Bor 7.737 kilometer væk: Jeff har købt sæsonkort til OB’s kampe
Artiklen er mere end 30 dage gammel
Jeff Gingold fra Seattle i USA har købt et sæsonkort til OB’s kampe. Et møde med OB-spillere på en tur med ligalandsholdet gjorde ham til OB-fan i 1990’erne.
Alle fodboldkampe er indstillet som følge af coronaviruspandemien, og de danske fodboldklubber har svært at sælge billetter og sæsonkort, da det er uvist, hvornår der igen kan spilles kampe på grønsværen.
Alligevel kan den fynske superligaklub OB på sin hjemmeside fortælle, at den har solgt et sæsonkort til amerikanske Jeff Gingold, der arbejder som advokat og bor i Seattle i delstaten Washington omkring 7.737 kilometer fra Odense Stadion.
Odense Kommune nedlægger forbud mod OB-træning
Odenses græs på ikke betrædes, fastslår kommunen, og dermed går OB's træningsplaner i vasken.
Odense Kommune har nedlagt forbud mod, at OB's superligaspillere genoptager træningen på kommunens baner.
OB-truppen var ellers klar til at gå på græs, efter at Divisionsforeningen udsendte nye anbefalinger for, hvordan klubberne skal forholde sig under coronakrisen.
I de nye anbefalinger åbner man for, at spillerne kan træne sammen i mindre grupper på maksimalt otte personer ad gangen, hvilket inkluderer både spillere og trænere.
Men da Odense Kommune blev bekendt med OB's planer, indskærpede man over for klubben, at alle kommunens idræts- og fritidsfaciliteter er lukket frem til 13. april.
- Det skal understreges, at der ikke må foregå fodboldtræning på boldbanerne, det gælder alle klubber, og det er OB's superliga også informeret om. De har taget dette til efterretning og stoppet træningen igen, lyder det ifølge SportFyn i en kommunal e-mail.
OB ejer ikke selv sine træningsbaner og er derfor afhængig af grønt lys fra kommunen for at betræde græsset i den fynske hovedstad.
På sin hjemmeside bekræfter OB, at det lige nu ikke er muligt at træne på kommunens baner.
- Vi accepterer kommunens påbud, som bringer klubben og vores spillere i en ny situation, som vi nu tager til efterretning.
- Jeg elsker dansk fodbold, og det er en måde at takke klubben og støtte den i en hård tid. OB er en klub med megen historie, og da jeg så, at man håbede på hjælp ved ikke at bede om pengene tilbage på sæsonkortet, selv om man ikke kan komme på stadion, så synes jeg, at et køb var det eneste rigtige at gøre, siger Jeff Gingold ifølge OB’s hjemmeside fra sit hjem i Seattle.
Mødte OB-spillere på tur med ligalandsholdet
Hans forkærlighed for dansk fodbold startede i 1970’erne under en rejse til Danmark.
- Jeg var til en konference i San Diego i 1997, hvor det danske ligalandshold var med i en turnering med USA, Peru og Mexico. Jeg kendte til dansk fodbold helt tilbage fra 1973, hvor min svigerbror og svigerinde introducerede mig for det i Danmark, hvor jeg var på besøg. Så jeg købte billetter til kampene og kontaktede Bien, som er en amerikansk avis på dansk og bliver udgivet i Californien. Her overtalte redaktøren mig til at droppe mit allerede bookede hotel og få et værelse på det hotel, hvor danskerne boede. Det gjorde jeg så, selvom det ikke var en opgradering, forklarer han.
OB kan genoptage træningen
OB har fået grønt lys fra Odense Kommune til at genoptage træningen. Det er endnu uvist, hvornår det sker.
Efter fire uger uden fællestræning kan OB nu tilbagekalde superligatruppen med henblik på at genoptage træningen.
OB ejer ikke selv sine træningsbaner og har derfor været afhængig af grønt lys fra kommunen for at kunne få lov til at betræde græsset på boldbanerne i den fynske hovedstad.
Den tilladelse har de nu fået, og derfor kan de nu så småt genoptage træningen.
- Vi er glade for kommunens opbakning, og vi sætter stor pris på den gode dialog, vi har haft under processen, siger sportschef Michael Hemmingsen til klubbens hjemmeside.
Grundige overvejelser før opstart
OB’s superligatrup har siden den 24. marts været hjemsendt på lønkompensation, men superligatruppen og staben rundt om holdet kan nu igen påbegynde træningen i tråd med myndighedernes og Divisionsforeningens retningslinjer.
- Vi arbejder nu på at få spillerne tilbage på træningsbanen, men her har vi et stort ansvar overfor vores spillere. Det gælder selvfølgelig i forhold til det fysiske aspekt i at være klar til at spille kamp, men også i forhold til det mentale aspekt i at være isoleret fra et fællesskab så længe, siger Michael Hemmingsen.
Han fortæller, at de har haft god hjælp fra den aftale, der blev indgået i marts måned.
- Vi har samtidigt forsøgt at være så økonomisk ansvarlige som muligt, og der har trepartsaftalen været en rigtig god hjælp, siger sportschefen.
For OB-ledelsen venter der nu en række grundige overvejelser omkring, hvornår og hvordan træningen igen skal startes op.
På hotellet mødte han de daværende OB-spillere Michael Hemmingsen, Steen Nedergaard og Per Pedersen, og sidstnævnte er han venner med den dag i dag. Han har efterfølgende også mødt OB’s legendariske målmand Lars Høgh og tidligere landstræner og OB-træner Richard Møller Nielsen, og derigennem er han blevet tilhænger af klubben.
Hvornår OB spiller igen, og om det bliver med Jeff Gingold på tribunerne, er endnu uvist. Et sæsonkort koster 699 kroner.