Da familievirksomheden Daloon i september 2015 blev solgt til Izico fra Holland blev det modtaget med nervøsitet og bekymring blandt de ansatte.
- Vi var da nervøse for nedskæringer, eller om de ville flytte hele produktionen til Holland eller England, siger Henriette Kristensen, der har arbejdet som operatør i to år på Daloon.
Men de ansatte har været bekymret helt uden grund. I stedet for at skære ned er det gået lige omvendt.
- Jeg har været her i 42 år, og vi har mere travlt end nogensinde før, siger operatør Finn Fahnøe.
Den hollandske fødevarekoncern har i stedet for at skære ned flyttet produktion fra udlandet til Nyborg.
- Vi har oplevet, at Isico investerer i fabrikken. Volumen flyttes fra andre fabrikker til Nyborg. Det betyder, at vi nu er mere konkurrencedygtige og producerer mere effektivt, siger fabriksdirektør Jens Kjær.
Udvidelserne i produktionen hænger ikke mindst sammen med, at salgsafdelingen er blevet styrket markant siden hollænderne overtog ejerskabet.
- Vi er inde i en god bølge, vinden blæser vores vej, og takket være en styrket salgsafdeling spiser både danskere og skandinavere i dag mange flere forårsruller, siger Jens Kjær.
Fremgangen har været på otte procent fra 2016 til 2017, og det betyder, at produktionen ikke længere kan følge med. Derfor udvider Daloon fra årsskiftet produktionen med et nathold og hyrer 12 nye medarbejdere på fabrikken i Nyborg.
- Vi er superstolte af udvikingen. Det er godt for Daloon, og det er godt for Nyborg, siger fabriksdirektøren.
Samtidig med at salgstallene stiger, har virksomheden også reduceret udgifterne til energi og vand, og så er spildet i produktionen også blevet mærkbart mindre, fortæller direktøren.