Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Vollsmose er ikke et sted, der er plaget af udrykninger i forhold til resten af Odense Kommune. Faktisk er der færre udrykninger Vollsmose, viser tal fra Fyns Politi.
Vollsmose er ikke et sted, politiet rykker mere ud til end andre steder i Odense Kommune. Det viser tal fra Fyns Politi.
Den 5. juli stillede Dansk Folkepartis Peter Skaarup, der er medlem af Retsudvalget, følgende spørgsmål til justitsminister Nick Hækkerup (S).
Kan ministeren oplyse, i hvor mange tilfælde i 2017 og 2018 Fyns Politi havde udrykninger til episoder/hændelser i Vollsmose, og oplyse hvor stor en procentdel de udgør af de samlede udrykninger i Odense Kommune?
Svaret, der kom mandag den 12. august, viser, at billedet af Vollsmose som et område, der har masser af udrykninger, ikke stemmer overens med virkeligheden.
Faktisk forholder det sig modsat, hvis man kigger på Fyns Politis egne tal.
Færre udrykninger i Vollsmose
Rigspolitiet bad efterfølgende Fyns Politi komme med en opgørelse over antallet af udrykninger til Vollsmose.
Fyns Politi opgør antallet af modtagne anmeldelser, hvor der er foretaget en såkaldt disposition. Det betyder, at der er sendt mindst én politipatrulje afsted til anmeldelsen.
DF'er mødes med Vollsmosedrenge: Noget er galt, når her ingen valgplakater er
Folketingskandidat Carsten Kudsk (DF) mener ikke, at han har mulighed for at hænge valgplakater op i Odense-bydelen Vollsmose. Nu hjælper unge beboere fra bydelen ham.
To kontraster mødtes onsdag eftermiddag, da Carsten Kudsk fra Dansk Folkeparti hængte DF-valgplakater op i Vollsmose med Ibrahim El-Hassan og Walid Zaabalami ved sin side.
Mødet kom i stand efter et debatmøde, hvor de to unge mænd fra Vollsmose tilbød at hjælpen folketingskandidaten med hans valgkamp.
- Jeg kan ikke gå ud og hænge min valgplakat op i Vollsmose, før der kommer en med en baseballkølle og beder mig om at pille den ned.
Sådan sagde Carsten Kudsk til et debatmøde arrangeret af TV 2/Fyn på Tietgen Handelsgymnasium i Odense torsdag aften.
Den udtalelse reagerede Ibrahim El-Hassan og Walid Zaabalami på. De to mænd var blandt tilhørerne til debattem og de tog initiativ til at mødes med Carsten Kudsk for at bevise, at man ikke skal frygte at hænge valgplakater op i bydelen.
- Alle har ret til at sætte valgplakater op. Det er en del af ytringsfriheden, og det viser vi nu. Jeg vil gerne vise Carsten, at Vollsmose er meget mere end det negative, man ofte hører, siger Ibrahim El-Hassan.
Ingen DF-valgplakater i Vollsmose
Ophængningen af plakaterne fandt sted onsdag eftermiddag.
Ibrahim El-Hassan bemærkede, at der ikke hængte nogen DF-plakater i Vollsmose i forvejen.
- Hvorfor hænger der ikke en eneste af jeres valgplakater her i Vollsmose i år, spurgte han Carsten Kudsk.
- Jeg tror, folk er bange, svarer Carsten Kudsk og refererer til en epiode, hvor Dansk Folkeparti Ungdom i Odense hængte valgplakater op til EU-valget og blev truet med et baseballbat.
Men den episode fandt sted på Nyborgvej i Odense - og ikke i Vollsmose, fortalte Ibrahim El-Hassan.
Han håber, at omtalen af Vollsmose-bydelen kan blive mere nuanceret.
- Hvis der sidder en hr. og fru Jensen i udkanstdanmark og ser debatten på Tietgen Handelsgymnasium, og ikke har været i Vollsmose, vil de måske sluge det hele råt. Derfor er det vigtigt, at man fortæller om de epiosoder, der rent faktisk sker og ikke overtolker, siger han.
Efter onsdagens aktion hænger der nu 28 valgplakater med Carsten Kudsk på Vollsmose Allé i Odense. Den udstrakte hånd fra de to lokale beboere har gjort indtryk på folketingskandidaten.
- Jeg håber, at det her kan få nogle DF'er til at tænke: Hov, man kan godt hænge valgplakater op herude, siger han.
Der bor 9.347 personer i den del af Vollsmose, politiet betegner som særligt udsat boligområde (SUB-område), og der har i 2017 og 2018 været 1.483 udrykninger til bydelen, hvilket svarer til 4,3 procent af det samlede antal udrykninger i hele Odense Kommune.
4,6 procent af Odenses befolkning bor i Vollsmose, og da andelen af udrykninger til bydelen er 4,3 procent, er der altså færre udrykninger, end der burde være i forhold til befolkningsandelen.
Ifølge Danmarks Statistik bor der lige nu 204.182 personer i Odense Kommune, og totalt set var der i 2017 og 2018 34.570 udrykninger i hele kommunen.