Der bliver ingen arrangementer fra officiel side i Odense, når det mandag er ét år siden Kim Larsen døde.
Det fortæller Anders W. Berthelsen (S). Han er medlem af By- og Kulturudvalget i Odense Kommune, og siger til TV 2/Fyn, at det slet ikke har været oppe at vende politisk:
Han vil aldrig nogensinde blive glemt, og hans musik vil leve videre
- Familien har ønsket, at der ikke skal være så meget støj omkring Kim Larsen, siger Anders W. Berthelsen og henviser til, at familien midt i september frabad sig, at Kim Larsen fik opkaldt en gade eller plads efter sig i Odense.
- Det er ikke, fordi vi ikke ville minde ham, men når det er følsomt for familien, så gør vi det ikke. Måske kommer det om fem eller ti år, men nu er det nok for tidligt, siger Anders W. Berhelsen.
Han vil nok, som mange andre af Kim Larsens fans, mindes den folkekære troubadour og måske spadsere en tur forbi Claus Bergs Gade og Lørups Vinstue, hvor Kim Larsen boede i opgangen ved siden af.
- Jeg kunne godt finde på at holde et øjebliks stilhed og sende ham en tanke, siger Anders W. Berthelsen.
"En lille pose støj"
Plads til En lille pose støj
Selvom familien har frabedt sig at få en gade eller en plads opkaldt efter Kim Larsen, så forhindrer det altså ikke Anders W. Berthelsen og en tusindtallig skare af fans i at hylde den afdøde nationalskjald på årsdagen for hans død.
Således viser et opslag på nettet, at der fra Gedser til Skagen og fra Blåvandshuk til Østerskær på Bornholm er arrangementer og dermed nærmest garanti for, at der vil blive sendt kærlige tanker til samtidens måske største danske sanger og sangskriver.
I Odense vil bandet En lille pose støj klokken 19.30 spille en hyldestkoncert i Sankt Hans Kirke i Odense.
Hans musik vil leve videre
En lille pose støj hyldede også Kim Larsen få dage efter hans død med en koncert på Amfiscenen i Odense.
Det skete i forbindelse med mindeoptoget samme aften, hvor tusindvis af mennesker gik fra Munkemose til Sortebørdre Torv for at sige farvel med et minuts stilhed og fællessang.
Sygdommen
Her samlede Laila fra Munkebo aftenen op ved blandt andet at sige, at det havde været en fantastisk aften at være med til at hylde så stor en musiker.
- Han vil aldrig nogensinde blive glemt, og hans musik vil leve videre, sagde Laila til TV 2/Fyn.
Sortebrødre Torv ligger lige ved siden af, hvor Kim Larsen boede i det centrale Odense.
På scenen kort før han døde
Kim Larsen sov efter længere tids sygdom ind 30. september om morgenen. Til stede var hustruen Liselotte og hans seks børn; Pelle, Sylvester, Alice Eva, Molly, Hjalmer og Lui.
Ganske få uger tidligere havde han med bandet Kjukken givet tre udsolgte koncerter på Fyn. Først i Den Fynske Landsby 16. og 17. august og derefter 24. august på Valdemars Slot på Tåsinge.
Siden hans død er der udkommet både biografier og fotobøger om hans liv, og i slutningen af marts udkom posthumt albummet "Sange Fra Første Sal".
Albummet består af 12 nye sange fra Kim Larsen. Sønnen Hjalmer Larsen og Larsens impressario og gode ven, Kjukken-guitaristen Jørn "Ørn" Jeppesen, medvirker også på pladsen.
Rekord på hitlisten
Albummet er typisk Lune Larsen og en hilsen fra det hinsides. Det er indspillet hjemme i dagligstuen i månederne inden hans død.
Kim Larsen flyttede til Odense i 1994, hvor han flyttede sammen med Liselotte Kløvborg Larsen. Året efter dannede han gruppen Kim Larsen & Kjukken.
'Lune Larsen' nåede således at bo et tiår længere i Odense end byens verdenskendte eventyrdigter, H.C. Andersen.
Kim Larsen blev 72 år.