regionen. Taksten var sidste år på 214 kroner
Lægerne forklaring er, at der er 62 kilometer til nærmeste skadestue, og mange borgere derfor vælger at køre til lægen.
Den forklaring har regionen accepteret, men også bedt lægerne om at gøre noget ved det.
Vandladning og prostata
En klinik i det sydllige Jylland udfylder lægehuset 144 procent flere skemaer end gennemsnittet for prostata og vandladning til brug hos sygehusets urologer.
Foklaringen er, at lægerne har mange mandlige patienter over 50 år, men også her forventer regionen at se et fald i ydelsen.
Det samme gør sig gældende i en klinik i Vestjylland, hvor et stigende antal ældre patienter har fået brugen af kliniske skemaer til urologiske lidelser til at stige med 116 procent
Regionen forventer først at være færdig med undersøgelsen af de resterende lægeklinikker i det nye år.
Ydelsestaksten var på 156 kroner.
107 læger skal forklare unormale ydelser efter tv-afsløring
40 borgere reagerede på indhold om uregelmæssig afregning i Alles Lægehus. Nu skal 107 lægeklinikker i Region Syddanmark redegøre for deres ydelsesmønster.
107 lægeklinikker i Region Syddanmark skal redegøre for et unormalt ydelsesmønster.
Det sker som led i en undersøgelse, som Region Syddanmark har sat i søen efter DR-programmet Kontant om Alles Lægehus i februar måned. Her reagerede 40 borgere med tip og spørgsmål om uregelmæssigheder.
På den baggrund iværksatte Region Syddanmark en undersøgelse af alle lægeklinikker i regionen.
107 af disse klinikker er blevet bedt om at redegøre for et ydelsesforbrug i 2023, der blandt andet adskiller sig fra gennemsnittet i regionen. Klinikkerne skal redegøre for en eller flere ydelser, der er faldet regionen i øjnene.
Undersøgelsen er endnu ikke afsluttet, og det er derfor for tidligt at spå om, hvor mange sager, der vil gå videre til behandling i det samarbejdsudvalg, som lægerne i almen praksis har nedsat sammen med regionen og ankeinstansen Landssamarbejdsudvalget.
Tre sager om efterbetaling
Af de 40 sager, som borgerne henvendte sig med, har kun tre sager ført til efterbetaling hos de pågældende læger, og beløbet er så beskedent som 564 kroner.
Sagerne drejer sig om afregning for konsultation, telefonkonsultation og psykometrisk test.
Af de 40 sager var 12 sager vedrørende klinikker, der samarbejder med Alles Lægehus, viser en aktindsigt, som TV 2 Fyn har fået hos Region Syddanmark.
Regionen har lukket 14 af de 40 sager, fordi borgerne ikke vendte tilbage med yderligere oplysninger til regionens undersøgelse.
I 10 sager konkluderede regionen, at der var afregnet retmæssigt, i ni sager drejede henvendelserne sig om generelle spørgsmål. To sager fra unavngivne borgere er ikke afsluttet, og to andre sager er fortsat verserende.
TV 2 Fyn kunne for nyligt afsløre, at læge Jette Aaen til september skal i retten i en tilståelsessag omkring svindel for 4,2 millioner kroner i sit eget lægehus i Svendborg, der lukkede i 2022.
Hun er i dag ansat i Alles Lægehus.
Teenager fragtede bombe for rockersøn
kopieret!
En 16-årig dreng blev tidligere på måneden anholdt, da han var ved at fragte en rørbombe fra Køge til Slagelse.
Ifølge Ekstrabladet, som har set sigtelserne, kom bomben fra Odense.
Den skiftede hænder flere gange undervejs, og var blandt andet omkring en 20-årig søn til en tidligere Hells Angels-rocker. Han arrangerede overdragelsen til teenageren.
Bomben skulle angiveligt have været bragt til sprængning ved en unavngiven butik i København.
Social dumping - det er farligt at hedde Piotr eller Jarosław på fynske byggepladser
For tredje år i træk kan Arbejdstilsynet konstatere, at danske arbejdsgivere får flere påtaler, advarsler og påbud end firmaer fra Polen, Rumænien og andre østlande, der hjælper til på danske byggepladser.
Det viser en aktindsigt, som TV 2 Fyn har fået. Aktindsigten omfatter 357 danske og udenlandske firmaer. 72 procent inden for bygge- og anlægsbranchen.
Flest danske dumper
Selv om det samlede antal af advarsler, påbud og henstillinger er faldet de seneste år, bliver der grebet ind mod 33 procent af de danske firmaer for social dumping, mens det kun sker i 18 procent af de udenlandske firmaer, der kontrolleres.
De kontrollerede danske firmaer har ansat udenlandsk arbejdskraft i større eller mindre omfang.
Arbejdstilsynet kontrollerer, om firmaerne overholder arbejdsmiljøloven og sikkerheden for de ansatte.
Aktindsigten indeholder også en oversigt over de razziaer, der er udført på fynske byggearbejdspladser mod social dumping i årets løb i et fælles samarbejde mellem Arbejdstilsynet, politi og skat.
Banko hver anden gang på Fyn
På Fyn har der været noget at komme efter i halvdelen af aktionerne i år, oplyser Arbejdstilsynet.
Alle tilfælde inden for byggebranchen.
I langt de fleste tilfælde er der tale om manglende sikkerhed på stilladser, der ikke er skærmet ordentligt af med gelænder eller står på usikker grund.
Strakspåbud på tidligere politistation
Det har bl.a. været årsag til strakspåbud i forbindelse med ombygningen af den tidligere politistation i Assens.
Det danske firma med polske ansatte, der stod for ombygningen, er nu under konkurs.
Andre steder, hvor Arbejdstilsynet har grebet ind med strakspåbud, var mod et lettisk firma under byggeriet af et privatejet dansk luksussommerhus i Hasmark ved Bogense, et dansk ejet firmas etablering af loft-ventilationsrør i et forenings-mødested i Odense med blandt andet polske ansatte og et stort udlejningsbyggeri Agedrup med lettiske ansatte.
Bag byggeriet stod et københavnsk projektfirma.
Af de 500 firmaer, der er kontrolleret i år, er der 20 firmaer, der ikke er registreret med arbejdstilladelse i RUT-registret.
Hver fjerde bryder med gammel juletradition
kopieret!
Mere end hver fjerde regner ikke med at tage en dans om juletræet juleaften, viser en rundspørge foretaget af Epinion for DR. Kun to procent af de adspurgte fejrer slet ikke jul.
- Vores juletraditioner har forandret sig. Det er blevet meget mere fleksibelt. Familier er anderledes – det er dine og mine – og nogle gange er det kun voksenjul, og nogle gange tager vi på skiferie, og skulle vi ikke også prøve at holde jul i New York, siger Kirstine Helboe Johansen, forsker i ritualer ved Aarhus Universitet, til DR.
Dansen om juletræet er ellers, ifølge DR, næsten lige så gammel som selve traditionen med at tage et grantræ indendørs juleaften.
Skaderamt klub skifter gammel kending ind
kopieret!
Emil La Cour måtte i oktober 2023 indstille karrieren efter to års kamp mod en kronisk og livstruende betændelsestilstand i tyktarmen, som han blev ramt af i efteråret 2021. Men fra januar vil han igen være at finde i truppen hos GOG.
Det meddeler klubben, da man har valgt at tage ham ind, for at hjælpe klubben, som på det seneste har været skaderamt.
- Vi er blevet ramt af skader, og for at være på den sikre side, har vi valgt at styrke os på positionen. Vi er utroligt glade for at byde Emil La Cour velkommen tilbage i GOG. Han er en ægte GOG-dreng, der kender kulturen og klubben indefra, og vi er rigtig glade for, at vi kunne få kabalen til at gå op, siger GOG's direktør Kasper Jørgensen.
- Føles fantastisk
Det er ikke kun GOG-direktøren der glæder sig til et samarbejde. Også hovedpersonen, der har spillet hele sin ungdom i klubben, ser frem til at trække i den gule trøje.
- Det føles fantastisk at skulle tilbage. Jeg har spillet i Faaborg det sidste halve år, jeg er i fin fysisk form, og alt føles godt. Jeg glæder mig virkelig meget til alt det, der venter – både på og udenfor banen. Jeg er jo en rigtig GOG-dreng, siger Emil La Cour.
Forrige år dedikerede Mathias Gidsel DM-triumfen til netop Emil La Cour, og sidste år kom han selv med på podiet. Han har altså været en stor del af klubben, trods sit alvorlige sygdomsforløb, som midlertidigt satte et punktum for elitesporten.
- Julen kom tidligt i år for mig, og det er jeg dybt taknemmelig for. Jeg har savnet det hele helt vildt – på alle leder og kanter. Jeg har været nede for at se et par kampe som tilskuer, men det er bare ikke det samme som at være en del af holdet, siger han.
Udlovede dusør - nu er Caspers rottweiler fundet død
kopieret!
Mandag den 16. december forsvandt rottweileren Luna, efter den havde været lukket ud i Caspers have på Kilenvej mellem Lakkendrup og Oure.
Casper og familien har siden ledt efter hunden, og sågar udlovet en dusør på 10.000 kroner til den, som kunne bringe familien sammen med den savnede hund.
Luna er nu fundet, men desværre ikke levende. En jæger havde set den i kanten af en mark.
Det er efter alt at dømme ikke et vådeskud som tog livet fra hunden. Nu skal det undersøges ved obduktion ved dyrelægen, hvad dødsårsagen var.
Dit digitale aftryk
Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.
Du kan altid ændre dine præferencer senere
Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.
Se flere detaljer om vores cookies her