Da Marcin Kaczmarek skulle hente sin niårige søn fra SFO'en på Korup Skole i det nordvestlige Odense 7. november, var han ikke at finde nogen steder.
Efter at have ledt i et kvarter henvendte en pædagog sig pludseligt ved at tage fat i farens arm.
- "Følg med mig på kontoret," sagde han, fortæller Marcin Kaczmarek, der fulgte pædagogens ordre.
På kontoret fandt han sin søn helt grådkvalt. Ved siden af sønnen sad en pædagog med en bekymret mine.
- Hun sagde, at min søn var blevet overfaldet af fem drenge, siger Marcin Kaczmarek og tilføjer, at pædagogen forklarede, hvordan drengene havde skubbet ham ned på græsset, trukket bukserne af ham, slået, sparket og spyttet på ham.
- En af drengene trak sine bukser ned og satte sig på hans ansigt og gned sig frem og tilbage, fortæller faren.
Episoden udsprang af, at hans søn ville lege med de fem drenge, men blev afvist. I stedet overfaldt de ham, forklarer Marcin Kaczmarek, der har anmeldt episoden til Fyns Politi. TV 2 Fyn har set dokumentation for politianmeldelsen.
Fyns Politi har oplyst Marcin Kaczmarek, at de ikke går ind i sagen, da de involverede drenge alle er under den kriminelle lavalder.
Marcin Kaczmareks søn og de fem drenge går i den samme klasse på Korup Skole. En af drengene har sønnen kendt siden børnehaven, og de har legeaftaler sammen fra tid til anden.
TV 2 Fyn har på grund af sagens karakter og af hensyn til drengen valgt ikke at bruge hans navn. Redaktionen er bekendt med sønnens rigtige navn.
Debatten om krænkende adfærd blandt skoleelever har kørt på højtryk, siden mere end 100 forældre til børn på Agedrup Skole i februar sendte et bekymringsbrev til Odense Kommune om tilstandene på skolen. I brevet beskrev de en hverdag med systematisk mobning, vold og seksuelle overgreb mellem elever. Sagen førte til, at skoleleder Christian Gantzhorn Hovendal i september forlod sin stilling.
Debatten om grænseoverskridende adfærd blandt elever betød også, at byrådet - i indgåelsen af næste års budget - gik videre med ideen om et midlertidigt tilbud: en såkaldt akutskole efter svensk forbillede.
Så sent som tirsdag eftermiddag var kommunens "håndtering af elever med grænseoverskridende adfærd" endnu engang et tema på et møde i Børn- og Ungeudvalget i Odense Kommune.
Parkeret på sidelinjen
Marcin Kaczmarek og hans kone modtog 8. november - dagen efter episoden med deres søn - en besked på Aula fra skoleleder på Korup Skole, Simon Hempel-Jørgensen. TV 2 Fyn er i besiddelse af beskeden, hvor skolelederen orienterer forældreparret om, at skolen har efterbehandlet episoden med de involverede elever, og at skolen forventer, at det ikke gentager sig.
Ud over beskeden fra skolelederen har informationer om skolens håndtering af overfaldet været sparsomme ifølge Marcin Kaczmarek.
- Vi er den forurettede part, og her forventer vi, at vi bliver involveret. Det er vi ikke blevet, siger han.
Ifølge Marcin Kaczmarek sendte SFO'en en skrivelse ud til de fem børns forældre, men hvad der står i den skrivelse, ved faren ikke.
- Hvad er der blevet skrevet? Hvad er der blevet sagt? Hvordan har skolen efterbehandlet episoden? Vi er efterladt med ubesvarede spørgsmål her, siger han.
Simon Hempel-Jørgensen er blevet foreholdt kritikken fra Marcin Kaczmarek. Han har ikke ønsket at kommentere på den konkrete sag.
TV 2 Fyn har forsøgt at komme i besiddelse af skrivelsen til de fem drenges forældre. Det har ikke været muligt.
Kan ikke bekræfte
Skoleleder Simon Hempel-Jørgensen ønsker ikke at tale om den konkrete episode. Til TV 2 Fyn oplyser han, at han udelukkende vil udtale sig generelt om, hvordan skolen håndterer sager om grænseoverskridende adfærd.
- Vi kommer til at stå i en penibel situation, hvor nogle kan mene noget, synes noget eller beskrive noget, siger skolelederen.
Vil du bekræfte, at episoden har fundet sted?
- Jeg kan hverken be- eller afkræfte noget som helst. Jeg kan ikke kommentere den konkrete sag, siger Simon Hempel-Jørgensen.
Jeg har set din besked til forældreparret, hvor du skriver, at I har efterbehandlet episoden ...
- Som sagt kan jeg ikke kommentere konkrete sager. Jeg kan udtale mig generelt om, hvordan vi arbejder, siger han.
Langt over stregen
Over for TV 2 Fyn oplyser Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune, at den er orienteret om en hændelse på skolen.
- Børn- og Ungeforvaltningen er orienteret om en hændelse på Korup Skole i sidste uge samt om skolens håndtering. Vi be- eller afkræfter ikke konkrete situationer til pressen, da aktuelle situationer løses mellem dem, som er involveret, oplyser Børn- og Ungeforvaltningen i en mail til TV 2 Fyn.
Næstformand i Børn- og Ungeudvalget i Odense Kommune, Birgitte Nørrelund (K), oplyser til TV 2 Fyn, at forvaltningen nu har bedt Korup Skole om at udarbejde en redegørelse af forløbet.
Hun påpeger, at der bør laves indsatser over for børn under ti år, der krænker.
- Skal kommunens akutteam så rykke ud og arbejde med de børn og forældre, så de bliver klar over, at det er langt over stregen og ganske uacceptabelt, spørger Birgitte Nørrelund.
- Man kan ikke bare lukke øjnene for det, siger hun og tilføjer, at alvorsgraden af krænkelsen skal afgøre, hvilken indsats der bør være tale om, og at det bør være en individuel vurdering fra sag til sag.