Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Der gik ikke mange minutter før alle billetter til Odense Boldklubs første hjemmekamp i Superligaens nedrykningspulje var væk.
Mandag klokken 12 åbnede Odense Boldklub for, at sæsonkortholdere kunne få fingrene i 300 billetter til torsdagens kamp mod Sønderjyske.
Skader og sygdom gør indhug i OB-truppen mod Silkeborg
Seks spillere er ude med enten skade eller sygdom, når OB skal jagte vigtige point i Silkeborg.
Sønderjyskes 1-0-sejr over Lyngby i weekenden betyder, at kampen om de to sikre overlevelsespladser i 3F Superligaens nedrykningspulje 1 er blevet helt tæt for tre af holdene.
OB har 33 point for 26 kampe, mens Lyngby og Sønderjyske for 27 kampe har henholdsvis 32 og 30 point.
Derfor har fynboerne hårdt brug for de tre point, når holdet mandag aften gæster puljebundproppen Silkeborg.
Må undvære profiler
Det er dog et OB-hold med en del skadesproblemer, som drager mod Jylland, hvor cheftræner Jakob Michelsen må undvære seks mand.
Oliver Lund, Alexander Juel, Issam Jebali, Janus Drachmann og Mart Lieder er alle ude med skader, mens Mikkel Hyllegaard er ramt af sygdom, oplyser klubben på sin hjemmeside.
Kampen spilles klokken 19 i Silkeborg.
Silkeborg jagter mirakel
Silkeborg skal håbe på et mirakel i nedrykningsspillet for at få endnu en sæson i landets bedste fodboldrække.
Kent Nielsens mandskab har kun 16 point i gruppen og har altså 14 point til Sønderjyske på tredjepladsen, som giver playoffkampe om overlevelse.
Nummer fire i gruppen rykker direkte ned.
For begge hold er det deres første af seks kampe i nedrykningsspillet.
Kampen er den første hjemmekamp i nedrykningspuljen, og allerede 12.04 var alle billetterne væk og yderligere 1600 fans henvendte sig i minutterne efter, fortæller klubbens kommercielle chef, Jack Jørgensen.
- Det vidner om den kæmpe interesse, der er omkring OB og den hunger, der er fra vores fans for at komme ud og se noget fodbold. Så vi er superglade, siger han til TV 2/Fyn.
Spillerne ser frem til tilskuere
Der er omkring 4500 indehavere af et sæsonkort til OB's hjemmebane, Nature Energy Park, og det var da også forventet, at efterspørgslen ville være stor, fortæller den kommercielle chef.
- Men efterspørgslen er større end udbuddet, så selvom vi er glade, er vi også ærgerlige over, at vi må skuffe en masse, der gerne vil ud og se kampen, siger han.
Det er dog udsigten til endelig at få tilskuere, der fylder mest. For det er ikke kun, de 300 heldige sæsonkortindehavere, der ser frem til torsdagens kamp, afslører Jack Jørgensen.
- Spillerne glæder sig rigtigt meget. Selvom der er langt op til standard, så er 300 tilskuere langt bedre end nul. Så vi glæder os alle sammen, siger han.
Noget er stadig som normalt
Der er fra regeringens side givet grønt lys til, at 500 personer kan samles til superligakampe. Det tæller dog også spillere, tv-afvikling og øvrigt personel.
Klubbens sponsorer gav i sidste uge afkald på deres mulighed for at komme til fodbold på Nature Energy Park, og det efterlod de resterende 300 pladser til sæsonkortholderne.
OB-kamp udvalgt til forsøg med flere tilskuere
Når OB møder Lyngby på udebane, må der komme mere end 500 tilskuere på stadion. Det bekræfter Rigspolitiet.
Rigspolitiet har udvalgt tre kampe i Superligaen, der kan have flere end 500 tilskuere på stadion.
Den ene kamp er Lyngby mod OB den 22. juni. Derudover drejer det sig om Horsens mod Randers dene 20. juni samt Brøndby mod FCK den 21. juni.
Det sker, efter at regeringen og Folketingets partier i sidste uge blev enige om en forsøgsordning, som skal give de nødvendige erfaringer til at myndighederne kan vurdere, om ordningen skal fortsætte.
Rigspolitiet understreger, at afviklingen af kampene skal foregå sundhedsmæssigt forsvarligt, og at sundhedsmyndighederne har været inddraget i beslutningen.
- Vi har valgt de tre kampe, fordi vi gerne ville have kampe både øst og vest for Storebælt. Samtidigt har vi også forsøgt at vælge, så vi både får et stort og et mindre samt et nyere og et ældre stadion i spil, så vi kan få så brede erfaringer som muligt, siger politiinspektør Uffe Stormly fra Rigspolitiet.
Publikum skal sidde ned
Beslutningen om de udvalgte kampe er truffet, efter Rigspolitiet har været i dialog med både DBU og Divisionsforeningen, hvor der er blevet lagt vægt på størrelsen af klubbernes fangrupper samt kamptidspunktet.
Det er endnu ikke fastlagt hvor mange tilskuere, der må komme på stadion til de tre udvalgte forsøgskampe. Sikkert er det dog, at de udvalgte stadions bliver inddelt i sektioner, hvor der maksimalt må være 500 tilskuere i hver sektion. Samtidig er det et krav, at tilskuere skal sidde ned under kampen.
Efterfølgende skal de tre kampe evalueres af en gruppe bestående af politiet, sundhedsmyndighederne og Divisionsforeningen. Det skal danne grundlag for, hvorvidt det er muligt at afvikle fodboldkampe med mere end 500 tilskuere over sommeren.
Ifølge Jack Jørgensen har forberedelserne stået på de seneste uger, og på dagen vil klubben sikre tilskuerne ved kun at placere dem på hver anden række og kun på nummererede pladser.
Og mens der stadig er et stykke vej, før fodboldspillere og fans er tilbage til normalen, så er der én ting, der ikke er ændret på:
- Grillen er tændt, og man kan få en kold fadøl, forsikrer Jack Jørgensen.