Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Efter at have hørt lyd inspicerede en chauffør sit køretøj. Først da politiet kontaktede ham, opdagede han, hvad der var sket.
En lift på en varebil trak mandag eftermiddag køreledninger og master ned tæt ved letbanestationen i Odense-bydelen Bolbro.
Men først flere timer efter fik politiet kontakt til bilens chauffør, der var kørt fra stedet efter uheldet, fortæller Kenneth Taanquist, vagtchef hos Fyns Politi.
- Chaufføren hører et eller andet, så han stopper nogle hundrede meter længere fremme og går ud og kigger på bilen. Men han kan ikke se noget, siger vagtchefen.
Køreledninger på Odense Letbane revet ned på trafikeret vej
Et køretøj med lift har mandag eftermiddag ved et uheld revet køreledninger ned på Middelfartvej i Odense. Søg andre veje, lyder det fra politiet.
Flere køreledninger er mandag eftermiddag blevet revet ned, og flere master er blevet ødelagt på Odense Letbane ved Middelfartvej i Odense-bydelen Bolbro.
De nedrevne køreledninger ligger på vejen og giver trafikale udfordinger på Middelfartvej.
- Der er en varebil med en lift, som er stødt på ledningerne og har revet dem ned. De har så væltet en lyskrydsstander, siger Kenneth Taanquist, der er vagtchef hos Fyns Politi.
Køreledningene hænger i 5,5 meters højde. Et køretøj har en maksimumhøjde på fire meter, så der er tale om en betydelig overskridelse. Det er endnu for tidligt at sige, om episoden får konsekvenser for føreren af bilen. Det er politiet ved at undersøge, men der er umiddelbart tale om et uheld.
Søg andre veje
Uheldet skete på Middelfartvej i krydset ved Christmas Møllers Vej og Roesskovsvej. Der er teknikere i gang med at reparere lyskrydset, men der kan gå lidt tid, før trafikken er normal.
- Man kan godt passere derude, men der kan hurtigt gå en time, så hvis det er muligt, så søg andre veje, siger vagtchefen.
Der er både politi, beredskab, folk fra letbanen og teknikere på stedet.
Odense Letbane reparerer skaderne
Odense Letbane oplyser, at der ikke var tændt for kørestrømmen på letbanestrækningen, da uheldet skete omkring klokken 16.20.
- Vi er i gang med at danne os et overblik over skaderne og i gang med at reparere køreledningerne, siger Flemming Ø. Pedersen, der er presseansvarlig hos Odense Letbane.
Der er mindst to master, der er blevet ødelagt som følge af mandagens uheld. Flemming Ø. Pedersen håber, at skaderne på Odense Letbane er repareret i løbet af tirsdag.
Øjenvidne: Det så voldsomt ud
Der var en del øjenvidner til uheldet. En af dem var Magnus Vilsgaard, der fortæller, at køretøjet tog alle ledningerne med sig, og at en lygtepæl væltede.
- Jeg er imponeret over, at der er ingen, der er kommet til skade. Det så voldsomt ud, siger Magnus Vilsgaard.
Letbanen er i gang med at blive testkørt på strækningen. Den er endnu ikke åbnet, og den forventes tidligst at åbne i 2022.
- Han endte med at konkludere, at det nok var noget, der havde ligget løst i bilen, så han kørte videre.
Sving skjulte ulykke
Påkørslen af køreledningerne skete på Middelfartvej i krydset ved Christmas Møllers Vej og Roesskovsvej. Derefter var chaufføren fortsat ad Roesskovsvej, som slår et sving.
Han kunne derfor ikke se krydset, hvor ledningerne var faldet ned, fortæller vagtchefen.
Mangler p-pladser til pendlere: Flere kører til Nyborg i stedet for
Der mangler parkeringspladser til de pendlere, der kører til stationen for at tage toget. Derfor har pendler Christian Skipper nu startet en klub, som han håber kan sætte en dialog i gang.
På parkeringspladsen i Dannebrogsgade ved Odense Banegård Center har Christian Skipper fundet en plads til sin bil, men der var ikke mange at vælge imellem.
- Klokken er ikke engang 8.00, og der er fyldt til sidste plads, og der er jo stadigvæk mange, der skal nå at aflevere børn, inden de skal afsted på arbejde, siger han.
Ligesom rigtig mange andre danskere pendler Christian Skipper mellem sit arbejde i København og sit hjem på Fyn, og da han bor i Tommerup, betyder det, at han kører i bil til banegården i Odense for så at tage toget videre.
Kører til Nyborg i stedet
Han har pendlet i mange år, men den seneste tid har han oplevet, at der mangler parkeringspladser til pendlerne.
Ifølge Christian Skipper er problemet med parkeringspladserne blevet så stort, at flere pendlere nu vælger at køre til Nyborg i stedet for Odense.
- Det er jo hverken godt for fremkommeligheden på motorvejen, det er heller ikke godt for miljøet, og det er heller ikke godt for DSB's indtægt, lyder det fra pendleren.
Han forudser da også, at det i fremtiden bliver endnu sværere at finde parkeringspladser, da Odense Kommune vil nedlægge kantstensparkeringerne i Wichmannsgade.
Derfor har Christian Skipper oprettet en pendlerklub, som han håber kan være et talerør mellem de fynske og odenseanske pendlere og de relevante aktører.
- Der er mange solstrålehistorier, som er værd at dele med DSB og Arriva, men der er også nogle ting, hvor skoen trykker en lille smule, siger Christian Skipper.
- Når de mest loyale og trofaste kunder siger: "Her kan vi gøre det bedre", så tror jeg også, de fleste lytter.
Biografpladser til pendlere
Hvis man ikke kan finde en plads på parkeringspladsen i Dannebrogsgade, der er forbeholdt togrejsende, så er en mulighed at parkere i Odense Banegård Centers parkeringshus. Her koster det dog 16 kroner i timen, og er man væk en hel dag, så løber det op i næsten 200 kroner.
- Det vil i hvert fald gøre ondt i min egen pengepung, hvis jeg skulle betale det for at komme på arbejde hver dag, siger Christian Skipper.
Han er godt klar over, at han selv har valgt at være pendler, men han håber alligevel, at han med den nystiftede klub for pendlere kan være med til at finde en løsning på parkeringsproblemet. Målet er i hvert fald klart.
- Hvis vi kan få nogle flere pendlerpladser med de vilkår, vi har i dag, og måske endda også tættere på stationen, lyder det fra Christian Skipper.
Christian Skipper foreslår selv, at det skal være muligt for pendlere at benytte parkeringspladserne på toppen af banegården, der normalt er forbeholdt biografgængere, og derfor oftest bliver brugt om aftenen.
Det viste sig at være lidt mere alvorligt, end chaufføren først havde antaget. Og efter at have fundet frem til ejeren af bilen, kontaktede politiet ham.
- Da vi retter henvendelse til firmaet, finder vi ud af, at det må være ham, siger Kenneth Taanquist.
Forbipasserende fik skader på sin bil
Der er flere kameraer i området, og vidner på stedet har bekræftet over for politiet, at varebilen var standset kortvarigt.
En af dem, der befandt sig i krydset under ulykken, var Mads Pehrson. Han kørte bag varebilen, da den påkørte køreledningerne.
- Selvfølgelig får man et chok, siger Mads Pehrson.
- Kranbilen kørte over lyskrydset og tog alle ledningerne med. Vores bil blev ramt af dem, og det gav flere skader på ruden, fronten af bilen og på siden.
Bilinspektør sendt ud
Der blev efterfølgende sendt en bilinspektør ud til adressen for at undersøge den involverede bil.
- Han skal finde ud af, hvordan sammenstødet er sket, siger vagtchefen.
Køreledningerne hænger ifølge Odense Letbane i 5,5 meters højde, og et køretøj må have en maksimumhøjde på fire meter.
Kvinde indstillet til dusør, efter hun sprang i å for at hjælpe fremmed
En hundelufter fik lørdag øje på en elscooter strandet i en å. Politi kalder hendes hjælp ekstraordinær.
Politiet har valgt at indstille den 60-årig kvinde, der lørdag sprang i en å for at hjælpe en mand i nød, til en dusør
Det fortæller vagtchef Milan Holck Nielsen fra Fyns Politi.
Kvinden var lørdag eftermiddag ude for at lufte sin hund, da hun får øje på en elscooter i en å under en bro ved Østre Hovvej i Middelfart. I den sidder en 59-årig mand fast, og vandet kommer højt op.
Kvinden binder sin hund til en lygtepæl, smider jakken og noget tøj og springer i åen. Der sikrer hun, at hans hoved bliver holdt over vandet, så han kan trække vejret, til redningsfolk når frem.
Flot gerning
Vagtchefen beskriver, at kabinescooteren er i vandet, men at der er en luftlomme, som gør, at manden kan trække vejret.
- Situationen taget i betragtning synes jeg, det er flot, at hun gør, som hun gør. At hun handler, går ned i vandet til ham og er der formentlig også det meste af tiden, til han kommer op.
- Det i sig selv er en flot gerning, og derfor indstiller vi til, at hun får en dusør, siger Milan Holck Nielsen.
Underafkølet
Politiet har vurderet, at manden var i vandet i 15-20 minutter. Han var underafkølet, da han blev hjulpet op af vandet, og han blev derfor også sendt en tur på hospitalet.
Den 59-årige mand har det efter omstændighederne godt, fortæller vagtchefen.
Dusører af den slags, der kan blive tale om her, gives typisk i sager, hvor personer hjælper andre i nød.
- Og enten har været med til at redde deres liv eller er medvirkende til at gøre en ekstraordinær indsats. Man må sige, at det her også var noget af en indsats, siger Milan Holck Nielsen.
Det er ikke hverdagskost at give dusører, fortæller han.
Det er ledelsessekretariatet i Fyns Politi, der afgør, om kvinden skal have en dusør som anerkendelse for sin indsats.
Derfor vil der blandt andet blive kigget på, om udstyret på bilen er fastgjort, som det skal.
- Hvis det ikke er det, er det en overtrædelse af færdselsloven, og det kan koste en bøde, siger Kenneth Taanquist.
I forhold til en eventuel erstatning bliver det en sag for forsikringen, lyder det.