16. apr. 2021 kl. 18:11
Ole Holbech

16 skudepisoder på fire år:
  • Politiet har svigtet os

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

16 gange har Fyns Politi de seneste fire år måttet rykke ud til Vollsmose på grund af meldinger om affyrede skud. Hos politiet holder man øje med udviklingen, men beboerne føler sig svigtede.

I Vollsmose var der torsdag eftermiddag en større politiaktion efter anmeldelse om flere skud afgivet i området. 

Og det var altså langt fra første gang, at politiet har måttet rykke ud i Odense-bydelen på grund af mistanke om eller episoder med affyrede skud.

“Det kan aldrig være befolkningens ansvar at opklare forbrydelser.”

— Thomas Skov Jensen

Siden 2017 har der faktisk været 18 skyderier i Vollsmose. I to af tilfældene er der tale om flere skyderier på samme dag, og det giver en total på 16 skudepisoder. Skyderierne har især været centreret omkring Bøgeparken og Bøgetorvet.

- Jeg kan bekræfte, at der siden 2017 har været 18 tilfælde af skyderier i Vollsmose-området. De er ikke nødvendigvis forbundet med hinanden, og i et par af tilfældene er der tale om skyderier flere steder, og derfor tæller de for to, siger vicepolitiinspektør hos Fyns Politi Richard Jakobsen.

De mange skudepisoder er ifølge politiet blandt andet på grund af de mange grupperinger der eksisterer i bydelen, og i 2020 mistede 31-årige Abdinur Mohamed Ismail livet, efter at han blev offer for en af mange skudepisoder i bydelen, hvor forskellige grupperinger havde en skududveksling.

Læs også: Ny aftale fremrykker genåbning af Danmark: Er større end ventet
Gå tilbage Del
16. apr. 2021 kl. 6:23
Fyn

Ny aftale fremrykker genåbning af Danmark: Er større end ventet

Ritzau Scanpix

Forsamlingsloft hæves fra fem til ti personer, hvor der også åbnes for indendørs servering med forholdsregler. Hos Horesta er man glad for lempelsen for udendørsservering, men branchen lider stadig lyder det fra organisationen.

Natten til fredag har et bredt politisk flertal besluttet at genåbne mere end ventet efter nedlukningen som følge af pandemien.

Det nye forsamlingsloft, der træder i kraft 21. april, hæves fra fem til ti personer indendørs, og fra ti til 50 personer udendørs.

En uge senere åbnes der for indendørs servering på restauranter med bordbestilling og fremvisning af coronapas - med sidste udskænkning klokken 22.

Indendørs servering med bordbestilling og coronapas

Netop fremrykningen af indendørsservering kan betyde, at flere fynboer nu kan se frem til et besøg på deres yndlingsrestaurant.

I går kunne TV 2 Fyn fortælle, at flere fynske restaurationsejere vurderede, at en åbning udelukkende med udendørsservering og krav om coronapas, ikke var nok til, at restauranten kunne løbe rundt.

- Jeg kunne meget hurtigt regne ud med de afstandskrav, der er, og krav om udendørsservering, at det bare ville øge mit økonomiske pres og mit lån, lød det igår fra indehaveren af Roeds Brasserie i Nyborg, Claus Roed Nielsen.

Men nu kan der altså være håb for de fynske restauranter og caféer, der snart kan se frem til at have indendørsservering. Dog fortsat med krav om bordbestilling og fremvisning af coronapas. Kravet om fremvisning af coronapas ved udendørsservering fjernes.

Danmark står i en gunstig position

Ifølge sundhedsministeren, Magnus Heunicke (S), er den nye aftale tegn på, at man i Danmark har fået styr på smitten.

- Vi kan nu fremrykke store og væsentlige dele af genåbningen, som kommer til at præge vores alle sammens hverdag i en positiv retning allerede fra næste uge, udtaler sundhedsministeren til Ritzau.

- Det skyldes, at vi står i en gunstig position i Danmark. Vi laver en større genåbning end planlagt, fordi der er rum til det, og smitten er under kontrol med lave indlæggelsestal.

Læs her, hvad der genåbner hurtigere end ventet 21. april:

  • Caféer og restauranter får lov til at åbne for indendørs servering. Dog med krav om bordbestilling og fremvisning af coronapas. Samtidig fjernes kravet om coronapas ved udendørs servering. Sidste udskænkning er klokken 22.00.

  • Tilskuere får lov til at vende tilbage til stadioner i Superligaen, Kvindeligaen, i 1.- og 2. division samt ved A-landskampe for herrer og kvinder med klart adskilte sektioner med maksimalt 500 tilskuere i hver og med krav om coronapas.

  • Daghøjskoler, inklusiv seniorhøjskoler, kan åbne med testkrav svarende til testmodellen på uddannelsesområdet.


  • 5.-8.-klasses elever får mulighed for udendørs fremmøde i de uger, hvor der ikke er adgang til indendørs undervisning.

  • Afgangseleverne i grundskoler og på voksenuddannelser må have 80 procent fremmøde, mens erhvervsuddannelser må genåbne i fuldt omfang.

  • Studerende på landets videregående uddannelser må nøjes med 30 procent fremmøde.


  • Forsamlingsloftet hæves, så det fra 21. april er muligt at samles ti personer indendørs og 50 personer udendørs. Fra 6. maj hæves loftet til 25 indendørs og 75 udendørs, fra 21. maj til 50 indendørs og 100 udendørs og fra 11. juni til 100 indendørs, mens loftet for udendørs forsamlinger afskaffes.

  • Anbefalingerne om, at indendørs gudstjenester og kirkelige handlinger højst må vare 30 minutter og skal gennemføres uden fællessang, lempes.


  • Der åbnes for mere indendørs idræt for unge og ældre.

  • Ifølge aftalen vil det også fra 21. april være muligt for de store indkøbscentre og stormagasiner at genåbne for almindelig handel.


Kilde: Ritzau

Horesta: Der er brug for en endnu hurtigere genåbning

Hos organisationen for hoteller og restauranter, Horesta, er man dog kun nogenlunde tilfreds med det politiske forlig om genåbning.

- Det er sund fornuft at åbne mere op og slække på nogle af de meget skrappe krav, turisme- og oplevelseserhvervet havde udsigt til at skulle åbne under, siger Horestas administrerende direktør, Katia K. Østergaard, til ritzau i en kommentar til aftalen.

Ifølge hende har brancherne det stadig svært, og hos Horesta mener man, at kravet om fremvisning af coronapas ved indendørsservering burde fjernes og forsamlingsloftet hæves yderligere, end partierne bag forliget er blevet enige om. 

Til gengæld er Horesta tilfreds med, at et krav om at fremvise coronapas ved udendørsservering er fjernet, samt at åbning for indendørsservering er flyttet frem til 21. april.

Bag aftalen står alle Folketingets partier undtagen Nye Borgerlige.

- Ikke befolkningens ansvar

Thomas Skov Jensen bor i Lærkeparken i Vollsmose, og til trods for de mange skudepisoder årene igennem føler han sig faktisk oftest tryg, når han bevæger sig rundt i området.

- De skyderier, der har været, har jo været om aftenen, og de har skudt mod hinanden og ikke mod civilbefolkningen, så jeg er ikke bange for at gå ude, det er jeg ikke, siger Thomas Skov Jensen.

Men holdningerne i samfundet er splittede, og kigger man diverse facebook-kommentarspor igennem til artikler eller videoer om bydelen, efterspørger flere, at der sker mere. Og hos Fyns Politi er man bevidst om, at netop Vollsmose er et svært område at efterforske i.

- Man skal have for øje, at det miljø, der er i Vollsmose, er et svært miljø at arbejde i. For det første, fordi ingen siger noget, og udover det har de skudepisoder, der har været, handlet om mange forskellige ting. Nogle har været banderelateret andre familierelateret, så det er utrolig svært, siger Richard Jakobsen.

Men den forklaring godtager Thomas Skov Jensen ikke.

- Det kan aldrig være befolkningens ansvar at opklare forbrydelser, siger Thomas Skov Jensen.

- Selvfølgelig skal man være behjælpelig, men det er enormt utrygt at stille sig frem som vidne, for de bandemedlemmer, der laver balladen herude, de bor her til dagligt, også når politiet er gået hjem. Så jeg forstår godt, det kan være ubehageligt at stå frem. Det handler altså ikke om at anmelde nogle for at have stjålet nede i Netto, det er ikke for sjovt.

Læs også: Aktion i Vollsmose: Flere skud er affyret i Egeparken
Gå tilbage Del
15. apr. 2021 kl. 14:20

Aktion i Vollsmose: Flere skud er affyret i Egeparken

Fotograf: Jeanette Torndahl Fournier Redigering: Martin Dreyer

Fyns Politi er torsdag eftermiddag massivt til stede i Egeparken i Vollsmose efter anmeldese om flere skud i området.

Opdatering

  1. Vagtchef ved Fyns Politi, Kenneth Taanquist, fortæller, at der er foretaget tre anholdelser i Egeparken, men alle tre er løsladt igen. Fyns Politi er færdige på stedet men efterforskningen fortsætter.

Seks patruljevogne, flere vogne med civilklædt politi og en hundepatrulje er torsdag eftermiddag rykket ud til Egeparken i Vollsmose.

Hundepatruljen er blandt andet i gang med at afsøge kældre i området.

Ifølge TV 2 Fyns oplysninger efterforsker ordensmagten en mulig skudepisode, som skulle have fundet sted i Egeparken. En person er tilsyneladende blevet anholdt.

- Vi fik klokken 12.14 en anmeldelse om, at nogen har hørt flere skud, siger Bjarne Puggard, der er indsatsleder hos Fyns Politi.

Arbejder flere timer endnu

TV 2 Fyns reporter på stedet fortæller, at indsatslederen har fortalt naboer, at "der er sket noget alvorligt", men "ingen mennesker er kommet til skade".

Det er blevet bekræftet, at der er affyret skud i Egeparken.

Fyns Politi har også sendt en drone i luften, der kredser over Egeparken, mens situationen bliver efterforsket.

- Vi kommer i hvert fald til at arbejde i nogle timer endnu, men vi håber at blive færdige i dag, understreger indsatslederen.

Jeanette Torndahl Fournier
Der er hunde på stedet.

Bøgeparken er centrum

De 16 skudepisoder fordeler sig rundt i flere dele af Vollsmose, og to af tilfældene foregik på flere lokationer, men især Bøgeparken og Bøgetorvet har været centrum for flere af episoderne.

Kort over skudepisoder i Vollsmose, klik på de røde felter for at læse mere:

Og netop området ved Bøgetorvet kan ifølge vicepolitiinspektøren defineres som et "hot spot".

- Bøgetorvet er meget centralt, og mange af personerne fra de forskellige grupperinger færdes der. Og det er også en af grundene til, at der kan ske konfrontationer derude. Vi er rigtig meget til stede derude og har fokus på området, forklarer Richard Jakobsen.

Spørger man dog beboer Thomas Skov Jensen, er der noget, der halter i forhold til politiets færden i området.

- De er jo tydeligvis ikke nok til stede, når ting som det her kan ske så mange gange. Om der skal flere patruljer til, det ved jeg ikke, men rent efterforskningsmæssigt er det kritisabelt, at der kan ske så meget. Vi er nok blevet lidt svigtet som beboere, siger Thomas Skov Jensen.

Hvad er løsningen?

Nogle efterspørger mere overvågning, andre frygter det vil skabe mere utryghed. Hos politiet er netop overvågning ét af mange redskaber, som kan tages op af værktøjskassen.

- Det er klart, det er et redskab, som vi har fokus på, og vi vurderer ofte, om vi skal have opsat flere tryghedsskabende kameraer, forklarer vicepolitiinspektør hos Fyns Politi Richard Jakobsen.

Men er kameraer vejen frem? På Facebook kommenterer en beboer, at kameraer ikke vil stoppe nogen, som har lyst til at skyde, men derimod give en falsk tryghed.

Hos Fyns Politi mener de dog også, at de over det seneste stykke tid har foretaget nogle fængslinger, der måske kan skabe mere ro i området.

- Vi har fængslet centrale personer i nogle af de her grupperinger og derved minimeret deres muligheder for at reagere. Sammenholdt med at vi forsøger at bryde fødekæden til grupperingerne, gør vi det også sværere for dem at hverve nye folk til de her grupperinger, fortæller Richard Jakobsen.

27. dec. 2024 kl. 12:21
Tophistorie
Fyn
Morten Albek

Ove vil begraves med sin kone og søn på skrotplads

LYT
Del
Link
kopieret!

Ove Jensen svinger stålhammeren ned mod den gamle motor. Et stykke af et kraftigt tandhjul flyver af og trimler hen ad jorden, da hammerens bulede hoved med en "tchsjung" smadrer ind i metallet.

- Ah...

Ove Jensen retter sig op og trækker vejret dybt. Med den venstre håndryg tørrer han en tåre bort fra sin næsetip.

Det er efterår og kun få grader varmt, så den 88-årige produkthandler, der er indehaver af firmaet Måre Produkthandel, er klædt i flere lag arbejdstøj. Bukser, sweatre og jakke har tjent ham længe og bærer præg af daglig kontakt med diverse smøreolier fra de maskiner, han stykke for stykke får delt i metaller, han siden kan sælge.

- Jeg er jo ikke 25 år længere. Jeg er 88. Jo, jo - der er er stykke op til 100 endnu, gnægger han og sætter sig på sin trehjulede elscooter.

Køretøjet sikrer, at han kan bevæge sig rundt overalt på det 11.000 kvadratmeter store område. Benene er ikke, hvad de var for blot få år siden. Alligevel er han lige netop på benene hele tiden.

- Jeg arbejder tre timer om formiddagen og tre timer om eftermiddagen. Så laver jeg selv min aftensmad, og det tager to-tre timer, og så er dagen jo næsten gået. Om aftenen sætter jeg mig nogle gange og spiller på min harmonika, Så har det været en god dag, slår Ove Jensen fast.

Skal begraves ved kone og søn

Han bor alene i et lille hus der ligger i den ene ende af skrotpladsen. Sådan har det været i et par år, siden hustruen Bodil gik bort. Hun er dog ikke langt borte, for i den anden ende af pladsen, i et hjørne hvor Ove også har en lille hytte og en grillplads, er hustruens urne sat ned. Det samme er en urne med sønnen Jens-Ove.

- Når jeg dør, skal jeg også ned ved hende. Så er det op til børnene at passe stedet. Det går jeg da ud fra, at de gør. Det kan være de bruger det til sommerhus eller noget, smiler Ove Jensen uden dog at antyde at han er hverken mæt af dage eller træt af sit fysisk hårde arbejde.

- Jeg begyndte vel at arbejde, da jeg var omkring seks år gammel. Det var med at samle kartofler ved Borris, hvor jeg kommer fra. Det gælder om at holde sig i gang. Ja, ja, jeg kan da godt blive så skidt en gang, at jeg må flytte herfra, men det håber jeg ikke. Jeg vil blive boende på landet, slår han fast.

Ove Jensen træder efter en kort pause ned fra sin elscooter og griber metalhammerens lange skaft. Med et kraftigt sving rammer han tandhjulet fra før og et nyt stykke brækker af. Stump for stump nærmer han sig en lille stak, han senere kan sælge. Sådan som han har gjort det lige siden han i 1969 åbnede sin produkthandel.

27. dec. 2024 kl. 6:00
Tophistorie

Chris kæmper mod p-selskab efter afgift på egen p-plads: - Hvor er den sunde fornuft?

LYT
Del
Link
kopieret!

Det kan ske for selv den bedste.

Betaling af p-billetten smutter, og i forruden sidder den gule lap med en p-afgift, når du vender tilbage til bilen. Øv.

Men Chris Jensen fra Odense fik forleden en p-afgift for at holde på sin egen p-plads.

Han betaler hver måned for sin egen p-plads, men pludselig sad der en afgift i forruden. Nu kan han ikke få den annulleret, og det frustrerer ham.

Chris Jensens problem er dog, at afgiften sådan set er god nok. Han skal nemlig have et parkeringskort liggende synligt i forruden, når hans bil står på den p-plads, han betaler for. Det har han også til daglig, men denne dag var den gledet ud til siden og altså ikke synligt. Det kostede en afgift på 875 kroner.

- Det er jo som sådan helt i orden. Men jeg skriver så til dem, at jeg har betalt, og jeg har tilladelsen – men det er de ligeglade med, siger Chris Jensen. Han hver måned betaler 450 kroner for sin parkeringsplads.

På Apcoas hjemmeside fremgår det tydeligt, at er ens licens ikke synlig ved kontrol, så koster det en afgift.

Screendump

Den del medgiver Chris Jensen - han erkender den fejl. Alligevel henvender han sig til Europark, som er ejet af Apcoa, for at få afgiften annulleret.

- Jeg henvender mig til dem og siger noget må være gået galt. Det er min bil, min plads, jeg har kortet, og jeg har betalt for det. Jeg forstår ikke, at der ikke er nogen sund fornuft, der siger: det kan vi godt se, siger Chris Jensen.

Han mener, at det er alt for rigidt et system, når man ikke kan få rettet noget som her, hvor der tydeligt er tale om en fejl, og at der ikke bliver kigget på, at han hver måned betaler for en p-plads, og at afgiften er udstedt til ham, der betaler for pladsen.

- Når de svarer en tilbage er det helt umenneskeligt og ren jura. Jeg gør en indsigelse, fordi jeg er uenig. Der får jeg så bare et brev tilbage, hvor der står, at hvis ikke jeg betaler, må sagen tages videre.

Kan du ikke bare betale afgiften?

- Jo det kunne jeg nemt. Men på et tidspunkt må man også lige stille sig op og sige, hvornår er nok, nok. Det har jeg så valgt at gøre nu, siger Chris Jensen.

TV 2 Fyn har rakt ud til parkeringsselskabet Apcoa, som administrerer den parkeringsplads Chris Jensen betaler for hver måned.

Apcoa har ikke ønsket at stille op til interview. Apcoa er heller ikke vendt tilbage med svar på TV 2 Fyns spørgsmål, som er sendt via e-mail.

27. dec. 2024 kl. 8:37
Tophistorie
Natacha Djervad

Tre juledage overstået - flere havde indbrud end sidste år

LYT
Del
Link
kopieret!

Julen er ovre og de fleste er vendt hjem til egen bolig igen. Det betyder også, at flere har opdaget, at der har været ubudne gæster i hjemmet, mens de har været væk. Ifølge Fyns Politi er der anmeldt lige under 50 indbrud på Fyn fra den 23. december til og med den 26. Det fortælle vagtchef Kenneth Taanquist.

Sidste år var tallet sidst i 20’erne, lyder det.

Alligevel understreger han, at det på trods af en stigning fra sidste år lader til at være godt naboskab og lys i hjemmet, der holder tyvene ude.

-  Det er vores indtryk at folk har været gode til at hjælpe hinanden, huske at lade lidt lys være tændt. Og det hjælper altså på det, siger Kenneth Taanquist.

25. dec. 2024 kl. 12:00
Tophistorie
Fyn
TV 2, Robert Wengler/Ritzau Scanpix, Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kan du forudse, hvad der sker i 2025? Tip en 13'er og vind kæmpe gavekurv

LYT
Del
Link
kopieret!

Vinder Viktor Axelsen Denmark Open, bliver det nye supersygehus udskudt endnu en gang, og vender forsiden tilbage på tv2fyn.dk?

Hvis du kan spå om året 2025, kan du vinde en gavekurv til en værdi af 500 kroner.

Du skal have kigget i spåkuglen og indtastet dine svar, inden kongens første nytårstale begynder den 31. december.

Vinderen findes, når året 2025 går på hæld.

Regler og betingelser:

Husk at udfyld både mail og telefonnummer, så vi kan komme i kontakt med vinderen. Ved deltagelse accepterer du samtidig, at vi må kontakte dig. Vinderen vil blive kontaktet direkte og skal være indstillet på, at præmieoverrækkelsen filmes til web og tv. Flest korrekte svar vinder. Er der lige mange korrekte svar, findes vinderen ved lodtrækning. Seneste besvarelse gælder.

Din besked er sendt 👍
Beklager! Noget gik galt 😞
27. dec. 2024 kl. 11:27
Natacha Djervad

Ville anmelde overfald - endte selv med sigtelse og bortvisning

LYT
Del
Link
kopieret!

Det gik ikke helt som ventet, da en ung mand ville anmelde et overfald, han mente var begået på beværtningen Butchers i Odense.

Hos Fyns Politi fik man nemlig indhentet overvågningsmaterialet fra stedet for at gennemgå dette, men det faldt ikke ud til anmelders fordel.

Overvågningsbillederne viste nemlig at den unge mand selv begyndte at indlede sig i slagsmål, idet han med knyttet hånd slog en gæst med en knytnæve i hovedet.

Det førte til, at den 22-årige selv blev sigtet for overtrædelse af Restaurationsloven og fik forbud mod at komme som gæst på Butchers. Det skriver Fyns Politi i døgnrapporten.  

27. dec. 2024 kl. 10:30

Brobizz advarer om svindel-mails

LYT
Del
Link
kopieret!

Selskabet Brobizz advarer lige nu sine kunder om falske e-mails og sms’er, hvor der er såkaldt phishing i omløb. Det skriver selskabet på sin hjemmeside.

Når hackere forsøger at lokke fortrolige oplysninger ud af dig, kaldes det for phishing. Hackerne vil foregive at være en virksomhed eller lignende, som du er fortrolig ved, og derigennem forsøge at få dig til at give dem fortrolige oplysninger – som de derefter kan misbruge.

Derfor anbefaler Brobizz at man grundigt kontrollerer, hvem der er afsender.

På hjemmeside skriver selskabet, at de udelukkende sender SMS’er til kunder, der har været i kontakt med deres kundeservice. Derudover bruger de kun følgende mailadresser:

  1. noreply@brobizz.com

  2. noreply@info.brobizz.com

  3. postmaster@brobizz.com

  4. kundeservice@brobizz.com

27. dec. 2024 kl. 9:17

Nu bliver bybusser i Nyborg gratis for særlig aldersgruppe

LYT
Del
Link
kopieret!

Kan gratis busdrift få de unge til at køre med? Det vil tiden vise i Nyborg Kommune, hvor unge under 16 år snart kan køre gratis med bussen i Nyborg – og det har de unge selv ønsket og være med til at bestemme. Sådan lyder det i opslag på kommunens Facebook-side.

De gratis bybusser er vedtaget af byrådet som en del af budgetaftalen for 2025. Det er lokalruterne 680, 681, 682, 709, 711, 712, 713, 714, 715 og bybus 1 og 2 der fra 1. januar gøres gratis for børn og unge under 16 år.

De regionale ruter (rute 161-162, 195, 800A, 900A, 920-921) og uddannelsesruterne (809, 819, 830, 831, 833, 865) er ikke omfattet af tilbuddet.

27. dec. 2024 kl. 6:45

Danskere ventes at bytte gaver for over halv milliard

LYT
Del
Link
kopieret!

Butikkerne skal regne med, at danskerne kommer til at flokkes dertil for at bytte julegaver, de ikke er helt tilfredse med. I hvert fald hvis man skal tro en prognose fra Dansk Erhverv, der spår, at julegaver for 600 millioner kroner byttes oven på julen i år.

- Vi forventer, at hver fjerde dansker skal ud og bytte i hvert fald en gave, siger Bo Dalsgaard, der er fagchef for forbrugeraftaler og forbrugerklagesystemer hos Dansk Erhverv.

Prognosen baserer sig på to befolkningsundersøgelser, som analyseinstituttet Norstat har lavet for organisationen.

Sidste år endte det med at være omkring 25 procent af danskerne, som fik julegaver, der byttede mindst en af dem.

27. dec. 2024 kl. 5:00

Fredagsvejret bliver stille, gråt og mildt

LYT
Del
Link
kopieret!

Det bliver en skyet, diset og stedvist tåget dag, hvor der i perioder vil falde lidt regn eller finregn hist og her.

Temperaturen vil befinde sig et sted mellem seks og otte grader, og det vil føles lige så mildt, som det ser ud, at bevæge sig udenfor. Vind vil der nemlig ikke være meget af.

Og det bliver generelt gråt, stille og mildt vejr de kommende dage, indtil vi når søndag. Her forventes en koldfront med regn at bevæge sig ned over landet nordfra.

26. dec. 2024 kl. 19:43
Dansk Kennel Klub

Er din hund klar til nytår? Få tjeklisten her

LYT
Del
Link
kopieret!

Er man en af de hundeejere, hvis firbenede ven reagerer kraftigt på fyrværkeri, så er Dansk Kennel Klub klar med en tjekliste, der kan hjælpe ens hund gennem nytårsdagene.

I et opslag på Facebook opfordrer de til, at man har planlagt, hvor ens hund er nytårsaften, hvis man ikke er hjemme. Kan man ikke tage den med sig, skal man overveje, om den skal passes.

Derudover skal man skynde sig, hvis hunden skal have angstdæmpende medicin, og i tilfælde af at ens hund kan finde på at løbe væk, er det en god idé at sikre sig, at der er et lovpligtigt hundetegn i hundens halsbånd.

Sidst men ikke mindst kan man venligt huske folk på den nye lovgivning, hvis de affyrer fyrværkeri før 31. december.

26. dec. 2024 kl. 19:02
TV 2

Ventetiden i Familieretshuset stiger - fynsk politiker vil undgå "tåbeligt dobbeltarbejde"

LYT
Del
Link
kopieret!

Foreningen af Faste Værger i Danmark foreslår, at det fremover skal være kommunerne, som skal oprette værgemål for demente og senhjerneskadede borgere.

Blandt andet for at mindske ventetiden og undgå dobbeltadministration ved, at der ikke er to myndigheder, som skal sagsbehandle de samme sager, lyder argumentet. Det skriver DR.

KL er ikke videre begejstret for forslaget, men flere ordførere på Christiansborg synes, at forslaget er spændende, og de er parate til at kigge på, om kommunerne skal overtage opgaver fra Familieretshuset. Blandt andet fynskvalgte Katrine Daugaard, der er socialordfører for Liberal Alliance.

- Hvis der er dobbeltarbejde, er det jo tåbeligt, siger hun.

26. dec. 2024 kl. 17:45

Vej kortvarigt spærret på grund af politiarbejde

LYT
Del
Link
kopieret!

Torsdag eftermiddag var det ikke muligt at passere Lillebæltsbroen.

Af Vejdirektoratets trafikinfo fremgik det, at broen var spærret i begge retninger på grund af politiarbejde.

TV 2 Fyn har været i kontakt med Fyns Politi, der oplyser, at Sydøstjyllands Politi kortvarigt var til stede på broen, men derudover ikke har yderligere at tilføje.

26. dec. 2024 kl. 17:01

Krudtsælgere frygter kunder kvæler nytårsaften: - Synd for de små

LYT
Del
Link
kopieret!

I år er nye regler for fyrværkeri trådt i kraft, som betyder, at det nu kun er lovligt at fyre af i to dage - fra den 31. december til 1. januar.

Men den nye lovgivning får flere fynske fyrværkerisælgere til at se på fremtiden med bekymring. To fyrværkeriforhandlere, som TV 2 Fyn har talt med, tvivler nemlig på, at alle kan overholde reglerne.

Og hvis ikke folk kan holde i raketterne i ro, så frygter forhandlerne, at det kan føre til yderligere stramninger, som i sidste ende vil betyde, at man ikke må sælge eller købe nytårsfyrværkeri.

- Så siger politikerne, at nu er der ikke noget, der hedder nytårskrudt, og det vil være synd for de små, siger Claus Oldenbjerg, der driver Krudttossen.

26. dec. 2024 kl. 16:21
Anton Kranf

Selv Christian Eriksen har deltaget - Traditionsrigt fodboldstævne sparket i gang

LYT
Del
Link
kopieret!

2. juledag blev et af Danmarks største indefodboldstævner sparket i gang i Odense idrætshal.

Stævnet, Fyens Stiftstidendes indefodboldstævne, er en tilbagevendende tradition og har været afholdt næsten hvert år siden 1961.

Over fem dage spilles mere end 1.000 kampe.

Gennem årene har fodboldtalenter som Christian Eriksen og Rasmus Falk slået deres folder til stævnet.

Og hos både stævneleder og forældre glæder man sig til at bruge de kommende dage rundt om det brune trægulv.

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her