22-årig gad ikke vente på toget - ville gå ad skinnerne til Nyborg
Artiklen er mere end 30 dage gammel
Klokken 00.35 opgav en 22-årig mand at vente på toget til Nyborg, og besluttede sig derfor for at gå ad skinnerne hjem.
Fyns Politi måtte kort efter midnat sende en patrulje til Odense Banegård Center, hvor en 22-årig mand var kommet på afveje.
Eller skinner, om man vil.
- En ungersvend ville meget gerne til Nyborg, og han havde åbenbart ikke tid til at vente på toget, siger Steen Nyland, vagtchef ved Fyns Politi.
Den utålmodige og påvirkede 22-årige var derfor begyndt at gå til Nyborg. Ad spor tre og fire.
- Han fulgte skinnerne, og det må man ikke. Så han blev fjernet og anholdt, fortæller vagtchefen.
Den 22-årige, der kommer fra Jylland, blev taget med på stationen og fik en overnatning i detentionen.
Han blev senere løsladt med en sigtelse for overtrædelse af jernbaneloven for at at have forstyrret trafikken.
Lars var centimeter fra stenkast: Mobile kameraer vil ikke virke
30 hemmelige mobile kameraer skal sættes op ved motorvejsbroerne rundt omkring i landet. Lars Aabrandt, der var centimeter fra at blive ramt af en sten fra en bro, mener ikke, at det vil have nogen betydning.
30 mobile kameraer skal hjælpe politiet i hele landet til at finde gerningsmænd, som kaster sten, jernrør og andre genstande ned på biler fra eksempelvis motorvejsbroer.
Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) håber, at videoovervågningen fremover kan være med til at afskrække potentielle gerningsmænd, men Lars Aabrandt fra Ringe på Fyn tvivler på, at tiltaget vil have nogen effekt.
Den 9. september i år var fynboen centimeter fra at blive ramt af en sten kastet fra motorvejsbroen ved Spedsbjergvej vest for Odense, og 30 kameraer vil ikke gøre den store forskel, mener han.
- Jeg tror ikke, at det gavner så meget. Der er stadig mange andre motorvejsbroer, så man kan bare finde en anden, siger Lars Aabrandt til DR Fyn.
Ifølge Vejdirektoratet er der tæt på 900 motorvejsbroer i landet, og selvom politiet ifølge justitsministeren ikke skal oplyse, hvor kameraerne står, så mener Lars Aabrandt, at der er andre veje at gå.
- Der skal ske en holdningsændring i befolkning, så man skal have fortalt børn og unge, som kan finde på det her, at det er farligt. De skal vide, hvor galt det kan gå, forklarer Lars Aabrandt.
I august sidste år blev en tysk kvinde dræbt, da den bil, hun sad i, blev ramt af en betonklods kastet fra en bro over den fynske motorvej.
Så galt gik det ikke for Lars Aabrandt, som nåede at undvige stenen, men oplevelsen påvirker stadig fynboen.
- Første gang jeg var ude at køre på motorvej i mørke, var det meget utrygt at køre under broerne. Og jeg kan mærke, at det sidder i mig stadigvæk, så når det er aften og nat, så har jeg det ikke særlig godt med at køre på motorvej.
Fra 1. januar til 12. september i år har politiet fået 64 anmeldelser om stenkast. Det svarer i snit til en sag om stenkast hver fjerde dag.
Kun i fem af sagerne har politiet været i stand til at sigte mulige gerningsmænd.
Gerningsmændene til de to omtalte hændelser på er fortsat ikke fundet.