Pokalbold: Sensationen lurer i Otterup og Middelfart
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Både i Otterup og Middelfart håber man at kunne levere den helt store overraskelse, når superligaklubberne fra Randers og AaB onsdag kommer forbi
Det ligger i sportens natur, at man helst vil stå overfor en svagere modstander når man træder ind i ringen, på halgulvet eller ind på grønsværen. Men nogle gange er det lige omvendt. For i fodboldens pokalturnering har de små klubber alle muligheder for at overraske, glæde og forundre hele landet, hvis de rammer ind i den rigtige modstander.
Det er netop det, der er udgangspunktet for de to fynske klubber Middelfart Boldklub og Otterup Bold- og Idrætsklub, når de onsdag eftermiddag står overfor henholdsvis AaB og Randers.
Otterup går efter det
Mulighederne for den store sensation lurer begge steder. Otterup fører Albaniserien og Middelfart fører deres pulje i 2. division. Til gengæld har både Randers og AaB haft det svært i starten af denne superligasæson.
Middelfart G&BK er i chok
Fodboldens Disciplinærinstans har idømt 2. divisionsklubben Middelfart G&BK en bøde på 200.000 kroner og fratrækning af i alt 24 point for brud på amatørbestemmelserne, meddeler DBU.
Da TV2/ Fyn ringer til klubben, er det sportschef Lars Mejnert, der tager telefonen:
- Vi er i chok, siger han.
2. divisionsklubben Middelfart G&BK har ifølge Fodboldens Disciplinærinstans overtrådt DBU's amatørbestemmelser i perioden 2011 til foråret 2015.
Derfor fratrækkes klubben 12 point i den indeværende og 12 point i den kommende sæson og idømmes en bøde på 200.000 kroner.
Det meddeler DBU lørdag.
Ifølge unionens hjemmeside finder Fodboldens Disciplinærinstans det dokumenteret, at spillere, der var registreret som "scouts", reelt modtog betalingen for at spille fodbold i klubben for et beløb i størrelsesorden 2.113.743 kroner fra 2012 til 2015.
- Det er instansens opfattelse, at Middelfart G & BK ved at undlade at tegne kontrakter med spillerne har opnået en uberettiget fordel i forhold til de øvrige hold i divisionen, der har tilbudt deres spillere reglementerede ansættelsesvilkår, eller som overholder amatørbestemmelserne, skriver DBU.
Instansen mener, at der er tale om en længerevarende og systematisk overtrædelse af reglerne.
Overrasket over hård dom
Vi er særdeles overrasket. Ikke over dommen men over at DBU giver os minus point fra efterårets start.
- Vi tager det til efterretning. Vi er særdeles overrasket. Ikke over dommen men over at DBU giver os minus point fra efterårets start. Det er fair nok med bøde. Vi har gjort noget forkert. Det har været mangelfuldt. Derfor har vi også lavet forlig med mange spillere. Men hvis vi sammenligner os med Brønshøj, så fik de minus 6 point og en bøde på 200.000, siger Middelfarts direktør, Direktør Lars Peter Hermansen til TV 2/FYN.
Disciplinærinstansen påpeger, at beløbet, der er blevet udbetalt til Middelfarts spillere, er større end de tilsvarende beløb i forbindelse med afgørelsen mod Brønshøj fra 2013.
- Netop fordi Brønshøj sagen er kendt, var det så ikke ekstra dumt det I har gjort?
- Vi erkender at skiftet fra amatør til prof-bold har været svær.
Kendelsen kan ankes til Fodboldens Appelinstans indtil 14 dage efter modtagelsen.
Middelfart spiller i foråret i 2. divisions oprykningsspil og kan derfor ikke rykke ned i Danmarksserien. Til gengæld får holdet efter pointstraffen meget svært ved at rykke op i 1. division.
- Har I lagt penge til side til den her bøde?
Vi har evnen og viljen til at finde pengene
- Vi har evnen og viljen til at finde pengene. Men vi overvejer om vi skal anke. Der skal vi lige have talt med advokaten. Vi har ikke opgivet oprykning. Vi har et godt fundament og gode spillere. Vi ligger os ikke ned. Vi spiller for at vinde hver eneste kamp.
- Vi går da efter det, og så vidt jeg ved, vil træneren (Chris Margaard, red.) spille det normale spil. Vi er jo efterhånden et godt sammenspillet hold, siger Otterups seniorformand, Thomas Hansen.
Han forventer, at der kommer omkring 500 tilskuere til kampen. Det gjorde der nemlig tilbage i 2009, hvor Otterup også mødte Randers i pokalturneringen. Dengang vandt Randers 5-0.
- Vi har da stadig en trøje med alle deres autografer på, pointerer Thomas Hansen.
Fløden til kaffen
Middelfart har også tidligere stået overfor superligamodstand i pokalturneringen. Senest for bare lidt over et år siden. Dengang blev det et knebent 0-1 nederlag mod Esbjerg FB, der iøvrigt endte med at rykke helt ud af Superligaen.
19 spillere på Middelfart G & BK straffet med karantæne
19 fodboldspillere på Middelfart G & BK får karantæne på grund af brud på amatørbestemmelserne, meddeler Fodboldens Disciplinærinstans.
Sagen udspringer af disciplinærinstansens kendelse fra februar i år, hvor disciplinærinstansen fratrak Middelfart G & BK s hold i 2. division 24 point og idømte klubben en bøde på 200.000 kroner for at have overtrådt DBU's amatørbestemmelser.
Klubben havde ifølge disciplinærinstansen foretaget uberettiget udbetaling af skattefri godtgørelse til en række spillere for at spille i klubben.
På den måde forvred klubben konkurrencen i forhold til de øvrige klubber i 2. division gennem en periode på fire og et halvt år.
Kendelsen fra februar tog ikke stilling til spillernes ansvar i sagen.
Det har Fodboldens Disciplinærinstans nu har gjort.
Resultatet er, at 19 spillere har fået mellem to og seks spilledages karantæne, mens otte spillere slipper med en advarsel.
- Vi anerkender, at klubberne bærer det primære ansvar, og at Middelfart har fortalt spillerne, at den anvendte fremgangsmåde var lovlig.
- Omvendt mener vi også, at den enkelte spiller har et ansvar for at være kritisk omkring de forhold, de medvirker til, siger formanden for Fodboldens Disciplinærinstans, Jens Hjortskov, i en pressemeddelelse.
I den uddyber han:
- I kendelsen fra februar i sagen mod Middelfart G & BK er der redegjort i detaljer for, hvorledes klub og spillere har indrettet sig for at omgå amatørbestemmelserne. Det er sket helt systematisk.
- Spillerne kan ikke have været uvidende om, at, at der er noget, der ikke stemmer. Og det har vi valgt at sanktionere for at vise, at både klub og spillere bærer et ansvar, siger Jens Hjortskov.
Sagen drejer sig om udbetalte beløb på i alt 2.113.743 kroner.
En mindre del af beløbet er udbetalinger til trænere, fysioterapeut og andre ledere.
Udbetalingerne til spillerne i sagen varierer fra 20.000 kroner til godt 160.000 kroner i perioden.
De spillere, som er idømt fire og seks spilledages karantæne, får også en mindre bøde på henholdsvis 2.500 og 5.500 kroner.
Spillernes organisation, Spillerforeningen, vil nu nærlæse afgørelsen, men mener grundlæggende, at afgørelsen er "helt skæv".
- Allerede nu kan vi fra Spillerforeningens side sige, at vi mener, det er helt skævt, at spillerne straffes personligt, når de ansvarlige ledere i Middelfart Boldklub ikke bliver det, siger Spillerforeningens formand, Jeppe Curth, i en pressemeddelelse.
Det har muligvis givet blod på tanden hos de blåhvide fra Adlerhusvej, når nu de rødhvid-stribede fra Nordjylland kommer forbi.
- Det her er fløden til kaffen. Det er en kamp vi ser frem til med stor spænding. Og så er det en god mulighed for vores unge spillere til at vse sig frem, siger Lars Peter Hermansen, direktør i Middelfart Boldklub.
Klubben satser
For det er gået godt for Middelfart Boldklub, der lige nu fører 2. divisions pulje 2. Efter et par turbulente år med økonomisk rod, satser klubben nu stort med et professionelt setup og kontraktspillere. Senest har man i sidste uge forlænget aftalen med den erfarne fynske træner Jan Vingaard.
- Vi tror da på det og det her bliver en god mulighed for at vi kan måle os med de bedste, konkluderer Lars Peter Hermansen, der forventer at op mod 1000 tilskuere bakker op - på trods af det tidligere spilletidspunkt.
Begge kampe bliver fløjtet i gang klokken 16.30.