5. dec. 2023 kl. 19:13
Grafik: Peter Krogh Frausing

Syg kultur over for sårbare familier: Rapport dumper Nyborg med et brag

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

En rapport fra BDO slår fast, at Nyborg Kommune skal finde et tocifret millionbeløb de kommende år, hvis den skal leve op til en acceptabel standard på området for sårbare børn og unge.

Nyborg Kommune lagde tirsdag formiddag kortene på bordet og indrømmede et totalt svigt af børn og familier i sociale sager, der har været behandlet i kommunen i en ukendt årrække.

Erkendelsen kommer på baggrund af en undersøgelse udarbejdet af BDO, som politikere i Nyborg Kommune bad om i august i år, da man ville effektivisere området.

Undersøgelsen skiftede dog karakter i efteråret, da man registrerede at antallet af indberetninger var faldet markant.

- Det kan betyde at man gør noget som er godt, men det kan også betyde det modsatte. Det gjorde det desværre her, fortæller direktør for Social og Familie i Nyborg Kommune Lone Grangaard Lorenzen.

Peter Krogh Frausing

Rapporten som mandag blev præsenteret for byrådet drager konklusioner om mangelfuld og langsommelig sagsbehandling, manglende opfølgning og handling på underretninger, forråelsesadfærd blandt medarbejdere og utilstrækkelig ledelse.

I rapporten undersøgte man sager med relation til 379 personnumre, og det viste sig at der i en fjerdedel af sagerne aldrig var gennemført partshøring, mens der i 210 af sagerne aldrig blev gennemført børnesamtaler. I 55 sager hvor der var mistanke om psykisk eller fysisk vold, blev der ikke foretaget børnesamtaler i de 17.

Det er stærkt bekymrende, lyder BDO’s konklusioner.

Politikere var orienteret

Nyborg Kommunes egen borgerrådgiver har længe forsøgt at råbe kommunen op, om det svigt der foregår på socialområdet. Det vidner offentligt tilgængelige rapporter om. Borgerrådgiveren skrev i rapporten fra 2022, at han oplevede, at der nu var kommet politisk fokus på sagen:

"Men jeg oplever stadig, at sagsbehandlingsfrister ikke overholdes, at der i en større del af sagerne er store overskridelser, at egne indgåede aftaler om tidsperspektiv ikke overholdes. Flere af ovenstående sager er kørt så meget fast, at de fleste af borgerne har henvendt sig til ledelsen, til borgmesteren og til mig."

Siden da er daværende Social- og Familiedirektør Marianne Stentebjerg blevet udskiftet med Lone Grangaard Lorenzen, som nu bestrider jobbet.

TV 2 Fyn har spurgt borgmester Kenneth Muhs (V) hvorfor der ikke er blevet handlet på de massive problemer på området tidligere, når borgerrådgiveren allerede rejste røde flag i en rapport fra 2021 og igen i 2022:

Alex Syrik
Kenneth Muhs (V) mener, ligesom resten af byrådet, at der skal handles ovenpå analysen.

- Vi må bare sige, at det vi gør som politikere, det er at vi beder om at få iværksat handlinger. Vi forventer faktisk, at vi får løst opgaverne, når vi beder forvaltningen om det. Når et byråd får sådan en afrapportering, så er det hele byrådet, der får den, og vi er alle enige om, at der skal sættes ind.

Også i 2023-rapporten vil problemerne på området blive omtalt i borgerrådgiverens rapport, erfarer TV2 Fyn.

Rådden kultur og lang sagsbehandling

BDO har især fundet bekymrende eksempler på en rå og ligegyldigheds-præget kultur blandt medarbejdere på området. Sandsynligvis affødt af dårlig ledelse og svære prioriteringer, som ledelsen ikke har taget styring på. I rapporten skriver BDO:

“Forråelsen kommer bl.a. til udtryk ved, at faglighed træder i baggrunden, sagerne italesættes negativt og manglende ansvarsfølelser over for børnene og familierne”.

Det billede bekræftes af flere kilder, som anonymt har henvendt sig til TV 2 Fyn for at fortælle om deres oplevelser med børne- og familiesager i Nyborg Kommune.

Det er klart, at vi har et stort arbejde foran os som forvaltning, med at genskabe tilliden til os fra børn, familier, politikerne, pressen og medarbejdere, siger Lone Grangaard Lorenzen

I borgerrådgiverens 2021-rapport bruges en sag som eksempel på den lange sagsbehandling, der er i Nyborg Kommune. Sagen havde på daværende tidspunkt været under behandling i syv år, og den er endnu ikke afsluttet i dag, erfarer TV 2 Fyn.

Andre sager borgerrådgiveren har brugt som eksempler er sager der har været verserende i 3-4 år. Til sammenligning er kommunens egne frister for sagsbehandling fastsat til mellem 14 dage og 12 måneder afhængig af sagens karakter.

Lasse Beck Frost
Rapporten blev præsenteret for pressen på et møde tirsdag formiddag.

- BDO har konstateret væsentlige fejl i mange sager, men har ikke undersøgt de retslige konsekvenser af de begåede fejl. Med hensyn til de økonomiske og budgetmæssige konsekvenser står der, at der sandsynligvis vil være behov for en stigning på 10 helårspladser i plejefamilier og fem helårspladser på eksterne døgninstitutioner. Hvis dette er tilfældet, indikerer det, at der er børn, som burde have været anbragt, men som ikke er det, hvilket giver anledning til bekymring, forklarer professor på juridisk institut ved Aalborg Universitet, John Klausen, om rapporten.

Han har gennemlæst rapporten, og får ligesom mange andre, der har hørt om sagen i Nyborg, associationer til børnesagerne på Langeland.

- Det er usikkert, om vi står over for en sag på niveau med Langelands børnesager. Selvom det ikke kan udelukkes, kan man heller ikke med sikkerhed fastslå det, siger han dog.

Nyborg-modellen skrottes

En anden ting, der ligger fast i BDO’s rapport er, at flagskibet Nyborg-modellen skal skrottes.

Den blev indført i 2016 efter svensk forbillede. men bliver nu smidt ud med badevandet.

Strategien på det specialiserede børneområde i Nyborg Kommune tager i vid udstrækning udgangspunkt i Nyborgmodellen.

Ken Petersen
Det kommer til at skabe økonomiske hovedbrud at finde de nødvendige penge til socialområdet.

Modellen skulle være garanti for en tidlig, forebyggende og koordineret indsats overfor udsatte børn og unge og byggede på en strategi om, at en investering i tidlige forebyggende indsatser reducerer behovet for anbringelser til gavn for barnet og familierne.

Men det har ikke virket, fastslår BDO.

Nyborgmodellen bliver brugt for meget på rygraden til forebyggende indsatser i stedet for, at sagen oplyses tilstrækkeligt til, at der kan træffes den rigtige beslutning. Desuden følges der ikke op på beslutnimgerne.

Gode intentioner, men ingen penge

Nyborg Kommune oplyser, at der allerede er sat gang i en omorganisering af området, som skal træde i kraft den 1. februar 2024. Til det er kommunen gået i gang med at rekruttere medarbejdere der har de rette kompetencer.

Men til trods for, at Nyborg løbende har sat flere penge af til socialområdet på de årlige budgetter, og af disse budgetter konstant er blevet overskredet, bruger kommunen fortsat markant færre penge på det end andre danske kommuner.

Ken Petersen
direktør for Social og Familie i Nyborg Kommune Lone Grangaard Lorenzen og Kommunaldirektør i kommunen Tim Jeppesen præsenterede rapportens resultater for pressen.

Det er ifølge BDO’s analyse ikke holdbart, og en del af forklaringen på, at området er kuldsejlet så markant:

“Af benchmarkanalysen fremgår det, at Nyborg Kommune på børne- og ungeområdet har et udgiftsniveau pr. indbygger, som er under landsgennemsnittet og derfor også lavt i forhold til kommunens socialøkonomiske rammebetingelser.”

“Særligt i forhold til de forebyggende foranstaltninger har Nyborg Kommune et udgiftsniveau blandt de kommuner, som har færrest udgifter pr. indbygger og det på trods af, at Nyborg Kommune har udfordrede socialøkonomiske rammebetingelser.”

Problemet er bare, at der i de kommende års budgetter ikke er sat flere penge af til socialområdet. Der er altså ikke penge til de ændringer som er nødvendige, og allerede igangsat, for at rette op på det forsømte område.

BDO skriver i analysen, at det ikke er muligt at estimere den nøjagtige udgift, men at den bliver i størrelsesordenen af et tocifret millionbeløb, som skal findes i kommende års budgetter.

Derfor vil politikere i Nyborg snart tage stilling til, på hvilke områder man skal spare, for at få råd til at rette op på socialområdet.

Her er kritikpunkterne

  1. Ledelsesudfordringer og medarbejderkultur: Mange ledelsesskift, høj medarbejderomsætning og periodisk højt sygefravær har skabt usikkerhed, og der er observeret sagsbehandlinger, der kræver mere synlig og nærværende ledelse. Derudover er der en bekymring for en kultur blandt medarbejderne, der ikke er funderet nok i socialfaglighed, hvilket påvirker sagsbehandlingen negativt​.

  2. Manglende fælles strategi og borgersyn: Analyserapporten påpeger et behov for en stærkere strategisk retning, da der ikke findes et fælles borgersyn mellem myndighed og udfører, hvilket påvirker samarbejdet og indsatsen negativt.

  3. Organisatoriske forandringer og knopskydninger: Utilstrækkeligt fokus på organisatorisk ledelse har ført til uigennemsigtighed i ansvars-, kompetence-, ressource- og opgavefordeling, især hos de interne leverandører.

  4. Mangelfuld behandling af underretninger: Omkring 25% af underretninger mangler partshøring, og i mange tilfælde mangler der børnesamtaler eller børnefaglige undersøgelser, hvilket er bekymrende for kvaliteten af sagsbehandlingen.

  5. Anbefaling om udfasning af Nyborgmodellen: Nyborgmodellen, som bruges til tidlig indsats, evalueres som ikke tilstrækkelig understøttende for barnets udfordringer, og der foreslås en udfasning til fordel for en ny strategi.

  6. Reorganisering af udfører enheder: Der er behov for at styrke kvaliteten og sammenhængen i de forebyggende indsatser tilbudt af forskellige enheder.

  7. Serviceniveaubeskrivelser og arbejdsgange: Eksisterende dokumenter er ikke tilstrækkeligt integrerede, og der anbefales en revurdering og opdatering af disse for at forbedre både økonomisk balance og sagsbehandlingens kvalitet.

  8. Styrkelse af ledelsestilsyn: Der er et behov for at forbedre ledelsestilsynet for at sikre kvalitet og udvikling i sagsbehandlingen.

  9. Visitationsprocessen: Der anbefales en gennemgang af visitationsprocessen for at sikre bedre sparring og understøttelse i komplekse sager.

  10. Økonomisk sagsbehandling: Et stærkere fokus på økonomisk sagsbehandling anbefales for at sikre sammenhæng mellem økonomiske og faglige beslutninger.

  11. Fokus på voksenområdet: Der foreslås en stærkere styring og fokus på kvalitet i sagsbehandlingen, samt klarere arbejdsgangsbeskrivelser og samarbejde mellem myndighed og udfører.

5. jan. 2025 kl. 6:00
Tophistorie

Politikere vil stramme reglerne for fyrværkeri - sådan vil de gøre det

LYT
Del
Link
kopieret!

Nytåret 2024/2025 førte nye regler med sig. Affyringsperioden var blevet forkortet, hvilket betød, at man kun måtte fyre fyrværkeri af fra 31. december til 1. januar.

Alligevel valgte mange fortsat at fyre af uden for perioden, og ifølge Sikkerhedsstyrelsen var der sågar flere fyrværkeriulykker dette nytår i forhold til året forinden.

En af ulykkerne endte med, at en 24-årig mand fra Odense mistede livet.

Flere folketingsmedlemmer er nu åbne over for, at man igen skal kigge på, om fyrværkerilovgivningen skal skærpes yderligere.

- Jeg synes, det er relevant at kigge på, om der er behov for yderligere stramninger, fortæller folketingspolitiker for Venstre Lars Christian Lilleholt til TV 2 Fyn.

Han mener dog ikke, at man skal gøre fyrværkeri ulovligt.

Den store bødeblok skal frem

Venstre-politikeren fortæller, at han ikke mener, det vil løse problemet, hvis man vælger at gøre køb og salg af fyrværkeri ulovligt.

- Gør vi det ulovligt, skaber vi blot et marked for ulovligt fyrværkeri, fortæller han.

Helt konkret foreslår Lars Christian Lilleholt, at man skal kigge på, om man skal hæve bødesatsen for at fyre at uden for affyringsperioden endnu en gang.

I 2024 blev bødesatsen sat op til 2.500 kroner.

Folketingsmedlem for Socialdemokratiet Bjørn Brandenborg mener også, at man skal genevaluere den nuværende lovgivning på området.

- Vi kommer til at kigge på, om der er mere brug for regulering på området, fortæller Bjørn Brandenborg til TV 2 Fyn.

5. jan. 2025 kl. 10:49
Daniel Glad

Frustrerede butiksejere undlader at anmelde stigende plage til politiet

LYT
Del
Link
kopieret!

Butikstyverier er blevet en stigende tendens i detailhandlen landet over.

Alene i de tre første kvartaler af 2024 blev der ifølge Dansk Erhverv anmeldt flere end 20.000 butikstyverier. Men antallet af butikstyverier er ifølge erhvervsorganisationen i virkeligheden langt højere.

Det er nemlig ikke alle tyverier, der bliver anmeldt, fremgår det af en analyse blandt Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder.

- Nedslående

Hver anden virksomhed - 49 procent - begrunder de manglende anmeldelser med utilstrækkelige ressourcer hos politiet til at følge op på sagerne.

- Det er meget nedslående og udtryk for, at tilliden til politiet kan ligge på et meget lille sted ude i butikkerne, siger chef for detailhandelssikkerhed i Dansk Erhverv Henrik Sedenmark.

Når butikkerne har taget en butikstyv på fersk gerning og fået navn og adresse, bliver anmeldelserne som regel hurtigt fulgt op, forklarer fagchefen.

- Men hvis der er tale om et tyveri, der kræver noget efterforskning - det kan være politiet skal tjekke noget videoovervågning, afhøre vidner eller tage andre efterforskningsskridt - så er vores erfaring, at mange af de sager bliver henlagt eller opgivet på anden vis.

Mangel på ressourcer

Det er ifølge fagchefen i Dansk Erhverv ikke mangel på vilje til at gøre noget ved anmeldelserne, men manglende ressourcer, der er problemet.

- Det er efter vores mening nødvendigt, at politiet bliver tilført flere ressourcer, så vi kan få vendt udviklingen, siger Henrik Sedenmark.

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) har tidligere udtalt, at "regeringen ser med alvor på den store stigning i butikstyverier".

Bødestraffen skal hæves

Regeringen vil blandt andet hæve bødestraffen, så butikstyveri som udgangspunkt altid koster en bøde på mindst 1000 kroner, første gang en person bliver taget for butikstyveri. Det er en fordobling i forhold til i dag.

Tallene for butikstyverier i sidste kvartal af 2024 er endnu ikke opgjort. I 2023 blev der i alt anmeldt 25.175 butikstyverier i Danmark.

161 detailhandelsvirksomheder har besvaret undersøgelsen, som Dansk Erhverv har foretaget.

5. jan. 2025 kl. 9:36
Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

DMI varsler farligt vejrfænomen

LYT
Del
Link
kopieret!

Der er på tværs af Danmark risiko for let isslag fra søndag aften til mandag formiddag.

Det oplyser Mette Zhang, som er meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), tidligt søndag morgen.

Det skyldes en varmfront, som sidst på eftermiddagen søndag vil bevæge sig op over landet med udbredt sne, slud og regn, forklarer hun.

- Varslingen gælder alle dele af Danmark, for fronten ser i løbet af aftenen og natten ud til at skulle bevæge sig ind over hele landet.

Farligt vejrfænomen

Isslag opstår, når underafkølet vand bliver til is på en overflade.

Nedbør, der egentlig falder som sne, bevæger sig således ned gennem et varmere luftlag, hvor det smelter og bliver til vand. Når vandet så når et nyt og koldt lag luft helt nede ved jorden, bliver det underafkølet.

I det øjeblik, hvor vandet rammer jorden, bliver det så til is.

- Alle overflader, der rammes af isslag, bliver glaseret med et tyndt lag is, så det bliver glat. Spejlglat, forklarer Mette Zhang.

- Det er cykelstier, veje, fortove, alt. Så det er et ret farligt vejrfænomen.

Barskt vejr på vej

Der er derfor grund til at være særligt opmærksom, hvis man søndag aften eller nat har planer om at begive sig ud i trafikken.

Også mandag morgen skal bilister, cyklister og fodgængere være klar over risikoen for isslag, siger meteorologen.

Generelt byder søndag aften og nat på barskt vejr.

Dagen starter skyet og tørt, men når eftermiddagens varmfront går i land, kommer der blæst og aftentemperaturer fra -1 grad til 2 graders varme.

- Det vil i den grad føles barskt og ubehageligt. Det kommer til at blæse rigtig gevaldigt, siger Mette Zhang.

5. jan. 2025 kl. 8:31
Presse-fotos.dk

Saltspreder væltede ved Rosengårdcentret

LYT
Del
Link
kopieret!

Lørdag aften kom føreren af en traktor med saltspreder galt afsted ved Rosengårdcentret på Ørbækvej, da saltsprederen væltede i en rundkørsel.

Vagtchef hos Fyns Politi Christoffer Jacobsen bekræfter trafikuheldet og fortæller, at politiet var ude for at besigtige omfanget af ulykken.

Presse-fotos.dk

Ingen person kom til skade, og en bilinspektør blev tilkaldt for at undersøge trafikuheldet nærmere. Af samme årsag kan vagtchefen endnu ikke fortælle, hvad der forårsagede uheldet.

Det var kun anhængeren med salt, der væltede og ikke traktoren, oplyser vagtchefen videre.

Efterfølgende skulle vejen ryddes for en masse salt, der var væltet ud af saltsprederen.

Presse-fotos.dk
5. jan. 2025 kl. 8:15
Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Derfor var Viktor Axelsen for en sjælden gang skyld mødt op for at modtage pris

LYT
Del
Link
kopieret!

Lørdag aften blev sporten og danske atleter hyldes ved Sport 2024, og på den røde løber var der én person, der normalt ikke er at finde.

Viktor Axelsen plejer som regel ikke at deltage til showet på trods af at have vundet flere priser de seneste år. Det skyldes, at den store Super 1000-turnering Malaysia Open altid spilles i starten af januar.

Den turnering stiller badmintonstjernen også op til, når den skydes i gang natten til tirsdag dansk tid. Og han erkender, at forberedelserne bliver forringet end tidligere set.

- Jeg er normalt ikke til det her show, fordi jeg skal spille på tirsdag. Så det kommer ikke til at blive de mest optimale forberedelser, men lige den her gang har jeg valgt at prioritere aftenen for at få sat et OL-punktum, forklarer han til TV 2 Sport.

Løb med ærefuld titel

Viktor Axelsen, som vandt guld ved sommerens olympiske lege i Paris, blev lørdag kåret som Årets Sportsnavn i 2024.

Det er tredje gang i karrieren, at Axelsen tager prisen. Han tog også prisen i 2017 og 2021.

Det har ingen individuel atlet præsteret tidligere. Kvindelandsholdet i håndbold har dog også vundet prisen tre gange.

Det er Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark, der står bag kåringen.

Vil nyde de store øjeblikke

Udover at modtage titlen som Årets Sportsnavn har Axelsen samtidig valgt at ville fejre den store triumf og måske lige nyde øjeblikket lidt mere denne gang.

- Jeg tror, at det er sundt lige at stoppe op. Specielt nu hvor jeg måske kigger mod efteråret i min karriere. Jeg spiller ikke i ti år mere i hvert fald, så jeg har valgt at stoppe op og prioritere det her.

Viktor Axelsen møder Lee Cheuk Yiu i første runde ved Malaysia Open.

5. jan. 2025 kl. 5:00

Søndag kan byde på flere snebyger

LYT
Del
Link
kopieret!

Søndag bliver en overskyet dag, hvor det i første omgang mestendels vil holde tørt.

Men sidst på eftermiddagen kan der komme sne eller slud fra sydvest, som lokalt kan gå over i isslag.

Temperaturen når ned mellem frysepunktet og to graders varme med en svag til jævn vind fra syd. Den vil senere dreje over til omkring sydøst og bliver let til frisk.

4. jan. 2025 kl. 19:50

Dartklub har VM-feber: - Håber flere unge begynder at spille

LYT
Del
Link
kopieret!

I Assens Dart Club var der lørdag særlig god stemning ovenpå den spektakulære VM-finale fredag aften, hvor den kun 17-årige englænder Luke Littler på suveræn vis sikrede sig VM-titlen som den yngste nogensinde.

Med triumfen i Alexandra Palace i London blev der endnu en gang sat to tykke streger under, at den unge knægt er et ekstraordinært fænomen.

Og at en ung gut kommer ind og dominerer verdenseliten, det håber dartentusiasten Lars Nielsen kan få flere unge til at søge mod en dartklub.

Få masser af dartstemning fra Assens i videoen ovenover.

4. jan. 2025 kl. 18:49
Carsten Bak

Bilist bragede ind i bageri - der er ødelæggelser for "et større beløb"

LYT
Del
Link
kopieret!

Lørdag middag fik kunder og forbipasserende ved Baks Bakery og Deli i Middelfart sig noget af et syn, da en større BMW bragede ind i butikkens facade.

Det fortæller ejer, direktør og bagermester Carsten Bak, der har delt billeder af ødelæggelserne. Han var ikke selv til stede ved ulykken.

- En af mine ansatte ringede til mig og sagde, at en bil var kørt ind i bageriet. Så kommer der mange billeder hen over nethinden, siger Carsten Bak til TV 2 Fyn.

Carsten Bak

Stor materielle skader

Inden han satte kurs mod sin butik, fik han fat i politiet, der til Carsten Baks overraskelse var hurtigere fremme, end han selv var.

Da han kom frem, kunne han se, at en bilist havde ramt et bord-bænkesæt foran butikken. Det var blevet presset ind i vinduespartiet og havde efterfølgende skubbet en tonstung ovn et par meter ind i produktionsområdet.

- Det var ikke fordi, det var så voldsomt, og så alligevel. Da vi kiggede nærmere, kunne vi se, der var sket en del skader. Det ser ret voldsomt ud, fortæller Carsten Bak.

Fyns Politi bekræfter over for TV 2 Fyn, at de har været på stedet for at se nærmere på ulykken. Vagtchef Sten Nyland fortæller, at ulykken er sket som følge af en kørerfejl.

Carsten Bak

Ingen personskader

Ifølge Carsten Bak bunder kørerfejlen i, at bilisten havde taget fejl af speeder og bremser.

Heldigvis var der ikke nogen personer til stede i produktionsområdet, da ulykken skete, og politiet bekræfter ligeledes, at der ikke er sket nogen personskader. Der er heldigvis kun sket materielle skader - dog for et “større beløb”, oplyser vagtchefen.

At ingen personer er kommet til skade, glæder Carsten Bak, der af samme årsag også finder plads til lidt galgenhumor:

- Det sjove ved det hele er, at der på facaden står “Bak”, og så kører han fremad.

Til trods for de omfattende skader er Carsten Bak klar til at åbne sin butik allerede søndag morgen.

4. jan. 2025 kl. 18:32

Gitte har skrevet ny bibel til kvinder i overgangsalderen - revet væk inden udgivelse

LYT
Del
Link
kopieret!

En fynsk debutforfatter har selv udgivet en bestemt bog og slået alle de store forlag.

Gitte Boesen rådgiver kvinder i overgangsalderen, og hun har skrevet en bog, der allerede er gået nummer et på bestsellerlisten. Det er sket udelukkende på forsalget, da bogen først udkommer på tirsdag.

Lørdag holdt hun et lille releaseparty for bogen i Aaruphallen.

Selv er forfatteren ikke i tvivl om, hvorfor hendes bog er så efterspurgt fra udgivelsen.

Flemming Ellegard

Hvor er Poul? Mere end 50 frivillige deltog i eftersøgning

LYT
Del
Link
kopieret!

Lørdag fortsatte eftersøgningen af Poul Frank Andersen, der har været savnet siden han forlod hjemmet i Årslev 2. juledag.

Politiet stoppede deres eftersøgning torsdag, men den frivillige organisation Missing People havde samlet 51 personer, som var med til at lede efter den 70-årige mand.

Foreningen hjælper til, fordi de, der kender ham nærmest, havde kontaktet foreningen, der desuden havde fået grundig overlevering af Fyns Politi.

Talspersonen turde ikke gætte på chancerne for at finde den ældre mand i live. Vigtigst er dog at få ham fundet, lyder det.

Poul Frank Andersen var iført en sort eller grå kedeldragt. Han har hvidt hår og gråt fuldskæg.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.

4. jan. 2025 kl. 16:24
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

DMI varsler "spændende vintervejr" de kommende dage

LYT
Del
Link
kopieret!

Selvom søndagen umiddelbart kommer til at starte stille og roligt, så er der “spændende søndagsvejr” i sigte, skriver meteorolog Henning Gisselø i en kommentar på DMI’s hjemmeside.

For som dagen skrider frem vil vinden tiltage, og samtidig er der sne eller tøsne på vej over Danmark fra sydvest. Det giver risiko for snefygning flere steder.

Ud på natten vil nedbøren gå over i regn, og med temperaturer under og omkring frysepunktet, så kan man opleve isslag med superglatte veje, cykelstier, fortove, når man skal ud ad døren mandag morgen.

I alt forventer DMI, at der kommer mellem 10 og 20 millimeter nedbør, og derfor opfordrer de til, at man færdes udenfor med ekstra forsigtighed.

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her