Motocross-bane skiller vandene
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Et informationsmøde om etablering af en motocross-bane i Kærby Mose på grænsen mellem Odense og Kerteminde Kommuner trak op mod 800 deltagere til Odense Congress Centre mandag aften..
Efter at en såkaldt VVM-undersøgelse gav Odense Kommune grønt lys for at etablere en motocross-bane i Kærby Mose på grænsen til Kerteminde Kommune, er forslaget sendt i høring.
I den forbindelse blev der mandag aften holdt informationsmøde i Odense Congress Centre.
Ifølge TV 2/FYNs politiske redaktør, Jesper Buch, som var med til mødet, er der ikke tegn på, at mødet på nogen måde kan forsone parterne i sagen.
Der er nemlig dem, der vil kæmpe til sidste blodsdråbe for at banen kommer, mens andre vil kæmpe lige så indædt for, at den ikke kommer til at ligge i deres baghave, som Jesper Buch udtrykker det.
Beboere i området frygter nemlig, at de kommer til at leve med masser af støj, hvis banen bliver etableret. De tror ikke på VVM-undersøgelsens vurdering om, at der ikke vil komme væsentligt mere støj.
Omvendt higer fortalerne for banen efter at få den, for de har ikke haft nogen bane på Fyn, siden Højbjergbanen ved Odense blev lukket for 23 år siden efter massive naboprotester over netop støj.
Også kommunal uenighed
Kærby Mose ligger tæt på kommunegrænsen mellem Odense Kommune og Kerteminde Kommune, og byrådet i Kerteminde er heller ikke begejstret.
Borgmester i Kerteminde Kommune, Hans Luunbjerg, Venstre, erkender, at der ikke lovmæssigt er noget til hinder for at etablere banen, og at det er Odense Kommune, der skal vedtage den, men han har ikke givet op:
- Nu er det jo i høring, hvor vi kan give vores mening til kende. Så må vi se på det endelige resultat, og så må jeg jo spørge mit byråd: Skal vi kigge på en vetomulighed eller hvad gør vi for at forhindre det på en eller anden vis, siger han.
Skulle det lykkes Kerteminde at forhindre etableringen af banen, vil det være et hårdt tilbageslag, mener byrådsmedlem for Socialdemokraterne i Odense, Anders W. Berthelsen:
- Det er jo mange, mange års arbejde, der er spildt. I givet fald er det højere myndighed, der skal afgøre, hvem der har ret. Hvis det ender sådan er vi bare slået tilbage og så må vi starte forfra, siger han.
Hverken han eller Hans Luunbjerg vil give deres personlige mening til kende, før høringsfasen er slut.
Den endelige beslutning skal tages i Odense Byråd til efteråret.