Fik besked i går: Mindst 25 personer udsat for drabsforsøg
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
To personer er blevet sigtet for drabsforsøg, efter de to gange i december sidste år forsøgte at sprænge en bombe af 4,4 kilo plastisk sprængstof på Nyborgvej i Odense. Første gang 28. december og siden 30. december.
Onsdag i denne uge bankede politiet på hos beboere og gæster i opgangen, som var hjemme de to dage, for at informere dem om, at de er forurettede i sagen, fortæller Fyns Politi i et interview med TV 2 Fyn.
Den ene dag var der 19 personer hjemme i opgangen, mens 25 var hjemme ved det andet sprængningsforsøg.
Om der er gengangere i de to tal, eller om der er 44 forurettede i alt, kan politiet ikke oplyse på nuværende tidspunkt, men mindst 25 blev udsat for livsfare bekræfter Fyns Politi.
Normalt vil man få besked om, at man betragtes som forurettet i en sag via Digital Post, men i dette tilfælde valgte politiet at overbringe meddelelsen ved et fysisk besøg.
De to sigtede i sagen er henholdsvis 19 og 20 år gamle, og blev pågrebet den 30. december 2023, kort efter de havde placeret bomben i opgangen.
Bomben skulle have været detoneret, men det lykkedes ikke. Politiet har senere fået tekniske beviser, som peger på at beboerne kunne have mistet livet i sprængningen.
Efter forsøg på sprængning: To mænd sigtes for forsøg på drab
Sidste år forsøgte to mænd at gennemføre en sprængning i Odense med 4,4 kilo plastisk sprængstof. Nye oplysninger afslører de planlagde sprængninger på to forskellige datoer.
En 19- og en 20-årig mand sigtes nu for forsøg på drab, samt for at udsætte andres liv for fare, efter de forsøgte at sprænge en opgang på Nyborgvej i luften den 30. december sidste år.
Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.
Sigtelserne er en udvidelse af de eksisterende sigtelser mod mændene, som lyder på at planlægge en sprængning i opgangen.
Grunden til at sigtelserne nu er udvidede er, at politiet har fået svar på de tekniske beviser, som viser at sprængstoffet kunne have medført en dødelig udgang, hvis det var blevet detoneret, fremgår det af pressemeddelelsen.
De tekniske undersøgelser omfatter blandt andet prøvesprængning af det fundne sprængstof.
I forbindelse med prøvesprængningen er der udarbejdet en farlighedserklæring, som fortæller, hvor farligt det anvendte sprængstof har været.
To planlagte sprængninger
De to mænd blev anholdt tæt på opgangen, hvor sprængstoffet var placeret den 30. december sidste år.
Politiet havde observeret den ene af mændene komme løbende ud af opgangen. I opgangen stod en spand med 4,4 kilo plastisk sprængstof.
I pressemeddelelsen fremgår det, at mændene havde planlagt to forskellige sprængninger i en ejendom i Odense. Både den 28. og 30. december.
Fyns Politi vurderer, at sprængstoffet blev placeret som led i en konflikt mellem enkeltpersoner, der færdes i det kriminelle miljø i Odense. Dermed er det ikke Fyns Politis vurdering, at sprængstoffet blev placeret som led i en bandekonflikt.
- Det skal være trygt at færdes i Odense. Derfor tager vi denne sag meget alvorligt, og vi har stor forståelse for, hvis den giver anledning til spørgsmål fra borgernes side, udtaler Michael Lichtenstein vicepolitiinspektør ved Fyns Politi og fortsætter:
- Derfor sætter vi også fortsat hårdt ind mod personer, der færdes i et kriminelt miljø.
Det er Fyns Politis klare opfattelse, at man trygt kan færdes på Nyborgvej og alle andre steder i Odense.
- Vi prioriterer synlig politimæssig tilstedeværelse i byen kombineret med et hårdt tryk på kriminelle grupperinger, afslutter Michael Lichtenstein.