Savner hjælpende hænder: Frivillig til Tour de France - er det noget for dig?

Frivillige bliver et vigtigt omdrejningspunkt, når Tour de France til sommer kommer til Nyborg. Der skal skabes et fællesskab, som også lever videre, når cykelkaravanen er suset videre.

- Vi vil gerne have, at vi er verdens bedste værter, og når vi er færdig med Tour de France, så har vi det med os videre, så vi kan bruge det til noget, men også at vi viser hele verden; frivillighed, værtsskab og verdens bedste værter. 

Sådan skitserer borgmester Kenneth Muhs (V) den opgave, som Nyborg Kommune har sat sig for, når den 109. udgave af cykelklassikeren Tour de France kommer til den østfynske købstad.

Så hvis du ikke ved, hvad du skal få tiden til at gå med den 2. juli, så har Kenneth Muhs altså et tilbud du måske ikke kan afslå.

Måske har Kenneth Muhs et tilbud, som i hvert fald cykelentusiaster ikke kan modstå.
Måske har Kenneth Muhs et tilbud, som i hvert fald cykelentusiaster ikke kan modstå.
Foto: Ole Holbech

Ifølge Kenneth Muhs vil Nyborg i dagene omkring 2. juli være på den anden ende, når verdens største cykelkaravane indtager i Danmark.

Nyborg er nemlig 2. juli målby, når cykelrytterne - forhåbentlig med sidste års toer, danske Jonas Vingegaard i spidsen, -  på 2. etape kommer drønende til Fyn. Og det bliver ikke bare en fest for cykelentusiaster, men en folkefest for hele byen, siger borgmesteren.

For at det kan ske, har han og de andre involverede brug for hjælp, som sagtens være din hjælp.

- Der skal rigtig meget planlægning til, men der skal også rigtig mange frivillige til.

- Og det er det, vi skyder i gang nu.

- Ud over de rigtig mange frivillige i foreningerne, så laver vi et fællesskab omkring de frivillige, hvor vi gerne vil have en masse mennesker til at melde sig og være en del af den her gigantiske oplevelse, siger en entusiastisk Kenneth Muhs.

Endelig Tour-tid i Nyborg

Han har sammen med en større stab af mennesker ventet på, at det skulle blive Tour-tid i Nyborg.

Touren skulle have været i Danmark sidste år, men på grund af coronasituationen og Danmarks værtsskab ved EM i fodbold, blev det udskudt, så det altså bliver den 109. udgave af det klassiske cykelløb, som behøver frivillige på fynsk jord.

Du behøver ikke nødvendigvis, at være fra Nyborg eller kommunen, siger Kenneth Muhs:

- Det er jo både fra heromkring, men man kan også melde sig til, hvis man kommer længere væk fra.

Fællesskabet har fået navnet "Nyborg volunteers" og er ikke ment som en engangsforestilling og så farvel og tak for indsatsen.

Tour de France vil fungere som startskuddet på "Nyborg volunteers" som er et nyt tiltag.

- Når vi går fra et Tour de France, så vil vi gerne have det, vi kalder "legacy", eller vores arv, med.

- Det er, at vi har fået noget med, som vi kan bruge også efterfølgende. At vi har et frivilligt fællesskab, vi kan bruge til at skabe andre store aktiviteter, eller at man socialt derude kan bruge. Så vi håber på, at folk bredt melder sig til, og det er vi sikre på, at vi kan lykkes med, siger borgmesteren.

Sådan bliver du frivillig

Blandt opgaverne nævner Kenneth Muhs, at man kan blive fortæller i bybilledet, være vejviser, slæbe stole eller være en del af dem der står for afmærkningen af det gigantiske arrangement.

- Der er rigtig, rigtig mange opgaver. Og det, der er sikkert, det er, at man får lov til at blive en del af en fantastisk, international verdensbegivenhed.

Er du blevet fristet, så kan du via kommunens hjemmeside - klik her - blive en del af holdet.

Oversigt

    Oversigt